Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zaman Yolculuğu

Zaman yaşanmıştır zaten. Evren başlamış ve bitmiştir. Zaman bir yanılgıdır. Evren tek bir andan ibarettir ve değişime uğrar. Değişmek istemez belki. Yine de onun dahi eli kolu bağlıdır kimi zaman. Zaman!
 
Çok saglam felsefe yapmışsın. Ben fizik olarak yazmışım sen felsefi olarak yazmışsın. Bunlar hep teori demişsin E=mc göre kütlesi olan birşeyin ışık hızına cıkabilmesi için sonsuz enerjiye ihtiyaçı vardır yani bu imkansızdır. Parçacıkların haraketi yerine uzayın hareketi derken ne demek istedin anlamadım ?

Mümkün degildir ama eger ışık hızına çıkarsan zaman senin için durur. Dışarıdan izleyen için herşey normaldir fakat senin için herşey sanki anlık olarak gerçekleşmiştir.

Olmuş bir şeyi degiştirmezsin çünkü olmuştur, ölmüş birisinin ölme zamanındaki yaydığı ışıgı yakalayıp bakıp izlersin ama sadece izlersin onu degiştiremezsin.

Işık hızına çıkınca zaman senin için duruyor başkaları için degil. Jüpiter'den Dünya'ya ışık hızında yola çıktın diyelim seni izleyenler için yolculuk 3 dk sürüyo 3 dk boyunca seni izlerler ama senin için her şey anlıktır. Kalbin hiç atmamıştır, geldigin araçın içindeki saat varsa hiç degişmemiştir.

Uzay zaman dedigin olgu zaten 4 boyultludur genişlik,derinlik,yükseklik ve zaman. Kütle çekimi dedigin olay ise kütlesi olan bir cisim mesala Güneş uzay zamanı büktügü için zamanı bükmesi gibi. Tabi ben olaya fiziki açıdan bakıyorum sevdigin ortamda zamanın hızlı geçip sevmedigin ortamda zamanın geçmemesi bunlar felsefi bakış.

Maddenin enerjiye dönmesinin zamanla ne alaksı ne alaka ? Tetikliğe geri sürükleniyordur biryerle uzay kim biliryor demişsin ee sen nerde nerden çıkardın bunu ? Sen felsefe yapmışsın.
Kuantum kuramları içinde takyon denen atom altı partiküller vardır. Bunlar mikro boyuttaki zamanda hareket ederler. En yavaş hızları ışık hızıdır. Teorik olarak gelecekten geçmişe doğru giderler. Takyonları araştırmanı öneririm.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık