Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mihawk'ın bu kadar abartılmasının tek sebebi var. Bu da dünyanın en iyi kılıç ustası olması değil. Zoro'nun hedefinin bu adamı yenmek olması. Fanlarının da Zoroyu izleyip/okuyup ne kadar geliştiğini görüyorlar. Dolayısıyla Zoro bu kadar güçlendiyse Mihawk ne kadar güçlüdür diye düşünüyorlar. Şöyle bağlamam gerekirse. Mihawk'ın ilk görüldüğü sahne kafadan 400 milyon ödül belirlediler. Zoronun ödülü arttıkça Mihawk'ın da artıyor. Şu an 320 milyon Zoroysa 720 milyon Mihawktır.( Rakamlar örnekleme içindir ) Bu serinin sonuna kadar böyle devam edecek. Ta ki ne zaman Zoro Mihawk'ı yenerse bi an da ödüller yer değiştirecek fanların gözünde. Zoro 720 milyon ederken Mihawk 320 milyon edecek. Bu yüzden Mihawk fanlarıyla tartışmanın herhangi bir mantığı yoktur. Zoro Mihawk'ı yenince Mihawk fanı da kalmaz piyasa da zaten.
Mihawk'ın gücüyle alakalı dediğimiz tek sebep senin dediğin sebep değil.O varolan sebeplerden sadece birisi.O yüzden bilip bilmeden ya da konuya çok hakim olmadan fazla kendinden emin konuşmuşsun ama fazla yüzeysel konuşmuşsun.Forumda Mihawk'ın seviyesi konusu var.Açıp bakabilirsin.Orda Mihawk'ı savunanlar bir tek dediğin şeyden savunmadı.

Birde yok Mihawk fanlarıyla yok x fanlarıyla tartışmanın mantığı yok tarzı mesajlar harbiden boş muhabbet oluyor.Mangayı sen mi yazıyorsun ? Hayır.Mihawk'ın senin kafandaki seviyede çıkacağının %100 garantisini verebilir misin ? Veremezsin.O halde karşı tarafın dediğinin de çıkma ihtimali varken sen neye dayanarak Mihawk fanlarıyla tartışmanın mantığı yoktur yazabiliyorsun ? Bu tarz altı boş mesajlarla boş yapan sen oluyorsun ama muhtemelen farkında değilsin.Ya da farkındasın ama iğnelemek için yazıp yine boş yapmış oluyorsun.
 
Argüman sunmayıp ''Mihawk neymiş bee'' tarzı ya da ''Mihawk fanlarıyla tartışmanın mantığı yoktur'' tarzı mesajlar atınca ben kalpte kırarım asabi de olurum.Evet alt tarafı manga ama adam manga tartışmayı geçip kendince bizi küçümsemeye ya da aklınca iğnelemeye çalışınca tartışma ''manga'' kısmından çıkıyor.Şu geceden beri olan tartışmada bir tane Mihawk savunanının karşı tarafı küçümseyici ya da iğneleyici mesajı yoktur ama arkadaşlara sorsan Mihawk fanları rerörödür.İşte bunlar hep 3-5 algı.
 
Argüman sunmayıp ''Mihawk neymiş bee'' tarzı ya da ''Mihawk fanlarıyla tartışmanın mantığı yoktur'' tarzı mesajlar atınca ben kalpte kırarım asabi de olurum.Evet alt tarafı manga ama adam manga tartışmayı geçip kendince bizi küçümsemeye ya da aklınca iğnelemeye çalışınca tartışma ''manga'' kısmından çıkıyor.Şu geceden beri olan tartışmada bir tane Mihawk savunanının karşı tarafı küçümseyici ya da iğneleyici mesajı yoktur ama arkadaşlara sorsan Mihawk fanları rerörödür.İşte bunlar hep 3-5 algı.
Argümanları Vista durdurdu, çibiler köpektir gibi komik ögelerden oluştuğu için bilinçaltı fantezilerini ortaya koyarak her şeyi Zoro'ya bağlayıp üste çıkmaya çalışıyorlar. Mihawk seviyesi konusunda da böyle bir şey öneremeyince hemen Zoro ühühühü diye ağlıyorlar.

Halbuki konu Zoro'dan bağımsız bir konu. Mesela ben kendi adıma Zoro Mihawk'ı geçemez diyorum. Ama işte ellerinde başka bir şey yok. Ne yaparsın, böyle olunca Mihawk'ı çekemeyen anten taksın de hahaha de geç. Yoksa bitmiyor bunlar.
 
Ben böyle yapan herkese ateşli konuşurum. Önceki ateşli tartışmalarıma bakarsan görebilirsin, %60'ı bundandır. Denmemiş şeyin söylenmesi veya alıntı yapmadan toplu olarak altı boş sallama yapmak gibi şeyler yüzünden ateşlenirim ben. Hiç kusura bakmasın, yazacak bir şey bulamıyorsa yazmayacak, öyle tartışma bitirmeye dayalı safsatalara girişmeyecek yazan kişi. Forumu rahatsız ettiysem özür dilerim.
Valla ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.
 
Oğlum herkes mesaj yazarken nasıl tatmin oluyorsa, "kalbini kırarım, yakarım, asarım keserim" herkes tavan yapmış ahahahahaha.

Tamam la tamam sizi mi kıracağım, Mihawk is the new King Pirate. Hem de kılıçlı.

Edit: Şimdi bunu da alıntılayıp "biz bunu mu diyoruz HERÖRÖRÖ" diye mesaj yağdıracak. Neyse, ben en başından beri Mihawk'ın herhangi bir amiral veya yonkou ile aynı seviyede olamayacağını ve seride de bunun bence apaçık şekilde ortaya serildiği kanısındayım. Ve bu benim düşüncem.
 
Son düzenleme:
Mihawk, en iyi kılıç ustası diye elinde kılıç olan herkesten güçlü değil(genel manada güç). Kılıç ustalığı konusunda en iyi olabilir ama genel güçte diğer karakterlerin ondan daha güçlü olması mantıksız değil. Zaten:

1. Wb'nin bisentosu da kılıç kategorisinde. Dolayısıyla Wb'yi kılıç ustası olarak değerlendirirsek Mihawk'ın kılıç ustalığında ondan önde olduğu bariz. Ama genel güç anlamında adamın en güçlü ünvanı var.

2. Ace'in romanında geçiyordu. Tam metni hatırlamıyorum ama şöyle bir şeydi: ''Thatch elinde bir metreye yakın bir bıçak taşıyor. Ama kılıç ustalığı konusunda Vista ondan önde.'' Gördüğünüz gibi kılıç ustalığı konusunda karşılaştırma var. Burdan yola çıkarak misal Shanks-Mihawk, Wb-Mihawk hakkında kılıç ustalığı konusunda karşılaştırma yapabilirsin ama genel güce vurduğumuzda diğer karakterler daha baskın duruyor.
 
Mantığı güzel kurmaya çalışıyorsun da yanlı oluyor:). Luffy hedefleri sırayla söylüyor. Yani sırayla bakalım duruma.
1.Senin tayfan kadar güçlü tayfa(Yonkou olmak)
2. Shanksları aşacak ve en büyük hazineyi bulup Korsan Kral olacak.
Yonkou zaten tepe şu anda,sadece Shankslar falan değil Yonkou'yu aşıp Korsan Kral olacaksın. E tabi bunu yapmak haliyle yonkou olmaktan da zor iş, yıllardır yonkou makamını işgal edenler daha Korsan Kral olamamış.

Peki Mihawk'ın dediği şey?

Bunu nasıl Shanks'a bağlıyorsun yav? Luffy herkesi aşacak, yetti mi yetmedi. One Piece'i bulacak. Grand Line'ı fethedecek(veya gücünü kabul ettirecek). Öyle bir diyorsun ki Korsan krallık öncesi son müessese Shanks'ı geçmek gibi. Luffy Shanks'tan başka korsan mı tanıyor sanki? Enies Lobby'e kadar yonkou nedir bilmiyordu çocuk. Kaldı ki Mihawk Korsan Kral olacağım dedikten sonra diyor onu ki doğru bir şey. Korsan Kral olmak için değil en güçlü kılıç ustası, en güçlü insan, en güçlü tayfaya sahip olmak da yetmiyor. En güçlü korsan kim şu anda? Kaido deniyor. E Korsan Kral olmak bundan zor değil mi zaten? Zor ki bu adam olamamış Korsan Kral. E buradan nasıl bir çıkarım yapılıyor ki? En güçlü korsan olmanın bile Korsan Kral olmaktan kolay olduğu yerde en güçlü kılıç ustasının(en güçlü kişi olması zorunlu değil) Korsan Krallıktan kolay olduğu zaten belli. Buradan alakası olmayan bağlantılar yapıyorsun:bilmem:.
Wb yaşarken de kaido’ya en güçlü yaratık deniyordu. Wb en güçlü korsan olarak geçiyor kaido’da bir korsan olduğuna göre en herkesin arasında en güçlü kaido olmuyor bana göre. O yüzden kaido insan dışı varlıklar arasında en güçlüsü diye düşünüyorum.

Shanks’e gelirsek evet yazdığın şeylerin bazılarında doğruluk payı var ama hiçbiri mihawk’ı shanks’den üstün çıkarmaz.
Malesef seride shanks daha üstün gösterilen taraf. İster muhatap olsun ister konum olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık