Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    320
Sonunda. Umarım uygulanır.
Oh be valla sonunda. RPG evrenindeymiş gibi yürümekten sıkıldım.

Bu arada geçen gene köpek saldırısına uğradım. Bazıları korkuyorsun o yüzden saldırıyorlar falan diyor ama bu sefer köpekleri görmedim bile lskdeole. Yolda yürüyorum zaten kalabalık bir bölge aklımda başka şeyler var bir anda havlama sesleri duydum 2 3 tane köpek bana doğru havlayarak koşuyor dkdllqşi. Neyse yırttık ama.


İşin komiği şu, bundan yıllar önce uyutmadan bu işi çözmek gerçekten de mümkündü. Ama bazıları barınak beğenmediler. Yok insanları da toplasınlar o zaman falan filan gibi gerzekçe argümanlarla karşı çıktılar. Şimdi de bu noktaya geldik.

Şu köpek sorunu başlıca toplumdan soğuma sebeplerimden birisi. Yani hayır bunlar hiç bilinmeyen yeni bir tür değil. Eğilimleri belli çoğalırlarsa olacaklar belli. Yani bir şeyin yapılması için illa masum çocukların parçalanması mı gerekiyordu anlamıyorum ki? O zamanlar bir şey yapılsa hiçbir köpeği uyutmaya gerek kalmayabilirdi bile.
 
10 milyon köpek var deniyor bu sayı ülkedeki aşılanan çocuklarla eş sayıda neredeyse. Ve köpeklerin adresi de yok gelin aşılaycam deseniz köpekler gelecek değil. İtlaf dışındaki seçenekler gerçekçi değil. Hatta çözüm değil. Yani aşılayalım kısırlaştıralım desek o kadar personelimiz yok tuttuğumuzu mecbur uyutacağız. Gerçekten onlar için en merhametli çözüm bu.
Ama bu sorumun çözülmesini köpekler üzerinden para kazanan mama lobisi kesinlikle istemiyor. Bu yüzden herkesten çok ses çıkartıyorlar ve destekçi topluyorlar ki. Karları hiç azalmasın.
 
Sosyal medyaya bakınca sosyopat ruhlu tiplere de bahane çıkmış.

Gaz odalarına atalım, vuralım öldürelim diyen ne ararsan var. Yarın başkasına da zarar verirler.

Bunları da toplayıp kısırlaştırmaları lazım. İçlerindeki nefreti, içgüdüleriyle hareket eden hayvanlara kanalize etmişler. Çözüm istemek başka bir şey, psikopatlık ayrı bir şey.
 
Son düzenleme:
Bizim kandıra'da köy yerinde evimiz var. Her hafta yeni yeni köpekler görüyoruz. Anladığım kadarıyla ekipler köpekleri buraya bırakıp gidiyor. Küpe falan da yok hiçbirinde, kısırlaştırma da yok, ürüyorlar da. Köyde kadının birine pusu kurmuş hatta köpekler, bacağından kapmışlar. Kim güçlü kim güçsüz köpekler anlıyor, sümsük gibi görünen köpek bile sürüyle birlikte aslan kesiliyor. :ehe:
Aslında yurt dışında gönüllü barınaklar yapılıyor. Bizde çok fazla hayvan derneği var, ellerini ceplerine atsınlar barınak yapsınlar ya da devlet barınak yapsın tüm derneklere bölüştürsün masrafı ödesinler.
 
Köpekler sokaklardan temizlenmeli. Kısırlaştırma olayı gerçekçi değil, toplasan nereye toplayacaksın ve ne yapacaksın? Yapılabilecek tek yol belli ama karşı lobi çok güçlü. Bir şeyler yapmaya yelteneni de dövmekten beter hale getiriyorlar. Bir de üstüne kanunlar var, gel bir de bununla uğraş.

Umarım bu kadar köpeğe rağmen, köpeklere karışmayın diyenlerin mahallerine, evlerine fareler doluşur.

Köpekleri uyutmak enayilik ya. Yiyin gitsin.
Etin kilosu olmuş şurada kaç milyon milyar :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık