Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 744: Devrim Ordusu Kurmay Başkanı

Dragon, 12 yıl önce devrim içim yeterli gücüm yok diyor. 12 yıl sonra bakıyoruz, Dragon'dan sonra gelen adam daha amiral gücünde bile değil!! Oldu o zaman bir 12 yıl daha beklesinler. :D God olması gerekmiyor ama sen WG'yi yıkmayı hedefliyorsan, yeterli gücün olmalı. Dragon tek başına da yıkamayacağına göre yanındaki adamların yeterli olmaları gerek. Müttefikleri dahil etmek açıkçası mantıklı değil, çünkü Dragon yola çıkarken Luffy ve onun çevresini dikkate almadı. Onların katkıları devrim için asıl değil ek olacak. Yani Dragon'un elini güçlendirecek ve savaşın kolay kazanılmasını sağlayacak ama Dragon'un bu katkı olmadan da savaşı kazanabilmesi lazım. Benim ifade etmek istediğim olay o. :D
Doğru olmalı da yok işte anlaşılan.Zaten adamlarını da bilmiyoruz.Belki Dof-Kuma ayarı bir çok adamı vardır ama amiral seviyesi yoktur bilemeyiz.Dragon açısından kendi oluşumu yetmeli ama seri açısından Dragon kendi yetecek olsa Luffy ve müttefiklerinin işi ne ? Zevk için gitmiş gibi olurlar,kolayca kazanma durumu olur.Ama çoğumuzun tahminidir ki Luffy ve müttefikleri o savaşta çok büyük iş yapacak.Uzun lafın kısası devrimciler tek başlarına WG karşısında bence bir şey ifade etmezler.O yüzden Sabo'nun meyvesiz amiral eşiti olmaması çok da anormal değil.Zaten geçmiş çok önemli değil artık.Adam Mera Mera gibi güzide bir meyve yedi.Onda ustalaşacak,hakisini,dorukisini ve tecrübesini falan artıracak,yonko seviyesi olacak belki o savaş zamanı gelip çattığında.Aceleye gerek yok demek istiyorum ben de.
 
aklıma dofun damarlarınında ip olduğu o yüzden kesildiği için kan akmadığı o yüzden de ölmediği geldi
olabilir gibi ne bileyim -.-
Muhtemelen öyle , nasıl Luffy'nin beden full lastikse Dof'un da iplikten oluşuyordur, Buggy misal keserken bedeni yediği meyveden dolayı istemsede bölünüyor, Dof'un da benzer şekilde damlarlarıda bedenide iplerden oluşuyordur , tıpkı kukla gibi gerçek insan bedeninde değil bedeni.
 
Sabo'nun Amiral seviyesinde olmadığını söyleyenler bence karakterlere dar gözle bakıyorlar... Ace zaten o haliyle Amiralin bir tık altındaydı antisi geldiği için yenildi bu bariz bir şekilde ortada. Ayrıca;
Sabo'nun yaptığı o haki boşalması Sentaumorun ( Shabondy deki o kadına benzeyen baltalı şişko :p ) yaptığı Ashugari Dokkoi gibi bir teknik gibi oda Hakiyi boşaltıyorsa Sabo bunun aşmış halini yaptı :D
 
Muhtemelen öyle , nasıl Luffy'nin beden full lastikse Dof'un da iplikten oluşuyordur, Buggy misal keserken bedeni yediği meyveden dolayı istemsede bölünüyor, Dof'un da benzer şekilde damlarlarıda bedenide iplerden oluşuyordur , tıpkı kukla gibi gerçek insan bedeninde değil bedeni.
Bu da demektir ki Kyros B. Haki bilmiyor. :/
 

Roronoa Zoro

Haki evet serinin başından beri var ama düşünce daha tam oturmamış gibi. Time skip'ten sonra koyu çizdi Oda Sensei. Hani istediği forma yeni yeni oturttu diye düşünüyorum. Artık haki kullanımı belirgin hale geldi.


WB Aokiji'yi deldi bisentosuyla. Hiç birşey olmadı. WB'nin Haki kullanmaması için bir sebep yok bildiğimiz kadarıyla. WB Akainu'nun gerçek bedenine vurabildi, e Hakisi de üst düzey. Öyleyse büyük ihtimalle Aokiji'nin B. Hakisi önemli rol oynamıştır defansif olarak. WB o bisentoyu 2 yıl önceki değil şu an Vice Admiral olan Smoker'a saplasaydı sonuç çok daha farklı olurdu emin ol. En basitinden Aokiji'nin elemental olarak dezavantajda olduğu Akainu'yla kapışmasına bakarsak, hakisi kuvvetli olmasaydı o kapışma bir gün bile sürmezdi heralde. Farkettiysen seride Garp hariç meyvesiz olup Amiral seviyesinde olan yok. Bence Oda kasıtlı olarak inanılmaz güçlü meyvelerle dolduruyor denizcileri. Çünkü gerçek güç haki. En iyilerin savaşında kaderi belirleyecek olan yine haki. En yüksek potansiyeli olanların tamamı hakiyle ön plana çıktılar. Garp, Shanks, Roger, Rayleigh gibi... Eğer Amirallerin hakisi de üst düzey olmasaydı, Shanks gibi üst düzey bir haki kullanıcısına ekmek olurlardı. Demeye çalıştığım, artık Amiral seviyesinde Haki öyle düzeydeki olay şeytan meyvesine kalmıyor. Dediğin gibi olsaydı hakisi olan Amirali alırdı, olmayanı da Amiral alırdı. (Aokiji, Kizaru gibi logia olanlardan bahsediyorum.)

Ace konusunda ise H. Haki'yi çok küçük yaşta uyandıran birinin, her ne kadar doğuştan gelen bir özellik olsa da, diğer hakileri hiç bilmemesi garip olurdu. Ace'te vardır da gelişimi eksik kalmıştır desek daha doğru olur bence. Olmadığına dair birşey geçmedi mangada diye hatırlıyorum.



Shanks'la bir tutmuyorum Akainu ve amirallerin hakisini. Bence bir tık geride Amiraller. Ancak haki konusunda kesinlikle Amiralleri, Smoker'la Bastille'le vs bir tutmam. Amirallerin hiç birinde Luffy'deki, Roger'ın gençliğindeki potansiyel yok. Amirallerden birine Gomu gomu meyvesi yedirip, 17 yaşında Grand Line'a salsan 1 yıl sağ kalamazlardı. Yani yedikleri Logia meyvesi büyük avantaj sağlamıştır onlara. Ancak Yonkou'yla kapışacaksan haki meyveden çok daha önemli hale geliyor diyorum. Bir Amiralde hakinin üst düzey olması lazım ki Shanks gibi bir adamla kapışabilsinler. Ne meyvesi yemiş olursa olsunlar durum bu bence.

Akainu'yu meyvesiz olarak ve şu an ki haliyle ele alalım ve Shanks'la karşılaştıralım. Her iki durumda da Akainu'ya haki lazım. Çünkü başka türlü savunması eksik kalır Shanks'a karşı. Senin dediğine göre Akainu meyve yememiş olsa Koramiral seviyesinde. Yediğinde Amiral. Shanks her türlü ezer, eğer Akainu'nun hakisi güçlü olmasa. Bu kadar üst düzey bir savaşta olay Logia'nın gerçek bedenine vurup vuramamak değildir olay. Hakidir.

(Shanks ve Akainu örnek sadece. Shanks güçlü haki kullanıcısını, Akainu da Logia bir amirali temsil ediyor.)
Wb Aokiji'ye daldığında Aokiji buzuyla Bisentoyu donduruyor diye hatırlıyorum gövdesine giren bisentodan bahsediyorsak, yani oradada meyve gücüyle alakalı bir durum. Hangi canlı o darbeyi bedenine yiyipte hiç bişe olmadan sıyrılacak? Keza Jozu'nun anlık darbesi gelmese burnuda kanamayacak, darbeyi aldıktan sonrada ' Buz ' olarak kendine gelmeside cabası. Dediğim gibi Amirallerin gerçekten dayanıklı olup olmadıklarını bilmiyoruz atıp sıkmayalımda, örnek verecek olursam Crocodile'da Jozu'dan darbe alıyor normalde o hayvani elması kendi vücuduna yese geberip gider ( Yani BB nin meyve gücü iptal etme olayı olsa ) . Croco kum sayesinde ( vücudu kum hani ) daha az hasar alıyor kanımca. Akaiunu ise bambaşka , o elementi çok pis kontrol ediyor, gördüğümüz üzere darbeyi aldıktan sonra ' Lav' lar görünüyor sayfada. Bu da demek oluyorki bu adam lavlarıyla darbeden az hasar alıyor. Yani dediğim gibi eğer meyvesiz amiral gücünde olsalardı Oda gidipte en dandiğine bile ( Fujitora ) manyak bir meyve vermez. Meyve ani bir güç artışı yaşattırıyor adama bu bariz.

Amirallerin Vergo düzeyinde b.hakisi olduklarını düşünüyorum, ama bu asıl meyve güçlerinin onu güçlü kıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Ama meyvesiz bir Vergo ederler diyorum ben, Law'ın meyvesinin olmadığını düşünsene bir Vergo'ya ne yapabilecek? Buradan çık yola Akaiunu çok güç kaybeder o meyve olmadan. Ateş yumruk Ace'i de meyvesi sayesinde yendi sonuçta. Momonga Bastille değil hadi, Vergo Doberman ayarında diyim, ilk mesajta yanlış söylemişim. O adamlarda üst düzey koramirallerden zaten haki konusunda geri kalırlığı yok. O adamlarden birine Amiraller gibi güçlü bir meyve ver, onlarda gelecekte amiral olur. Güçlü meyveyi yiyen amiral oluyor sonuçta.

Olayın haki ile falan alakası olmadığınıda önceki mesajımda söyledim. Luffy hakisiz hakili adam yendi sonuçta. Aynı mantık onların yeteneklerine göre şekillenebilir. Ha şöyle dersin Akaiunu eğer meyveyi yemeseydi potansiyel var herifte yinede kendini sadece hakiye adar öylede çok güçlü olur, ama şimdilik bu sadece kişisel yoruma kalır.



@r.lucci

Mefta falan olmaz.Kalbur üstü hakileri var bu amirallerin.Ve kalbur üstü dorukileri.Meyvesini kapatıp vurman farketmiyor.Netice itibarıyla hakili vuruş doğrudan bedene gidiyor zaten.Marco 2 amiral tekmeledi sonuçta pek bir bok görmedik amirallerde.Sadece Jozu ağzından kan getirebildi.Başarı saydığımız şeye bak ve amirallerin dayanıklılığını düşün.Meyveyi aldığında bu adamlar koramirallerle denk olmaz gene daha üstün olur onlardan. Düşün Vergo'ya buz meyvesi versen ve ustalaşsa sonra gelip Jozu buna çaksa ? Sadece ağzından çıkan kanla kurtulabilir mi ? Veya Marco çaksa hiçbir şey olmamış gibi davranabilir mi ? Sanji bile duvara gömebiliyor Vergo'yu.Jozu ne yapar ? Marco ne yapar ? Anlatabiliyor muyum dayanamaz yani Vergo.Ama aynı Sanji Dof'u gıdıklamıyor bile ve gene aynı Sanji amiralleri de gıdıklayamaz.Vergo'da buz(soğuk) meyvesi olsa tek fark bitiriciliği yüzde 1 milyon artacak.Ama dayanıklılığı artmaz.Sanji gene duvara gömer.Tek fark Vergo Sanji'yi saniyeler içinde buzdan heykel yapar.
Şimdi Vergo buzu yese ve Jozu çaksa kurtulur mu dedin, adam full beden haki yapıyor. Vergo'nun eksiği şeytan meyvesi idi bu yüzden Law'ın meyvesine kurban gitti ;) Vergo meyve savunması yapabilir miydi bilmiyorum ama Amiralden aşağı kalmazdı kanımca.

Yani atıp sıkmayalım hani hayvan gibi dayanıklı bu adamlar meyvesizde aynı diye? Gördüğümüz üzere o saldırıları alırken bunlar element şeklindeler ve kullanış olarak diğer logialardan farklılar. Akaiunu lavıyla saldırıdan az alıyor gözlemlediğim kadarıyla. Olayı direk douriki vs şeylere bağlamak yanlış. BB'nin meyvesiyle iptal olan lav gücü ve direk bedene vursalar aynı saldırı O kafaya yenilen çizik ve omuzdaki pençeye dayanacağına imkan vermiyorum, o saldırılara dayanacak op karakteri yoktur piyasada.

Sanji'nin Vergo yu o şekilde gömüp gömemeyeceğinide bilemezsin, bunu ancak Oda bilebilir ;)
 
Mera Mera çok üst düzey bir meyve. Ace'in yenildiği adamlara bakmak lazım.

Mesela Kizaru hiç haki bilmese zorlanmaz pek. meyvesinin açığı yok resmen..
aslında o meyvede değil çok açığı var.
Ben o açıdan demedim. Hakisi olmayan bi Kizarunun karşısına Logia çıkması durumunda üstünlük kurmayacağı bariz karşıda hakide varsa ucundan azıcık ne kadar sürerse sürsün gene yenileceği bariz. Yani hakiye ihtiyaç duymaksızın denizdeki herkesle savaşabilecek tek meyvedir Karanlık meyvesi benim anlatmak istediğim bu. Belki bu yüzden Karasakala haki vermicekler belli olmaz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık