Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 743: Dressrosa Sallanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendi perspektifimden bölümün analizi;

Sayfa 1

Bölüm geçen hafta kaldığı yerden devam ediyor. Dikkat çeken bir ayrıntı yok.

Sayfa2

Robin tekrardan insana dönnüşüyor. Meyve kullanıcısı bayılınca, meyve etkisinin anında kaybolduğunu görüyoruz. Ayrıca küçük hava kabarcıkları da dikkat çeken bir ayrıntı. Hobi Hobi no Mi'ye dair yaptığım iki teoriden yanlış çıkanı bu sayfada. Meyve kullanıcısının bayıldığı zaman orijinal yaşına döneceğini söylemiştim, ancak öyle olmadı.

Sayfa3

Çalışan oyuncakların arenada dövüşmüş adamlar olduğunu görüyoruz. En üst panelde farklı olarak bir Denizci askeri bulunuyor. Daha önce GrandeL'in söylediği gibi, oyuncakken ölenler tekrardan insana dönüşemiyor. En alt panelde ölmüş oyuncakları görebilirsiniz.

Sayfa4

Trebol'ün Den Den Mushi'sini görüyoruz. Daha öncekilerden anladığımız kadarıyla, Doflamingo Korsanları'ndaki elemanların hepsinin Den Den Mushi'sinde Doflamingo'nun gözlükleri var.

Sayfa5

Bu bölümde çok güzel bir ayrıntı var. Daha önce bize gösterilen ve adı Wanpoko olan köpek insana dönüşüyor. İnsan adı ise Milo. Gösterildiği bölümde söylediği söz "MY NAME IS MILO, NOT WANPOKO". Dönüştükten sonra üzerindeki tişörtün önünde "MILO", arkasında ise "NOT ONEPOCO" (ONE, "VAN" olarak okunur) yazıyor.

Sayfa6

Bu sayfada sadece ülke halkının değil, ülkeye gelen korsanların bile oyuncak yapıldıklarını anlıyoruz.

Sayfa7

Amiral'in yerini merak edenler, arka kısma bakarlarsa bir sokakta oturduğunu görebilirler. Yani şu an sarayda değil, şehrin içinde bir yerlerde. Ayrıca takviye kuvvet isteyen kendisi değil, Doflamingo'nun adamları. Orada telsiz konuşmalarını dinliyorlar. Ne Issho, ne de Bastille konu hakkında bir yorum yapmıyor.

Sayfa8

Dikkat çeken bir ayrıntı yok.

Sayfa9

Bu sayfadaki bana göre en önemli detay, alttaki balonların birinde yazan "Report this to the Government" lafı. Zira çevrilen çok büyük bir dolap gün yüzüne çıktı, doğrudan hükümete bir rapor bildiriliyor.

Sayfa10

Kyros'un tek bacakla bile gayet hızlı bir adam olduğu görülebilir. Luffy, Kenbonshoku Haki gücüne rağmen adamın gittiği fark ettiğinde, Kyros neredeyse yolu yarılamış.

Sayfa11

Kyros'un kolezyum tarihinin en güçlü gladyatörü olduğu tekrardan vurgulanıyor. Yolu yarıladığını önündeki insan karaltılarından anlayabilirsiniz.

Sayfa12

Şimdi gelelim bölümün en tartışmalı kısmına. Ben kendi anladığımı söyleyeyim. 3. karede Doflamingo, Kyros'un geldiğini görüyor. 5. kare, 3. karenin devamı, çünkü kafada ve bedende herhangi bir teki yok. Baby 5 hamle yapmak için öne doğru fırlıyor. Onun bunu yapması bile, Kyros'un çok ani saldırdığının bir işareti. Burada Law için de ek bir parantez açmak lazım. Balonunun içinde "!?" var. Kyros'u tanımadığı için, görünce afallıyor.

Sayfa13

Kyros havada geliyor, Doflamingo Kyros'a doğru dönmüş durumda. Kyros zıpladıktan sonra geçen süre bir saniye falandır. 3. karede kralın sözleri, sahne içerisinde gerçekleşiyor. 4. karede Doflamingo'nun ilk kez korktuğunu görüyoruz. Yüz ifadesine bakarsanız, anlayabilirsiniz. Sonrasında da kafa gidiyor zaten. Doflamingo'nun savunmaya geçmek için zamanı olmadığını ve her şeyin bir anda gerçekleştiğini düşünüyorum. Hobi Hobi no Mi'ye dair yaptığım teorilerden doğru çıkanı da bu sayfada. "Oyuncak olanlar da yaşlanmıyor" demiştim, aynen öyle çıktı.

Sayfa14

İki sayfa önce Doflamingo'yu savunmak için öne atılan Baby 5, iki adım bile atamamış gördüğünüz gibi. Luffy'yi bulan muhtemelen Gladius. Son karede Kyros, "Varsa şekliniz, Dressrosa'ya bekleriz" diyor.

Sayfa15

Sabo'nun yaptığı tekniğin, Luffy'nin Red Hawk tekniğinin bir benzeri olduğunu düşünüyorum. 7. karede yere koyduğu elleri Koka yapılmış durumda ve 8. karede yerler çatlamaya başlıyor zaten. Muhtemelen Haki gücünü ellerinde yoğunlaştırıyor.

Sayfa16

Bu kısımda ise yoğunlaştırdığı Haki'yi birden salıyor. Aslında bana göre über bir güç gösterisi yapmıyor. Sadece darbe etkisi ile kolezyum etrafındaki sular çalkalanıyor ve büyük bir etki yaratmış gibi görünüyor. Tabii ki teknik epey güçlü.
 
@sengoku

Valla benim gördüğüm Akainu'yu durdurmak için tümen komutanları önüne diziliyordu.Burgess falan tanımaz bence Akainu.Arenada bir amiral olsa onu tek zorlayacak Sabo olur.Diamante,Barto falan pek bir bok yapamaz.Rebecca söylemeye gerek yok.Sabo'yu da bence devirir ve amiral o turnuvayı kazanırdı benim düşüncem.

Burgess ile Sabo hakili darbelerle çarpıştıklarında Burgess'ın zırhı parça pinçik oldu.Sabo üstün geldi orada.Amirale karşı böyle bir üstünlüğü olacağını sanmıyorum tabi tam gücünü bilmiyoruz tahmin sadece benimkisi.

Valla ben Jozu'yu Burgess'ın üstü olarak görüyorum.Dof Jozu'yu tutabildi kişisel tahmin olarak yenebilecek gücü de var Jozu'yu.Burgess'ın Dof,Jozu kadar falan olduğunu düşünmüyorum.1.tümen olayında beklentim çoktu ama şu an pek önemsemiyorum.

Burgess'la gelen adamlar ondan güçlü olur demedim sağlam olur dedim kimbilir daha güçlüsü de gelir belki.Ben BB'nin ne kadar güvense de böyle güzide bir meyveyi salt Burgess'a bağlayacağını düşünmüyorum.Olay sadece meyve de değil nakamasının hayatını riske etmeme durumu da etkili olabilir başka adamlar göndermesinde.Kişisel fikir olarak ben Shiryu ve Pizarro'nun en sağlam 2 adamı olacağını düşünüyorum BB'nin.

@furkan

Kizaru'nun mizacı böyle.Adam herkese,her şeye ovv çok korkunç diyor :D Ama sonra ne yaptı gitti saldırmaya devam etti,iplemedi Beckman'ı.

Akainu yonko ile aşık attı ama Aokiji de onunla 10 gün dövüştü.Demek ki bu adamlar hemen hemen eşit güçte.Kizaru'dan da daha aşağısını bekleme.Yani bu adamlar bir süre de olsa yonkolarla denk dövüşebilirler bence.

Amiral seviyesi bambaşka bir şey.Denizcilerin en büyük gücü bu adamlar.

Dayanıklılıkları ve saldırıları üst düzey.Sağlam da hakileri var görünen.Herkes WB'den 2 yumruk yeyip bir süre sonra tümen komutanlarıyla kapışacak kadar dayanıklı değil.WB'nin yüzünü alacak,WB'yi donduracak kadar sağlam değil.Bu adamların seviyesine gelmek öyle herkesin harcı değil.Dof 3 tip hakili + çok güzel meyveli + sağlam dorukili bir adam ama görüyoruz ki amiral seviyesi diyebileceğimiz bir adam değil.Jozu,Marco çok sağlam adamlar ama onlar da tam o seviye diyebileceğimiz adamlar değiller.Bakalım Sabo'da h.haki var mı ? Varsa ne derece hakim.B.hakisi,k.hakisi ne seviye.Dorukisi ne ? Şu an amiral seviyesi diyebileceğimiz bir aktivitesi yok.Arena parçaladı diye amiral seviyesi diyemeyiz.
 
söylenen şu; yeni dünyada en fazla ismi cazip olan yonko ve korsan teach.ve onu 10 dev kaptan destekliyor.cazibede elma sekeri niyetine meyve dagıtmasındandır :D

elimizdeki verilere ve burgessle,teachin konusmasına bakarsak.8 kaptan ve özel durum olan iki kişi shiliew ve aokiji var.

yani burgessten daha güçlü varmıdır, diger 7 kişide bilinmez ama eger kuzan bu olusumdaysa burgessten güclü. çünkü kaptan ona özel durum veriyor.bu suna benziyor; adamın gücü kendine yakın,adamın yapamadıgın için anlasıyorsun.shiliewde bu özel statüde bizzat teach söyledi.

yani yonkoların tayfada amiral dengi adam cıkmaz degil cıkar ama en fazla 2 tane.teachte bunlarda aokiji ve shiliew gibi duruyor.kaidou ve linlindede böyle olur.

bu sayıyı asabilecek sadece wb vardı.oda dünyanın en güclü tayfası olarak lanse edildi.marco,jozu,ace ve potansiyeli ayrıca teach ile potansiyelinide sayarsak,wb korsanları gercekten supremedi.

kk tayfası olucak bizde bile amiral dengi olabilecek; ancak sanji ve zoro cıkar.ötesi olmaz.onda bile sanjinin ancak denk dövüsebileceni kazanma durumunun ucu ucuna olacagını düşünüyorum.

sabo mevzusundan ilerlersek,sabonun haki gücü amirallerden fazla olsa bile,dourikide daha genc vede savas deneyimindede öyle. ayrıca meyve faktörü var.yani sabo kendisi o gücle ancak amiral dengidir,ben gidip kolayca,sabo amiral yener diyemem.o adamları indirebilmek kolay degil :good:
 
@Phoenix

O alanda YOnkou ( kaptan) ile kapışabilen kim var ? Akaiunu. :T
Wb ile Akaiunu baş edebildi . Ki , Akaiunu zaten farkını koydu. Adam Amirallerin bilmem kaç tık ötesi . Mevkisine oturdu :T

Yani , hasta gücünü kısmış inlerine girmiş, savaş öncesi yara almış bir Yonkou VS Filo Amirali sonuç yine YOnkou zaferi :W
Buradan anlaşılabileceği gibi Denizcilerin en büyük gücü de olsa , her amiral YOnkou(kaptan) ile kapışabilecek
düzeyde değil.
Kapışabilen tek amiral olarak Akaiunu vardı o da " Tarzımız farkımızdır " dedi ve hak ettiği koltuğa geçti. :T
Yani , Yonkou ile denk dövüşebilen Amiral tarihte var mıdır bilmem ben görmedim :/
 
@Phoenix

O alanda YOnkou ( kaptan) ile kapışabilen kim var ? Akaiunu. :T
Wb ile Akaiunu baş edebildi . Ki , Akaiunu zaten farkını koydu. Adam Amirallerin bilmem kaç tık ötesi . Mevkisine oturdu :T

Yani , hasta gücünü kısmış inlerine girmiş, savaş öncesi yara almış bir Yonkou VS Filo Amirali sonuç yine YOnkou zaferi :W
Buradan anlaşılabileceği gibi Denizcilerin en büyük gücü de olsa , her amiral YOnkou(kaptan) ile kapışabilecek
düzeyde değil.
Kapışabilen tek amiral olarak Akaiunu vardı o da " Tarzımız farkımızdır " dedi ve hak ettiği koltuğa geçti. :T
Yani , Yonkou ile denk dövüşebilen Amiral tarihte var mıdır bilmem ben görmedim :/
bir adet koramiral versem :ehe:
 
@dragon

Yoo Teach özel statü falan demedi.Onu herkes farklı yorumlar.Shiryu da öyle değil mi dedi.Burgess ama ona güvenemiyorum dedi.Farklı statü ile güven arasında bir bağ kuramadım ben.Shiryu ve Kuzan'ın ortak noktaları denizci olmaları.Bir korsan da denizcilere güvenmeyebilir çok doğaldır,ajan olabilir.Burgess da Shiryu'ya güveniyorum ama Kuzan'a güvenemiyorum anlamında söyledi gibi geldi bana.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık