Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Roronoa Zoro

Ciddi ciddi şu kılıç ustası bu kılıç ustasi demekten ziyade kılıç ustası dediklerimizin seride ne pozisyonda olduğuna bakmamiz lazım.

Şimdi Roger WB falan çikti kılıç bisesto tokuşturdular hatta tokuşturamadilar bile hakiden...

Bunun dışında kılıç ustası dediğimiz ve herkesin kabul ettiği 3 isim koyayim ortaya başka isimler de koyabilirsiniz fakat herkesin kabul ettiği ve seride kılıç ustası denmiş kişiler olsun.

Mihawk
Zoro
Vista.

Bu adamların gücü ne? Kılıç ustalığı, kılıç teknikleri haki vb. peki bu adamlar nasil dövüşüyor? Cevap net. Kılıç Ile kılıç teknikleriyle, haki ekleyerek vb.

Kılıç tekniği kullanip bu unvani almayan karakterler var mı? Var. Örnek Big Mom neden kılıç ustası değil. Çünkü ana gücü bu değil kendini kılıca adamamış onun üzerine yoğunlaşıp zirve gücüne onun sayesinde gelmemiş. Kadin meyve kullanicisi bununla beraber kılıcı ve kılıç tekniklerini ek bir güç olarak kullaniyor.

Roger ve WB'ye bakalim. Adamlar dümdüz birbirlerine gitmişler. Teknik falan hak getire. Onu geçtim olsa ne farkeder? Biz WB'yi savaşırken gördük adam deprem ile zımbalama yapıyordu. Hani nerede burada deprem ile saldırıları? Yok.

Roger kılıç ustası diyorlar. Demeyen ise haterdirmiş güzel kafa bunu diyenler kusura bakmayın da ortada kılıç kullanmasının yaninda şöyle sahneler de var.

Adam eline almış denizci evire çevire dövmüş ne hale getirmiş. Ciddi ciddi Mihawk'ın Vista'nin, Zoro'nun bir adami eline alıp şu şekilde döveceğini hayal eden var mi? Adam üstüne siz gidin Garp, Sengoku gelsin diyor demek onlar gelse kılıç çekecek bazı arkadaşlar cidden böyle düşünüyorsa şaşırmam gerçekten. :D

Rayleigh denilen karakter kılıç çekiyor saldırıyor kılıç ustasi denilebilir fakat bunun yaninda farklı dövüş stili de kullaniyor. Adam tekme atiyor yeri gelince farkli teknikler ile savaşıyor.




Zoro, Mihawk, Vista gerçekten bu şekilde bir dövüş stiline mi sahip?

Kılıç ustası temel gücü kılıçtan gelen, kılıç ustalığı üzerine yoğunlaşmış, kılıç ile güçlenen kişilerdir. Bir kişi kılıç tekniklerini kullanir ya da kullanmaz bu onu ne kılıç ustasi yapar ne de yapmaz örnek Big Mom gibi bir karakter var. Kılıcını elinden al ne ile dövüşür? Meyve, yumruk vb ne bulursa. Peki Mihawk'ın elinden alin küçük pıçağını çeker son çare olarak. Zoro Killer'ın tirpani aldi tekniği tamamlayabilmek için fakat hepsi kılıç ustaliğı üzerinden belli teknikler üzerinden devam ederler. Fakat Roger,WB,Ray, BM gibi karakterler kılıcın, bisestonun vb. silahlarin varlığına ihtiyaç duymazlar. Umarım anlatabilmişimdir...
Kılıca falan ihtiyacı yoksa neden taşıyorlar? Hele Wb'nin taşıdığı baya değerli bir silah.

Mesela Zoro'nun da kılıç olmasına rağmen dirsek attığı yer var. O Roger ve denizci olayından farkı ne?

 
Bu da ''Mighty Sword'' unvanlı birisinin kılıçsız haki saldırısı. Hyogo'da bu durumda kılıç ustası olamıyor mu? @Siyah Ateş Sen ne diyorsun bu duruma? Ray'den hiç farkı yok burada.

 
BM de kılıç teknikli saldırı yapıyor o da mı kılıç ustası? Siz dersiniz ben şaşırmam. :hhh:
Ya sonuçta kılıç kullanmasını biliyordur, kendisini usta diye nitelendirmesine gerek yok. Ray de biliyordur, Roger da biliyordur, Wb'de biliyordur. Sonuçta Luffy'nin de nasıl kılıç kullandığını biliyoruz bu isimlerinde.

Aslında burada kimsenin suçu yok. Oda ortaya net bir şey koymadığı için tartışma çıkıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık