Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 972: Adım Oden! Ve Ben Haşlanmak İçin Doğdum!

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    288
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Goygoyun güzel döneceğini düşündüğüm ve bölüm başlığına uygun olduğu için paylaşayım istedim. Umarım linç yemem. :gamyon:

 
Raftel bütün kehanetlerin doğrulandığı yer. Bu gizli adada paylaşılan bilgi diğer bilgilerle uyuşuyor yani doğrulanıyor.
Joy Boy kime ya da neye deniyor peki? Herkes bunun anlamını çözmüş gibi konuşuyor. Belki, nasıl ki Raftel'e giden kişiye Korsan Kral deniyorsa,bu dünyayı eski haline çevirecek kişiye Joy Boy deniyor...Gibi gibi. Valla hani reeankarne olayına inananları ben anlayamıyorum. Neyse zamanla çözülür zaten.
 
Bu reenkarnasyon hikayesi gerçek anlamda reenkarnasyon olmayabilir. Yani bir idealin taşınması, arzunun, iradenin taşınması anlamında olabilir. Seri boyunca bu arzunun taşınması mevzusu işlendi.

Mr.Bushido'nun bahsettiği gibi bu sahne önemli. Bir erkeğin hayalleri asla bitmez. Aynı şekilde WB'nin ölmeden önce söylediği sözler var. Roger'ın arzusunu taşıyanlar var, bir gün gelecek bir adam bu berbat tarihi sırtında taşıyıp dünyaya meydan okuyacak. Joyboy'un kendi öldü ama arzusu, mirası yaşıyor. Bunu şeytan meyvesi gibi düşünebiliriz sanırım. Kullanıcı ölünce başka bir meyveye gidiyor o güç. (Ayrıca D.nin anlamının Devil olduğunu ve adında D. olanların şeytan meyveleriyle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum) Bu Joyboy'un arzusu nesillerce aktarılıyor çok sivri biri çıktığında bir şekilde durduruluyor. Belki IM'nin dediği gibi ışıkları söndürülüyor. Ve başka bir D.de can buluyor bu arzu. Bu arzuyu taşıyanların ortak özellikleri var ve bu yüzden Shanks Roger'ın şapkasını Luffy'e verdi. Çünkü Luffy, Roger'a çok benziyordu. Her ikiside Joyboy'a çok benziyor. Roger'ın Rayleigh'e ''Ben ölmeyeceğim ortak'' demesi mesela arzum, ideallerim ölmeyecek anlamında söylediğini düşünüyorum. Raftel'de bir şekilde Joyboy veya onun mirası ile etkileşime bile girmiş, 800 yıl önce olan şeyleri görmüş olabilir.
Yada direk reenkarnasyonu ise biz 20 yıldır Luffy değilde Joyboy'u mu izliyoruz.:artiz::artiz:
Aslında yazdığın gibi çok detay var. Reenkarnasyona bağlamadan çok iyi bir hikaye yazabilir Oda. Ama bağlarsa çok kötü olacak net yani.
Goygoyun güzel döneceğini düşündüğüm ve bölüm başlığına uygun olduğu için paylaşayım istedim. Umarım linç yemem. :gamyon:

Nasıl böyle bir şey atarsın traom. Yoksa sende mi #oroçiazbileyapıyor diyenlerdensin :ühü:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık