Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bigmom koka yapmasa muhtemelen Kaido gibi bir tepki verirdi. Luffy Kaido'u yere düşürebildi vuruşlaryla. Bigmom düşer miydi sanmıyorum ama etkilenirdi.
Valla Kaido'nun darbeler karşısında neden hasar almadığı açıklanmadan bir şey diyemicem. Big Mom'da da aynısı oldu. Kadının özel vücudunu bilmeden yorum yapmak ile özel durumu öğrendikten sonra yorum yapmak farklı olacağı gibi bu durum Kaido için de geçerli. Tabii ki uzun süreli bir dövüş olsa G4, Big Mom'a hasar vermezdi. Ama o düğün esnasında G4'ten darbe yiyip dengesinin gitmesi/etkilenmesi/düşmesi durumlarında daha çok sıkıntı çıkacağı kesindi. Kadın o savunmayla yerinden bile kıpırdamadı zaten. O yüzden G4'ü hakisiz savunsa kadın için problem oluşurdu.


Ben de diyorum ki bunu yaptıran luffy değil. Siz öyle bir konusuyorsunuz ki sanki luffy mecbur bırakmış. Mecbur kalmış da o yüzden yapmış. Yapmasa da zarar gormezdi. Bu kadın kaido ile kapisabilen birisi. Luffy su hali ile ona da zarar veremezdi. Bu gün gibi ortada.
Big Mom o savunmayı yapmış mı, yapmış. Olanı varken, olmayanı savunmanın anlamı ne? Tabii ki o savunmayı yaptıran Luffy. Bu bölümden etkilenmeyin o kadar. Daha Kaido-Luffy olayının ne olduğu, nasıl olduğu belli değil. Üstte de yazdım; ister zarar görmemek için, isterse pozisyonunu kaybetmemek için olsun bu kadın b.haki savunması yaptı. Olay bu kadar bariz yani.
 
Amiraller yanlış yorumlanıyo. Klasik 3 amiralin saldırı güçünden çok savunma güçü beni etkilemiştir.

Serinin geldiği noktada element kaynaklı saldırılar iyi bir haki ile etkileri önemli ölcüde azaltılabiliyo. Bm ile Kaido hiç tınlamaz bile.

Logia savunması serideki en iyi savunma yöntemlerinden biri ne kadar güçlü olursan, hakin ne kadar iyi olursa olsun hızlı değilsen vuramıyosun rakibine. Kata geleceği görerek buna benzer bir savunma yapıyodu. Şahsi görüşüm ilk 3 amiral geleceği görebilecel kadar iyi k. hakiye sahipler.

Gel gelelim B. haki beklemeyin bilindiği gibi logia tabanlı kişiler meyveyi aktif kullanırken b. haki kullanamıyolar. Diyelim b. haki kullanmak için meyveyi kapadı bu seferde Logia savunması yapımıcak o yüzden savunma da b.haki kullanmak mantıklı değil. Zaten meyve tabanlı oldukları için koka basıp rakibe yumruk atıcakları da olmadıgı için b. haki çıkmaz.
 
Dün yazdığım bu yazıyı biraz daha ileri noktaya taşırsak nasıl bir sonuç çıkar ?

Şimdi verilere bakarak Aka'nın saf dayanıklılığı>G4 Luffy savunması gibi bir sonuç çıkıyor.Kaldı ki ilk mesaja bakarsanız bu fark öyle çok az bir farkta değil.Bildiğin 2-3 gömlek fark var.

Şimdi yazıcağım kısım varsayım olucak ama gerçekte de aşağı yukarı böyle bir sonuç çıkardı diye tahmin ediyorum.Şimdi 2 tane G4 Luffy'nin birbiriyle vs attığını düşünürsek nasıl bir sonuç ortaya çıkardı ? Yani G4 G4'e ne kadar işlerdi ? Bildiğin Kata vs Luffy gibi olurdu tahminimce.Birbirlerine çok fazla darbe vururlar,birbirlerini zar zor yıkarlardı muhtemelen.G4,g4ü zar zor yıkarsa g4ten daha iyi bir dayanıklılığı olan Akainu'yu nasıl yıkacak ? Kaldı ki dediğim gibi Aka'nın dayanıklılığı g4'ün azıcık üstünde değil.Belli bir seviye fark var.

Bu işin dayanıklılık-savunma kısmıydı.Saldırı olarak kıyaslayabileceğimiz çok fazla veri yok ama 2 tarafın savunması arasında ne kadar fark varsa saldırıda da bu kadar veya buna yakın bir fark vardır diye tahmin ediyorum.Sonuçta adam magma.Seride adam öldürmeyi başarabilen nadir karakter ve meyvelerden.Her neyse burdan da şöyle bir sonuç çıkıyor.

Aka'nın saf dayanıklılığı>G4 Luffy savunması
Aka'nın saldırı gücü>G4 Luffy'nin saldırı gücü.Kısacası bu denkleme bakarak Akainu tam güç dalmasa bile G4 Luffy'i indirir.Çünkü daha işin içine Aka'nın b.hakisini dahil etmedim.Aka'nın savunması kendi dayanıklılığı+b.hakisidir.Bu adamın dayanıklılığı zaten g4'ün savunmasından daha iyi.E bide o dayanıklılığa bir amiral b.hakisini eklersek savunma anlamında fersah fersah Luffy'nin önünde oluyor Aka.

Bu işin Akainu kısmıydı.Onunla 10 gün dövüşen Aok'u düşünürsek tüm amiraller de böyle bir denklem çıkar muhtemelen.Yani diyorsunuz ya ''Kaido G4 Luffy'i tekledi.Bir amiral ve g4 arasında bu kadar fark yoktur.O yüzden yonko>>>>amiral'' diye.Hayır öyle değil.Evet Kaido g4 Luffy'den çok üstün.Ama aynı şekilde bir amiral de G4 Luffy'den çok üstün.
İşin aslını söyleyecek olursam Wb'nin malum yumruğunda Akainu bence haki savunması yaptı. İki yıl önce haki gösterimi konusundaki politikayı biliyorsun. O yüzden hangi sahnede haki kullanıldığını söylemek zor. Lakin bazı sahneler var ki buralarda haki kullanıldı izleri mevcut. İki sahneyi de atıcam sana.


Belirttiğim yere bakacak olursan Wb Akainu'yu yere yatırdıktan sonra sanki bir engelle karşılaşmış ve o engeli eziyor şeklinde yansıtılmış sahne. Muhtemelen Akainu saldırıdan sıyrılamadı ama haki ile kendini bir nebze de olsa korudu burada. Diğer sahne de şu:


Bu sahnede Wb'nin bisentosuna haki yüklediğini düşünüyorum. Dikkat edersen bisentoya 3-4 saniye boyunca bir zoom yapılmış gibi. Saldırının sonraki süreci de bu düşüncemi destekliyor. Biliyorsun ki silahlanma saldırının kuvvetini katlıyor. Wb'nin bu saldırısı da katlanarak büyüyor ve saldırının kendisinden beklenmeyecek şekilde büyük bir etki ortaya çıkıyor.

Durum bu şekilde. Sahneler anime, evet. Zaten manga olsa bile bir şey değişmeyecek çünkü haki gösterimi yok. Lakin iki sahnede de MF süresince yapılmış diğer saldırılardan farklı bir gösterim söz konusu olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Akainu'nun dayanıklılığını saf dayanıklılık değil haki savunması olarak da değerlendirebiliriz. Böyle bir durumda bahsettiğin fark büyük ölçüde ve otomatikman azalıyor zaten ama ben yine de senin pencerenle değerlendireyim durumu. Sadece haki ile savunma yapılmış olabileceği ihtimalini de aklında bulunduran diye yazdım kendi düşüncemi.

"G4,g4ü zar zor yıkarsa g4ten daha iyi bir dayanıklılığı olan Akainu'yu nasıl yıkacak ?"

Yıkmaktan kastın eğer yenmek ise zaten böyle bir şey demediğimi biliyorsun. O yüzden yıkmaktan kastın zarar/hasar vermek olduğu üzerine yoğunlaşarak cevap vericem. Belamı vs. Luffy buna güzel örnek. Bu ikili arasında dağlar kadar fark olmasına rağmen Belamı Luffy'ye zarar verebilmişti. Hem de Luffy koka savunması yapmasına rağmen! Demek ki arada büyük güç farkları olsa bile hasar alabiliyorsun. Ki sen de hak verirsin ki bahsettiğimiz bu fark Belami ve Luffy arasında olan farktan daha az. Yani G4 Luffy ve amiral arasındaki güç farkından bahsediyorum. O yüzden Luffy sahip olduğu saldırı gücü ile bir amirale hasar verebilecek düzeyde.

Silahlanma hakisiyle ilgili diğer nokta da şu. Akainu'nun silahlanma hakisi ancak savunma noktasında kendisine avantaj sağlayabilir saldırı noktasında değil. Çünkü adamın zaten tehlikeli olan gücü magma değil mi ? Magma temas edecek, ardından delecek geçecek. Eee sen şimdi bu magmayı daha sert bir şeyle kaplarsan magmanın yakıcılığı azalmaz mı ? Şimdi Luffy lastiğe koka yüklediği zaman lastik mi ön plana çıkıyor sertlik mi ? Sertlik dimi ? Zaten lastik ön plana çıksa koka yapmanın bir anlamı kalmaz ve saldırılar yıkıcılığını yitirir. Bu durumda aynı şey magma için de geçerli. Magmanın özelliği sert olması değildir yakıcı ve delici olmasıdır. Sen koka kullanarak bunları köreltmiş olursun. Bu noktada haki Akainu'nun saldırı gücüne olan katkı sağlamadığı için sana katılamıyorum fandaş. Yani Akainu ya da X bir logia için (istisnalar vardır illa ki) haki, saldırı gücünden çok savunma gücü için katkı sağlıyor diyebilirim. Bu nedenle G4 ve Akainu arasındaki saldırı gücü farkı Akainu lehine olsa da düşündüğün kadar fazla değil. Özellikle de hakiyi hesaba katarsan bunun saldırı gücü anlamında hiçbir etkisi yok. Ha dersen ki hakisi Luffy'den iyi olduğundan magmayı sertleştirir öyle zarar verir olabilir. Bu durumda Luffy dezavantajlı olsa da en azından yanmaktan kurtulur, olay Kata vs. Luffy'ye döner, Luffy'nin yumrukları şişer :bilmem:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık