Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Spoiler Konusu 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende ilk orada duydum ama normalde filmler filler olarak kabul ediliyordu da bilemedim...
https://twitter.com/newworldartur/status/1194972008053968903
One Piece 5 yıl içinde bitecek konusuna atılmıştı, buraya da atalım, röportajın genelinden de bilgileri verelim. Stampede ile ilgili boş bilgileri geçelim tabi. Yukarıda ne 5 yılı diyen Naito tarafından yapılan röportajdan bazı kesitler.

Öncelikle Raftelin romanizasyonu olan Laugh Tale, editör tarafından net bir şekilde canon olarak doğruılanmış. Oda hikaye içinde açıklamayı istiyormuş, sonunda filmde açıklamaya karar vermiş.
Ayrıca Laugh Tale'in sadece One Piece'i içeren bir ada olmadığını, adanın daha önemli manalar içerdiğini, adanın isminin bu yüzden büyük bir ipucu içerdiğini ve bu yüzden böyle görkemli bir şekilde açıklandığını söylemiş.

Oda'nın Laugh Tale log posunu ve romanizasyonunu filmde açıklamasının sebebi önemli açıklamaların sadece manganın ana hikayesinde olduğu yargısını kırmak ve fanların başka yollardan da zevk almasını sağlamakmış.

Oda'nın Roger'ın geçmişine odağı Wano arcına yerleştirmesinin bir nedeni olduğunu, Oda'nın "Wano arcı One Piece'in son arkına derin bir şekilde bağlanacak" dediğini ve Wano arcının One Piece'in ne olduğuna dair önemli bir ipucu vereceğini söylemiş, Wano flashbackinin Roger'ın efsanevi maceralarını göstereceğini eklemiş.

Oda 5 yıl dediyse 5 yılda biteceğini, Wano arcındaki hikaye işleniş hızıyla cidden 5 yıla bitebileceğini söylemiş.

Bir de sürprizbozandan kaçmak için manga bölümlerinin çıkar çıkmaz okunmasını şiddetle tavsiye etmiş.
 
Benim için çok da fark etmedi. Arayanlar bulamaz, bulanlar hep arayanlardır dememişler boşa. Adam aramış aramış, hakikati bulmuş. Kendisi bir şey yapamayacağını anlayınca kendi ölümünü gelecek çağın ateşleyicisi yapmış. En başta ne bulacağını bilmemesi fark eder mi? Yüzyıllardır bunu başaran tek kişi olmuş. Gerçek tarihi öğrenip de dünyayı değiştirecek kişinin en nihayetinde anca Roger sayesinde bunu yapacak olması önemli. Burada takılıp ediyoruz ama Luffy Korsan Kral olsa bile benim gözümde Roger'ı geçmiş olmayacak belki bu yüzden. Sıfırdan keşfetmekle, kendisine bırakılan ayak izlerini takip etmek arasında bir fark vardır sonuçta.
Fark eden bir şey yok, doğru. Ancak Roger'ın motivasyonunun salt hazine olması komik geldi bana.
 

Üye silindi 5781

Gitmeleri lazım zaten. Çünkü o adanın ötesinde Laugh Tale. Yalnız son adanın adı da değişti. Ben çevirisini yaparken Road Star Island olarak geçiyordu adı, romanize ismi Lodestar Island olmuş. Anlamı da Yıldız Gemisinin Rotası. @Capori senin teori tutacak gibi.
Hocam yeni duzenleme yaptim teoriye.Bi bakin derim.Tesekkurler bilgilendirme icin bu arada onu da ekliyeyim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık