Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Spoiler Konusu 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oda Wano hikayesini senaryo kurgusu olarak bir Yalan rüzgarına, bir Dallasa çevirdi. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Herkes birbirinin ajanı, herkes birbirinin altını oyuyor. Ben kimin ödülü ne kadar, kimin gücü daha delişmen onları bilemem ama tahminimce herkes ihanet içinde.

Tobi Roppo (Uçan Altılı) içinde şu ana kadar görmediğimiz CP-9 eskisi, yeni Aigis ajanlarını görebiliriz bence. Hatırlarsanız ilk tanıştığımızda Spandam; devrim ordusunda görevli bir komutanı öldürmek için gönderdiği Jyabura, Fukurô ve Kumadori'nin raporunu dinliyordu. Şu ana kadar yalnızca maskeli gördüğümüz CP-0 üyelerinin bu üçlü, Kalifa, Blueno vs. olduğunu tahmin edebiliriz. Zaten çakma Zoanlar vs. CP ilk baştan beri inandığım bir konseptti. Hala da böyle olacağını umuyorum. Sonuçta bu adamları kimse tanımıyor. Ayrıca Numbers'ın yapay Zoan meyveleri ile Uyanış yaşadığı inancındayım. Yapay Zoan vs. Gerçek Zoan keyifli bir eşleşme olurdu. Nature vs. Nurture gibi. :)

Bu arada Don Krieg'in Gin'i, Balta Elli Morgan, Kurahadol, Crocodile gibi bayağıdır piyasada olmayan ve buradan sokulabilecek bir çok insan var. Bence 800 bölüm önce gördüğümüz adamları böylesi bir yenileme ile ekranlara sokmak tam da Oda-Sensei'nin (iya! GOda-Sama de gozaru!) sevdiği işler. Son yaşanan ve henüz ayrıntılarını bilmediğimiz Reverie olayı ile Devrim Ordusu başka bir yola girdi. Hikayeden zerafetle başka bir yöne kaydırılarak bu savaştan elleri ayakları çekilmiş olsa da, Koala'nın Dragon'a verdiği "bu silahlarda çok özel bir maden kullanılmış" lafının Wano'ya dayandığı aşikar. Devrim Ordusunun Kaidô safında ajanları olması çok muhtemel. Üstelik gönül isterdi ki Jinbe ve Koala yeniden bir araya gelsin. Koala olmasa dahi Devrim Ordusunun önemli adamlarından birileri olabilir. Bu büyük savaş onlar olmadan çok eksik geçer.

Yine şu ana kadar görmediğimiz bir Ryôkugyu var (ki ben hala kendisinin Oden olduğunu düşünüyorum) ki buraya gelmesi kaçınılmaz gibi duruyor. Yoksa bir Amirali Dressrosa'ya sokup diğerini Reverie'de karanlıkta bırakmanın bir anlamı olmalı. Bunun dışında bir de Jinbe'nin söylediği bana kalırsa bariz bir yalan var ortada. Bu iş o kadar kuru gürültüye gelmemeliydi. "Yok temiz kaçtık, yaralıları taşıdık, bekarlığa veda partisi verdik de ondan geciktim..." bende bir hazımsızlık yarattı çünkü. Yeme bizi Jinbeeee!

Big Mom ile Kaidô için bir pazarlık dahi yapılmış olabilir. Kaidô tarafı zaten hayvan gibi güçlü iken Big Mom takviyesiyle uzaya çıktı. Bu iş böyle olmamalıydı. Üstelik ihanet konseptine uygun düşecek şekilde bu iki eski kulağı kesik gördükleri ilk zayıflıkta birbirlerini öldürmeye çalışacaklardır. Birinin yemeğini birinin alkolünü eksik edersen işler çığrından çıkıyor. Eninde sonunda birbirlerine girecekler ve ikisinin de (en azından Kaidô'nun düşüşü böyle gerçekleşecek bence).

Bir de "Dai-Sendan gelecek mi?" sorusu var. Kesinlikle gelmeliler çünkü hepsinde Luffy'nin Vivre Card'ı var. Ya Kaidô'dan tek yediğinde ya da Queen tarafından zehirlendiğinde kağıdın için için yandığını görmüş olmalılar. Hem Sai ve Leo'nun Luffy'ye Levely sırasında ne olduğunu anlatması, hem de Linlin ile birlikte büyümüş yaşıtlarından Hajrudin'in Carmel Ana'ya gerçekte ne olduğunu (Linlin onu sen yedin!) söyleyerek Big Mom'ı krize sokması lazım. Big Mom Korsanları ile Hyakujû Korsanları eninde sonunda birbirlerine girecekler. Bir tarafta Luffy-Law-Kid bir tarafta Kaidô+Big Mom olmaz. Terazinin öyle bir hale gelmesi lazım ki Süpernovaların bir "Kaidô vs. Big Mom" savaşında durumdan faydalanmaları gerekmeli. Bu da muhtemelen gerçekleri duyan Mama'nın krize girip zayıfladığı anda direk onu öldürmek için hamle yapan Kaidô'dan Luffy'nin yaptığı delikanlılık neticesinde kurtulması ile olur. Luffy vs. Katakuri için dahi bugünden bakınca, Luffy ileri düzey Gözlem ve Silahlanma biliyor, artık Katakuri'yi "gerçekten" yenebilir heralde, galüba, sanursam diyebiliyorken, kalkıp da "hade 2 gündür eşofmanlarımı çektim antrenman yaptım, şimdi seni döveceğim Kaidô!" hayallerinden daha gerçek gibi geliyor.

GOda-Sama nasıl ki Oden flashbackinde kirli bir oyunla bir anlık gaflete düşen Oden'in sonunu bu şekilde getirdiyse, yine aynısını yapmaya çalışan bir Kaidô'nun bu sefer faka basmasını izlettirebilir. Sonuçta "etme-bulma dünyası" One Piece'in ruhudur.

Hyakujû Korsanları'nın dayandığı iskambil kartı temasında ben hep Kaidô'nun As (Ace) olduğunu sanıyordum, ama anlaşılan Ace oğlu imiş. Bu durumda Kaidô'da kartlarla oynayan el oluyor tabi. Ortadoğu'da kartlar yenid... pardon hat karıştı... Velhasıl bu As Oğlan böyle yırtık dondan çıkar gibi Luffy'nin rakibi konumuna gelecekse, King Zoro'ya, Queen Franky'ye düşer hayalleri gerçek oldu gibi. Franky çok güçlü aga, daha Zoro ve Franky'nin herhangi bir noktada zorlandığını dahi görmedik, üstelik Queen de tam Franky için yaratılmış gibi. East Coast - West Coast düellosu gibi olur bunların kavgası, 2Pac vs. B.I.G. gibi olur. Sanji'ye de başka biri bulunur canım, Smothie ile ölüm düellosu! Usopp'un Sogeking'i yaratması gibi, Raid Suit kuşanınca ben Sanji değilim, ben kadın döverim kafasına girse fena olmazdı :D Gerçi ben ejderhanın oğlunun Momo yaşlarında, babasından korkan ve nefret eden şirin bir bıdık olmasını bekliyordum amma... Olmayacak gibi duruyor.

Şimdilik eyyorlamam bu kadar. Smo-Yan'ın verdiği spoiler net ise, çıkacak bu bölümden sonra karşı taraf net bir şekilde gözükecek. Ası, Papazı, Damı, Bacağı, Numbers'ı, Tobi Roppô'su, Oniwabanshu'su, Mimawarigumi'si, Head Liner'ı, Gifters'ı, Pleasures'ı falan derken epey kalabalık olacak gibi... Ana'nın Çocuklarını saymıyorum bile. Yeni sayıdan sonra detaylı kim kime analizi yapmayı düşünüyorum. Oden Flashback analizi üstüne de çalışıyorum. Becerebilirim diye ummaktayım. Sağlıcakla kalın.

P.S.: Kaidô'nun oğlu Antik Akreptir!

Herkes bunu queen zannediyordu bu yüzden queen akrep meyvesi cikacak diyorlardı. Ama haklısın bu sahne manga da da var. Yani kesin oğlu.
 
Tepkinde haklısın gerçi, 450 bile çok oldu. Bu icraatsızlıkla 350 falan olurdu en fazla xD

Şaka bir yana tartışmanızı ayaküstü okudum biraz. Tayfa kurmak falan illa ki etki ediyordur ama icraat yoksa bir işe yaramaz. Daha bir arc öncesine kadar tayfası olan ve her türlü pisliğe karışmış Luffy'nin bile ödülü 500 idi. Kata'yı devirmeseydi o ödülün yanından bile geçemeyecekti. Ya da Kid... Kendisi de tayfası da taş gibi ama ödülü 1 milyar bile değil. İcraat eksikliği işte bunlar hep. :/
Babacım ben ne diyorum ? Bu işte önemli olan güç zaten. İşin icraat kısmına gelince.. Bu da önemli ama düşündüğünüz kadar değil. Icraat o kadar önemli olsaydı Kaido korsanlarının 3'lüsünün ödülleri kaptanları geçerdi. Çünkü kaptanlar zaten adamlarını yolluyor iş güç halletmeye. Asıl ödül kasacak adamlar bunlar. Şimdi Jack amiral konvoyuna dalacak kadar manyak bir herif. Yılda 2 kere böyle manyak bir şey yapsa bu adamın ödülünün 2 milyarı rahat geçmesi lazımdı. Kac senelik korsan bu ? Aynı şekilde King falan. Bu adamın 3-4 milyar ödülü olmalıydı. Yani icraat işi bir yere kadar. Önemli olan 3 kriter var; başta güç, kaptan etkisi, katliam(başka deyişle hükumet için X kişinin tehdit boyutu).

BB ve Shanks'in diğer Yonkoulara karşı zaman yönüyle farkı var evet. Aralarında ciddi zaman farkı olmasına rağmen Shank ödül olarak çok yakın. Ki karakter farkı da var ama bunlar az etki ediyor.

Mihawk'ın ise Shanks'e göre zaman farkı yok. BB kurgu gereği güçleniyor dahada güçlenecek ama Mihawk'ın seviyesi tam olarak biliniyor ödülüde net olarak gücünü yansıtacak. Çünkü dünya hükümeti Mihawk'ı çok iyi tanıyor.

Anladığım kadarıyla ödülü 2,5 altı olsa da sen Mihawk'ı imparator seviyesinde göreceksin ama bence böyle bir durumda böyle düşünenler ciddi oranda azalacaktır. Özellikle sağ kollara çok yakın ödülü olursa.

Muhtemelen en geç arc sonu göreceğiz.:sapkali:
Bb-Shanks arası ödül farkı nasıl az yav. King'in hayat boyu kaşığı ödül 1.750m yok belki, arada o kadar fark var. Az mı ? Lufyy neler neler yaptı bu zamana kadar ödül 1.5m. Ciddi bir güç farkı var.

Mihawk-Shanks için zaman farkını yanlış değerlendiriyorsun. Neden dersen.. Shanks 6 yıldır yonkou, muhtemel Mihawk 6 yıldır shici. Şimdi 6 yıldır yonkou olan biriyle 6 yıldır yatıp ödülü donan biri aynı olabilir mi ? Mümkün değil.

Benim gözümde Mihawk'ın yonkou altı bir gücünün olması imkan dahilinde bile değil. Çünkü Oda Mihawk'ı, Zoro yonkou eşiğini aşsın diye tasarladı. Neden dersen.. Şu an Zoro'nun önündeki muhtemel rakiplere bak.

King: Kuvvetle muhtemel Kata'dan güçlü bir herif. Luffy'nin o seviyede(Tüm Kek'teki hali) herhangi bir amirale ezilmeyeceğini düşünürsek ve Katakuri'yi nasıl yendiğini göz önüne alırsak King'in Katakuri'den güçlü olması demek neredeyse amiral gücünde biri demek bence. Belki de amiral gücünde bilemiyorum. Görücez.

Kel Gorosei: Bu adamın gücü tamamen varsayım olsa da elindeki Shodai'yi kimseye süs olsun diye vermezler. İkinci mesele ise Zoro'nun her türlü King'den sonra karşısına çıkacağı rakip olan bu herifin King'den güçsüz olma ihtimali yok. Klasik shounen mantığı bir yana(daha güçlü rakipler) Zoro'nun bireysel ve tamamen güç odaklı bir ünvan peşinde koştuğu düşünülürse sürekli daha güçlü rakiplerle karşılaşması gerek ki zaten bu zamana kadar da öyle oldu. Şimdi bu adam King'den de güçlü ise artık amiral seviyesini kesinlikle aştık demektir. Tabi ki King'le amiral arasında dağlar kadar fark vardır diyorsan o ayrı.

Shiryu: Belki kel Gorosei ile Shiryu yer değiştirebilir bilemiyoruz. Ama önemli değil. Önemli olan bu adamlardan her birinin Zoro için daha güçlü rakipler anlamına geldiği. Bunların hepsi bir eşik, bir çıta.. Velhasıl Shiryu ya da Gorosei ile amiralin üstüne bir seviye daha koyduk. Yani Zoro Mihawk'la hiç karşılaşmasa bile amiral ve üstü rakiplerle karşılaşacak zaten. Hee King, Gandhi, Shiryu üstüne bir de Mihawk'la karşılacağını düşünürsek Mihawk yonkouyu bırak yonkoular arasında bile en güçlü 3'lü içinde olacak biri haline gelir.

Arc sonu görüşelim.Ödül konusunda önde bakalım diğer konularda görelim işte :D Döngüye girdik çıkamıyoruz.Jack'in kaptan etkisinden ve psikoluğundan 1 milyar olduğu bariz değil mi ? Girdiği herkesten ayar yiyen bir 3.komutan bu herif.En büyük olayı stamina,dayanıklılığı.Dövüş sadece bu iki özellikle kazanılmıyor.
Bu arada Beckman'ın Shanks'ın tayfasına katılmadan bile önce ödülü olabilir.Herif Shanks'tan 11 yaş büyük.Düz mantıkla Ben'in King'ten daha düşük ödüle sahip olması gerekiyor aksi taktirde ama sanmıyorum düşük olacağını.King'in ateşi konusunda da önce dokunabilmesi lazım maalesef :D
Jack olayı bariz değil abi neresi bariz ? :) Jack sana göre 600 milyonluk biri mi ? Hayır 700 olsa bile hiçbir şey değişmez. Çünkü 700m ödüllü kimsenin sergileyemeyeceği bir dayanıklılığa sahip ve adamın hibrit formu ortada değil daha.

Shanks'ın tayfa farklı. Sen kaptan hariç diye düşünüyorsun ama kaptan hariç değil o ödül olayında. "En dengeli tayfa" terimi kaptan hariç olmaz. Çünkü kaptansız bir tayfa olmaz. Tayfa dediğin oluşum her bireyi ve bütünüyle ele alınır.

Senin mantıkla Katakuri'yi yenebilmenin yolu Kata kadar gözlem haki sahibi olmaktan geçiyor. Bu noktada Kata'yı yenemeyecek amiraller ve yonkoular bile var. Bu dediğine inanıyor, böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal verebiliyor musun cidden ? :) Şimdi bana her yonkou ve amiralin Kata kadar gözlem hakisinin olduğunu söylemeyeceksin değil mi :rolleyes: Öyle bir dünya yok kısaca ve King'in Kata'yı yenmesi için Kata seviyesi bir gözlem hakiye ihtiyacı yok. Bunun örnekleri fazlaca var zaten. Serideki karakterlerin %90'ı Kizaru kadar hızlı değil ama Kizaru'yu yenebilecek bir sürü karakter var. Yine senin mantıkla Wb Kizaru'ya dokunamaz ama ikisinin de olduğu evrende Wb dünyanın en güçlü adamı vs. vs. Sonuç olarak King Katakuri'yi marmelat edecek biri marmelat. Katakuri çok yakında kahvaltılarda :D Bu herif Zoro'nun rakibi olacaksa gücünün ne olacağı bariz belli. Ileri düzeyde silahlanma ve ateş. Haydi bakalım :gamyon:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık