Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 27.9%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Kitaptan çıktığından beridir izlediğim en güzel bölümdü. Night King'in teğmenleri bile savaşa girmediler ama herkesin belasını verdi adam, ne kadar güçlü olduğu ve karşı tarafından Night King karşısında ne kadar zayıf kalacağını çok iyi hissettirdiler, tüm bölümü diken üstünde, baştan sona gerim gerim gerilerek izledim. Böyle bir düşmana karşı yapabileceğin tek şey suikast yapmaktı onu da en uygun kişi yaptı. Night King'in amacı ve geçmişi çok yüzeysel işlendi işin o kısmına söyleyecek bir şey yok artı savaşın başlangıcında Dotrakların at sürüşü tamamen mantıksızdı. Dotrakların olduğu bir tartıda Cercei tarafı ağır basmayacağından ortadan çıkaralım demişler heralde :bilmem:
 
Final sezonu resmen sıçmıştır. Bu final taht kavgası üzerinden değil NK nin üzerinden bitmeliydi. 8 sezondur nk nin amacını öğrenemedik gitti ya la. Bran ile NK mutlak bağlantısı gene havada kaldı. Ağır batırdılar maalesef diziyi.
 
Cercei ile savaştıktan sonra bu savaş yaşansaydı cidden eyvallah diyebilirdim ama bu ne saçma bi son oldu.

Bölüm akıcılığı kötüydü. Rhegal nereye kayboldu? Dany neden izledi Jonun gidişini? Kütüphanede Aryayı farkedemeyen zombiler, sığınakta insan olduğunu nasıl öğrendiler? Sığınağın duvarları kayadan olmalıydı bildiğin köstebek gibi kazmışlar.

Dothrakilere hiç bir şey demiyorum zaten saçmalığın daniskasıydı.

Melisandrenin bağlanışı çok vasattı, Lekesizlerden bi 300 Spartalı defansı beklerdim Kalkanlarını hiç kullanmadılar. Hendekler neden derin değildi ulan çıldıracağım ya.

Arya oraya geldi eyvallah da nasıl uçtu bir şeye basarak mı zıpladı arkası boş hareketler yaparak NK’yi harcadılar.

Keşke ilk Cercei indirip sonra bu savaş yaşansaydı cidden fan servis yapmışlar afiyet olsun herkese.

Martin senin de ananı bacını demek isterdim ama demiyorum.
 
Valla ne yalan söyleyeyim, ilk spoilerı yediğimde kötü bir bölüm zannettim ama o kadar da kötü değilmiş. Kötü değil dememin sebebi Night King olayının daha bitmediğini düşünmem. Bu kadar kolay bitmez bence. Hele de final sahnesindeki Brann ile o kadar bakışmasından sonra. O sahnede Night King'den ''Neden?'' sorusunu bekledim ama uzun uzun sorgulayıcı bakış ve Brann'i de ''Hissettiklerini anlıyorum'' tarzında bakışı da fena değildi. Belki de sadece ben öyle anlamışımdır.:oleyo: Birçoğumuz Night King, Brann ile karşılaşırken diğer Ak Gezenler ve ölülerin sadece durmasını garipsemiş olabilir ama bence orada Night King'in Brann sadece kendisinin öldürmesinin zaruriyeti neden ve nasıl Night King olduğuna bağlı. Yine de arada o kadar mesafe varken Arya'nın gelip öldürmesi bazı eleştirileri haklı çıkarabilir ama bölüm içerisinde Arya'nın sessiz ilerleme konusunda ne kadar mesafe kat ettiğini gösterdiler. Bir de herkes Night King'e dönmüşken arkadan gelip saldırması normal olabilir. Tabi bunları Night King olayının henüz bitmediğini varsayarak söylüyorum. Aksi takdirde her ne kadar Arya'nın işi bitirmiş olmasına sevinsem de bazı şeyler havada kaldığı için üzülürüm.

Yalnız bölümdeki 1-2 yer rahatsız etti beni. İlk Melisandre'nin ölülerin geleceği yerden elini kolunu sallaya sallaya gelmesi. Buradan bir şey çıkacaktır.

İkincisi de Lady Mormont'un devi öldürmesi. Tamam anladık kızım sağlam yürek yemişsin, iyi de konuşuyorsun da affedersin de çüş yani. Adamın kafası senin yarın kadar zaten. Her ne kadar sonunda ölse de garipsedim valla.

Üçüncüsü Missandei'nin atarı. La Sansa ile Tyrion'ın hayatları gözlerinin önünden geçerken azıcık geçmişi yad edelim de vicdanımız rahatlasın derdindeler, ama ablamız siz Khaleesi'ye böyle diyemezsiniz taam mı diye triplerde. :)

Bölümde bazı yerlerin birbirine bağlanması da güzeldi. Melisandre'nin geçmişteki Arya hakkında tekrar görüşeceğiz ve göz muhabbeti iyiydi. Yine Melisandre'nin Arya'ya ''Bugün değil.'' hatırlatması da iyiydi. Syrio Forel ile Melisandre'nin aynı güruhtan çıkacak olması hoş.

Neyse daha var da yeter bu kadar. Aksiyonu bol, müzikleri iyi bir bölümdü. Bazı karakterler için geçmişin keffaretini ödeme zamanı tadındaydı. Bir dahaki Night King savaşında bu sefer Jon Snow ağırlıklı bölüm izleriz bence.
 
Kütüphanede Aryayı farkedemeyen zombiler, sığınakta insan olduğunu nasıl öğrendiler? Sığınağın duvarları kayadan olmalıydı bildiğin köstebek gibi kazmışlar.
Sığınaktaki ölüler, Starklara ait. Night King ölüleri kaldırınca, onlar da uyandı ve mezardan çıktı.
 
Yok arkadaş, cidden şu iki kitap okumuş, 3 film izlemiş halimle bunlardan daha stratejik düşünürüm ben. Savaşı sanki hemen yenilmek için çekmişler. Gerekirse uzun yap, iki bölüm yap ama salak saçma strateji kullanma. İki asker korkudan arkaya kaçtı, ordu kargaşa içine girdi, millet korkudan bağırıyor diye güzel savaş mı oluyor? Gerçekçi mi oluyor? Ne alaka? Biraz düşünün arkadaş. Yav geçen sezonlarda ordu malzeme hattına saldırmayı düşünebiliyorsunuz da bu savaşı güzel yazamıyor musunuz? İşte bunlar hep bir bölümde bitirelim gitsin olayından oluyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık