Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Toriko (Manga)

Toriko evreninde 8 Kralın türünde bir sürü hayvan var. Kiss, Quinn, Midora'yı yaralayan Derous gibi. Mangakanın Midora vs İçiryu'yu övmek için çizdiği İmparator Ringi tasviri, kral türünden olanların eşleşmesini gösteriyor, 8 Kralın değil.



Acacia'nın sözleri de bu dediğimi doğrular nitelikte.


Sonra bakıyoruz 8 Kral, Toriko'yu kendilerini güç konusunda aşacak varlık olarak algılıyorlar ve tedirginlik hissediyorlar. Mangaka şu sayfayı boşuna çizmemiş, GW'nin asıl hakimleri 8 Kral ve şu anda onlardan güçlü canlı yok.


Eski dönemlerde her bir kral GW'e ayrı ayrı hükmetmiş. Mangaka açıkça bu durumu belirtiyor;


Ancak bunların içinden Derous'u ayrıca ve tekrar tekrar övüyor. Komatsu'nun bıçağı konusunda da, Midora'nun yetenekleri konusunda da gördük bunu.


Diğer Kralları ise genelde Kıtanın Hakimi olarak anlatıyor. Taa 22. bölümde Savaş Kurdu'ndan bu şekilde bahsetmişti.


Şimdi buradaki asıl sorun şu anki neslin geçmişteki GW'nin tamamına hükmeden nesilden çok daha zayıf olmasında yatıyor. Mangaka öyle bir sahne çizdi ki 2 hafta önce, Heracles için hem kıtanın hakimi dedi, hem de binlerce yıl önce bir ayak izi bıraktı, o ayak izi hala aura yayıyor dedi.


Şimdi şu çizim, eğer şuanki Heracles'e ait ise İçiryu - Midora - Jirou toplansalar 8 Kraldan birisini yenemezler demektir bu. Çizime dikkat edin, toynağın izi o kadar büyük ki, bizimkiler nokta kadar bile değiller. Şimdi o Heracles'i gözünüzün önünde canlandırın, kaç yüz km yüksekliğinde ve eninde olduğunu düşünün. Sonuçta İçiryu - Midora - Jirou üçlüsü de nokta kadar bile kalmayacaklar onun yanında. Bunun dışında daha bizim 4 Kral, Heraclesin binlerce yıl önceye ait aurasına bile dayanamıyorlar. Lakin ben 4 Kral'ın İçiryu - Jirou - Midora üçlüsünden birisini 4 vs 1'de zorlayacağını düşünüyorum, ki mantıken de öyle olması lazım, yeni arc 4 Kral vs Mavi Nitro olarak gelişecektir.

Velhasıl, eğer o Heracles şimdiki Kıta'nın Kralı değil de GW'e hükmeden Heracles ise 1 vs 3'te yine şans tanımıyorum bizim üçlüye. Nedenlerinden birisi, mangakanın yukarıda yazdığım şekliyle Toriko'yu övmesi, diğeri de seviyenin arttıkça katlanmasından ileri geliyor. Yani Level 100 olan 10 tane hayvan toplasanız, Level 1000 hayvan hepsini tekler, hatta yarım atar. Bizim Kralların seviyesi misal, şu anda 1.500 civarıdır, o yüzden level 400-500'lerle oynuyorlar. Bir de level 6.000 üzeri olan Kralları düşünün, fark ne kadar katlanacaktır. Tahminimce bizim üçlünün seviyesi 3.000 - 4.000 arasında olmalı.
 
@Reiper

süper analiz olmuş krallar dedigin gibi binlerce yıl yaşayanı varsa şuanda hayatta gerçekten tahmin edilemez güce sahittir.
 
Senin kadar bilemem Mahir ama nokta kadar olan Jirou bu canavarın binlerce katı büyüklükteki Dünya'yı durdurmuyor muydu?
Güç gösterisi Toriko evreninde seviye belirlemek için mühim bir olgudur ancak Dünyayı Durdurmak gibi, Rekor Yumruk gibi, Uzaya Yemek Çubuğu Fırlatmak gibi gösterilerden daha ihtişamlılarını 8 Kralın yapamayacağına dair bir veriye sahip değiliz. Aksine level 100lük bir hayvanın patisini KIPIRDATIŞI ufka kadar dağı taşı parçalıyorsa;

Level 6.000'lik canlının neler yapabileceğini sen düşün işte, zor değil. Derous'un Dişi'nin milyonda biri kullanılarak oluşturulmuş Mutfak Bıçağı'nın hafifçe sallanışının neler yapabildiğini gördüysek;

Orjinalinin nasıl bir canavar olduğu hakkında tahmin yürütebiliriz sanırım. Ki bu Kralların saf gücü oluyor. Bir de özel yetenekleri var, At Kral'ın sonsuz yenilenme özelliği gibi.
 
İyi ki bu kralların keyfi bozulmuyor o zaman. Osursalar gezegendeki bütün iklimleri yok ederler valla.
 
@Reiper

Bu kralların devasa boyutta olması saçma değil mi sence? Mesela nasıl doyar ki bu krallar diye düşünmeden edemiyorum :D 8 krallın fiziksel boyutunun gereksiz büyüklükte olduğunu düşünüyorum.
 
@Reiper

Bu kralların devasa boyutta olması saçma değil mi sence? Mesela nasıl doyar ki bu krallar diye düşünmeden edemiyorum :D 8 krallın fiziksel boyutunun gereksiz büyüklükte olduğunu düşünüyorum.
Hepsi o kadar büyük değil. Savaş Kurdu gösterildi misal;
Gerçi etrafında bir varlık olmadığı için ne kadar büyük olduğunu anlayamıyoruz resimden ama o kadar devasa çizilmemiş gibi görünüyor. :D

Serideki canlıların boyutu şu iki sahnede müthiş tasvir edilmiş; :D


Sonuç olarak, büyük balık küçük balığı yer mevzusu ile hayatta kalıyor o canlılar. Çoğu yerde vurgulandı zaten bu. Özellikle Regal Mamutu arcında. :D
 
@Reiper

Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim :good: bu hafta ki sayıda ilk görünen nitro için neler düşünüyorsun? Bence çok psikopat bir şeye benziyor :D
 
Mantıken serideki son bossların hayvanlar olması gerekiyor hani güç dengelerine baktığımız zaman ama çok şaçma geliyor öylede lan hayvan sonuçta yani bunlar:D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık