Ben her zaman diyorum. Şu zaman atlamasını 2 yıl yapacağına 4-5 yıl yapsaydı bir sorun kalmayacaktı. Ya da Dbz, Bleach gibi Shounenlerde olduğu gibi bir zaman odası ile ikinci bir zaman atlaması yaşatacaktı bizimkilere. İki seçeneğe de yanaşmadı şimdilik Oda. Belki hala geç değildir bilemiyorum ama bu saatten sonra da biraz zor o iş. Velhasıl mangakanın tek bir çaresi ve çıkış yolu kaldı o da p-up'ları birbiri ardına vermek. Şu an bunun için zemin çok müsait. Hem dediğin gibi yonkou adasında güçlenmek zorundalar hem de iki yıl sonra bizimkiler ciddi anlamda hiçbir dövüşe girmeyip hiçbir p-up almadı. Dolayısıyla alacakları p-up'lar da birikti. Aslında dediğin büyük güç eksikliklerinin tamamlanması için her şey hazır. Bu arc tüm tayfanın seri boyunca alacağı en büyük p-up'ları göreceğiz. Yeri geldi değinelim ufaktan bu meseleye:
Robin: İşi zaten dövüşmek değil. Alacağı bir p-up da yok fazla. Meyve üstünden yürür herhalde. Yine de iyi kötü iş yapar. Düşük seviyeli headliner'ları alabilir.
Nami: Zaten en büyük p-up'ını Zeus ile aldı. Fiziksel olarak hiçbir gelişme göstermesi de ki zaten tarzı bu değil yeni iklim aygıtı+Zeus ile orta seviyeli headliner'ları alacak seviyeye geldi. 250-300m ödüllü rakipleri alacak seviyesi rahatlıkla mevcut. Nami için çok iyi bir seviye bu.
Usopp: Gözlem haki p-up'ını aldı. Wano'da bunu daha iyi bir seviyeye taşıyabilir. Kairoseki mühimmatlarla meyve kullanıcılarına tehlike yaratabilir ya da silahını bir seviye daha geliştirebilir. O da Nami gibi 200-250m ödüle sahip rakipleri alabilir.
Franky: Zaten tüm maharetlerini göstermemiş olan Franky'nin Shogun zırhı çok sağlam. O da Kairoseki mühimmatlarla kullanıp birkaç teknolojik eklenti yapabilir kendine. Bu bir teori ama belki Kuma'nın meyvesini bile yiyebilir ki bu Franky'ye boyut atlatır. 400 milyona kadar olan rakipleri alır diye bekliyorum.
Brook: Meyvesinin ucu açık ve daha neler yapabildiğini görmedik. Belki silahlanma açar ? Zaten ruhani boyuttaki saldırı tiplerine karşı rakipleri birşey yapamıyor. Franky gibi 400 milyona kadar olan rakipleri alır diye bekliyorum.
Jinbe: Wanoya gelmesini bekliyorum. Bu herifin p-up almasına bile gerek yok çünkü zaten çok güçlü. Bm'nin saldırısını blokladı, Tüm Kek'te çeşitli övgüler aldı vs. Çok da dayanıklı. 800-900m ödülü kadar olan rakipleri alır.
Sanji: İki yıl sonra hiçbir şey göstermedi bize. Hala gösterme ihtimali olsa da eğitimi en tırt geçen canavar üçlü üyesi olduğu tasdiklendi artık. Zaten ilk p-up geldi bile. Çünkü buna en çok ihtiyacı olan kişi Sanji'ydi. Sence Sanji Wano'yu bu p-up'la bitirecek mi ? Bence hayır. Suitsiz ederi rahatlıkla 450-500m olan Sanji, suitle birlikte bu miktarı 600-650m bandına çekti bence. Bunun üzerine sağlam bir silahlanma hakisi ve diable'nin gelişmiş bir versiyonunu ya da başka sağlam bir teknik görürsek ederi 800-900 arası olur. Şimdi bu seviyede biri, 1.320m ödüllü Queen'i yenebilir mi ? Elbette yener. Çünkü Queen'in ödülünde çeşitli faktörler de var. En belalı yonkou olan Kaido'nun(laf dinlemez) tayfasında olması, belalı bir tip olması vs. Dolayısıyla ödülünün en az 200-250 milyonluk kısmını zaten bu faktörler oluşturuyor. Yani olaya 1.100-1.150m ederi olan bir adamı 900m ederi olan biri yenebilir mi olarak değerlendirmek lazım. Her ne kadar şaibeli, saçma ve torpille dolu dövüşler olsa da 500m ederi olan Luffy'nin +800 ve +1 milyar ödülü olan 2 kişiyi yendiğini düşünürsek gayet normal değil mi bu rakam ?
Zoro: Şüpheye mahal yok. Luffy'den daha çok merak edilen biri varsa o da Zoro. İki yıl sonra rakiplerini alış şekli ne kadar güçlendiğinin ve göstermediği çok şey olduğunun kanıtı. Ne fiziksel sınırını gördük ne ruhani(Ashura).
- Yeni bir katana
- Üst düzey silahlanma hakisi
- Kral haki
- Ashura Vol. 2
- Kapalı göz
- Element kesme
Alacağı p-up'lar o kadar fazla ki Wano sınırlarını aşıyor. Yani bu p-up'ların hepsini Wano sınırları içerisinde veremez mangaka o derece
Zoro zaten sınırlarını bile göstermemişken mangaka bu p-uplardan istediği 2 ya da 3 tanesini seçerek Zoro'yu uçurur her şekilde.
Güç olarak Dressrosa Zoro'nun 600-650m ederi olduğunu, iki yıllık eğitiminin sınırlarını göstermesi halinde bu ederin 800-900m olacağını düşünerek bu miktarın üstüne 2 p-up eklersek 1 milyar ile 1.110m
ödüllü olan bir adamın King'i alması da abes kaçmayacaktır. King'in ödülü ne çıkar bilmiyorum ama Queen için geçerli olan şeyler King için de geçerli olacaktır. Velhasıl tayfanın güçlenmesi için gerekli altyapı ve şartlar Wano'da fazlasıyla var. Mangaka bunları bu arc verecek diye bekliyorum.