Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] İyiler ve Kötüler

Hangisi Daha Kötü?


  • Kullanılan toplam oy
    75
Bu kalbinin sesini dinle mevzusu nereden çıktı anlamadım.

Tarihte böyle mi bilge kişilikler varolmuş.

Kalbinin sesini dinle derken arzularına göre doğru olduğunu düşündüğün şeye göre hareket et anlamı çıkıyor.Tarihte arzularına göre hareket eden adamlar başarılı olmuştur evet ama bu bilgelik demek değil en fazla başarı olabilir.Kimisi de kötülüğe sapmıştır.Sezar da Hitler de kalbinin sesini dinliyordu ona bakarsan.

Bilge dediğin buda misali bir adam arzulardan arınmıştır aksine.Nefs denilen şeyi kaldırıp bir kenara atmıştır.Öyle sesini falan dinlemez bilge.Müthiş birikimi ve yargı kabiliyeti vardır.İnsanlık üstü bakış açısı olmalı hani cidden döndü dolaştı olay bu adamın dediğine geldi diyeceğimiz.Ne kadar yanılgılarla doluymuşuz diyeceğimiz şekilde.
Şu yedi ölümcül günah var ya onların hiçbirisine yaklaşmayan bunlardan arınmış birisi bilge olmalı.Kısacası yüce bir şahsiyet.
Kalbinin sesini dinle demekle arzularının sesini dinle demek bir degil. Evet akla onlar da geliyor ama bu işin bir de vicdan boyutu var. Bu akıl süzgecinden de geçiyor. Kalbinin sesini dinle her istediğini yap demek de değil. Bence çok doğru bir söz. Çünkü olayın sonunda nereye varacağını en bilgeler bile göremez. Bugün mantıklı ya da bilgece verilmiş sana göre kalbin yani arzuların sesini dinlemeden yapılacak karar doğruymuş gibi gözükebilir. Hatta kısa süreçte dediğin gibi pozitif sonuçları da ortaya çıkabilir ama uzun süreçte tam tersi şeklinde belki telafisi olmayacak derecede pişmanlıklara da dönüşebilir. Aynısı aksi için de geçerli. Bunun sonunu bilgeler bile göremez. Yalnızca umut edecekleri şey iyi kalbin arzulaeindan vicdanından nihayetinde iyi şeyler çıkacağıdır. Bu noktada bu belirsizlik içerisinde tabiki de bir kişiye söylenebilecek en iyi söz kalbini dinle denmesidir. Bazen mantığın bile sonunu göremeyeceğiz bazı kararlar olur. Hatta i an doğruymuş gibi gözüken sonrasında çok mantıksız da gelebilir. Bu kadar belirsizlik varken geride pişmanlık kalmayacak şekilde kalbinin istediğinin peşinden , sonuçları acı verici olsa da doğru olan olacaktır. Çünkü dediğim gibi ileri saatte bu acılarla beslene beslene sonunda iyiye ve mutluluğa ulaşıyoruzdur. Bu hayatın her alanına yedirilebilir. Soruları sürekli doğru yapmak değil yanlışlarını sürekli öğrenmek kişiye daha çok şey katar. Olay yine ya kış yapmaya çıkıyor. Yani yanlış yapmakta bunun sonucunda acı çekmekte sorun yok. Bu noktada bunun yukarıdaki örnekteki sonuçlarına kız açısından pozitif sonuçlarına odaklanacak olursak , sevmemesi gereken adamı sevmiş olduğunu öğrendiğini söyleyebiliriz. Zira onun sevdiği aşık olduğu adamın kendisine olan aşkı meğerse yalanmış. Neyse konuyu fazla dagıtmayayım ama varmak istediğim sonuç bilgelerin bile bilge olmasında en çok onların hata yapmış olabilecekleri payının olabileceğini düşünüyorum. Bunun içinde elbette kalplerini dinlemistirler. Binlerce hata ve binlerce yanmanın acı çekmenin sonucunda bilgeliğe ulaşıyorlar. Ve bu noktaya gelirken her zaman mantıklı olandan çok kalplerini dinlediklerini düşünüyorum.

Olayı Mevlana'in sözü ile kapatıyorum.

'Mum olmak kolay değildir. Zira ışık saçmak için önce yanmak gerekir.'
 

Funduska

Evet öyle zaten. Her kadın da potansiyel tecavüzcüdür, her insanın potansiyel katil olması gibi. Doğuştan etikle doğmuyoruz ya :D
Böyle düşünen birine anlatabileceğim bir şey yok.Bu hiçbir koşul altında kabul edilebilir bir durum değil ve tartışılacak bir yanı yok.
 
Böyle düşünen birine anlatabileceğim bir şey yok.Bu hiçbir koşul altında kabul edilebilir bir durum değil ve tartışılacak bir yanı yok.
Tartışılabilir yanı yok mu? Senin bileceğin iş ne diyeyim. İnsanoğlu bu günlere birbirlerine çiçek vererek gelmedi. Neandertallerin nesillerini kurturacak, karşı cinse tecavüz ederek geldi.
 

Funduska

Tartışılabilir yanı yok mu? Senin bileceğin iş ne diyeyim. İnsanoğlu bu günlere birbirlerine çiçek vererek gelmedi. Neandertallerin nesillerini kurturacak, karşı cinse tecavüz ederek geldi.
Dünya üzerindeki insanların %99'u tecavüz suçunu işlemiş olsa bile bunu kabul etmem,edilecek bir yanı da yok zaten.Bunun tartışmaya açık bir konu olduğunun düşünülmesine bile inanamıyorum şu anda.
 
Dünya üzerindeki insanların %99'u tecavüz suçunu işlemiş olsa bile bunu kabul etmem,edilecek bir yanı da yok zaten.Bunun tartışmaya açık bir konu olduğunun düşünülmesine bile inanamıyorum şu anda.
Aman Allah'ım biri nasıl böyle bir laf eder, atımdan inmeden tartışamam dahi!
Potansiyel ile direkt olmak arasındaki farkı anlayabiliyor musun? Hani konseptin ne olduğunun farkındasın değil mi? :D
 
Peki diyelim ki kendinizi kaybettiniz bu 5 insana çok sinirlendiniz, hangisini öldürmek vicdanınızı daha az etkilerdi :/

biraz daha gerçek yüzümüzü görelim.
Hiçbirini öldürebileceğimi düşünmüyorum. Çünkü "Kendimi kaybettim, cinayet işledim" bahanesini sadece içinde gerçekten birilerini öldürebilecek kötülük barındıran insanlar söyler.
Kötülük hepimizin doğasında eşit değil. Maoa geni ve kişilik bozuklukları bu farkı ortaya koyuyor.

Ama hadi diyelim, ben de kötüyüm ve cinayet işledim. Kesinlikle vahşi adamı öldürdüğüm için en az vicdan azabını çekerdim.

Bu arada kendi sıralamamı yazmamışım onu da yazayım.

Kız>Bilge >Kayıkçı> Medeni adam= Vahşi adam

Benim iyi ve kötü ayırımım basittir. Birine zarar verip vermemek.
Burada birine zarar vermeyen tek kişi kız.
İçlerinde en safı.
Evet yaptığı saçma, hatta aptalca. Ama bu onun iyi biri olduğu gerçeğini değiştirmez. O teklifi kabul etmemesi gerekirdi. Ama o teklifi kabul ederken birisine zarar verdi mi? Hayır.
O zaman en iyi odur.

Bilgeyi ikinci sıraya koydum çünkü kızın başına gelenlerde onun da suçu var. Kız belli ki mantıklı düşünemiyor. Çok aşık. "Kalbinin sesini dinle." sözü yanlış değil belki ama kızı baştan uyarması da gerekirdi.
"Kızım bak. Senden böyle bir şey isteyen adam hırlı biri değildir. Belki seni o adaya götürmez. Belki sana bir şeyler yapar. Niyeti bozuk olmayan biri sana niye böyle bir teklifte bulunsun? Ama çok aşıksan ve her şeyi göze almaya niyetliysen tabi buyur, riske gir."
Bunu yapmaması onu daha az iyi yapıyor.

Kayıkçı ruh hastası, sapık. Kızın çaresizliğinden faydalanmış ve kızın başına gelenlerden o daha da suçlu. Ama birebir verdiği bir zarar yok. O yüzden onu medeni ve vahşiden önceye koydum.

Vahşi adam kıza tecavüz etmiş. Bunun kötülüğünü tartışacak değilim. He bunu medeni bir adam yapmış olsaydı, vahşiden daha kötü olurdu. Ama en nihayetinde dünyanın en vahşi insanı için bile tecavüz tecavüzdür. Kötüdür.

Medeni adam, sevgilisinin en kötü anında onu mağdur olduğu için ortada bırakan iğrenç bir insandır. Ne sevgisi sevgidir, ne medeniyeti medeniyettir. Kimseye tecavüz etmemiş olması, onu vahşi adamdan daha az kötü yapmaz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık