Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Evet gölgeler de vardı.

-Aynı zamanda iç etkenlere karşı da dayanıklılık mücadelesi veriyor demek istedim.

-Çok da fark etmiyor ama savunma derdim sanırsam.
Heh tamam o zaman.

Luffy'nin meyvesi logia gibi değil işte. Meyveyi ye, kullanmaya hazır ol durumu yok. Adam ilk yediğinde elini kaldıramıyor, yumruk atamıyor falan bir sürü sorun yaşıyordu. Lastik meyvesini kontrol etmek için fiziken hazır olman gerekiyor, diğer meyveler gibi değil. Kontrol için fizik gerekli, fizik de dayanıklılığa etki ediyor. Birbirleriyle bağlantılı durumlar.

Bence sen durumları karıştırdın. Hatta şimdi aklıma geldi. Seninle bir ara Luffy ve Zoro'nun b.haki olayını tartışmıştık. Ben, Luffy hakkında dayanıklılık+ b.haki düzeyiyle dayandı deyince, sen hakiden ziyade dayandı falan demişsin. Şimdi benzer duruma savunma diyorsun :/
Yav tamam hadi kontrol etmek için belli bir fiziksel kuvvet gereksin de bunun konuyla bağlantısı ne ? :/

Hangi benzer durum ya ? Luffy-Zoro b.haki tartışmamız neydi hatırlamıyorum şu an.Bi hatırlat açıklıyayım.
 
Heh tamam o zaman.



Yav tamam hadi kontrol etmek için belli bir fiziksel kuvvet gereksin de bunun konuyla bağlantısı ne ? :/

Hangi benzer durum ya ? Luffy-Zoro b.haki tartışmamız neydi hatırlamıyorum şu an.Bi hatırlat açıklıyayım.
Dayanıklılık nasıl gelişir? Onu açıkla sen bana da ona göre yazayım o zaman.

Diğer tartışmayı ayrıntılı hatırlamıyorum. Sadece olaya dayanıklılık olarak baktığını hatırlıyorum da çok önemli değil zaten.
 
1. Luffy önceki ark iki komutan almamış olsa, sen yine de Zoro bu ark 2 adam alacak diyebilir miydin? Zoro iki adam alır olayı Luffy'nin almasından sonra çıktı. Luffy ve tayfanın durumu belli bir yerden sonra ayrılacaktı zaten. Tayfanın hedefleri Luffy ile eşdeğer mi ki Luffy ile benzer seviyede gelişsinler.
Derdim tabi mantığını anlattım işin. Neden ayrılıyormuş ki? Luffy, Zoro'nun hayalini duyunca; vaay Demek Dünyanın en güçlü kılıç ustası he, Korsanlar Kralına da bu yakışırdı diyor. Yani çok ayrılacağa benzemiyor bence.
2. Yahu okuduğumuz seri Kidd'in Apoo'nun serisi mi ki onlar hakkında konuşulsun. Ayrıca Luffy yeri geliyor Zoro'dan azar yiyor, yeri geliyor Nami'den dayak yiyor, yeri geliyor Jinbei'nin sözüne gidiyor. Bunlar Luffy'nin kaptan olmaya uygun olmadığını mı gösterir? Ama aynı Luffy her ark düşmanın en güçlü elemanını aldığında Zoro da sesini çıkarmıyor? Hatta Lucci olayında konuşulanları hatırla? Olayı sadece güç üzerinden bakmayın.
Ben Luffy'nin kaptanlığına bir şey demiyorum. Hatta Luffy'i de çok severim. Benim dediğim şey farklı. Zoro olmasa itibarı çok zedelenecekti bizim çocuğun. Luffy nasıl alıyor en güçlüyü? Ben kıçınıııı tekmeleyeceğim diyor değil mi? Zoro ne diyecek? Yaaa hep sen alıyorsun biraz da bana verrr mi diyecek? Adam kendine düşeni alıyor. Lucci olayında ne olmuş ki? Franky'nin dediği lafı mı diyorsun? Doğru diyor, Lucci oradan çıksa çoğunu alırdı tayfanın. Ama bu Zoro'yu da alacağı anlamına gelmez. Bir de Usopp'un yardıma gidelim muhabbeti var. Orada da 5 tane Koramiral ile bir sürü denizci geliyor, Zoro da diyor ki; Şimdi gidersek ayrı düşebiliriz o zaman bizi paket ederler. Tam tersi adam kaptanına güveniyor orada. Şimdi buradan Lucci çıkarsa Zoro da dahil herkesi pataklar diye bir şey çıkarmak saçma.

Zoro'nun ilk olayını bulamadım, atarsan tekrar bakarım. Luffy'yi yemek ile mi iradesiz gösteriyorsun? :D Al geçen arkta ölümü göze alıp yemek yemedi. Sonuç?
Buyur.


Geçen arc yemek yemedi de gördük ne olduğunu. Adam iskelete döndü baygın baygın yatıyordu.
Cesaret de olayın işinde. Zoro'nun Big Mom tepkileri yeter de artar bile. Luffy'nin irade olayına girmeyeceğim. Çünkü adamın yarısı irade zaten. Bunu her bölümde görüyoruz. Daha bu bölümde Kaido'ya vurarak tekrar görmüş olduk.
Zoro orada kendini düşünüp korkaklık yapıyor öyle mi? Yani haksız öyle mi? O zaman sen ya Yonkouları küçümsüyorsun yada Luffy çoktan KK oldu. Adam diyor ki; zaten birine bulaştık, bir de diğeri peşimizden gelecek o zaman ne yapacağız? Haksız mı yani? Kutsal ejder olayını gördük bak neler oldu ve gelen de bir Amiraldi sadece. Kiado'ya vurdu evet haklısın ama tek atmadı ise sıkıntı. Sen galiba tek attığını falan düşünüyorsun.
Keza Sanji'nin, Mihawk vs Zoro olayındaki sözleri. O olay karakter gelişimidir. Ordaki Sanji'nin psikolojik durumuna hiç baktın mı? Adam çocukluğunda babası tarafından hapse atılıyor, küçüklüğünde kendine bir hedef belirliyor ama etrafındaki insanların dalga konusu oluyor, yetmiyor hayatında en çok sevdiği kişi ölüyor, yetmiyor, evden kaçmak durumunda kalıyor...Adamın hayata dair düşündükleri konusunda ne varsa aksi çıkmış, hayata dair inancını kaybetmiş. Bu adamın hayaller konusundaki düşüncesi ''Ooo hayaller çok iyidir, hayallerin peşinden koşman lazım'' demesini mi bekliyorsun. Zoro'nun olayından etkileniyor. Sonra Luffy vs Don Krieg olayı oluyor. O olayda da Luffy'nin Krieg'in zırhını kırması sonucu Zeff'in sözlerini hatırla. Orda da etkileniyor. Zaten sonrasında Sanji, Luffy'ye hayalini söylüyor ve bu hayal gerçekleşir mi diyor sorguluyor. Ve sonrasında adam pişiyor ve tayfaya katılıyor. Her şey fiziki olarak bakmayın
Tamam işte sende aynısını diyorsun bende. Adam Zoro ile Luffy den etkileniyor diyorsun, ee daha ne o zaman?
Sanji'nin kadına vurmama olayı. Sen bardağın boş tarafından bakarsan iradesizlik örneği, ben dolu tarafından bakıyorum ve irade örneği görüyorum. Söz verip de tutmak irade örneği değil midir? Zoro da Luffy'ye asla yenilmeyeceğim diyor ama gidiyor Enel'n önünde diz çöküyor. Bu adama iradesiz mi diyeceğiz?
Bazen tayfan için, arkadaşların için, sana güvenenler için sözlerini yutman gerekir. Ben onu kendine kılıç ustası diyen hiç kimseye yenilmeyeceğim diye hatırlıyorum ama çok da önemli değil. Sonuçta adam söz verip bir şeyler deniyor işte.
Sen diyorsun ki Sanji kadınlara dayanamıyor > iradesiz, Luffy yemeğe dayanamıyor > iradesiz. Eee senin mantığına göre Zoro içkisiz duramıyor > Bu uğurda adam öldürüp Wano'da kendini ifşa ediyor. Azıcık iradeli olsaydı içki içmez ve kaptanı gelene kadar sessizce oturup beklerdi, derim bende.
Zoro ne zaman içki yüzünden zaaf gösterdi? Ve adam öldürdüğü yerde ne gibi bir zaaf ve zarar var? Ve hatırlatayım, Zoro tam idam edilirken, yargıcı kesip ifşa oldu. Ne yapsaydı ölse miydi?
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık