Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet, Momo'nun gözleri önünde hem de. Çocuk anlatılırken ağlıyordu.

Senin dediğin hallerini de yansıttılar, ama o sadece tayfa içi. Yerel halka ve dışarısına inanılmaz zalimler.
Dediklerin doğru ama hikaye o kadar toz pembe akıyor ki insanın içine işlemiyor.

Momo'nun olayını kaçırmış hangi manga sayısı hatırlıyor musun?
 
Acayip bi spoiler gördüm :T
King hala kıyıları koruyor. Bi ağacın üzerine tünemiş, çevreyi gözetlerken birinin deli divane gezdiğini görüyor. BM Korsanları?! Ne ara! Havaya yükselip bi anda yabancının üzerine alev püskürterek dalış yapıyor. Dev, alevden bir çukur oluşuyor saldırının etkisiyle. Cebinden komik bir denden mushi çıkarıp üsse sızmayla ilgili haber veriyor.

Queen tarafına geçiliyor. Bi platform kurulmuş ve Hyo dayının karşısında 3 kişi var. Hyo baya bir hırpalanmış, üzerine gelen birini tekmeyle platformun dışına uçuruyor. Diğer adam dayıya yumruk atıyor ama bi yandan da özür diliyor. Arkadan Luffy'nin bağrışmalarını duyuyoruz, durdurun şunu falan filan. Queen gülerek o yaşlı bedeninde hala iş var hehehe. Queen mahkumlara Hyo yu indirene eskiden kazandığının iki katı yemek vereceğini söylemiş, o yüzden dövüşürken özür diliyorlarmış ama bi yandan da yaşamak istiyorlarmış. Luffy bu da ne böyle, o sizin yoldaşınız değil mi diye bağırıyor.

King tarafı. Böyle basit yöntemlerle bizi şaşırtmaya mı çalışyorlar gehahah ne eziklik! Arkasını dönüp giderken saldırıya uğruyor fakat kanatlarıyla kendini koruyor. Zoro kılıçları ve kıyafetleri alevler içinde sırıtarak, ne yaptığını gördün mü, şimdi o lanet ejder derini soyup kıyafet yapmam gerekecek!

asdasdasd
 
Son zamanlarda olaylar o kadar hızlandı ki mangaka da sıkıştı bence. Amiral karşısında titreyen bizimkilere karşı MF arc'ta handikaplı bir Yonkou'nun neler yapabileceğini açık açık gösterdi bize buraya kadar her şey güzeldi. İki yıl aradan sonra özellikle Dressrosa'da Fujitora ve sonrasında WCI arc'ta saçma sapan olay örgüsünden nasibini alan BM yüzünden bu iki mevkinin bir ağırlığı kalmadı. Mangakanın bu durumu fark edip Yonkou ve Amirallerin ağırlığını tekrar vermeye çalışıyor ( Borsalino'nun iki yonkou'ya karşı tek gitmeyi teklif etmesi- Kaido'nun Luffy'ye tek atması) ama bu da daha büyük sorunlara yol açıyor.

Bence Luffy WCI'ya gittiğinde en az sağ kol seviyesine yakın olması lazımdı ki Yonkou'lara karşı bir şansı olsun. WCI'ya bakıyoruz Luffy yonkou 3. komutanın meyvesini zor aşıyor b.hakisini aşamıyor, Yonkou 1. komutanına bir dövüş boyunca eziliyor hatta yendiği yer de bile b.hakisini aşamıyor. Luffy bu durumdayken Zoro veya Sanji uzun zamandır adam akıllı birileri ile dövüşmemişken gidip yonkou avına çıkmak zorlama oluyor. Ben açıkçası bu halde Yonkou inerse rahatsız olurum. Burada Tayfa level atlayıp bir sonraki Yonkou'da aşağı almaları lazım. Sadece Luffy değil tüm tayfa güçlenmek zorunda. Çünkü artık seni koruyacağım dövüşleri yok birisi bir anlığına hata yapsa rakip affetmeyecek cinsten. Güçsüzler sadece ayak bağı olur bu yüzden hepsi güçlenmek zorunda.
Ben her zaman diyorum. Şu zaman atlamasını 2 yıl yapacağına 4-5 yıl yapsaydı bir sorun kalmayacaktı. Ya da Dbz, Bleach gibi Shounenlerde olduğu gibi bir zaman odası ile ikinci bir zaman atlaması yaşatacaktı bizimkilere. İki seçeneğe de yanaşmadı şimdilik Oda. Belki hala geç değildir bilemiyorum ama bu saatten sonra da biraz zor o iş. Velhasıl mangakanın tek bir çaresi ve çıkış yolu kaldı o da p-up'ları birbiri ardına vermek. Şu an bunun için zemin çok müsait. Hem dediğin gibi yonkou adasında güçlenmek zorundalar hem de iki yıl sonra bizimkiler ciddi anlamda hiçbir dövüşe girmeyip hiçbir p-up almadı. Dolayısıyla alacakları p-up'lar da birikti. Aslında dediğin büyük güç eksikliklerinin tamamlanması için her şey hazır. Bu arc tüm tayfanın seri boyunca alacağı en büyük p-up'ları göreceğiz. Yeri geldi değinelim ufaktan bu meseleye:

Robin: İşi zaten dövüşmek değil. Alacağı bir p-up da yok fazla. Meyve üstünden yürür herhalde. Yine de iyi kötü iş yapar. Düşük seviyeli headliner'ları alabilir.

Nami: Zaten en büyük p-up'ını Zeus ile aldı. Fiziksel olarak hiçbir gelişme göstermesi de ki zaten tarzı bu değil yeni iklim aygıtı+Zeus ile orta seviyeli headliner'ları alacak seviyeye geldi. 250-300m ödüllü rakipleri alacak seviyesi rahatlıkla mevcut. Nami için çok iyi bir seviye bu.

Usopp: Gözlem haki p-up'ını aldı. Wano'da bunu daha iyi bir seviyeye taşıyabilir. Kairoseki mühimmatlarla meyve kullanıcılarına tehlike yaratabilir ya da silahını bir seviye daha geliştirebilir. O da Nami gibi 200-250m ödüle sahip rakipleri alabilir.

Franky: Zaten tüm maharetlerini göstermemiş olan Franky'nin Shogun zırhı çok sağlam. O da Kairoseki mühimmatlarla kullanıp birkaç teknolojik eklenti yapabilir kendine. Bu bir teori ama belki Kuma'nın meyvesini bile yiyebilir ki bu Franky'ye boyut atlatır. 400 milyona kadar olan rakipleri alır diye bekliyorum.

Brook: Meyvesinin ucu açık ve daha neler yapabildiğini görmedik. Belki silahlanma açar ? Zaten ruhani boyuttaki saldırı tiplerine karşı rakipleri birşey yapamıyor. Franky gibi 400 milyona kadar olan rakipleri alır diye bekliyorum.

Jinbe: Wanoya gelmesini bekliyorum. Bu herifin p-up almasına bile gerek yok çünkü zaten çok güçlü. Bm'nin saldırısını blokladı, Tüm Kek'te çeşitli övgüler aldı vs. Çok da dayanıklı. 800-900m ödülü kadar olan rakipleri alır.

Sanji: İki yıl sonra hiçbir şey göstermedi bize. Hala gösterme ihtimali olsa da eğitimi en tırt geçen canavar üçlü üyesi olduğu tasdiklendi artık. Zaten ilk p-up geldi bile. Çünkü buna en çok ihtiyacı olan kişi Sanji'ydi. Sence Sanji Wano'yu bu p-up'la bitirecek mi ? Bence hayır. Suitsiz ederi rahatlıkla 450-500m olan Sanji, suitle birlikte bu miktarı 600-650m bandına çekti bence. Bunun üzerine sağlam bir silahlanma hakisi ve diable'nin gelişmiş bir versiyonunu ya da başka sağlam bir teknik görürsek ederi 800-900 arası olur. Şimdi bu seviyede biri, 1.320m ödüllü Queen'i yenebilir mi ? Elbette yener. Çünkü Queen'in ödülünde çeşitli faktörler de var. En belalı yonkou olan Kaido'nun(laf dinlemez) tayfasında olması, belalı bir tip olması vs. Dolayısıyla ödülünün en az 200-250 milyonluk kısmını zaten bu faktörler oluşturuyor. Yani olaya 1.100-1.150m ederi olan bir adamı 900m ederi olan biri yenebilir mi olarak değerlendirmek lazım. Her ne kadar şaibeli, saçma ve torpille dolu dövüşler olsa da 500m ederi olan Luffy'nin +800 ve +1 milyar ödülü olan 2 kişiyi yendiğini düşünürsek gayet normal değil mi bu rakam ?

Zoro: Şüpheye mahal yok. Luffy'den daha çok merak edilen biri varsa o da Zoro. İki yıl sonra rakiplerini alış şekli ne kadar güçlendiğinin ve göstermediği çok şey olduğunun kanıtı. Ne fiziksel sınırını gördük ne ruhani(Ashura).

  • Yeni bir katana
  • Üst düzey silahlanma hakisi
  • Kral haki
  • Ashura Vol. 2
  • Kapalı göz
  • Element kesme
Alacağı p-up'lar o kadar fazla ki Wano sınırlarını aşıyor. Yani bu p-up'ların hepsini Wano sınırları içerisinde veremez mangaka o derece :) Zoro zaten sınırlarını bile göstermemişken mangaka bu p-uplardan istediği 2 ya da 3 tanesini seçerek Zoro'yu uçurur her şekilde.

Güç olarak Dressrosa Zoro'nun 600-650m ederi olduğunu, iki yıllık eğitiminin sınırlarını göstermesi halinde bu ederin 800-900m olacağını düşünerek bu miktarın üstüne 2 p-up eklersek 1 milyar ile 1.110m :beli:ödüllü olan bir adamın King'i alması da abes kaçmayacaktır. King'in ödülü ne çıkar bilmiyorum ama Queen için geçerli olan şeyler King için de geçerli olacaktır. Velhasıl tayfanın güçlenmesi için gerekli altyapı ve şartlar Wano'da fazlasıyla var. Mangaka bunları bu arc verecek diye bekliyorum.
 
Son düzenleme:
@Saitama

Bu kairoseki muhabbetine dair bir tane daha ipucu buldum.


En alt sağ panelde adam ''Nefesi giderek ağırlaşıyor, yani deniz taşı işini olması gerektiği gibi yapıyor'' diyor.

Luffy'nin Kaido karşısında her atak sonrası nasıl nefessiz kaldığını o bölümlerde de söylemiştik. Yani Katakuri karşısında kaç saatlik performans çıkaran adam peş peşe bir kaç atak yaptı diye anında soluk soluğa kalmamalı.

Ki bu soluk soluğa kalma çok göze sokulurcasına çizilmeye çalışılmış.


Sonraki paneli atmıyorum. Bak hatırlayınca bile moralim bozuldu.:S
 
Şanks WB'in cesedini istediğinde Sengoku bunu sadece sen olduğun için yapıyorum deyip vermişti

Şanks tam kolpacı. Çift taraflı oynuyor.
Konudan biraz sapacağım ama bu noktadan bazı çıkarımlara ulaşalım.

Ödül = Tehlike olduğu düşünülüyordu.

Aslında yanlış olduğu anlaşıldı.

Ödül eğer tehlikeyse en yüksek ödül Dragon'da olmalıydı.Shanks efendideymiş.

Eğer gerçekten tehlikeyle alakalıysa Sengoku bu adama ılımlı yaklaşmaz.Ya dediğin gibi Shanks'in çok tehlikeli olmasına rağmen anlaşması vardır yada tehlikeyle alakası yoktur ödülün.

Bence tehlikeyle alakası yok ve Shanks hala bir anlaşmaya sahip olabilir.

Ödül = Güç değilse ( büyük oranda tamamen demiyorum ) o zaman niye Dragon en çok aranan adam olmasına rağmen en yüksek ödüle sahip değil ? Bence güç seviyesinin tartıda daha büyük bir ağırlığı var da o yüzden.
 
@Saitama

Bu kairoseki muhabbetine dair bir tane daha ipucu buldum.


En alt sağ panelde adam ''Nefesi giderek ağırlaşıyor, yani deniz taşı işini olması gerektiği gibi yapıyor'' diyor.

Luffy'nin Kaido karşısında her atak sonrası nasıl nefessiz kaldığını o bölümlerde de söylemiştik. Yani Katakuri karşısında kaç saatlik performans çıkaran adam peş peşe bir kaç atak yaptı diye anında soluk soluğa kalmamalı.

Ki bu soluk soluğa kalma çok göze sokulurcasına çizilmeye çalışılmış.


Sonraki paneli atmıyorum. Bak hatırlayınca bile moralim bozuldu.:S


Nefes nefese kalmasında ne sorun var ? Tayfa öldü diye düşündü Luffy.Kendinden vazgeçti artık herşeyiyle yüklendi nefes nefese kalsın bir zahmet.Kairoseki ile temas etmeden niye nefes nefese kalsın.Kairoseki teoriniz doğru olsa bile saldırı anında temas var sadece.

Ki doğru olduğunu düşünmüyorum.Kaido'nun silahına bak.Tutarken bir kabzası bir koruması yok.Jutte gibi değil.Yani Kaido sopayı tutarken bundan kendisi de etkilenir kendisi de meyve kullanıcısı.Sopanın kairoseki olması çok saçma duruyor o yüzden.Dövüşürken kendine kilit mi vuruyor bu adam ?
 
Nefes nefese kalmasında ne sorun var ? Tayfa öldü diye düşündü Luffy.Kendinden vazgeçti artık herşeyiyle yüklendi nefes nefese kalsın bir zahmet.Kairoseki ile temas etmeden niye nefes nefese kalsın.Kairoseki teoriniz doğru olsa bile saldırı anında temas var sadece.

Ki doğru olduğunu düşünmüyorum.Kaido'nun silahına bak.Tutarken bir kabzası bir koruması yok.Jutte gibi değil.Yani Kaido sopayı tutarken bundan kendisi de etkilenir kendisi de meyve kullanıcısı.Sopanın kairoseki olması çok saçma duruyor o yüzden.Dövüşürken kendine kilit mi vuruyor bu adam ?
Orada da gördüğün gibi nefes almasını ağırlaştırıyormuş kaiorseki. O arada garip gelmişti bu kadar nefessiz kalması. Şimdi az çok mantığa oturuyor. Bu var gücüyle vurdu tayfası için endişelendi ile açıklanamayacak bir şey. Adam toplamında 11 saat ki bunun 3 saati g4 performansı olan bir savaştan çıktı. 1 dakkada öyle nefes alacak bir duruma düşmesi harbi saçma duruyor. Ayrıyetten normal bir çizimde değil. Bildiğin bastıra bastıra çizilmiş. Efektlere de çok yer verilmiş. İster istemez altında bir mana arıyor insan.

İşte sorun da bu. Elinde kairoseki olmasına rağmen böyle rahat sallayabiliyor. Buna alışıldığını Luffy'den görüyoruz. Kaido belki de kaç zamandır hep elinde o kairoseki ile savaşıyor. Bu onu güçlendirdiği kadar kairoseki kullanmasıyla avantaj da veriyor. Bir nevi eğitim gibi bir şey olmuş Kaido için bile.

Şu da var. Sonuçta Wano için kairosekiyi işleyebiliyor dediler. Belki de aynı hapishane için yapılmış yoğunluğu daha aza düşürülmüş kairoseki kelepçeler gibi Kaido'nun da elindeki sopa öyle tasarlanmıştır. Her halükarda meyve kullanıcılarına karşı bir avantajlı silah oluyor.
 
Konudan biraz sapacağım ama bu noktadan bazı çıkarımlara ulaşalım.

Ödül = Tehlike olduğu düşünülüyordu.

Aslında yanlış olduğu anlaşıldı.

Ödül eğer tehlikeyse en yüksek ödül Dragon'da olmalıydı.Shanks efendideymiş.

Eğer gerçekten tehlikeyle alakalıysa Sengoku bu adama ılımlı yaklaşmaz.Ya dediğin gibi Shanks'in çok tehlikeli olmasına rağmen anlaşması vardır yada tehlikeyle alakası yoktur ödülün.

Bence tehlikeyle alakası yok ve Shanks hala bir anlaşmaya sahip olabilir.

Ödül = Güç değilse ( büyük oranda tamamen demiyorum ) o zaman niye Dragon en çok aranan adam olmasına rağmen en yüksek ödüle sahip değil ? Bence güç seviyesinin tartıda daha büyük bir ağırlığı var da o yüzden.
Shanks'ın ödülü yonkoular arasında en yüksek diye biliyorum. Dragon Shanks'tan yüksek ödüle sahip olabilir ki olması da doğaldır bana kalırsa. Dragon yonkou gücünde bir adam desen herifin amacı zaten başlı başına bir tehlike. İki yonkoudan biri direkt hükumeti devirmek istiyor ve bu yönde bir oluşumu etrafında topluyorsa hangisine yüksek ödül verirsin ?

Ödül=güç meselesine geldik yine. Bu kişiden kişiye göre değişen bir durum. Örnek vermek gerekirse:

Katakuri'nin ödülünün %90'ı güçle %10'u diğer faktörlerle alakalıdır. Çünkü bu adam gidip ülke yok etmiyor, denizcilere sataşmıyor vs. Bu adamın ödülü ağırlıklı olarak güce göre olur.

King'in ödülü %80 güç, %20 diğer faktörlere alakalıdır. Sallıyorum şu an için.

Shanks'ın ödülü de Kata gibi ağırlıklı olarak güçle ilgili olabilir. Ama Dragon çok farklı bir dünya. Bu herifin oluşturduğu tehlike boyutu çok farklı. Dragon, Jack gibi bireysel aksiyonlar değil toplu ve planlı girişimlerle hükumete tehlike oluşturuyor. Dolayısıyla bu adamın ödülünün %40-50 gibi bir oranı bile güçten farklı faktörler için verilebilir. Bence en yüksek ödüllü karakter Dragon çıkar ve çıkmalıdır da. Roger'dan, Wb'den bile fazla olmalı.
 
Orada da gördüğün gibi nefes almasını ağırlaştırıyormuş kaiorseki. O arada garip gelmişti bu kadar nefessiz kalması. Şimdi az çok mantığa oturuyor. Bu var gücüyle vurdu tayfası için endişelendi ile açıklanamayacak bir şey. Adam toplamında 11 saat ki bunun 3 saati g4 performansı olan bir savaştan çıktı. 1 dakkada öyle nefes alacak bir duruma düşmesi harbi saçma duruyor. Ayrıyetten normal bir çizimde değil. Bildiğin bastıra bastıra çizilmiş. Efektlere de çok yer verilmiş. İster istemez altında bir mana arıyor insan.

İşte sorun da bu. Elinde kairoseki olmasına rağmen böyle rahat sallayabiliyor. Buna alışıldığını Luffy'den görüyoruz. Kaido belki de kaç zamandır hep elinde o kairoseki ile savaşıyor. Bu onu güçlendirdiği kadar kairoseki kullanmasıyla avantaj da veriyor. Bir nevi eğitim gibi bir şey olmuş Kaido için bile.
Öyle birşey varsa Kaido sopasını bırakınca üstündeki kairoseki etkisi kalkar daha çok güçlenir Zaraki göz bandı gibi birşey olur.Bu durumda tek atması ve gelecek için sizin açınızdan daha kötü bana kalırsa. :)

İkinci paragrafta sorun yok ihtimal var diyorsun da ilkini anlamadım.Adamlara Kairoseki takılıyken ağırlaştırıyormuş.Luffy g4 ile Kaido'nun bedenine vururken ne olacak.Kairosekiyi duman yapıp mı yaymış Kaido ? Luffy fazla haki harcamış kan beynine sıçrayınca hepsi o bence.Hani bu noktayı abartmaya gerek yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık