Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Attack on Titan

Manganın sonu hakkında


  • Kullanılan toplam oy
    124
Eren tarafını görseydik bir de keşke. Zaten onu durdurabilecek bi fiziksel olgu yok şuan, katliam yapacak bi görsek onuda artık!
 
Jean boşuna en sevdiğim karakter değil.

Gabi sen muhteşem bir çocuksun. Eren'in cesedi üzerine oturup, bu dünyanın kahramanı olacaksın.
Jean'i bende çok seviyorum ama acayip korkuyorum.
Sasha ve Erwin'de çok sevdiklerimdi. Öldüler. Pixis severdim. Öldü. Kenny Ackerman kendisine göre karizması vardı. Öldü. Jean'de peşin sıra ölür diye aman aman. :oops:
 
Yıllar sonra güncele geldim, ulan ne uzun sürüyor şu serinin bölümlerini peş peşe okuması. En son efsanevi arcın bitiminde (90.bölüm) günceldeydim herhalde ondan sonra ara vermiştim artık kaç yıl geçti hatırlamıyorum. O kısma kadar olan olayların çoğunun detayı aklımdan gitmiş mesela. Ama şundan eminim 90-127 arasındaki hiçbir bölüm beni ilk 90 bölüm kadar etkilemedi. Saçma salak karakterlerden ve ihanetception mevzularından sıkıldım. Salın Eren'i gebertsin işte onun bunun çocuklarını arkadaş bu kadar kasmayın ya. Sırf Eren'e gangbang yapsınlar diye mangaka herkesin rahatsız olacağı bir şekle soktu olayları. Bütün insanlığı katledeceğine ırkçı ve faşist onun bunun çocuklarının içinde geçeceğim dese Eren ortada mevzu kalmayacak.

Ayrıca Ymir'in köle olmaktaki motivasyonunu anlayan var mı? Hayır ne alaka yani kendisini işkence çektirerek öldürmek isteyen kansız bir orrrrrtam çocuğuna sırf sevgi görmek içinmi bağlanıyor anasını satayım öldür gitsin puştu etrafındaki köleleri özgür bırak kim sana ne yapabilir orada. O ağacın olayı neydi neden daha önce kimse keşfetmemiş vs. Orijin hikayesi çok üstünkörü anlatıldı umarım geri döner mangaka bu konulara.
 
Eren sadece ırkçı ve faşist, onun bunun çocuklarının içinden geçse ne olacak? Tüm dünya olanları anlayışla mı karşılayacak?, nasıl mevzu kalmayacak merak ettim? Eskiden olan korku imparatorluğu yine devam edecek. Eninde sonunda Eldain halkına yeniden saldıracaklardı. Eren kendi açısından mantıklı diyebiliriz. En özgür olacağı yöntem Eldian dışında kimsenin yaşamaması. Düşman var oldukça tehlike hep olacak onun açısından. Hatta 90. sayıda belli ediyorlar bu tutumunu. Umuyorum bu şekilde de devam eder. Aslında herkesin birleşmesi için kendisini kötü adam gibi göstermesi daha kötü olur.

Alışkanlıklar kolay terk edilmiyor. Belki de doğduğundan beri köle olan birisi bu alışkanlıkları kolayca bırakamıyor.
Yeterli güce sahip olduktan sonra insanları istediğine inandırırsın. Eren'in hedefi bütün insanlık değil sadece belli bir kesim olsaydı ardından kimden ne tepki gelirse gelsin zaman her şeyin ilacı olurdu. Devletlere ve milletlere mutlak güç olduklarını gösterdikten sonra yapacakları şey insanları yalan yanlış bilgilerle doldurmak olmayacaktı sadece birbirlerinden çok bir farkları olmadıklarını anlatacaklardı hepsi bu. Her yeni nesilde nefret azalacaktı ve mevzu bitecekti. Bazı insanlar değişemez, affedilemeyecek kadar büyük orrrtam çocukluğu yapanlar göz ardı edilemez. Eren'in motivasyonu bunları temizlemek olsa bir müddet korku yoluyla ondan sonra da doğacak yeni nesillerle birlikte halkların kaynaşması vasıtasıyla huzura kavuşurlardı.
 
Affedilemeyecek insanlar olduğu kadar Eren de affedilemeyecek suçlar işledi. Eren çoktan masumları öldürdü, üstüne ne kadar faşist olsa da diğer insanları öldürecek, ama bakın çok farklı değiliz diyecek ve diğer insanlar dinleyecek mi? Senin yazdıklarının benzerini Marley yapmasına rağmen insanlar nesiller boyunca Eldian'a karşı bağlı kalanlar çıktı. Bağlı olmayanlar da Marleylileri çok sevdiğinden değil, aileleri için sustu. Sanmıyorum ki nesiller boyunca geçmesine rağmen huzur sağlansın. Hele teknolojinin gelişmesiyle titanların gücü zaten yetersiz gelmeye başlıyordu. Eldian gücü kaybettiği anda tepelerine binecek bir dünya var. Bu gelişmeyi durdurmak için bu ülkeleri ele geçirmesi gerekiyor. Ele geçirmek içinde savaşması. İlla ki masumlar ölecekti.

Ayrıca mangaka ne kadar iyi işler bilemiyorum, ama Eren geleceği gördü. Tek yol budur belki de.
Ellerinde bu kadar büyük bir güç varken bütün devletlerin askeri güçlerini etkisiz hale getirebilirler. Savaşmaya bile gerek yok en güçlü silahları yok edilmiş bir ordu çaresiz kalacaktır zaten. Adamların yeni silahlar geliştirebileceği ve bizimkilerin üstüne gidecekleri bir ortam olmayacak hepsini kontrol altına alacaksın. Bunu yaparken hiçbir sivile zarar vermeyecek hatta askerlere bile olabildiğince az güç uygulayacak sadece aşırıları öldüreceksin bu tavır bile bir şeylerin başlangıcı olur. Eldian halkını şeytan olarak gören insanlar ve bu insanların düşmanları olduğunu düşünen Eldian halkı aynı ortamda kaldığında aralarında çok rahat bir şekilde bağ oluşabiliyor. Bunu defalarca gördük. Nesiller geçmesine gerek bile yok sadece bu ortamı yaratabilecek bir güç lazım. Savaşları, katliamı önleyecek bir güç. O da ana karakterin elinde var şu an. Yani böyle bir seçenek varken mangakanın Eren'e Dr.Manhattan misyonu yüklemesi bence biraz ucuza kaçmak oluyor. Eren'i gerçekten çıldırmış ve bütün halkların ölümünü isteyen bir psikopat olarak gösterip ana karakterini bu boyuta indirgeyeceğini sanmıyorum mangakanın.
 
Sayıyı yeni okudum ve suratımda koca bir :artiz: ifadesi var.

Gabi'nin sahnesinde şaşırmamız falan gerekmiyordu umarım. Hepten histerik dengesiz bir şey oldu bu. En son böyle insanlaşıyormuş gibi bir sahnesini gördüğümüzde akabinde Eren'in kafasını kopardıydı.

Şimdi sırada ne var? Historia'yı mi kesecek bebeğiyle?

Ciddi ciddi bekliyorum Historia'nın sahnesini de hea. Kızın hikayedeki tek işlevi seri sonunda o çocuğu doğurmak değildir muhtemelen.

Jean çok değişik bir bayrak çekmekte. Bu adam ya ölecek. Ya da herkes öldükten sonra ortada kalan tek kişi olacak. He dileğim ölmeyip, Mikasa ile mutlu olması çünkü Mikasa'nın da Eren'den bir salınması lazım. Bu kız özünde böyle değildi muhtemelen. Vakti zamanında Eren o atkıyla buna naaptıysa garibim...

Armin...
Annie ile birebir sahnelerini iple çekiyorum. Bu ikilinin özel sahneleri çok güzel oluyor. Aralarındaki dinamik çok organik. Üstelik şimdi ikisi de oldukça büyüdü ve artık Armin de Annie gibi bir kitle katili. Berthold'un aşkını bir kenara koyarsak, bakalım eteklerindeki taşlardan ne tür sesler çıkacak.
Gerçi Annie'nin sahneleri genel olarak güzel oluyor bak. Eren'le, Mikasa'yla. Mikasa'yı atlattık. Sırada Armin ve son olarak da Eren var sanırım.

Yalnız ana hikayeden komple koptum ha. Şu an ne oluyor, kim kim, kim kimin nesi, insanların amacı ne?
Adam çok iyi işliyor da benim kafa mı almıyor, kötü bir işleyişle mi muhatabız çözemedim.

Hange ilk defa hayal kırıklığı yarattı bende çok pasif ve işlevsiz kaldı. Hani yahni sahneleri falan eğlenceliydi. Buna lafım yok ama bu kadın zeki ve manyak biri.
Ateşli ve güçlü bir savaşçı. Duygusal olarak yıprandığının farkındayım ama Erwin gibi çökmesi için de erken yahu. Kadın resmen kafese kapatıldığı için kanatları uyuştu, pençeleri köreldi.
Sal şu kadını İsayama!:at:
 
Son düzenleme:

Üye silindi 1004

Gabi hariç alayı çöp bu sayı görmüş olduk.

Bu arada Jean, Annie ve Reiner arasında geçen konuşma tamamlayıcılık hissiyle orgazm yaşattı bana. Yıllardır süren bir mevzunun açığa çıkması ve tarafların yüzleşmesi inanılmazdı. Tüm taraflar kefaretlerini ödemiş bir şekilde karşı karşıya geldi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık