Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 999: Seni Beklerken Mayaladığım Sake

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Muazzam

    Kullanılan: 144 55.8%
  • Normal

    Kullanılan: 80 31.0%
  • Boş

    Kullanılan: 34 13.2%

  • Kullanılan toplam oy
    258
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaldığımız yerden devam edelim. Tahmin ettiğim üzere Yamato/Ace flashbackı ile devam ediyor bölüm. Klasik Ace, önce dövüşüyor sonra sevişiyor. :d

Babam ve adamları başka bir yere savaşmaya gittiler, o yüzden adada rütbeli kimse yok diyor Yamato. Beyazsakal ve Marineford olaylarını bağlamak için güzel kılıf uydurmuş lakin bu sefer de başka bir yeri açık bırakmış. İleri de kimlerle nereye kiminle savaşmaya gittiler? gösterir yüksek ihtimal. Böyle biriktiriyor biriktiriyor sıkıştığı yer de konuları bağlamak için kullanıyor, çakal Goda :oleyo:

İkinci sayfanın orta panelinde Spade korsanlarını görüyoruz. Sağdaki arkadaş Holdem'in göbeğindeki aslanı andırıyor sanki :d

Yamato adaya karşı bir sorumluluk hissetmiyor. Canı sıkıldığı ve konfor alanı daraldığı için Ace ile savaşmaya başlıyor. Üçüncü sayfanın sol en üstündeki arkadaş bildiğin Shandianlı. Canavar korsanları çocukta kaçırıyormuş, vay arkadaş :d Genellikle Zoro için duyduğumuz iltifatı Ace Yamato'ya söylüyor. "Senin gibi güçlü birinin kaptan olmadığına inanamıyorum" diyor. Buradan güç çıkarımı yapmak için olayların kronolojik sıralamasına bakmamız lazım. Ace ve tayfası, Spade korsanları olarak Wano'ya geliyorlar. Wano'dan ayrıldıktan sonra ilk defa bir Yonkou ile savaşa giriyor. bkz Beyazsakal vs. Ace& Yani Ace Yamato ile karşılaştığın da doğru dürüst Yonkou seviyesini görmemişti. Yamato'nun ne seviyede olduğunu buna göre değerlendirmek daha sağlıklı olur.

Çocukluğundan beri babasına sövüp duran Ace Yamato'nun bileğindeki prangaları gördükten sonra başlıyor nutuk çekmeye. Ace bu konuyu çok abartıyor yav. Ace nutuk çektikten sonra Yamato sinirleniyor ve Kaido'nun ejderha heykeline sert bir şekilde gürzüyle geçiriyor. "Bende denize açılmak ve maceralara atılmak istiyorum! Tıpkı Oden gibi özgürce yaşamak istiyorum!" diyor. Arc başından beri hemen hemen herkes Yamato'nun tayfaya katılacağını öngörüyordu. "Ben Odenim" diyen birinin tam Oden olabilmesi için dış dünyayı görmesi şarttı zaten. Velhasıl kelam bu bölümle beraber Yamato'nun tayfaya geleceğine %100000 emin oldum.

Ace'de gaza geliyor, o da alevli saldırısıyla Kaido'nun heykeline saldırıyor. Orta panelin en sağında arkada dolunay önde iki sake şişesi akıllara @amaneden 'in Dawn (D.) teorisini getirdi. Binkin sakesi, minklerin dolunay formu, şafağı getiren adam, @Monet 'in D.'nin aslında bir ayın yarısı olduğuyla ilgili teorisi... Hepsini birleştirince kafam bimilyon oluyor :d Goda sever böyle alttan alttan mesaj vermeyi.

Yamato ve Ace hem içiyor hem sohbet ediyor. Ace gene Yamato'nun gücüne dem vuruyor. Yamato'da bir gün bunlardan kurtulursam bende denize açılabilirim falan diyor. Yani senaryo o kadar belli ki. Yamato'nun tayfaya katılma oranı 1.80'dan 1.02'ye falan düştü şuan. Yamato dış dünyayı soruyor, Ace'de başlıyor saymaya :d Şuan herkes onu konuşuyor dediği adam Cavendish bu arada. Dressrosa'da Luffy ve süpernovalarla ilgili söylediği şeyleri hatırlayalım :d Çok popüler olduğunu ve tüm dünyanın onu konuştuğunu lakin tam o sırada Luffy'nin trende oturduğunu ve bu yüzden onun kellesini almaya çalıştığını hatırlıyorsunuzdur umarım .d Goda olayların kronolojik sırasına çok dikkat ediyor, dersine iyi çalışmış köftehor :d

Güney'de Kid, Kuzey'de Law, Batı'da Bege... Bu isimlerin kendisine rakip olamayacağını da belirtiyor :d Bayılıyorum Ace'nin bu huyuna. Bir sonraki sayfada tüylerimi diken diken eden o epik konuşmasını görüyoruz. "Onların içinde en korkulanı bir kaç yıl içinde denizlere açılacak. O kişi de benim küçük kardeşim! Ortalığı karıştıracağından emin olabilirsin." diyor ve pis bir şekilde sırıtıyor. :D Daha ne kadar kardeşinden bahsedeceksin diyen Yamato'ya verdiği cevapta güldürdü :D

Kaido, Ace'nin yaptığı şeylere çok sinirlenmiş lakin Ace ile hiç karşılaşmamış. Kaido'nun bu olaydan sonra Beyazsakal'ın peşinden gitmesi ve Shanks'ın onu durdurması çok muhtemel. Shanks Ace konusunda kilit rol oynadı. Ace'i durdur, Teach'i bana bırak dedi WB ile karşı karşıya geldi. Ace yakalandı, Beyazsakal MF gitti. Kaido Beyazsakal'ın peşinden giderken gene Shanks ortaya çıktı ve durdurdu.

Momonosuke Yamato'nun gerçek kimliğini öğrendikten sonra çok şaşırıyor ve 2.80 uzuyor. Gereksiz muhabbetlerden sonra Momonosuke "neden bize bu adamdan bahsettin?" diyor. Yamato, "O adam iki yıl önce öldü" diyor ve Tama tarafına geçiyoruz. Konu Ace olduğundan tekrar çiz falan aynı şeyleri anlatmayayım demiş bir taşla iki kuş vurmak istemiş sanırım. Tama anikisiyle aralarında geçen muhabbeti anlatmış :d

Kubbenin içi;

Queen çöp adamlarına Marco'yu durdurmalarını söylüyor. Ulan adam dünyanın en güçlü adamının 1.tümen komutanı, senin çöp adamların nereye durduruyor. Gücün yetiyorsa durdur, yetmiyorsa çekil kenara izle boş yapma te allam. Ne kadar çerçöp varsa hepsi Marco'nun üstüne koşuyor, bunu fırsat bilen Robin ve Brook kaleye doğru koşuyor. "Anka Marco'yu yakaladık" diyor çöpçatanlar. He yakaladınız he, bak yakaladınız şuan. Benim anlam veremediğim bir şey varsa böyle saçma sapan sahnelerin çizilmesi. Yani Marco denilen adam yeni dünya da, hadi yeni dünyayı da geç tüm dünyada tanınan biri. Saldıran adamların saldırması ayrı saçmalık, emri veren adamın başarı oranını hesaba katıp müdahale etmemesi ayrı bir saçmalık. Tamamen bölüm doldurmak için saçma salak işler.

Marco'nun meyvesi logia gibi, tüm saldırılar içinden geçiyor. Anka formuna dönüşüyor ve Zoro'yu alarak uçuyor. Zoro "İşte bende bunu istiyordum." diyor. :D ulan 10 bölümdür dilimde tüy bitti, bende bunu istiyordum şrfsz.

Gene geçmişe gidiyoruz. Ace Beyazsakal'ı ikna etmeye çalışıyor lakin Beyazsakal "hayır" diyor. Bence babalığa yakışmamış. Kardeşim dediğin adamı öldürmüş. Yetmemiş kardeşim dediğin adamın ülkesine çökmüş, insanlara eziyet ediyor, halk açlıktan kırılıp ölüyor. Sen çok fazla insan ölür diye Kaido ile savaşmayı reddediyorsun. Kardeşim madem bu işin muhasebesini yapıyordun hiç gitmeseydin Marineford'a? Bu durumda ya mangaka sıçmış diyeceğim ya da karaktere giydireceğim, başka seçenek yok çünkü.

"Ace tek başıma gideyim madem, oradakilere söz verdim." dedikten sonra babalık sinirleniyor ve bisentosu ile Ace saldırıyor. Oden'in ilk tanıtılışından itibaren savunduğum tezi Beyazsakal tescilliyor. Kozuki Oden'in bile yenemediği birini yenebileceğini mi düşünüyorsun? Kendine bu kadar güvenme Ace! diyor. Teach "Zehahahah, Yalnız Oden cidden çok güçlü bir adamdı." diyor. Üstünden bu kadar vakit geçmesine rağmen bu isimlerin Oden'i övmesi... Oden harbiden büyük adamdı, çok güçlüydü. Yazık oldu yiğidime.

Marco ve İzo eğer babalık izin verirse biz de geliriz diyor :d Ace'nin verdiği cevap :D Baktıkça gülüyorum. Yer de 2.80 uzanmış, eğer siz şimdi gelirseniz, onu yenebiliriz sanırım" diyor :D Ulan Ace :d Flashback bittikten sonra Queen ve King'in zoan formlarına dönüştüğünü görüyoruz. Burada çok fazla muhabbet var o yüzden geçeceğim, kuru laftan ibaret hepsi.

Tama Ace ile Luffy'nin kardeş olduğunu öğreniyor ve Luffy'e çok yüklendiğini düşünerek üzülüyor. Nami'de Luffy'i o kadar iyi tanımış ki, ney nasıl olsaydı nasıl davranırdı tak tak söylüyor. "Şimdi bunu boşverelim!! Senin yaptığın planı uygulayalım!!" diyor Nami. Planın ne olduğunu az buçuk herkes tahmin etmiştir. Zaten haftalardır söylüyorum o yüzden daha fazla şey etmeyeceğim :d Nami uygulayalım diyorsa plan sağlamdır ama.

Tama ile Momonosuke sahnelerini paralel götürmesi, ikisinin de 8 yaşında olması, bu ikili ileri de çok can yakacak he :D

Ace/Roger/Luffy ilişkisini öğreniyor Momonosuke ve çok şaşırıyor. Yamato'da binlerce korsan arasından adaya Ace'nin kardeşini getirdiniz, bu kaderin cilvesi olmalı. İsminde D. bile var diyor.

Zeus ile Prometheus karnını doyurmuş. Big Mom ve Kaido Luffy'i bekliyor. LinLin Robine dokunmaması konusunda Kaido'yu uyarıyor. Adayı nereye bırakacağını soruyor falan derken yol poneglifinin çiçek başkentinde olduğunu öğreniyoruz. Kaido'da gerçek niyetini bu kadar çabuk belli etmen şart mı? diyor, komik :D

"Şimdi bile küçük kardeşim gibisin! Rocks korsanları yok olduğunda sana sahip olduğun mitolojik zoan meyvesini veren bendim. Bana hayat boyu sürecek bir borcun var, Kaido!" diyor. Burada ki kilit cümle "Rock korsanları tanrı vadisinde yok olduğu gün sana sahip olduğun zoan meyvesini veren bendim" İleri de bununla ilgili bir şeyler görebiliriz.

Yani meyve çalma durumu ve meyvenin hayata döndürme gibi bizi şaşırtacak şeyler görebiliriz. Hatta enteresan bir senaryo kurdum bile kafamdan.

Bu meyvenin eski sahibi Xebec ölüyor, Linlin Teach'in yaptığı gibi meyveyi ölü bedenden çıkarıp savaşta ağır yaralanan ve ölmek üzere olan Kaido'ya veriyor. Yani Xebec'in ölümü Kaido'nun kurtulmasına sebep oluyor. .d iyi salladım he.

Bölüm iki kafadarın One Piece sloganıyla bitiyor. Bölüm genel olarak güzeldi. Savaş yok denecek kadar azdı. Maziyi görmek ve uzun zamandır tartıştığımız bazı konuların açıklanması güzeldi. Her ne kadar bazı şeyler hoşuma gitmese de bir şekilde bu soruların cevabını verecekti ve en az sıvayabileceği senaryo buydu. Oden'in günlüğü ve Yamato'nun D. vurgusu heyecanlandırdı. Yamato arc sonunda hikayedeki eksik taşları yerine koyacak gibi görünüyor. Aklımda çok şey var ama yaz yaz bitmez. En iyisi bölüm geldikçe taze taze yazmak, erkenden spoiler verince tadı kaçıyor. :oleyo:

Herkese iyi geceler, sayanora kfc.
 
Son düzenleme:
O da başka bir mevzu.

Kaido'nun bizzat kalkıp tüm tayfayla savaşmaya gitmesine kim sebep olabilir ? Muhtemelen diğer imparatorlardan biriyle savaştı.Marineye kafa atmadığına göre pek seçenek yok.
 
Belli oldu dreossa da olduğu gibi olacak. Orda kuş kafesi insanları biçmeden doflamingo yu indirmeye çalışıyordu luffy. Şimdi ise ada çiçek başkenti üzerine düşüp insanları ezmeden luffy nin kaidoyu indirmesini bekleyecekler. Ayrıca luffy 2 yonkou ile birden dövüşücek pek bir bok yapamayacak. Zoro gelecek 2 ye 2 yonkou alacaklar başka türlü ihtimaller kurtarmıyor
 
Belli oldu dreossa da olduğu gibi olacak. Orda kuş kafesi insanları biçmeden doflamingo yu indirmeye çalışıyordu luffy. Şimdi ise ada çiçek başkenti üzerine düşüp insanları ezmeden luffy nin kaidoyu indirmesini bekleyecekler. Ayrıca luffy 2 yonkou ile birden dövüşücek pek bir bok yapamayacak. Zoro gelecek 2 ye 2 yonkou alacaklar başka türlü ihtimaller kurtarmıyor
Aga iki yonko varken Luffy ve Zoro tek başına yetemez. Killer-Zoro-Kid-Luffy de yetmez, oraya Law'ın falan da çıkması şart.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık