Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 742: Hep Yanında Olacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haki sonradan eklenmeyse D.'nin iradesi de sonradan eklenme olur heralde .Oda Gold Roger'ı begenmedi Gol D. Roger yaptı
 
Seride haki'nin ilk görüldüğü yer. Shanks ve deniz kralı vakası.
Bölüm 151 dakika 20. Blackbeard, o hakiye sahip birisi terimini kullanıyor. Çeviri konusunda bakacağımız yer animedir çünkü japonca olarak duyabiliyoruz. Haki'de japonca bir kelime/terim olduğuna göre bakmamız gereken yer animedir böyle durumlarda.

Unutmadan da belirteyim. Ace, ölümünde luffy'e sabo'dan bahsederken çevirenler onun bir isim dahi olduğunu bilmediği için "the sabo thing*" diye çevirip altına not düşmüşlerdi ne olduğunu bilmiyorum sabo'nun diye. O zamanda güncelde olanlar bilirler sabo açıklandığı zaman çeviri değiştirilmişti bildiğim kadarı ile.

Haki'nin sonradan eklendi olayına ise gülüyorum yalnızca. Daha smoker ilk ortaya çıktığı zaman bu adama nasıl vurulur nasıl yenilir lan diyorduk. Croco su olayı çıktı ortaya ama dumanın antisi nedir diye kafa yoruyorduk. Aokiji çıktı aynı şekilde ne olur lan bu adama nasıl vurulur? İki logia dövüşü ace vs smoker gibi olacaksa (animede eklenmiş bir sahne bildiğim kadarı ile) o zaman nasıl en güçlü belirlenebilir bu seride? Şeklinde kafamızda binbir soru işareti vardı. Bu evreni tasarlayan oda'nın da bu gibi kafasında soru işareti olduğunu düşünüyorsanız zaten tartışmaya girmeye gerek yok. Eğer bir seri/bir evren bir eser tasarlıyorsanız kafanızda baştan sona hesap yapar küçük şeyleri değiştirirsiniz. Harry Potter serisinde daha 1. kitapta harry'nin yılan ile konuşmasını yazar gidip hortkuluk'tur harry diyerek 10 yıl sonra yazdığı kitapta açıklıyor. Açıklanmadığı için bu sonradan girdi seriye demek yanlıştır. İlk baştan luffy'de haki olsaydı veya haki'li rakipler gelseydi luffy daha buggy'de paket olur giderdi.

Bu da bahsi geçen karasakal haki konuşması. Bilindiği kadarı ile ilk olarak o terim burada kullanıyor anime ve mangada.
 

thosy

Beyler ot mu çektiniz seriyi izlerken? Haki kelimesi benim hatırladığım ilk WB ve Shank arasındaki konuşmanın olduğu bölümde geçiyor. Oradaki çevirilerde "haki" diye yazılmamasının sebebi çok basit değil mi? İlk kez seride geçen bir güç ve nasıl çevrileceğinden emin değiller bu nedenle en yakın kelimeyi yazıyorlar. Bu yeni gelen karakterinin adının yanlış yazılması gibi bir şey.

Hakiyi kral hakisini ilk bölümde ördük zaten, Shanks'ın hayvanlarla arası iyi olduğundan mı deniz yaratığı geri gitti sanıyor sunuz?

Gözlem hakisini ilk Luffy, Little Garden(devlerin olduğu ada)'da kullandı.
http://www.mangareader.net/103-2233-13/one-piece/chapter-126.html Şuradan 1-2 sayfa takip edin olayı. 16. sayfada "Beni nasıl buldun?" diye soruyor Mr.3, Luffy cevap veriyor"Öyle hissettim.". Orada birbiriyle aynı bir ton mumdan adam varken Luffy bir şekilde gerçek insan olanı hissedebiliyor.

Zırh hakisini de ilk Alabasta'da gördük. Zoro, Mr.1 ile dövüşürken bir anda gökten düşen kayaların nereye düşeceğini hissedebiliyor(gözlem hakisi), arkasından çizik atamadığı demiri bir anda kesmeyi başarıyor(kılıcını zırh hakisi ile kaplıyor). Ayrıca Luffy, Crocodile'ı yendiği sahnede son saldırısında zırh hakisi kullandı diyenler de var. Emin değilim ama kral çok şaşırmıştı oranın kırılabilmesine, belki kullanmıştır.

Bazı şeyleri gösterince "Aha bak haki kullandı." diye alt yazı geçmeleri gerekmiyor. İzlerken ya da okurken bizim farketmemiz lazım.

Onun dışında Water 7'da Garp'ın attığı "sevgi yumruğu", gökyüzü adasındaki "mantra", Shabondy gitmeden önce Hachi'yi kurtarırken Luffy'nin boğayı bayıltması gibi başka yerler de sayabiliriz. Bunlar da haki örneği değil mi?

Bir kere seriye logia meyve koyan adam onlara vurmanın yöntemini nasıl düşünmemiş olabilir? Dragon, Smoker'ı tutarken de zırh hakisi kullanmış bak hatırladım şimdi.

Daha şu an aklıma gelmeyen bir çok yerde haki kullanıldı. Seride Rayliegh anlatana kadar hiç haki geçmedi demek izlediğin bunca bölümü inkar etmektir. Senin oturup baştan izlemen lazım seriyi. One Piece'de daha ilk bölümden itibaren çeşitli yerlerde haki kullanılmıştır.
 
Haki gibi bir şeyi sonradan eklemesi imkansız mangakanın. İlk bölüm de dahil olmak üzere bazı yerlerde bir çok kez haki gücünü gördük.

Ayrıca logiayı yaratan mangaka onun nasıl yenileceğini hesap etmeden mi yarattı sizce? Haki ilk andan itirabaren vardı ama 2 yıllık aradan önce haki olması gereken adamlarda haki yoktu. Şimdi ise haki kullanıcısından geçilmiyor yenil dünya.
 

Roronoa Zoro

Haki gibi bir şeyi sonradan eklemesi imkansız mangakanın. İlk bölüm de dahil olmak üzere bazı yerlerde bir çok kez haki gücünü gördük.

Ayrıca logiayı yaratan mangaka onun nasıl yenileceğini hesap etmeden mi yarattı sizce? Haki ilk andan itirabaren vardı ama kimlere 2 yıllık aradan önce haki olması gereken adamlarda haki yoktu. Şimdi ise haki kullanıcısından geçilmiyor yenil dünya.
Haki kullanıcısından geçilmiyor dediğin Arenadaki 100 adamın içinden yeni dünyanın ünlü korsanları arasından ve Punk hazard dan itibaren sadece 8 kişide haki gördük, bu mu haki kullanıcısından geçilmiyor dediğin? Görende 50-100 kişide haki gördük sanacak uçmayalım, olan açıklanıyor zaten. İki sene önce ve iki sene sonra diye ayrılmıyor seri. Güç dengesi öyle ayrılabilir ona göre mantık kurabilirsin ama haki konusunda öyle değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık