Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Ölüm Cezası

Ölüm Cezası Doğru Mudur?


  • Kullanılan toplam oy
    220
Ne farkı var ki?
Gene masumlar da gider. Hele de bizim ülkede.

X partinin karşısındaysan vatan haini sayılırsın asar geçerler.
Haklısın bizim ülkede bırak 8-10 seneyi 3 ay sonra ne olacağı belli olmuyor. Gerçekten ulu orta hain olanlara ölüm cezası olmalı.

Sorun idam falan değil aslında. Gerçekten suçu azaltmak istiyorsan silah ruhsatı vermeyeceksin, ülkende ruhsatsız silah taşıyan, satan çok ağır ceza almalı, hele onunla bir olaya karışırsa ekstra ceza almalı. Yoksa gidip bir yeri tarayacak adam cezadan korkmaz zaten. Çakı taşımayı bile suç sayıp toplayacaksın. İlk hafif suçunu işlemiş insanlara, toplum görevi vereceksin ve onları gerçekten gözlemleyeceksin ve topluma kazandırmaya çalışacaksın. Yoksa ilk suçundan sonra 20 tane daha suç işliyor, o çocukların kim olduğu da belli her zaman. En son bir olayda tüh vah, bunun olacağı belliydi demekle olmuyor.

Devlette hayvan gibi bütçe var, çocukların sportif veya müziksel faaliyet yapabileceği tesisleri artırsın ve oraya düzgün gönüllü hocalar koyarak, çocuklar hem başı boş dolaşmasını engellersin hemde psikolojisini öğrenirsin. Bunları okulları ile koordineli ve mecburi yaparsın gerekirse ve iyi bir gençliğin temellerini atarsın.

Motorlu kullanan çoluk çocuk dolu, bunları toplatacaksın ve ailesine büyük ceza vereceksin. 14-15 yaşında çocuklar saçma sapan şekilde trafiğe çıkıyorlar. Yumruğunu masaya vuracak ve radikal ama ufak kararlar alacak yöneticilerin olması lazım.

Kadın cinayetinde saçma sapan ağır tahrik indirimi veya karakola giden ilk şikayette oradaki polisin kendince saçma sapan bir iyi niyetle çifti barıştırıp eve yollama çabası.

Bunların konuyla alakası yok ama toplumun tansiyonunu düşürürsen, gerçekten büyük cezalara gerek kalmaz. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış, acayip gergin bir haldeyiz. Bu futboldan tut, siyasete kadar her şeyde var. En son tüh bir anlık öfke ile hareket etmeseydim olayına giriyorlar.
 
Bizimki gibi ülkelerde ölü cezasını bile kendi çıkarları için kullanırlar, ortada ne hukuk kalır ne muhalif. Olacaksa bile sıkı şartları olmalı. Cinsel suçlar, terörizm yada işkence suçları vs
 
Adaletin halihazırda olmadığı bir toplumda idam cezası daha fazla felaket getirir. Engellenemeyen bir iktidar da varsa ortada insanlar sürekli yanlış yapma korkusu ile dolayısıyla ölüm korkusu ile yaşar. Fakat cezalandırmak başka mesele. Çünkü bazı insanlar için hayat ya herro ya merro mantığında işler. Bu tarz insanlar için ölüm ikinci seçenektir. Bu seçeneği vermemek gerekir. Kaldı ki ben fizikselden ziyade psikolojik işkenceyi doğru buluyorum. Küçük bir hücreye koyacaksın adamı tek başına kalacak orada. Niye öldürüp refaha erdireyim ki
 
Bir insanın en önemli hakkına el koyarsan, devlette senin o hakkına el koyar. Bu kadar basit. Geri kazandırılmaya çalışılan insanlar hep daha fazla suç işler. Geri kazandırmak yok, ceza indirimi yok, affetmek yok.
Kesinlikle katılıyorum.Ölen öldüğüyle kalıyor öldüreni geri kazandıralım.Tecavüz eden geri kazandırılıyor tecavüz edilen yüz karası.
 
İnsanlık kelimesini pek sevmesem de şu söz hoşuma gider:
"İnsanlığa zulmedenleri cezalandırmak merhamettir, onları affetmek ise vahşettir."
-Maximilien Robespierre
 
Hayır ama benim bahsetmek istediğim hem bu adamlar suç işliyor hem de besliyoruz. Çalıştıralım ki hem bizim paramızla beslenmesinler hem de üretime fazladan katkıları olsun.
İki tas çorbanın lafını yapmaya lüzum yok bence. Zaten onlarda zamanında vergilerini ödemiş insanlar.
 

kör topal

Hafif suç işleyenleri ,genç ve çocukları ıslah etmeye çalışılmalı hapise atmamalı.Gerekirse ailesinden çevresinden kopartılmalı vs..
Orta derece suçlular : hapishanede yiyip içirip yatırmak yerine eşşekler gibi çalıştırılmalı maden ocaklar gibi yerlerde:D
Ağır derece suçlular:Bazıları idam edilmeli.Organları alınıp ihtiyacı olanlara verilmeli.İdam günü gelene kadar ya da tüm organlar eşleşene kadar beklenilen sürede kanları alınmalı. Biraz daha suçu ağırsa bilimsel denek olarak kullanılmalı.
+1 Öldürüp ne yapıcan biraz da yararlan :D.
 
Şahsen Cem Garipoğlu denen itin intihar ettiğine bile inanmıyorum. Bavula sığmıyor diye... Bu şerefsizi hiçbir şey ne ıslah eder ne de paklar. İdam edilmesi gerekiyordu. Artık bir seyler yanına kalmasın be.
Rezillik bu başka bişey değil.Ayrıca efendim ülkemizde yanlış kullanılır anlıyaşı için iyi çok güzel yanlış kullanılır diyorsunuz ama bişeyi atlıyorsunuz iki tane sapık katıl kestikten sonra ortalıkta katıl sayısı sapık sayısı böyle fazla mı olacak sanıyorsunuz ?

Terörist için aynısı geçerli İran zamanında kepçelere astığı teröristlerin ibret olmasıyla şimdi iyi durumda bizde ise sırf lider kadrosu öldürülemediği için yenilmez denilen it sürüsü var.(Baya siyasi oldu yorum kaldırabilirim sorunluysa)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık