Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 957: Zirve

Bölüm çok iyi değil miydi be :D


  • Kullanılan toplam oy
    361
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sengoku ince bir detay vermiş. Kutsal ejderlerin isteseydi Garpı tarihten silebilirdi ama kahramanlıklarından dolayı bunu yapmadılar.

Garpı silecek olanlar Rogeri de silebilir ki onu da yapmadılar.

Bence Roger o idam sehpasına çıkmadan hükümet ile baş edemediğini anladığından gördüğü şeyleri, yaşadığı durumu ve geleceği kendinin değiştiremeyeceğini anlayınca idam edilmeden hükümete son kazığı atıp korsan çağını başlatarak varisini aradı.
Öncesinde kutsal ejderler ile aralarında bilmediğimiz bir bağ oluşmuş gibi
 
Varlığını sadece Roger'ın teyit ettiği bir adada bu kadar kişinin ne işi var ?
Aslında Roger ölürken Raftel'den bahsetmiyor. Sadece hazinesini bulmak isteyenlerin tüm dünyayı dolaşmaları gerektiğini söylüyor.

Raftel'den ilk olarak Crocus bahsediyor. Crocus'un dediklerine bakarsak sadece adadan adaya giderek Raftel'e ulaşmak mümkün. Çünkü oranın son ada olduğunu belirtiyor. Fakat One Piece'in orada olup olmadığı sorulduğu zaman, net bir cevap vermiyor. Büyük ihtimalle bunu yeni gelen herkese söylüyordur. Zira Crocus oraya gitmiş birisi, şüphesiz daha detaylı bilgisi vardır.

Bu konuşmanın ardından 400 küsür bölüm sonra Roger ve Beyazbıyık arasındaki konuşmayı görüyoruz. Roger, Raftel'e nasıl gidildiğini anlatmayı teklif ediyor. Bu tekliften sonra Crocus'un söyledikleri boşa çıkıyor. Zira gitmenin özel bir yolu varsa, adadan adaya seyahat ederek gidilmesi mümkün değil demektir.

Bundan da bir 300 bölüm sonra Raftel'e dört tane Yol Poneglifi vasıtası ile gidildiğini öğreniyoruz. Bu taşlardaki tüm noktalar birbirine bağlandığı zaman Raftel kendiliğinden ortaya çıkıyormuş. Muhtemelen bu dört noktada buton gibi bir şey var, hepsine tek tek basmak gerekiyor.

Aslında Tanrı Vadisi Olayı'nda tam olarak nelerin yaşandığını bilmek lazım. Kayalar Korsanları'nın doğrudan Hükümet'e saldırdığını biliyoruz. Bunlar Tanrı Vadisi'nde Kutsal Ejderler'e çökmeye gitmiş desek, Garp da onları koruyan gemilerden birinde görevli desek, Roger'ın da orada istediği bir şey var desek, Xebec de Roger'ın istediği şeyi istiyor desek, anca o zaman bu ikisinin neden birlikte savaştığı anlam kazanır.

Bu bölüm aslında var olan soru işaretlerine yenilerini ekledi.
 
Adanın kaybolmasında Dünya Hükümeti'nin etkisi yok bence. Olsaydı, Sengoku bunu illaki bilirdi. Ancak konuşmasına bakarsak, adanın nereye gittiği konusunda kimsenin bir fikri yokmuş gibi görünüyor.
Bence kaybolma işinden bizzat 5 kadim sorumlu gibi ki bu işi de İm ile birlikte yapıyorlar. Denizcilerin bilmemesi büyük olasılık, sonuçta İm'i falan da bildikleri yok gibi görünüyor.
Kaldı ki Sengoku'nun lafı bana bayağı bunu ima ediyormuş gibi geldi. Çevirilerle anlam farklı anlaşılabilir ama Jb çevirisinde denizciler biz neden bu adayı duymadık deyince Sengoku artık haritalarda olmadığını, hiçbir iz bırakmadan kaybolduğunu söylüyor. Sonrasında Dünya Hükümetinin saklamak istediği bir adanın tarih sahnesinden silindiğini ve halen bu konuda soru sormak isteyip istemediğini soruyor. Yani Dünya Hükümetinin adayı sildiğine ve bu konuyu araştırmanın sıkıntı olacağına bir işaret var. Klasik ajan filmlerinde sümen altı edilen dosyalar ve onları araştıranların başına kötü şeylerin gelmesi mantığı gibi. Hükümet bu olayı unutturmak istemiş ve bunu bayağı bayağı başarmış, tıpkı 5 Kadimin İm'e kimi silmek istersiniz demesi gibi tamamen siliyorlar bu durumları.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık