Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Yerel Seçimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ülkenin derhal çer çöp sürüyle partilerden kopması lazım.İsteyen her kişinin bu kadar rahat parti kurmaması lazım.Elimde padişah fermanıyla mühür vurmaya gittim.Katla katla ufacık zarfa sığdırana kadar akla karayı seçtim.
Reis bunlar siyasi parti kurma işini ticaret haline getirdi dediğinde haklıydı 😎
 
Yani bilemiyorum ama bu son 1 yıl seçim dönemi olduğu halde işler kötüye gitti. Sonuçta başkanlık sisteminde tek adama çok fazla şey yüklendiği için bakanların pek de önemi yok. Eski dönemlerde de kaliteli bakanlar vardı mesela eski eğitim bakanı. Onu pek çok insan övmüştü. Ama ne oldu? Hiç

Ama gene de durum daha iyiye gitse bile burada AKP açısından bir çözüm olabilir mi çok emin değilim ben.
İşlerin Rte için iyiye gitmesi demek gerilim artması demek, şiddet olaylarının çıkması vesaire.

Gerilim, sürtüşme azaldıkça insanlar rahatladıkça Rte için işler ters gidiyor çünkü daha çok kendileriyle ilgileniyorlar ve eksiklerin farkına varıyorlar.

7 haziran seçimleri ve ondan 7 ay sonra yapılan seçimler bunun en net göstergesi.
 
İzmir'in de akpden sonra chpden kopması lazım, anadolu irfanına doğru gidiyor onlar da xD
Herkes hak ettiğini yaşıyor. Birine sorgusuz sualsiz biat edince o biri seni ödüllendirmek yerine nasıl olsa cepte diyerek önem vermiyor. Ve hatta daha az önemli ama bıçak sırtında olanlara daha fazla önem veriyor. Düşününce insan ilişkilerinde de bu durum böyledir.
 
AKP'liler de ekonomi kötü olmasa var yaaaa diyerek kendilerini avutuyorlar da bu bana anlamsız geliyor :D. Yani abi sonuçta insanlar ülke nasıl daha iyi yönetilir ona göre oy verir ve en önemli kıstaslardan biri de ekonomi :D.

Atatürk'ü yeterince sevseydik İzmir'i alırdık, mülakatı kaldırsaydık Z kuşağından oy alırdık, yok çözüm süreci devam etse doğuyu toplardık kabilinde bir şey. E yapsaydın o zaman? :D

Dolayısıyla bu seçim itibariyle Anadolu halkı asla CHP atmaz efsanesi de son buldu. Evet Anadolu halkı hukukun üstünlüğü insan hakları, sekülerizm gibi konulara muhalif seçmenler kadar önem vermiyor. Ama onların da önem verdiği başka konular var başta ekonomi olmak üzere. O zaman sen de ona göre politika geliştireceksin. Mesela ben şimdiye kadar CHP'nin adam gibi bir ekonomik program öne sürdüğünü görmedim. Diğer Batı ülkelerinde falanca meslek kesiminin şartlarına kadar ayrıntılı programlar hazırlanırken CHP'nin vaatleri ilkokul talebesinin söyleyebileceği şeylerle sınırlı kaldı. Ha seçim dönemi bazı popülist vaatleri olmuyor değil ama onlar da hemen seçim öncesi olduğu için çok inandırıcı olmuyor.
Kiralar emekli maaşını geçince avutma olayı çok kalmadı bence. Belli kesim hiç değişmiyor tabi.

Politika konusunda dediğin doğru evet. Chp geçen seçim baş örtüsü gibi daha önemli konuları gündem yapmakla meşguldü. :D Ülkede düzgün muhalefet olsa bunlar ülkeyi yönetebilir mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık