Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Zengin 10 Adamı

Bu adam geçen yıldan beri 25-30 kadar da kendi yardım vakfına bağış yaptığı vardır. Ayrıca boşandığı için eski eşini de o zamanki servetinden büyük bölümünün de gittiğini düşünürsek. Artı garip garip şeylere de ciddi paralar gömüyor karşılığı olmadan. Total de 300'e yaklaşmıştır tüm kazancı. Bu hızla giderse 5 yılar tarihin en zengin adamı olur.
Bu hızla gideceğini pek sanmıyorum, ama rakibi bayağı sağlam. 400 milyar dolar harçlık dağıtacak seviyeye gelsin önce.
 
Bezos’un e ticaretten bu kadar para götürmesi ilginç geliyor. Temelde aracılık prensibiyle bu noktaya gelmek ne bileyim. Adam trendyol gibi birşey kurup Apple, Microsoft, Facebook, petrol ve telekominikasyon şirketlerine falan fark atmış . Mansa Musa falan anlamam bu adam çok daha ilgi çekici bence.
 
Yalnız cidden korkunç bir miktar bu.

O dönemde yapılan dördüncü haçlı seferinde mesela tüm Hristiyan dünyası birlikte 38.000 adamlık bir ordu toplayabilmiş. Ek olarak 70-80 kadar gemi bir araya getirmişler. (Wikipedia'nın yalancısıyım)

Tüm Avrupa'nın bu kadar güç topladığı yerde para saçarak 100.000 kişilik bir ordu ve 200 gemi toplasan karşında hiç bir ülke duramaz. Gerçi bu kadar büyük bir orduyu o dönemde nasıl kontrol edersin bir fikrim yok.
Olaya bu şekilde bakma.Avrupanın köylüsü de lordu da yılmıştı o seferlerden.İlk haçlı seferi için 200 bin+ falan söyleniyor.Üstelik bahsettigin tarihten 100 200 sene önce.Ne kadar altının olursa olsun sonuçta altın yenmiyor.
 
Aslında Crassus için sallama yok yanlış anlaşılma var.Crassus'un net serveti 7100 talent altın olduğu iddia ediliyordu ve bu altın miktarı İskender döneminde ki Makedon Krallığından fazla. Pers işgali nedeniyle 4800 talent altın ele geçiren İskender'in net serveti 6400talentti. Günümüz 1 talentin tam olarak neye karşılık geldiğini bende anlamadım ve antik talenti hesaplamakta zorlanılıyor,bazıları 25,48 kg altın derken bazıları 27.48kg denk geldiğini söylerler. Crassus'un serveti Roma'nın hazinesinden de fazlaydı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi kaynağa baktığım zaman Crassus için 170 milyon sesterces demiş ve sesterces gümüş sikkedir. O yüzden Antik dönemdeki mal varlığını hesaplamak kolay değil ve kesin bir sonuç vermez.

John D. Rockefeller'in sahip olduğu Standart Oil Company'e ise Teddy Roosvelt(namı değer Thedore Roosvelt) 'ın Anti-Tröst davası açmasıyla beraber 14 şirkete bölünüyordu.(Bazıları:Chevron,Exxon,Mobil etc.) Bu yüzden servetinin dağılması normal. Benim anlamadığım nokta günümüz J.P Morgan Chase'in kurucusu olan J.P Morgan'in listede olamamasi. ABD'de ki tum demiryollarinin sahibi olup ve Edison'u fonlayip elektrik konusunda buyuk olcude soz sahibi olan birisiydi. Hatta rivayet edilir ki bir ara Tesla'yı da fonlamış ama Tesla elektriğin halka bedava dağıtılmasıni dusunurken fonlamayı bırakmıştı. Morgan belki John D.Rockefeller zamaninda en guclu 2.kisisiydi.

Konu için tesekkurler bu arada.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık