Şimdi şöyle ki bunlar hep teori. Yani biz gözlemleyemedik diye ışıktan hızlı mesafe kat eden, yer değiştiren belki de kütlesi olan parçacıklar veya şeyler vardır hmmm? Belki de parçacıkların hareketi yerine uzayın hareketiyle daha uzak mesafeler ışıktan hızlı katedilebilir?
Zaman ışık hızında ilerler? Zaman durur? Olan mutlaktır, olmuştur değiştiremezsin, mutlaktır? Zaman ileri akar? wowowowooo
Zamanın doğrusal akışı yanılsama, bir deneyim aslında. Bir parçacığn hızıyla eşit olma olasılığı da saçma bence arada belirteyim. İnsan deneyimi uzayın zaman ile yeniden şekillenmesi ve veya bozulması üzerine kurulu ki bu yüzden tersine düşünemiyoruz. Kafamız hep ileri(?) doğru çalışıyor. Mesela bizim deneyimimize göre sert zemine düşen yumurta kırılır ama biz yerde kırık haldeki yumurtanın birleştiğini hiç deneyimlemedik. Yani geri(?)ye akan bir zaman deneyimlemediğimiz için sadece ileri(?)ye doğru aktığını düşünüyoruz. Deneyimimiz bize bunu söylüyor. Doctorun dediği zaman şöyle böyle bişi de olabilir yani :/
Olan olmuştur değiştiremezsin demek de yine algımızın yetersizliği. Zamanı mühürleyen ve mühürlenen bişeymiş gibi görmek. O zaman olacak olan da olacaktır değiştiremezsin mi demeliyiz? Geleceği de pek tabi değiştirilemez sayabiliriz :/
Zamanın durması mesela. Hadi diyelim ışık hızına çıktık ve zamanımızı durdurduk. Tekrar yavaşlayınca kaldığımız yerden devam mı edeceğiz? Yani ışık hızına çıkınca neden zamanımız durdu da sıfırlanmadı, neden zamandan muaf olmak yerine durdurmuş olduk sadece. Zaman bir etki mi yakalanmamak için ışık hızında bir momentuma sahip olmak gerekiyor. Yada yeterince kütle neden zamanı yavaşlatıyor :S zaman akışkan mı da onca kütle birbiriyle içli dışlı olunca aralarına girip etki edemiyor
Yada bu bir deneyim mi, kütle çekimle neredeyse iç içe girmiş parçacıklar hareket imkanı bulamadıkları için mi zamanı yavaş deneyimliyor. Negatif kütleye hiç girmiyorum xD
Ayrıca zamanın bir yerlerde geriye akmadığını nereden biliyoruz :S Ekstrem koşulların bir arada olduğu uzayın bir köşesinde belki de parcacıkların zamanı geriye doğru akıyordur. Belki de enerjiyi dönüştürüp entropiyi artırmak yerine tekilliğe geri sürükleniyordur bir yerlerde uzay kim biliyor :/
Ciddi olsam neredeyse her şeyin teorisini bulacaktım ama ciddiyetimi kaybettim olan olmuştur, mutlaktır lafından sonra.