Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Vahşi Doğa

Goriller otobur hayvan. Pek ihtiyaçları olmamış bu tarz kavga dövüşe çünkü yediği şeyi dalından koparıyor. Otobur olup da bu kadar güçlü çeneye ve kas kütlesine sahip olmaları hayranlık verici.
Abi zaten çok hayranlık uyandırıcı hayvanlar zaten. Ape'ler arasında da favorimdir. Ama belli bir kalibrenin üzerindeki apex yırtıcılara ya da apex yırtıcı ile dövüşebilen diğer otçullara falan baş gelmesi çok zor, zaten gelebilmişliği de pek yok kayıtlarda.


Isırık Şiddeti: 1.300 PSI (91 kg / cm2)
Maymungiller sınıfının en büyük temsilcisi olan goriller, sadece yumuşak muz yemez. Aynı zamanda fındıkları kırar, sert sürgünleri, ve yumruları da çiğner. Normalde bir otobur olan bu canlı, tehdit algıladığında son derece saldırgan bir tavırla dişlerine başvurabilir.
Düstüm sert süngü, fındık falan bir hayvanın kafatası ya da omurgasını kıran yırtıcılara kıyasla komik kıyaslar. Kaldı ki 1300 PSI hiç bir akademik çalışmada doğrulanmadı, akademik çalışmalara göre insan ısırığından 3-3,5 kat daha güçlü. Zaten etrafta gezen pek çok hayvana air pek çok PSI rakamları şehir efsanesi gibi şeyler.


Bu videoda adamın sunduğu rakamların alındığı makalelerin linkleri de mevcut o yüzden bu videoyu atabiliyorum referans olarak. Detay isteyen linklere bakabilirler.





Tarihte sadece bir kere Gorilin ona saldıran bir Leopar'ı öldürebildiği kayda geçmiş o olayda da Goril, kan kaybından ölmüş. Ayrıca Goriller biz insanlar gibi kaslarının hemen üstünde ince bir deri tabakası ile korunduğundan kanatılması ve kas yırtılması çok kolay bir av. Kayıtlara göre belli bir bölgedeki izlenen goriller (1995 yılı ) 6 kayıp vermiş Leoparlara ve bunlardan bazılarında Leoparın, Gorilin kasığını ısırıp oradaki atar damarları kanattığı belirlenmiş.




--------------------------------------------------------

Nitekim 1300 PSI ısırma gücü ve 1000kg lık bench press'i varsa ve Leopar'a baş gelemiyorsa bu sadece daha da fena :D
 
gorilin 1300 psi çenesi olması da yukarıda saydığım hayvanlara karşı çok bir şey değiştirmiyor. buffalo hippo erkek aslan falan bunlar cene gücüyle bilinen sırtlan sürülerine karşı savaşan hayvanlar .
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık