Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav kartlara inanıp Shanks'tan güçlü birini beklediğine savunma yapıyorsunuz ama yine kartlara inanıp adamın güç seviyelerini sezdiğini es geçiyorsunuz. Peh.
 
Konu hakkındaki fikrimi yazayım önce: Mihawk, Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası bekliyor. Bu kısım yoruma açık biraz. O yüzden benim ilgilendiğim kısım bunların rakip olarak belirtilmesi. Buggy, rival of Shanks falan geçmez mangada. Croco, rival of WB denmez. Ancak WB, için rival of Roger denir. Yani anlayacağınız, rekabet gerekir rival olmak için, yani en azından yakın güçte olmak gerekir...

Hadi başa dönelim :)

1. Bu seride kılıç ustalığı diye apayrı bir dövüş stili var mı?

2. Bu seride elinde kılıç ya da kılıç kategorisinde eşya gördüğümüz her karakteri kılıç ustası olarak mı görmemiz lazım? Misal: Wb

3. Shanks'n dövüş stili ne? Kılıç ustası mı, haki master mı ya da meyve kullanıcısı mı?

4. Mihawk'ın kılıç ustası olmayan ile işi yok demişsin. Benim burdan anladığım bu adam sadece kılıç ustaları ile dövüşür. Peki, Luffy,Croco,Jinbei falan kılıç ustası değil ama yeri geldiğinde onlarla da dövüşüyor. Yani adamın işi sadece kılıç ustaları ile değil. Bunu nasıl açıklayacaksın?

5. Attığın yazıdaki olay Mihawk'ın penceresinden atılmış. Yani Mihawk, Shanks'i rakibi olarak görüyor gibi bir şey. Zaten ''His rival Red Hair'' denmiş. Şimdi rival'in anlamlarını biliyoruz. Rakip, hasım, rekabet ettiği kişi falan filan manalarına geliyor. Dönüyoruz Op'a: Croco,WB'yi hasmı olarak görüyor muydu? Evet. Buggy Shanks'i hasmı olarak görüyor mu? Evet. Moriah, Kaido'yu rakibi olarak görüyor muydu? Evet. Bunlara ne dememiz gerekiyor?

6. Son bir soru daha. Databook'a göre Mihawk, Shanks'i rakibi olarak görüyor. Mangaya göre ise Mihawk, Shanks'i dövüşülecek bir rakip olarak görmüyor. Bu durumu nasıl açıklamamız gerekiyor.

Not: Bana göre Mihawk hala sağ kol kategorisinde.
1- Saf kılıç ustası olduğu gibi, meyve gücün de olsa kılıç ustası olarak anılabilirsin bence. Yani şeytan meyvesi yemiş olmak kılıç ustalığına ters olmasa gerek. Ayrıntıları Oda biliyor, bize de pek yansıtmıyor. Ancak bazen kılıç ustası şeklinde tanıtıyor gerekli gördüğü yerde.

2- Oda'nın elinde kılıç tutan herkese kılıç ustası demediğini düşünüyorum.

3- Belli değil. Bence sadece kılıçtaki ustalığı bile Mihawk'la kapışmaya yetecek (denk demiyorum ama yakın) seviyede.

4- İşi yoktan kastım, ciddiye alıp bir kılıç ustasına yapacağı muameleyi yapmasıydı. Serinin başında bile Zoro'nun kılıç ustalığına verdiği önemi, azmini görünce ona muamelesi de değişti. Çünkü kılıç ustası olmayanla ''işi'' olsa Shanks'tan güçlü bir kılıç ustası beklemez gider Kaido'ya, zamanında WB'ye saldırırdı. (Lütfen MF'de zaten saldırdı deme, gidip meydan okumaktan bahsediyorum)

5- Mangaka sana diyor ki ''his rival Shanks''. Bitti, bu adamın rakibi Shanks'tır. ''He considers his rival'' gibi bir cümle yok ortada. Aralarındaki ilişkiyi, muhabbeti ve rekabeti göz önüne aldığında denkler diyebilirsin. Birbirlerine öyle davranıyorlar. Bak şimdi Buggy de KK olmak istiyor. Peki Luffy'nin rakibi mi? Tabi ki hayır. En azından kayda değer bir mücadele olmalı. Mangaka bu isimlere bu, bunun rakibi dememiş. Ancak WB ve Roger için diyor. Shanks'la Mihawk için diyor. Sen ise sadece kılıf uyduruyorsun.

6- Yalnız biraz okuduğunu anlıyorsan, orada ikisinin de dövüşmek niyetinde olmadığı aşikar. Arkadaşlar arasındaki bir atışma. Ardından içmeye başlıyorlar. Gereğinden fazla anlam yükleniyor o kısma. Konuşma tarzlarına bakmak yeterli. Denk adamlar ve birer dost gibi konuşuyorlar.
 
Ben Mihawk Amiral eder diyorum zaten ama kendine bahane üreten sensin sanırım. Mihawk Yonko gücünde değildir iddia bu, Kabul ediyorsan Siyah Ateş'e önerdiğim 3 hususta seninle de anlaşırız sen kendine belirle en son şekil veririz iddiaya.
Amiral gücünde biriyle dövüşüp yenerse nolacak? Akainu 10 günde yenmiş mesela amirali. Mihawk daha rahat yenerse yonkoudur? Ya da yonkou ile çok denk savaşıp kaybederse? Bunları da netleştirin.
 
Benimde çok canım çekti.Benle de girsin biri.Forumda Mihawk'ın amiralden güçsüz çıkacağına kesin gözle bakan insanlar var.Bende en az amiral seviyesinde çıkacağına kesin gözle bakıyorum.Siyah Ateş'in iddaa güzel.Aynısına girebilirim birisiyle.
 
Çok ayrıntıya girmeye gerek yok.
Amiral gücünde birini yenerse amiralden güçlüdür ama karşı taraf imparator kadar güçlü olduğunu kabul etmez, bu durumda bahis konusuz kalır. Benim bahsim, Mihawk'ın imparator gücünde olduğuna dair, imparatordan zayıf çıkarsa bahsi kaybederim. Arkadaşın iddiası, imparatordan zayıf olduğu yönünde. Mihawk'ın imparator seviyesi ya da imparatordan daha güçlü olduğu ortaya çıkarsa arkadaş kaybeder. Öyle değilmi @Jacques ?
 
Mihawk iddiasına giren arkadaşlar için, kimin amiral ederinde kimin Yonkou ederinde olduğu krizi çıkmasın diye bir onaylı liste lazım size. Güç sıralaması konusunda @Rika 'nın hazırladığı ve güncel tuttuğu şöyle bir liste var. Benim katılmadığım 2-3 pürüzlü noktası dışında en kabul edilebilir sıralama gibi duruyor. Ve tabi karakterler bu listedeki gibi zirve çağında değil, güncel yaşında dolayısı ile gücünde baz alınacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 26)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık