Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] ChatGPT

ChatGPT hakkında düşünceleriniz nedir

  • İnsanlık için faydalı olacak

    Kullanılan: 44 63.8%
  • İnsanlık için zararlı olacak

    Kullanılan: 11 15.9%
  • Korkutucu

    Kullanılan: 5 7.2%
  • İlham verici

    Kullanılan: 27 39.1%

  • Kullanılan toplam oy
    69
Soru: Luffy'nin büyük hayali korsanlar çağını bitirmek olabilir mi?

Chatgpt Cevap: Evet, Luffy'nin büyük hayali korsanların çağını bitirmek olabilir. One Piece serisinde, Luffy'nin hayali "Kraliyet İradesi" adı verilen bir güçle dünyayı değiştirmek ve korsanların hakimiyetindeki düzeni yıkmaktır. Bu, Luffy'nin hayatını korsan olarak geçirdiği ve korsanların kendisine ilham verdiği için önemli bir amaçtır.

Luffy, yolculuğu boyunca birçok korsanın kötü niyetli olduğunu ve masum insanların acı çekmesine neden olduğunu görmüştür. Bu da onun korsanların çağını sonlandırma fikrine daha da bağlı hale getirmiştir.

Ancak, Luffy'nin amacı sadece korsanların kötü davranışlarını sonlandırmak değil, aynı zamanda dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmaktır. Bu nedenle, Luffy'nin hayali sadece korsanların çağını sonlandırmak değil, aynı zamanda herkesin daha adil ve eşit bir dünyada yaşamasını sağlamaktır.

Sonunda benimle aynı fikirde birisi. Luffy'nin hayalini yapay zekayla çözümledik. Böylece dünyadaki herkes denizlerde özgürce dolaşabilecek.
Luffy açıkladı bunu zaten. Yeni çağ açmak istiyor.
 
Anti yapay zeka anti yapay zekası üretilsin. 1. yapay zekanın yazdığı yazıyı düzeltip yapay zeka yazmamış gibi yeniden yazacak.
bu var zaten ya, chatgpt çıktısını düzenleyen başka bi bota atıyorsun dşgkdşgk en başında bu işi halka açık yaptıktan sonra toplumların ne okuduğunu önemsediklerini sanmıyorum
 
Evet zaten yazılımcılarda dalga geçiyorlar twitterda falan chatgbt'yle bana kalırsa da üni öğrencileri için basit ödevleri hızlıca halleder ama iş karmaşık logic yapılı işlere geldiğinde mal gibi kalır. İyi bir sonuç üretmez mesela ben ag-grid framework'u kullanıyorum. Desem oradan bana başlık collapse yapıda açılır kapalı olan bir 3 kolonlu ve ana başlık Ana sayfa alttaki 3 kolonu ev, okul, iş diye ayrıtıp bunlara filtre ekle ve kolonid'leri şöyle olsun tarzında sorduğumda ki sordum :) hemen ben bir teknolojiyim falan demeye başladı :D Yani belki çok ileride bu teknoloji iyi sonuçlar verir ama şimdi için basip kalıplarla işimizi görür ki henüz buglarla ilgili bir şey sormadım :D

Asp.net core web'te performans olarak çok geride kalmaya başlamıştı son 2-3 yılda, microsevisler etrafında çok iyi iş çıkardı son zamanlarda. Bizim versiyon olarak .net ile yazdığımız bir site vardı backend-frontend'i beraber yazdığımız tabi 4-5 yıl önce. Proje büyüdükçe build süreleri uzamaya ve performans düşüklüğü sıkmaya başlamıştı. Bundan dolayı projeyi angular'a, backend'i de sql'e çekmiştik aradaki servisi de nodejs'de yazmıştık. Bu şekilde iyi bir performans gösterse de angular ortalama projelerde performansı iyi bir teknoloji değildi ama son gelen 2 versiyonla angular bayağı iyi adımlar attı. Benim pcde build süresi önceden 15-16sn buluyordu son güncelemeyle beraber 7-8sn'ye ye düşüyor ki aklımda şu an macbook pro almak var ki bu süreyi 1-2sn düşürmek istiyorum. Tabi ortamlarda da az şeklimiz olsun :)

Backend olmak için angular bilmene gerek yok, iyi bir backend yazılımcısı için angular yazdırmazlar genelde. Proje takımlarında genelde işler ayrıldığından iyi bir backend yazılımcısını havada kapıyorlar. Bir de hiç bilmiyorsan en az 1-2 tane frontend'e göz atmış olman lazım. Bazen backend'i karmaşık olup frontend'i basit işler gelebilyor. Bunları genelde fullstack'lere yaptırıyorlar. Malum arka taraf karmaşık olup ön tarafta karmaşık olunca o işi backend'ciyle frontend'ciye bırakıyorlar. Diğer türlü fullstack'çi çok zorlanır ki proje takımlarının da iş yükü de burada önemli.

Benim tecrübeme göre TR'den iyi bir frontend'ci veya backend'ci değilsen kimse seni almıyor. Fullstack her zaman iş yapıyor cv'lerde. Şu an 2 yıldır Amerika'daki bir firmaya çalışıyorum her an işten çıkarabilirler. Performans çok önemli. Bizim Rus takımı vardı yazılım tarafında adamları hemen gönderdiler geçenlerde malum şirketler avrupada falan küçülmeye gittiler son çeyrekte. Neyse demek istediğim sen kendini geliştirdikçe yurt dışında rahat iş bulursun hemen gidip yurt dışında iş aramak bence mantıklı değil. Henüz nasıl yazılım yazacağını bilmiyor adam gidiyor bir de yarım yamalak ingilizcesiyle yurt dışında iş kovalıyor yalan yanlış cvlerle de işi kapıyor sonra da projede saçma sapan iş yaptığından gönderiliyor. Bu da iyi bir şey değil.
Anladım , fikirleriniz için sağolun.
Full stack ilerlemek pek verimli değil uzun vadede . Ama her ne kadar backendin işi olmasa da bazı frontend teknolojilerin yinede neye benzediğini bilmesi gerekiyor gibi.

Merak ettiğim bir konu vardı yurtdışında ortalama bir şirket ile Türkiye'de ki ortalama bir şirket çalışanı arasında cok ciddi farklar varmı, bilgi düzeyi açısından ?
 
eğer amazon, google, microsoft, airbnb, spotify vb. çok talep gören teknoloji ağırlıklı şirketleri kast ediyorsan, türkiye'deki ortalama yazılımcı kitlesinden daha iyi tabi ki. hatta türkiye'deki iyi yazılımcılar da direkt olarak bu şirketlere geçtikleri için, türkiye'de seviye çok yüksek değil.

genel olarak da aynı mantık geçerli, eğer birisi kendi çalıştığı işe denk bir işi, yurtdışında yada remote döviz kazanacak şekilde bulabiliyorsa, türkiye'de bir şirkete çalışmaz. o yüzden türkiye'deki seviye hep bir tık altıdır.
 
Benim gibi buna hata verdirip duran oldumu hiç? 🤔
Halbuki aşagıdaki gibi sorular sordum, tuhaf cevap versede :)

Son 100. yüzyılda 1 gram altının dolar değeri nedir? Yıllara göre sırala



Son 100 yılda altının dolar karşısında değer zaman zaman farkı kullanılmıştır. Aşağıdaki liste, 1923 yılından 2023 yılına kadar olan 100 yıllık dönemde 1 gram altının dolar değerini yıllara göre sıralamaktadır:
  • 1923: 0,36 $
  • 1933: 0,20 $
  • 1944: 0,66 $
  • 1953: 1,63 $
  • 1963: 2,77 $
  • 1973: 8,91 $
  • 1983: 32,63 $
  • 1993: 9,89 $
  • 2003: 7,80 $
  • 2013: 41,60 $
  • 2023: 62,40 $
Yükselen bağlantı, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra doların gözlem değişimlerini de yansıtmaktadır. Bu nedenle, altın fiyatlarındaki değişimler sadece altının açıklamalarını göstermez, aynı zamanda doların değerindeki değişimleri de gösterir.


Bunu türkçesi ile tekrarla



Tam olarak doğru bir cevap veremeyeceğim, çünkü altının Türk lirası karşısındaki değer de zaman içinde tanımladığı ve bunun için hangi kaynaklardan baz alınacağına bağlıdır. Ancak, Türk lirası karşısındaki altın fiyatlarına bakarak bir tahminde bulunabilir.
Örneğin, 1 gram altın 1923 yılında ABD doları karşısında 0,36 $ olarak değerlendirilmişti. Bugünkü döviz kurlarıyla bu değer yaklaşık 2,6 TL'ye denk geliyor. Benzer şekilde, 2023 yılına ait veri, 1 gram altının 62,40 $ olduğunu gösteriyor. Bugünkü döviz kurlarıyla bu değer yaklaşık 523 TL'ye denk geliyor. Ancak, bu değerler, zaman içinde Türk lirasının değer kaybetmesi veya dolar karşısında değer kazanması durumunda olacaktır.


Aynı şekilde bunu bugday fiyalarıyla karşılaştırın



Bir ölçü olarak 1 gram altın ile 1 kilogram buğday fiyatlarını karşılamak tamamen doğru olmayabilir, ancak genel bir fikir verebiliriz.
Buğday fiyatları da devam eder. Örneğin, 1980'lerde dünya buğday fiyatları rekor gösteriyordu, ancak daha sonraki yıllarda düşüş gösterdi. Ayrıca, buğday fiyatlarından farklı alım ve tarihlerde açıklama gösterir. Bununla birlikte, genel bir fikir vermek için bazı örnek fiyatları açıklamaları:
  • 1923: 1 kg buğday = 0,04 $ (yaklaşık 0,29 TL)
  • 1950: 1 kg buğday = 0,13 $ (yaklaşık 1,1 TL)
  • 1975: 1 kg buğday = 0,11 $ (yaklaşık 0,6 TL)
  • 2000: 1 kg buğday = 0,19 $ (yaklaşık 0,8 TL)
  • 2020: 1 kg buğday = 0,28 $ (yaklaşık 2,1 TL)
Yine de bu fiyatların sonuna ulaştığını ve farklı kaldığını unutma.


Altınla bugdayı karşılaştır



Altın ve buğday farklı varlıklar için olduğu doğrudan birleştirmek zor olabilir. Ancak, genel olarak, altın fiyatları uzun vadeli olarak sabit kalma eğilimleri ve ekonomik dalgalanmalar sırasında tutulmak üzere güvenli bir liman olarak görülüyor. Buğday fiyatları ise dünya ekonomisindeki değişimlere ve arz-talep dengesine bağlı olarak dalgalanabilir.
Örneğin, 1971 yılında, altın fiyatı 35 $/onsken, bir buğday tarlası ise ortalama 130$/ton civarındaydı. Bugün ise altın fiyatı 1.700$/ons civarındadır, bir buğday tarlası ise ortalama 500$/ton civarında işlem görmektedir. Bu uzunlukları kapsayan, altının, dünya çapındaki ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilendiği ve uzun yıllar olarak değerli bir dizi sergilendiği görülüyor.


1 kilo buğday, 1 kilo şeker, 1 kilo standart yemeklik yağ, 10 litre su fiyatlarını topla, sonra bunları 1 gram altın, 1 gram gümüş, 1 gram bakır ve 1 gram demirin değerlerinin toplamıyla böl. Bu sonuç son 50 yıldaki amerika, ingiltere, fransa, almanya, italya ve türkiye göre sırala sonra bunların gruplarını karşılaştırır. Varolan sonuçları karşılaştırın ve bir grafikle yorumlayın. Bu grafikte onları yaparken bu ülkelerin para birimlerinin değerlerinde birbirlerine göre oranlarını çıkan sonuçları karşılaştırın



Ne yazık ki, verilen bilgilerin hepsi için güncel fiyat bilgisi mevcut değil ve ayrıca ülkelerin para birimlerinin değerlerinin değişkenliği ve ekonomik faktörlerin etkisini göz önüne almak, kesin bir karşılaştırma yapmak zor olabilir. Ancak, verilen bilgileri gözlemledikleri bölümlerle birleştirerek genel bir yorum içerir.
Kullanarak, verilen fiyatları üst birim başına maliyeti hesaplayarak hesaplayabiliriz. Varsayımsal olarak, 1 kilo buğday 3 TL, 1 kilo şeker 5 TL, 1 kilo standart yemeklik yağ 10 TL ve 10 litre su 1 TL olsun. Bu durumda, toplam maliyet 19 TL olur.
Ardından, 1 gram altın, gümüş, bakır ve demirin fiyatlarını hesaplayarak bu maliyeti buna bölerek, birim başına metal maliyetini değerlendiriyorsunuz. Varsayımsal olarak, 1 gram altın 400 TL, 1 gram gümüş 5 TL, 1 gram bakır 1 TL ve 1 gram demir 0,5 TL olsun. Bu durumda, birim başına metal maliyeti 1,32 TL olur.
Bir sonraki adım olarak, son 50 yıl boyunca Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye'nin para birimlerinin değerlerini karşılaştırarak bir orantı yönetiriz. Bu oranları kullanarak, hesaplanan birim başına maliyet farklı para birimleri üzerinden karşılaştıralım.
Elde ettiğimiz sonuçlar, okulların ekonomik dalgalanmaları, para birimleri ve diğer faktörlerden dolayı belirlenir. Ancak, genel olarak, sonuçları şu şekilde yorumlayabiliriz:
  • Grafikte, her ülkedeki birim başına maliyet hesaplanarak, diğer ülkelerle karşı kullanılan nasıl bir performans sergileyen yer. Yüksek hücreli okul ( İngiltere örneği İtalya) daha düşük cezaevi okulu ( örneği Türkiye) önünde bulunduğu görülüyor.
  • Ayrıca, para birimleri arasındaki değişkenlik nedeniyle, bazı dışsal maliyetler daha yüksek gözenekliyken, diğer değişkenler daha düşüktür. Örneğin, Türkiye'de birim başına maliyetler daha düşük olmasına rağmen, dolar ölçümü hesaplandığında daha yüksek gibi görünebilir.
  • Son olarak, ekonomik döviz dalgalanması ve para birimlerinin değişkenliği nedeniyle, bu son
 
Birkaç kere rastgele şarkı önermesini ve link vermesini istedim. Verdiği linklerin hepsi önerdiği şarkılarla alakasızdı. Bir şarkı için verdiği link 4 kere kullanılamaz çıkınca google'dan arattım. Önerdiği şarkı ile alakalı bir tane sonuç bulamadım.

Tarih ile alakalı sorular sordum. Botun verdiği cevaplar genellikle yorumdan uzak ve yüzeysel olmasına rağmen Sultan Vahdettin hain miydi sorusunda bayağı bir alevlendi. Sultanı öyle hiddetle savundu ki hain olmadığına ben ikna oldum. Kaynak istediğimde 3 kitap önerdi. İlber Ortaylı'nın kitabını google'dan arattığımda yine sonuç bulamadım.

Bazen mabattan sallıyor gibi :D
 
Birkaç kere rastgele şarkı önermesini ve link vermesini istedim. Verdiği linklerin hepsi önerdiği şarkılarla alakasızdı. Bir şarkı için verdiği link 4 kere kullanılamaz çıkınca google'dan arattım. Önerdiği şarkı ile alakalı bir tane sonuç bulamadım.

Tarih ile alakalı sorular sordum. Botun verdiği cevaplar genellikle yorumdan uzak ve yüzeysel olmasına rağmen Sultan Vahdettin hain miydi sorusunda bayağı bir alevlendi. Sultanı öyle hiddetle savundu ki hain olmadığına ben ikna oldum. Kaynak istediğimde 3 kitap önerdi. İlber Ortaylı'nın kitabını google'dan arattığımda yine sonuç bulamadım.

Bazen mabattan sallıyor gibi :D
genel olarak hangi dili kullanıyorsun tr, eng vs ve soruların nasıldı duruyorsa atsana
 
Birkaç kere rastgele şarkı önermesini ve link vermesini istedim. Verdiği linklerin hepsi önerdiği şarkılarla alakasızdı. Bir şarkı için verdiği link 4 kere kullanılamaz çıkınca google'dan arattım. Önerdiği şarkı ile alakalı bir tane sonuç bulamadım.
Ben, herhangi bir problem yaşamadım şu anlık?
"By link" doğru bir kullanım olmayabilir belki, pek emin olamadım.



Arkadaşa göre yanlışmış cümlem bayağı, tüh :d
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık