Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Shimotsuki Ryuma †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 233 92.1%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 20 7.9%

  • Kullanılan toplam oy
    253

Ryuma
(Ryūma) çok uzun bir zaman önce, Yeni Dünya'da bulunan Wano Ülkesi'de doğmuş efsanevi bir samuraydır.

Ryuma, Oda'nın One Piece'ten önce yazdığı tek bölümlük bir manga olan Monsters'ın baş karakteridir. Bahsi geçen mangada devasa bir ejdarhayı öldürmüştür. One Piece'te ise onun bu ejderhayı öldürdükten sonra efsanevi bir statüye sahip olduğu öğrenilmiştir. Tek bölümlük mangada olanlardan sonra Ryuma'ya ne olduğu bilinmemektedir. Adı bilinmeyen bir hastalıktan dolayı ölmüştür. Saçlarının beyaz olmasından ötürü, uzun bir ömür sürdüğü varsayılabilir.

Serinin başlamasından yedi yıl önce Hogback, Ryuma'nın cesedini mezarından çalmış ve onu tekrar elden geçirip bir General Zombi yapmıştır. Ryuma'nın bedeni, içine Brook'un gölgesi konularak yeniden diriltilmiştir. Brook'un gölgesini geri almak için Thriller Bark'a gelen Hasır Şapka Korsanları'ndan Roronoa Zoro ile karşılaşmış, ancak yenilmiştir.

Görünümü

Ryuma yaşadığı dönemde siyah renkte kısa saçlara sahipti ve saçının uzun olan kısmı kafasının arkasında bağlanmış haldeydi. Sıradan bir samuray gisi ve sade zōri sandaletleri giyerdi.


Zombi olan Ryuma, boy olarak Brook'tan epey kısaydı. Başı kuru kafa şeklindeydi ve birçok bandajla sarılmıştı. Gözleri ve burnu yoktu. Yaşadığı dönemde giydiği sıradan samuray elbisesinin biraz daha bol desenli versiyonunu giyerdi. Ayaklarında yaşadığı dönemdeki zōri sandaletleri değil, geta vardı. Belinde, üzerinde mavi renkte spiral motifleri olan bir kuşak bağlıydı. Boynuna sardığı uzun ve mavi eşarptan ötürü çoğu zaman ağzı görünmezdi. Geçmişte siyah renkte olan saçları, zombi halinde beyaz renkteydi.

Kişiliği


Sağlığında
Ryuma yaşadığı dönemlerde adalet ve onur duygularına sıkı sıkıya bağlı olan çok katı bir felsefe izlemiştir. Ona göre hayatı biri tarafından kurtarılan kişi, kendisini kurtaran kişiye karşı borçlanırdı. Gerçek bir kılıç ustasının mutlak suretle borçlarını ödemesi gerektiğine inanırdı. Bu inancı yüzünden bazı zamanlar borçlu olduğu bir kişiyi körü körüne izlemiş, hatta diğer inançları bile bir kenara bırakmıştır. Ayrıca bir savaşın öneminin şöhret değil, neyin korunduğu olduğunu düşünürdü.

Bir kılıç ustası olan Ryuma'nın hiç vazgeçemediği bir alışkanlığı vardı; şayet biri kazara ile olsa bile kılıcının kınını kendi kılıcının kınına dokundurur ise, Ryuma aniden ciddileşir ve kılıcının kınına dokunan kişi ile ölümüne bir dövüş başlatmaya çalışırdı. Bunun sebebi kılıcın kılıç ustasının bir parçası olduğuna inanmasıydı. Fakat bu onurlu düşüncesi yüzünden çoğu zaman gereksiz ve kanlı biten dövüşlere girmiştir.

Ryuma, "Kral" lakabını taşıyan bir kılıç ustasının varlığını öğrendikten sonra, onunla savaşabilmek için yollara düşmüştür. Kral'ın büyük bir "Savaşçı Ruhu" taşıdığına ve kapışmaya değer bir rakip olduğuna inanmıştır. Ancak ironik olan şey, "Kral" olarak bilinen bu büyük kılıç ustasının aslında Ryuma'nın kendisi olmasıdır. Kurtardığı insanlar kendisine bu lakabı takmıştır. Monsters'ta Ryuma bu gerçekten habersizdi. Daha sonradan bunu öğrenip, öğrenemediği bilinmemektedir.

Ryuma, sahip olduğu parayı idare etmekte zorluk çeken biriydi. Çoğu zaman parasız ve karnı aç gezerdi.

Ölümünden Sonra
Zombi olan Ryuma'nın içinde Brook'un gölgesi olduğundan, kişiliği de büyük oranda ona benzerdi. "Yohohohoho" şeklinde gülerdi ve Brook'un gereksiz şakalarından yapardı.

Zombi olan Ryuma'nın kişiliği temelde Brook'a benzese de, bazı durumlarda ondan daha farklı olan duruşları vardı. Brook'un sahip olduğu geçmişin anılarını tamamen reddetmiştir. Bu yüzden Brook sahip olduğu bonus saçlarına çok önem verirken, Ryuma o saçların sadece göz zevkini bozduğunu söylemiştir. Ayrıca yaptıkları dövüşlerde, Brook'un zayıf noktasının saçları olduğunu anlamıştır. Zombi Ryuuma oldukça zalim ve sadist bir kişilikti. Brook ile yaptığı dövüşlerde ona hem fiziksel, hem de psikolojik olarak acı çektirmekten zevk aldığı görülmüştür. Ayrıca ondan çok daha güçlü olduğu için, onunla oyuncak gibi oynamıştır. Eskiden bir samuray olduğu için, kökenden gelen samuray geleneklerine bağlı kalmıştır. Zoro tarafından yenildikten sonra kendisinden utanmıştır.

Yetenek ve Güçleri


Sağlığında

Fiziksel Yetenekleri
Ryuma, hala hayatta iken çok büyük yetenekleri olan bir kılıç ustasıydı. Normal bir insan için imkansız olan şeyleri yapabilmiştir. Buna örnek olarak bakırdan bir heykeli kesmesi ve devasa bir ejderhayı tek bir vuruşta öldürmesi verilebilir. Yüksek seviyede bir dayanıklılığı vardı ve oldukça hızlı koşardı. Çok yükseklere zıplayabilir ve güvenli bir şekilde yere inebilirdi. Bu yetenekleri sayesinde kendi mangası olan Monsters'ta tek bir darbe bile almamıştır.

Dövüş Stili
Ryuma'nın kılıç kullanım stili Kenjutsu ve Battojutsu'nun karışımına benziyordu. Sahip olduğu kılıç yetenekleri ve yüksek fiziksel gücü sayesinde bakırdan bir heykeli kesmiş, Cyrano gibi birinci sınıf bir kılıç ustasını tek bir vuruşta öldürmüş ve bir ejderhayı neredeyse hiç uğraşmadan ortadan kaldırmıştır. Kendi zamanında dünyanın en iyi kılıç ustası olmuştur. Diğer insanları koruma içgüdüsüne sahip olduğundan, kendisine "Kral" lakabı takılmıştır. Yani Ryuma, yaşadığı dönemde dünyadaki en güçlü "Savaşçı Ruhu"na sahip kılıç ustasıydı.

Ölümünden Sonra

Dövüş Stili
Zombi olan Ryuma, içinde Brook'un gölgesini barındırdığından onun sahip olduğu tüm tekniklerini kullanabilirdi. Ancak Ryuma, Brook'tan çok daha güçlü olan bir bedene sahip olduğundan, onun tekniklerini de çok yüksek bir seviyeye çıkarmıştır. Ryuma, Brook ile defalarca dövüşmesine rağmen bir kez bile tüm gücünü kullanmamış ve her seferinde onu yenmiştir. Brook'un tekniklerine ek olarak "Yıkım Gücü" olarak adlandırılan, insanüstü bir güce sahipti. Nami, Usopp ve Tony Tony Chopper'ı kılıcının arkasını kullandığı halde sadece tek bir vuruşta bayıltmıştır. Kılıcının keskin tarafını kullansaydı, onları rahatlıkla öldürebilirdi. Yüksek fiziksel gücü sayesinde kılıcı ile ittiği havanın basıncı ile duvarları delebilir, bir kulenin çatısını tek bir vuruşta kesebilir ve rakibinin kılıçları küçük çarpışmaların ardından kırabilirdi. Brook, Ryuma ile Zoro'yu iki yıkıcı güç olarak tanımlamıştır.

Silahları

Yohoho, gözlerin sağlammış. Bu, Muhteşem 21 Kılıç'tan biri. Adı Shusui. Onu görüp de hala yaşayan pek fazla insan yoktur.

-Ryuma kılıcını Zoro'ya tanıtıyor.

Ryuma yaşadığı dönemde, Muhteşem 21 Kılıç'tan biri olan Shusui adında bir kılıç kullanırdı. Bu kılıcın bıçağı siyah renktedir ve el korumalığı çiçek desenine benzer. Kılıç, Ryuma öldükten sonra onunla birlikte mezarına gömülmüştü. Hogback, Ryuma'nın cesedini çaldığında, bu kılıcı da almıştır. Ryuma, Zoro'ya yenildikten sonra onun kılıcına gereken saygıyı göstereceğine inanarak bu ender kılıcı ona vermiştir.

Shusui, zamanında Ryuma'nın kullandığı kılıç olduğu için Wano Ülkesi'nin ulusal hazinesi sayılmaktadır.

Ryuma, Shusui'yi elde etmeden önce el korumalığı Yubashiri'ye benzeyen bir kılıç kullanıyordu. Meşhur ejderha ile olan dövüşünü de bu eski kılıcı ile yapmıştır.

Ek Bilgiler

- Ryuma'nın adındaki "Ryu" kısmı Japonca'da ejderha demektir.

- Ryuma, Gekko Moriah'ın zombileri içerisinde tuzla arındırılmadan yok edilen tek zombidir. Bunun yerine bedeni yanarak kül olmuştur.

Künye

Adı: Ryuma
Okunuşu: Ryūma
İngilizce Adı: Ryouma
İlk Göründüğü Bölüm: Monsters (Sağlığında), Manga 448, Anime 342
Bağlantıları: Thriller Bark, Wano Ülkesi (Sağlığında)
Unvanları: General Zombi, Samuray (Sağlığında)
Lakabı: Kral Ryuma (Jap. Ryūma do Kingu, İng. Ryuma de King)
Durumu: Ölü
Doğum Günü: 6 Kasım

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Ryuma
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
eline saglık smoker...en büyük beklentilerimden bu arada bizm tayfanın wano ülkesine gitmesi...:good:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Karton keser gibi ejder kesiyor adam :)
Canlı halinin özetine bakınca AŞMIŞ bir adam olduğunu anladım :)... Tam bir komedi...
 
Ellerine sağlık.
Ben daha Ryuuma ve kılıcını görür görmez Zoro bu kılıcı alır demiştim.Fakat Ryuuma hakkındaki yazıları tam olarak merak edip okumadım.Sayende bunları okuyup Op bilgimi artırıyorum.
Tekrardan teşekkürler.Devamını bekliyoruz.
 
Ellerine sağlık.
Ben daha Ryuuma ve kılıcını görür görmez Zoro bu kılıcı alır demiştim.Fakat Ryuuma hakkındaki yazıları tam olarak merak edip okumadım.Sayende bunları okuyup Op bilgimi artırıyorum.
Tekrardan teşekkürler.Devamını bekliyoruz.
Rica ederim... Pek karakter kalmadı eklenecek...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık