Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Zoro - Law - Hawkins

Sizce hangisi ?

  • 3 isim de aynı ligdedir.

  • Law > Hawkins > Zoro barizdir.

  • Zoro hepsinden güçlüdür.

  • Hawkins en güçlüleri çıkıp şaşırtabilir.

  • Law>Zoro>Hawkins


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Mesajda, göremediği g4 ataklarına karşı b.haki ile savunuyordu demişim, mangayı okurken bunları görmemiş miydin? Hem ben uçmadı demiyorum, kendini savundu diyorum :(
Ben bir savunma hatırlamıyorum her seferinde geri püskürttü luffy doffu. O geri püskürtülmeden önceki savunma çabalarını savunma sayıyorsan onlar çividen daha fazla hasar vermiştir emin ol. dof G4 Luffy karşında uyanışla bile varlık gösteremedi ki , law'dan belki o saldırıyı yemese iç organlarına zarar veren durum nasıl olurdu bilemiyorum ama G4 luffy bildiğin eze eze üstünlük kurdu.
 
Son düzenleme:
Dof Vergo'yu o kadar övdü. Çizilen imaj bence gayet netti. Vergo'nun hakisi>Pica'nın hakisi. Bu noktada Law'ın Pica'yı kesebileceği net. Ama Zoro'nun kesebileceği net değil sadece çıkarım. Ha bana göre de keserdi ama yine Law kadar kolay yenemezdi. Ayrıca Sanji'de Vergoyu dövüş devam etse yenerdi diye düşünüyorum. Aradaki fark Law tek atıyor.
Vergo'nun hakisi, Pica'nı hakisinden büyük olması bir şeyi değiştirmez ki. Sonuçta tek yediler. Bence Zoro bir zahmet Vergo'yu kessin zaten. Hem birde şunu düşünmek lazım orada Law yılların birikimini bıraktı işte Vergo'nun Corozana yaptıklarını hatırla, denizci diye ondan yardım istiyor ama Vergo hain olduğu için Corozan'ı pataklıyor. Yılların siniri ile kesti adam ama evet güçlü olmasa kesemezdi. Ama Vergo ile Üst rütbeli ve büyük koltuklardan birinde oturan ve full beden haki yapabilen Pica arasında o kadar fark olamaz öyle olsa milletin ağzı açık kalmazdı. Zoro Pica'yı keserken herke şoka giriyor. Yani bence Zoro da gayet Vergo ya tek atardı.
Hawkins ile karşılaşmasında Zoro'nun üstün çizildiği yine senin çıkarımın. Zoro iki deva çok güçlü, bu nasıl güç dedi ve yaralandı. Zoro'nun canavarı ve Hawkins'i kesmesi Hawkins'in pek umrunda görünmüyordu. Ben şuan Hawkins Zoro ile dövüşse ezer demiyorum. Bana göre aralarındaki fark çok yoktur. Law ile Hawkins içinde aynısı geçerli. Zaten bu yüzden ark sonunda Zoro Law seviyesine çıkar, Hawkinsi geçer dedim. Ama şuan için Zoro'nun Hawkins'den güçlü olduğunu kanıtlayacak hiçbir şey yok.
Hawkins olayında ki çıkarımı sadece ben yapmadım forumun geneli yaptı, Zoro bu nasıl güç diyebilir, kimse Hawkins ezik demedi ki zaten, orada Oda Hawkins'in boş olmadığını göstermek için öyle yapıyor. Zoro punk hazard da ki ejderhaya da çok güçlü diyordu. Hawkins'in umurunda değil demişsin ama gayet bozulmuştu Hawkins'in suratı.
 
Yarası olan gocunur diyorum :D yani bunu düzgün bir şekilde tartışmak var işi zora sokmak var.
Yalnız işi zora sokan sensin.En baştan kendi argümanlarınla bi mesaj atsan kimse sana böyle tepki göstermez güzelce açıklardı düşüncesini.Ama sen daha ilk mesajında işi fanlığa bağlayıp ortamı gerecek türden mesaj atıyorsun.Düzgün bir şekilde tartışmak var diyorsun ama en başta sen o güzel tartışma ortamını bozucak türde mesaj atıyorsun.

Ben gördüğümü argüman olarak sunacam tabi başka neyi sunalım ? olasılıkları mı konuşalım, işte lawın yerinde zoro da olsa aynı şeyleri yada daha iyisini yapardı diyerekten kafamı patlatalım olmayan şeyler hakkında, burada yanlış bakıyorsun olaylara. Sende diyorsun zoro ile law karşılaşmadı diye şimdi ben lawın dof ile karşılaşmasından, law ile ilgili çıkarım yapamayacaksam o zaman ne ile yapmam gerekiyor illa zoro ile dofunda karşılaşmış olması mı gerekiyordu nedir yani ? burada ki olayı anlamadım.
Aynen anlamamışsın.Ben sana görmediğini mi argüman olarak sun dedim ? Hayır.O zaman neden bunu demişim gibi muamele yapıyorsun ?

''Law Zoro'yu ezer'' diyorsun ama arkasına koyduğun argümanlar sağlam değil diyorum.Bu paragraf için sen şunu yazmıştın:

''Dofun, lawdan çok üstte bir karakter olduğu belli zaten ama doffyi zora sokacak etkili vuruşları yapan heralde zoro değildi bunu da anlamamazlıktan geliyorsan yuh artık, kastettiğim lawın bitirici darbeleri''

Yazdın sen.Öyle bir yazmışsın ki sanki Zoro'da Law'da Dof'un karşısına çıktı ama o bitirici hareketleri bir tek Law yapmış gibi.Zoro Dof'la karşılaşmamışken ''Law Zoro'yu ezer'' gibi fazla kesin hüküm veriyorsun diyorum.Bu arada Zoro olsa aynısını yapardı diye kafa patlatmana gerek yok ama Zoro'nun bunu yapıp yapamayacağını bilmeden nasıl bu kadar kesin hüküm verebilirsin ? Bak senin yazdığın aynen şuna denk geliyor.

''Shanks Aka'yı kılıcıyla blokladı ama Kaido bloklamadı.Kaido'nun Aka'yı Shanks gibi blokladığını gördük mü ? Hayır.O zaman Shanks>Kaido.'' demekten hiçbir farkı yok dediğinin.Nasıl bir mantık bu ? Gördüğüne göre yorum yapabilirsin orası tamam da aynı durumda x karakterin de o hareketi yapamayacağını bilmeden burdan nasıl y>x gibi kesin bir hüküm verebiliyorsun ? Mantığın çok yanlış söyliyim sana.

Ha bir de bu dediğini çürütmek için Law'ın hakkıyla yapmadığını Luffy'nin yardımıyla gamma,counter shock gibi saldırıları yaptığını da söyleyebilirim.

Yahu biri yonkou olarak tanıtılan adam e.oda tarafından verilen ünvanları var herifin, bunların gücünü tartışacakmıyız gerçekten ama zoro kim ki ? evet ileride rayleigh ayarı bir adam olacak hatta daha da ötesi olacak ben zaten bunu her zaman söylemişimdir ama geleceğe bakarak mevcut durum için çıkarım yapılamaz, ben buna her zaman karşıydım. Tam kapasite meselesi değil, mangakanın bize nasıl yansıttığı asıl mesele. 2y sonrası zoro çok garip gidiyor, mangaka adama hiç rol vermedi neredeyse adam akıllı o yüzden zoro için güç analizi yapmak zor. Zoronun picayı birisinin yardımı ile havaya fırlatılması sonucu alışı hoşuma gitmedi açıkcası, zoronun dezavantajı var bu konuda. Hız konusunda da bir şey göremedik. Zoronun şu anki wanodaki halide ümit vermedi bana hiç. Bilmiyorum bu adam rayleigh ayarı olacak diyoruz ama o yola çok var gözüyle bakıyorum.
Eee tamam Law'ın neyi varda ''Law Zoro'yu ezer''e getiriyorsun lafı ? Geleceğe bakarak nasıl mevcut durum için yorum yapılamıyor ya ciddi misin ? Potansiyel diye bir şey yok mu ? Bu adamın ileri de kk sağ kolu olucağını düşünürsek nwye girmiş Zoro'yu hala hangi seviyede görüyorsun ciddi soruyorum ?

Zoro'nun Pica'ya fırlatılmasından Zoro aleyhine çok bir sonuç çıkmaz.Sonuçta orda süre sıkıntısı vardı.Hız konusunda eksik dersin tamam da hız bir dövüşteki tek etken mi ? Sana Zoro'nun şu an ki hali ümit vermemiş bana da işte tam tersi Law hiç ümit vermedi.Fiziksel güç desen bu konuda Zoro'dan üstün olduğunu sanmam.B.haki desen yine Law'ı her şeyi kesicem diye ortada dolanan ve meyvesiz bir adamla bir tutmam.K.haki desen bu konuda ikisinde de ahım şahım şeyler görmedik.Dayanıklılık desen Law'ın Dof karşısındaki durumunu beğensem de bu konuda master yapmış Zoro'yu yine 1 tık önde görüyorum.Geriye bi tek meyve kalıyor ki meyvesiz bir adamdan doğal olarak meyve konusunda üstün olsun Law.Yine de ona rağmen meyvesinin fazla enerji tükettiği mangada geçmiş bir şey.Bir özellik hariç adamın üstün olduğu başka alan göremiyorum ben.

Zoronun sıradanlığı değil olay, zoro dediğin gibi seride misyonu gereği seride luffyden sonra en güçlü 2-3 kişiden biri olabilir belkide. Ama şuanki gözüken seviyesini yorumlarken, direk buna göre yorum yaparsam ne biliyim çok yanlış geliyor bana.
Neresi yanlış geliyor ? Üsttede dedim potansiyel diye bir şey var seride.Bu adam ileride o seviyelere çıkacaksa şu an ki Mihawk'tan eğitim alan hali de belli bir potansiyel ortaya çıkarmıştır değil mi ? ''İleride öyle olucak şimdi böyle yorumlanmaz'' mantığında bu yüzden yanlış işte.O ileride geleceği seviye Zoro'nun potansiyelini gösteren bir veri işte.

Evet seride çok güçlü bir konuma gelecek ama hemen gelmeyecek sonuçta gücü lawdan altta çıkabilir şuan için neden böyle olmasın ki. Law da süper novalar içerisinde bana göre ilk 4'e girer.
Peki Law yaşamaya devam ederse o bahsettiğimiz seviyelere hemen mi gelecek ? Hayır.Hani öyle bir yazıyorsun ki ''Law o seviyelere 5 dk sonra ulaşacak ama Zoro'nun daha çok vakti var.'' gibi.

Law'ın Zoro'dan daha potansiyelli olduğuna kendimce ihtimal vermesem de genel olarak böyle bir ihtimal var bunu inkar etmedim zaten.

Osmanlı veziri, avusturya kralı olayını hala diretiyorsun :D potansiyel kk tayfası evet ama hala 'potansiyel'. yahu adamlar wanoya ayak basıyor bunları tanıyan yok, kim kimi denk sayacak Allah aşkına, aynı lig de yada çok fark olmayan tayfalar için o sözü sarfetmiştim sen nerelere çektin ya, daha fazla uzatmıyom o yüzden.
Evet diretiyorum da neyi yanlış hala açıklamadın ? Açıklaman ''Aynı seviyedeki tayfalar için demiştim'' lafı mı ? Eğer oysa sende ''kaptan'' Luffy'nin ''kaptan'' Law'dan üstün olduğunu söylemişsin.Bak lafa gelince ikisi de süpernova kaptanı(yani sözde aynı seviyedeler) ama biri diğerinin üstünlüğünü kabul etmiş.Yani artık eşit olma durumu yokken neden üstün olan bizim tayfanın 2. adamı daha altta yer alan tayfanın 1. adamına denk olamasın ? Ve sen bir de ''Law Zoro'yu ezer'' demişsin.Kurduğun mantık çok sağlıklı gelmedi bana.Hem kendi soruna cevap verip hem kendini çürütüyorsun sanki.

Fanlar hakkında söylediklerine katılıyorum ama gerçekten zoro konularına bak, wb vs zoro tartışması açılsın istisnasız samimi söylüyorum zoro'ya veren çıkar fazlasıyla, aynı mihawkın 'isterse korsanlar kralı olur' seçeneğine verilen 30 küsür oyun çıktığı gibi.
O Mihawk istese kk olur için oy verenler arasında Mihawk haterları da vardı biliyorsun değil mi ? Sonradan oylarını çektiler mi bilmiyorum.Yani provokatörlerin yaptıklarına yem olma.Onun dışında Luffy ve Sanji'nin anketinde de Luffy ve Sanji'nin kazanamayacağını düşünmelerine rağmen bu ikisine oy verenler var.Yani yine bi tek bunu Zoro fanları yapmıyor.

Onun dışında daha önce de demiştim anket sonuçları referans alınacak(en azından bizim forum için) şeyler değil.Kişilerin yorumlarına bakmak daha sağlam bir veri.Mesela kendimden örnek vereyim.Zoro vs Cracker anketinde yorum olarak Cracker yener demiştim ama gidipte Zoro'ya oy atmıştım.Benim gibi yapan birçok kişi var ve sana bu kişiler arasında Luffy ve Sanji fanı da gösterebilirim.Ayrıca anketleri referans olarak ele almaman için bir diğer neden az önce dediğim gibi provoke etmek amacıyla gerçek düşüncesine oy atmayanlar da var.

Şu mesajınla zaten olayı yine tamda eleştirdiğim yere getirmişsin.Zoro fanları böyle oy atıyor dedin ama sana aynısını Luffy ve Sanji fanları da yapıyor diyorum.Yine ikili tartışmaya girmeyeceğimi bilsem anketlerden gösterecem sana o kişileri de son zamanlarda çok girdim zaten tartışmalara bu eksik kalsın.

Neyse kısaca dediğim gibi sen olayı yine sadece Zoro fanlarına yüklemişsin ama diğer karakterlerin fanları da aynı.
 
Son düzenleme:
Ben bir savunma hatırlamıyorum her seferinde geri püskürttü luffy doffu. O geri püskürtülmeden önceki savunma çabalarını savunma sayıyorsan onlar çividen daha fazla hasar vermiştir emin ol. G4 Luffy karşında uyanışla bile varlık gösteremedi ki , law'dan belki o saldırıyı yemese iç organlarına zarar veren durum nasıl olurdu bilemiyorum ama G4 luffy bildiğin eze eze üstünlük kurdu.
Abem yazdığımı okumuyor musun :S Doflamingo her G4 darbesinden önce kendini savundu mu b.haki ile? Bana bunun cevabını ver sonra abi Zoro arkasındakileri savunmak için aniden yakalandı diyenleri duyalım, sonra da Zoro Doffy'i alır diyenler gelsin.
 
20 yıl eline silah almamış Rayleigh amiral çiziyor, üstüne bir de genç olsa bir shiciyi de ekleme yapacağını ima ediyor. Rayleigh zirve halinde bile bir amiralden daha fazlası bana göre.
Şimdi normalde işin içine devrim kavramı girdiği için eski nesil yenisini geçemeyeceği düşüncesindeydim. Ama Rayleigh bizim başaramadığımız şeyi başarabilecek misiniz diyor tayfaya. Mihawk denizdeki en tehlikeli gücün müttefik toplamak olduğunu söylüyor. Ve son ipucu olarak Roger tayfasında ana eleman dışında kimseyi görmedik müttefik olarak. Ve de Roger bölgesi daha bir kavram görmedik. :)
Sonuç olarak; aktarılanlarla ilk mantığım çerçevesinde Luffy, Roger'a denk olacak, Zoro Rayleigh'e diye düşünüyorum. Ama şimdiki novalardan hiçbirini bir yonko koltuğuna aday görmüyorum.
Belki Kidd o da @Eustass Captain Kidd 'in güzel hatrına ve Kidd'in iradesine ithafen olsun. Ama nıç gerisi Sabondy'de zirve zamanlarını yaşadı yoksa şimdi varlıklarını meyve gücüyle koruyorlar.
 
Abem yazdığımı okumuyor musun :S Doflamingo her G4 darbesinden önce kendini savundu mu b.haki ile? Bana bunun cevabını ver sonra abi Zoro arkasındakileri savunmak için aniden yakalandı diyenleri duyalım, sonra da Zoro Doffy'i alır diyenler gelsin.
Neyin savunmasından bahsediyorsun ya luffy delici bir saldırı mı yapıyor ki, yumruk saldırısından ne bekliyorsun Doff'un delinmesini falan mı B.haki koydu da ne oldu oraya her seferinde geri püskürtüldü ve hasar aldı neresi savunma bunun, bunun adı hasarı azaltmak fazlası değil. Zoro'nun b hakisi de doff kadar vardır. Dressrosa arcı olurken Dof>zoro diyebirdik o arc bossu dof idi. Geçen bu sürede Zoro power up almadı . Jack doff'tan güçlü müdür desek Jack önde gider bence. Bu arc Jack'i zoro alsa kim itiraz eder bir elin parmağını geçmez. Söylediğin kendin de yazdığın gibi ilk mesajında anlamsız ve tutarlığı olmayan troll bir ifade.
 
Neyin savunmasından bahsediyorsun ya luffy delici bir saldırı mı yapıyor ki, yumruk saldırısından ne bekliyorsun Doff'un delinmesini falan mı B.haki koydu da ne oldu oraya her seferinde geri püskürtüldü ve hasar aldı neresi savunma bunun, bunun adı hasarı azaltmak fazlası değil. Zoro'nun b hakisi de doff kadar vardır. Dressrosa arcı olurken Dof>zoro diyebirdik o arc bossu dof idi. Geçen bu sürede Zoro power up almadı . Jack doff'tan güçlü müdür desek Jack önde gider bence. Bu arc Jack'i zoro alsa kim itiraz eder bir elin parmağını geçmez. Söylediğin kendin de yazdığın gibi ilk mesajında anlamsız ve tutarlığı olmayan troll bir ifade.
Ben seni anladım, anlamamazlıktan gelip gerçeği esnestiyorsun. Bana uyar, iyi günler.
 
Neyin savunmasından bahsediyorsun ya luffy delici bir saldırı mı yapıyor ki, yumruk saldırısından ne bekliyorsun Doff'un delinmesini falan mı B.haki koydu da ne oldu oraya her seferinde geri püskürtüldü ve hasar aldı neresi savunma bunun, bunun adı hasarı azaltmak fazlası değil. Zoro'nun b hakisi de doff kadar vardır. Dressrosa arcı olurken Dof>zoro diyebirdik o arc bossu dof idi. Geçen bu sürede Zoro power up almadı . Jack doff'tan güçlü müdür desek Jack önde gider bence. Bu arc Jack'i zoro alsa kim itiraz eder bir elin parmağını geçmez. Söylediğin kendin de yazdığın gibi ilk mesajında anlamsız ve tutarlığı olmayan troll bir ifade.
Zoro'nun Jack'i alması mantıksız aslında ama bazıları gibi ses etmeyiz orası başka.:D
 
Ben seni anladım, anlamamazlıktan gelip gerçeği esnestiyorsun. Bana uyar, iyi günler.
Gayet te anlamamışsın,


1. Savunma ağzı burnu kan içinde.





2. Savunma ağızdan kan
geliyor.




3. Savunma suratı dağılmış


4. Savunma Patates oldu. Bu aralarda K.Haki ile dodge ladığı ataklar var ama 1 tane karşılayıpta bir yerinden kan gelmediği g4 atağı yok. Buyur Manga orada devamını da tek tek atıp kalabalık etmeye gerek yok oku sonrada kim anlamamazlıktan geliyor karar verelim. Şimdi hangi B.hakiden bahsediyorsun ? Desen ki Dof G4 ataklarından kaçıyor K.hakisi üstün , e zoro zaten kaçmıyor ki çivilerden buradaki B.haki bağlantısını açıklayıver anlayalım.
 
Son düzenleme:
Tamam sakinim :D ama sana bir şey soracam samimiyetine güvenerekten yanlış anlama, wb vs zoro konusu açılsa oyunu zoronun yenileceğini bilsende zoroya vermezmisin :D çok uçuyonuz bazen bende zoroyu gömesim geliyor ne yapayım, aslında yorumlarım genelde yumuşaktır biraz gerdiysem affola :)
Vermem tabi ki deli misin ?

Benim Zoro'yla kıyasladığım kişiler arasında amiral seviyesi adam var mı ? Yok. Aslında gördüğüm kadarıyla kimsenin o seviyelerdeki adamı Zoro'yla kıyasladığı yok ama bu bile sana abartı geliyor demek ki. Sorun burada olabilir mi dersin ? :)

Bak.. Ara sıra yazarım bunu.

Bundan 6-7 sene önce haki sadece Luffy'nin kullanabileceği bir güç olarak görülüyor, ikinci bir kişinin bu gücü kullanması küfür gibi algılanıyordu.

Haki, kılıç ustalarının kullanabileceği bir güç değildi. Böyle düşünülmesinin sebebi ise şuydu; "kılıç ustaları bu serinin adamı değil" :hoo::hmm:

Hatta bırak 6 yılı 1-2 sene öncesine kadar Mihawk'ta haki olup olmadığı bir kesim tarafından ciddi ciddi düşünülüyordu. Ta ki Zoro-Mihawk flash'ına kadar. Sonra bu sesler bir anda kayboldu. Bir hüsran bir hayal kırıklığı falan :)

Bundan 4-5 sene önce Zoro'da haki çıkacak desen seni topa tutarlardı. Şimdi birçok kişi Zoro'da kral haki çıkabilir diye düşünüyor.

Balıkadam adasında bir bölüm çevirisinde ya bölümü çeviren ya da editleyen kişi bir not atmış sayfaya. Dur hatta bulup atayım...


Adam "haki değil yani korkmayın" diye not atma gereksinimi hissetmiş bak. Düşün o zamanların kafa yapısını... Harbiden güzel kafa. Bu örnek Zoro'ya olan saplantılı ve art niyetli bakış açısını görmen için bire bir.

Yine Mihawk bundan birkaç sene evvel Mingo seviyesinde idi. Hatta Mingoyu daha güçlü görenler de vardı. Şimdi Shanks'ın en az 13 sene önce de yonkou olduğu bilgisinin gelmesiyle adamın hala saklanıyor oluşuyla falan amiral seviyelerine geldi...

Süpernova ve ödül meselesinden devam edelim.. Zoro'nun ödülü 120m iken ödülü kendisinden yüksek olan her novadan güçsüz görülüyordu. Law, Kid.. Bunları sayıyorum bile. Apoo, Hawkins, Drake gibi isimlerden bahsediyorum. Ee şimdi ne oldu ? Kaç arctır ortalarda olmamasına ve ciddi bir rakiple dövüşmemesine rağmen Zoro'nun Apoo, Hawkins kadar ödülü var. Aynı kişiler diyebiliyor mu şimdi Zoro Bege'den Hawkins'ten X'ten güçlü ?

Daha fazla uzatmıcam. Uzun lafın kısası, asıl sıkıntılı bakış açısı bu. Zoro hep olduğundan daha düşük seviyelerde görüldü. Kendisi de nihai hedefi de sürekli ezildi. Bu yüzden Zoro "bahsettiğim kişiler nazarında" kendisinden güçlü kişilerle karşılaştırıldığı zaman "hülooooo Zoro fanlarına baaaaakkkk; yine uçtulaaaarrr fan-fun-vantilatör" muhabbetlerine girdikçe fanlar da tahrik oldu. Belki kimi zaman Zoro'nun yenemeyeceği rakipler için bile Zoro alır dediler vs. Ama Zoro fanlarını bu davranışa iten şey yukarıda belirttiklerim oldu. Bu nedenle birine Zoro fanı ya da X fanı demeden önce olayların arkasına bakmanı tavsiye ediyorum. Zoro belki düşündüğümüz gibi yonkou-kk düzeyi biri olmayacak. Ama bu seride 1 tane Kara Kral var. Kara Kral'a muadil başka bir supernova başka bir isim duyup gördün mü ? Yok. Olmayacak da. Ve Zoro bir anda da Kara Kral olmayacak. Üstüne koyarak gideceği için fanların da her an belli düzeylerde beklentisi her daim olacak. Serinin en ayrıntılı hazırlanmış ve en çok üstüne durulmuş karakteri için de bu tarz beklentilere girmek çok doğal diye düşünüyorum :sapkali:

Zoro yenemeyeceği için Hawkinsi Lawa bıraktı Oda. Her şey çok açık. :)
Haha. Başarısız bir trolleme denemesi :)
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık