Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Mutluluğun Yeri

Mutluluk içimizde midir yoksa dışımızda mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    28
Her ikisine bağlıdır ama düşünce daha önemli. Ortam, çevren ideal olsa bile kafan, düşüncen orada değilse mutsuz olursun. Ama her ne yaşarsan yasa öyle bir içerde, düşüncelerde bir şeylere tutunursun ki huzuru bulursun.

Kafada biter o yüzden. Ama zor cidden çok zor bu dönemde. İnsanların genel anlamda huzursuzluğunun en büyük sebebinin doyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Bunun çıkış yolunun da ancak inanç ile olabileceğini düşünüyorum.
 
Her ne kadar içimizdedir desem de çevrenin de çok büyük etkileri var. Bazı ortamlar/olaylar/durumlar mutluluğun karşıtı niteliğinde.
 
Birkaç yıl önce sorsanız tamamen ortam koşullarına bağlı olduğunu düşünürdüm ama şimdi mutluluğun çevreden bağımsız, içsel bir şey olduğunu düşünüyorum.
 

Silinmiş Üye

Minimalist olmadıkça mutluluk ancak bir yanılsamadan ibarettir. Zaten sürekli mutlu olursan mutlu olmanın ne anlamı kalır ki? Mutsuzluğun keyfi de ayrı, arkadaşlarınla ettiğin hasbihal ortamın da varsa değme keyfine. Kalıcı bir mutluluk istemek ölümsüz olmayı istemek gibi ölüm olmadan yaşamanın ne tadı kalır?
 
Duruma,zamana ve kişilere göre değişir.Bazen öyle kişiler olur ki tek kelimesi mutlu veya mutsuz eder mesela.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık