Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Naruto serisini beğenmeyen varsa diyecek bir şey bulamıyorum. One Piece gibi uzun soluklu bir seri yapmak için başlamamış evet bir yerden sonra zorlama sahneler görüyoruz lakin tasarladığı karakterler, serinin işlenişi çok iyiydi, eğer uzun soluklu bir seri planlamış olsa belki daha iyi bir netice alınırdı. Seriye başlandığı zaman 5 yıllık bir seri için temel atıyor bunun üzerine konuyu genişletmek kolay iş değil. Kishimoto'nun tasarladığı karakterler bile onun iyi bir tasarımcı olduğunun kanıtı. Editörleri One Piece'nin editörleri gibi sağlam olsaydı bu seri çok daha iyi bir seri olurdu. Lakin bu haliyle bile bir başyapıt olduğunu söylemem mümkün.
 


Zaten şu iki yorumu alt alta koysam. Durum kendini anlatır ancak ben yine de bir şeyler karalayayım.

--------------------------

Önce One Piece dair "pozitif" olarak sunduğun şeylerin iç mekaniklerine yani genel tabiriyle "gerçeklerine" bakalım;

Sav: "One Piece her arc insanı başka bir dünyaya sokar."

Gerçek 1: Evet One Piece daha "serüven" bazlı bir seri iken Naruto daha "karakter gelişimi" bazlı bir seridir. Bu birinin diğerinden daha iyi olduğu ya da daha kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bu tarz farklılığıdır. Beğenen kişiye kalmıştır. Önemli olan yazarların bu tercihlerinin içini ne kadar doldurabildiği. Şimdi ona da geleceğiz.

Gerçek 2: One Piece her arc insanı başka dünyaya sokar evet. Ancak buradaki "başka" sıfatı sadece dekoratiftir. Nasıl mı ?

Örnek: Dressrosa İspanyol + İtalyan karışımı bir mimari ve dış dizayna sahip iken , Arabasta direktman Antik Mısır esintileri taşıyan bir kuzey afrika ülkesi göndermesi idi. Daha da arabikti.

Peki bunun haricinde gerçekten başkalar mı ?

Bu iki ülkenin de adil ve sevilen bir lideri var: Nefertari Cobra ve Riku Doldo III
Ancak bu ülkenin de kaderini o ülkeyi ele geçiren iki savaş lordu değiştirmiştir. Doflamingo ve Crocodile
Fakat bu iki ülkenin de kurtarıcıları tam zamanında gelmiştir. "Hasır şapka Korsanları".
Bu ülkenin kurtuluşunun kökeni de tayfanın bir şekilde Prensesleri ile içli dışlı olmasıdır. "Rebecca ve Vivi"
Bu iki prensesin de bir koruyucusu ve bakıcısı vardır: Ingram - Oyuncak Asker
Bu iki olayda da Kahramanımız dışarıdan yardım almıştır. "Ace, Bon Clay, vs - Trafalgar Law, Tontatta Kabilesi"
Bu iki ülke de var olan bir krize sahiptir: Alabasta'da yağmur yağmamakta ve ekinler yok olmaktadır. Dressrosa da ise yönetime karşı gelenler oyuncaklaştırılıp köle olarak kullanılmaktadır.
Bu iki ülkenin de içinde bir direniş baş göstermiştir : Vivi'nin sevgilisi oğlan ve ekibi - Tontatta Kabilesi ve Kyros
Bu iki macerada da asıl kötüye varmadan önce çok kalabalık bir düşman kadrosu geçilmek zorunda kalınmıştır: Baroq Works Ajanları - Kolezyum Gladyatörleri
Bu iki macerada da düşmanlar arasından müttefikler edinilmiştir. Robin, Bon Clay vs - Bartolomeo, Cavendish, Sai vs
Bu iki hikayede de bizim tayfamıza sempati besleyen ve söz konusu savaş lordunu yakalamak isteyen denizciler vardır. Smoker - Fujitora
Bu iki maceranın sonunda da iki şehrin de sonunu getirecek bir kitlesel silah durdurulmaya çalışılmış ve bunun geri sayımı yapılmıştır: Bomba ve Kuş Kafesi
Bu iki macerada da Luffy'nin manevi abileri ona destek olmuştur: Ace ve Sabo


OP de bu tekrar örnekleri artırılabilir. Thriller Bark-Punk Hazard, Skypea - Wano Arc'ın ilk perdesi vs vs gibi.

ancak biz gerçekten de farklı dünyalara mı girmiş olduk ? İşin farklı kısmı sadece "kozmetik ve dekorasyon" olarak farklı. Yoksa alayı aynı halt. Bizimkiler bir adaya gider, o adada prenses zor durumdadır ona yardım edilir ondan ülkenin bir zaman ne kadar iyi olduğu şimdi ne kadar kötü olduğu ve başındaki tirandan bahsedilir. Bizim tayfa biz bu oyunu bozarız der o adadan müttefik edinir, yer, içer gider. (Bknz Balık Adam adası arkı)

FARK ?


SAV: "o dünya hakkında bir ton bilgi verir bunu yaparken bir yandan da tarih, mitoloji, siyaset gibi bir çok disiplini harmanlar ve olay örgüsü ile birleştirip aktarır."

Gerçek 1: Yeni bir mekana girip, yeni karakterleri hikaye soktuğun zaman ister istemez bu dediklerini işlersin. OP kadar uzun soluklu ya da OP kadar olmassa bile ona yakın genişlikte evreni olan her seri ve mecmua için bu dediklerin geçerli zaten. Diğer serilerde şöyle mi oluyor;

"Bu adını bilmediğim yere geldim, adını bilmediğim şu kızın da sorunları varmış. Kanım ısındı, gittim sorun çıkaranlara daldım, kimin nesidir neden böyle olmuştur bilmem , dalarım. Sorunu çözdük şimdi de nereye gittiğimi bilmeden gidiyorum."

Böyle anlatısı olan bir seri bulamayacağına göre şu dediğinin One Piece'e özgü olmadığını zaten kanıtlamış oluyorsun.


Ayrıca mitoloji ?

-----

Şimdi sıra geldi "HİÇ OKUMADIM VE İZLEMEDİM" dediğin seriye dair negatif savlarının sağlamasına;


SAV: "Naruto ise ikinci manga serisine başlanmış bir eserken daha hikayesi başından sonuna tutarlı denilemeyecek vaziyette."

Gerçek 1: İkinci manga serisine başlamasının orijinal eserin tutarlılığı ya da tutarsızlığı ile gram alakası yok kaldı ki ikinci seri aynı şahsın eseri değil. Bu kısım boş laf. Geçelim...

Gerçek 2: Diğer tüm uzun soluklu edebi eserlerde, mangalarda, çizgi romanlarda olduğu gibi Naruto'da da tutarsızlıkların bolca olduğu bunlardan bazılarının da kişileri çok sinir edebileceği doğrudur. Ancak sorun şu; "One Piece tutarlı mı ? " Eğer cevabın evet ise o zaman;




SAV: "Çizim kaliteleri hakkında tartışmak bile istemem".

Gerçek 1: Tartışamazsın zaten çünkü okumamışsın. Ayrıca ikisi çok farklı tarzların çizerleri, OP daha karikatüre ve abartıcı iken Naruto daha natural ve oryantal bir tarza sahip. İkisi de kendi tarzlarının başarılı öncüleri. Ancak Kishimoto, mimari, karakter tasarımı ve hareketli sahne çizmek konusunda farkını koyuyor. Oda ise gerçek dışı nesnelere gerçekmiş gibi hacim ve kütle kazandırmakta çok başarılıdır.

SAV: "Okuyup, izlemedim. Dışarıdan yorum yaptım ve buna rağmen haksız da sayılmam."

Gerçek: Haklı ya da haksız olabilmek için yargılanabilir bir iddian ve söylediklerin hakkında gerçekten bir şeyler biliyor olman gerek. Nitekim ne haklısın ne de haksız. İkisinin de kötüsüsün. Boş konuşmuşsun.
Ben yalnızca üç beş cümle ile aklımdakileri aktarmışken bu kadar tetiklenip on paragraf cevap yazmandan anladığım Naruto'nun One Piece'den iyi bir manga olduğunu düşünüyorsun. Kısaca yazdığım şeylere böyle uzun uzun cevap vermek yerine Narutoyu daha iyi yapan yönleri yazabilseydin keşke.

Bahsettiğin şeylere gelelim öncelikle.

Ne iş ile meşgulsün yada ne üzerine eğitim aldın bilmiyorum ancak ben film yazarlığı üzerine eğitim alıyorum. Hak verirsin ki anlatı tarzları nelerdir, hikaye kurgusu nelere göre şekillendirilir bir bilgi sahibiyim ama bahsettiğin gibi serüven yada karakter gelişimi bazlı diyerek eserleri kategorize etmek safsatadan başka bir şey değil. Böyle bir değerlendirme şekli yok anlayacağın. Bahsettiğin iki olgu da anlatıyı şekillendiren farklı unsurlar. Yani bir eserde değerlendirme yapılabilecek farklı başlıklardır. Okumadım diye aforoz ettiğin Naruto 700 bölüm boyunca nasıl bir hikaye devamlılığı sunuyor yada karakter gelişimi gösteriyor yazmanı bekliyorum.

One Piece'in yalnızca dekoratif bir çeşitlilik sunduğunu uzun uzun özetlemişsin ancak burada da hatalısın. Seri başlarken 5 yıllık bir süreç için ilk kurgusu yapılmış. Beklenenden daha uzun bir hale gelince ise mangaka hikayenin içindeki yeni çağı bir önceki ile paralellikler kurarak işleme yolunu seçmiş. Bu kimisini rahatsız ederken kimisinin hoşuna gidebilecek bir kurgu yöntemi.


SAV: "o dünya hakkında bir ton bilgi verir bunu yaparken bir yandan da tarih, mitoloji, siyaset gibi bir çok disiplini harmanlar ve olay örgüsü ile birleştirip aktarır."

Gerçek 1: Yeni bir mekana girip, yeni karakterleri hikaye soktuğun zaman ister istemez bu dediklerini işlersin. OP kadar uzun soluklu ya da OP kadar olmassa bile ona yakın genişlikte evreni olan her seri ve mecmua için bu dediklerin geçerli zaten. Diğer serilerde şöyle mi oluyor;

"Bu adını bilmediğim yere geldim, adını bilmediğim şu kızın da sorunları varmış. Kanım ısındı, gittim sorun çıkaranlara daldım, kimin nesidir neden böyle olmuştur bilmem , dalarım. Sorunu çözdük şimdi de nereye gittiğimi bilmeden gidiyorum."

Böyle anlatısı olan bir seri bulamayacağına göre şu dediğinin One Piece'e özgü olmadığını zaten kanıtlamış oluyorsun.


Ayrıca mitoloji ?
Burada neyden bahsetmeye çalışmışsın hiç anlamadım. Sanırım sen benim dediğimi anlamadığın için böyle alakasız bir şey yazdın.

Buraya benim bahsettiğim durumlardan örnekler bırakayım birazcık. Senin Narutonda da varsa buna benzer şeyler sende buyur yaz, çekinme.

Yukarıda bahsettiğin Dressrosadan başlayacak olursak. Riku ve askerlerin halk ile karşı karşıya geldiği gece İspanya İç Savaşına, Cavendish tema olarak Avrupa masalları baz alınmış bunun yanında hem Le Petit Prince'e hem de Roland'a referans veriyor.

Çok fazla oldukları için seri içindeki karşılıklarını yazmıyorum.İstersen araştırıp bakabilirsin.

ECW ve WCW, Space Runaway Ideon, the Nutcacker, Pankration, The Steadfast Tin Soldier, Mou gaan dou, Antaeus, Gulliver’s Travels, The Hunchback of Notre Dame bu sıraladıklarımın hepsi Dressrosa Arc'ın içinden. Birazcık da serinin genelinden örnekler vereyim, Naruto örneklerini sabırsızlıkla bekliyorum.

The Times They Are a-Changin'
For Whom the Bell Tolls
CDA
Mozart-bunu kolay kolay bulamazsın arayarak yorulma, rica edersen söyleyebilirim-
The Island of Dr. Moreau
Den Lille Pige med Svovlstikkerne
Through the Looking-Glass
City Hunter
Quetzalcoatl
Bataille de Lépante İnebahtı Savaşıdır kendisi
Cyborg Grandpa G
Dalí
Picasso
Munch
Brewster F2A
Pueblo de Taos
The Lost World
Noah's Ark
Mont Saint-Michel
Jonah and the Whale
King Midas
Gin rummy
Sen to Chihiro no Kamikakushi

İnanır mısın say say bitmiyor bunlar.

Naruto uzun bir seri tutarsızlıklar olması normal demişsin ve One Piece de tutarsız diye kendince eğlenmişsin. Forumda her iki mangayı okuyan yığınla insan vardır. Sence kaçı Naruto One Pieceden daha tutarlı ilerliyor der. Forumun yine büyük bölümü OP'un tutarlı bir seri olduğunu söyleyecektir. Satış rakamlarının da her zaman Narutoya anlamlı bir fark atmış olması da bu konuda Narutodan daha başarılı bir manga olduğunu düşünmem için bir bilgi veriyor bana.

Narutonun tutarsızlığını zaten kabul etmiştin ama hala One Piece de en az Naruto kadar tutarsız diyorsan buyur meydan senin. One Piece'in tutarsızlıklarını sırala.

Çizim konusuna geldik şimdi. Manga çizimlerini kıyaslamak için mangaları okumuş olmak ne kadar bir kriter olabilir bilemiyorum. Ben yorum yapmadan aynı tarihte çıkmış bölümlerinden bir kaç sayfa bırakıyorum buraya. Kararı başkaları da verebilir.








Öyle uzun uzun yazıp beni de bu şekilde yoracağına ben Narutoya bayılıyorum deseydin de olay çözülseydi. :bilmem:
 
Ben yalnızca üç beş cümle ile aklımdakileri aktarmışken bu kadar tetiklenip on paragraf cevap yazmandan anladığım Naruto'nun One Piece'den iyi bir manga olduğunu düşünüyorsun. Kısaca yazdığım şeylere böyle uzun uzun cevap vermek yerine Narutoyu daha iyi yapan yönleri yazabilseydin keşke.
Sen One Piece'in neden daha iyi bir seri olduğunu yazmayı beceremezken hatta kıyasladığın serilerden biri hakkında sadeceçok yüzeysel bilgi sahibi iken başkasından niye kıyas yapmayı bekledin ki ? Ayrıca benim Naruto neden daha iyi tartışması yapmak isteğim ya da amacım ya da sebebim olsa yapardım. Benim mesajlarımın amacı, seninkilerinin ne kadar boş olduğunu göstermek ve tüketmediğin bir eser hakkında yalan yanlış yaslamanın gereksiz olduğunu göstermekti.

Ne iş ile meşgulsün yada ne üzerine eğitim aldın bilmiyorum ancak ben film yazarlığı üzerine eğitim alıyorum. Hak verirsin ki anlatı tarzları nelerdir, hikaye kurgusu nelere göre şekillendirilir bir bilgi sahibiyim
Maalesef ülkemizde bir şeyin üzerine eğitim alan herkes o şeyin hakkını veremiyor. Ayrıca film yazarlığında size "Hiç tüketmediğin eseri göm, fanatizm yap." diye mi tembihliyorlardı ?

Böyle bir değerlendirme şekli yok anlayacağın.
Nasıl bir değerlendirme şekli var ? Okumadan, izlemeden değerlendirme şekli mi ?

Ayrıca orada bahsi geçen şey değerlendirme şekli değil güçlü yanları, temalarının ağırlığının kaydığı metadır ya da metalardan biridir. Ama sizin eğitim biraz yaş demek ki...
Okumadım diye aforoz ettiğin Naruto 700 bölüm boyunca nasıl bir hikaye devamlılığı sunuyor yada karakter gelişimi gösteriyor yazmanı bekliyorum.
Okursun bir zahmet. Ayrıca sen okumadan bir seriyi aforoz ettin, benim tek yaptığım "Bakın bu mesaj ne kadar boş" demekti. Boş olması benim suçum değil. Ve bu bir aforoz değildi.

Seri başlarken 5 yıllık bir süreç için ilk kurgusu yapılmış.
Neredeyse uzun soluklu tüm mangalar için bu durum böyledir. Naruto içinde böyle. Özellikle shounen piyasasında çok yaygındır.

Beklenenden daha uzun bir hale gelince ise mangaka hikayenin içindeki yeni çağı bir önceki ile paralellikler kurarak işleme yolunu seçmiş. Bu kimisini rahatsız ederken kimisinin hoşuna gidebilecek bir kurgu yöntemi.
Şekerle kaplamak (sugarcoating) için "parallellik" deyip geçebilirsin elbette ancak bu kadar uzun soluklu bir seride bu kadar fazla hikaye örgüsü barındıran devasa bir hikayede paralelliğin bu denli sık kullanımı da zaten daha büyük bir perspektifte yine = Tekrar olur. Fakat dediğiniz kimisinin hoşuna gider kimisini rahatsız eder kısmına katılıyorum. Bu doku tekrarından sıkılmayan aksine zevk alan için hiç bir sorun teşkil etmez elbette. Ancak bu "Sürekli farklı dünyalara sokar" iddiasının sadece kozmetikte kaldığı gerçeğini de değiştirmiyor maalesef.

Burada neyden bahsetmeye çalışmışsın hiç anlamadım. Sanırım sen benim dediğimi anlamadığın için böyle alakasız bir şey yazdın.
Bunu da anlayamadıysanız. Konuşulan iki mega seriyi nasıl anladınız ya da neden tartışıyoruz ben de onu anlamadım hocam.

Yukarıda bahsettiğin Dressrosadan başlayacak olursak. Riku ve askerlerin halk ile karşı karşıya geldiği gece İspanya İç Savaşına, Cavendish tema olarak Avrupa masalları baz alınmış bunun yanında hem Le Petit Prince'e hem de Roland'a referans veriyor.

Çok fazla oldukları için seri içindeki karşılıklarını yazmıyorum.İstersen araştırıp bakabilirsin.

ECW ve WCW, Space Runaway Ideon, the Nutcacker, Pankration, The Steadfast Tin Soldier, Mou gaan dou, Antaeus, Gulliver’s Travels, The Hunchback of Notre Dame bu sıraladıklarımın hepsi Dressrosa Arc'ın içinden. Birazcık da serinin genelinden örnekler vereyim, Naruto örneklerini sabırsızlıkla bekliyorum.

The Times They Are a-Changin'
For Whom the Bell Tolls
CDA
Mozart-bunu kolay kolay bulamazsın arayarak yorulma, rica edersen söyleyebilirim-
The Island of Dr. Moreau
Den Lille Pige med Svovlstikkerne
Through the Looking-Glass
City Hunter
Quetzalcoatl
Bataille de Lépante İnebahtı Savaşıdır kendisi
Cyborg Grandpa G

Dalí
Picasso
Munch
Brewster F2A
Pueblo de Taos
The Lost World
Noah's Ark
Mont Saint-Michel
Jonah and the Whale
King Midas
Gin rummy
Sen to Chihiro no Kamikakushi

İnanır mısın say say bitmiyor bunlar.
Serinin bolca easter egg barındırması, popüler kültür referansı yapması ile mitoloji, kültür, hikaye anlatısının ya da en azından benim dediklerimin alakası nedir ? :D

Naruto için örneklere gelince, japon,çin ve hindu mitolojisine bakadur.
Ama bu bir kıyas değil. Üstelik bu kartını rahatlıkla ; "demek ki Naruto daha orijinal olanmış" diye çeviredebiliriz(ben öyle demezdim ancak senin çektiğin bu saçma nokta sayesinde gayet söylenebilir bir şey).

Naruto uzun bir seri tutarsızlıklar olması normal demişsin ve One Piece de tutarsız diye kendince eğlenmişsin. Forumda her iki mangayı okuyan yığınla insan vardır. Sence kaçı Naruto One Pieceden daha tutarlı ilerliyor der.
One Piece Fanalrı için kurulmuş bir "FAN" sitesinde mi ? :D :D Sağlıklı bilgi filtreleme şeklin bu mu yani :D Süpermiş. Bir de her daim çoğunluk neye meyil ediyorsa o daha kaliteli mi oluyor ? O zaman film yazarlığı okuma. Marvel Sinematik Evren filmlerini izle sonra da "Ben artık Sinemayım" dersin :D Örnek egzecere olmuş olabilir ancak fikrini sağlamak için foruma yaslanmak cidden saçmaydı.

Ben "One Piece Tutarsız" diye kendimce eğlenmedim ! Cümle içinden mana çekmeyi beceremeden film yazarlığı eminim çok zor olacaktır. Benim orada dem vurduğum şey. "Eğer OP'nin tamamıyla tutarsız ve aksine bu hiç tüketmediğin serinin tutarsız olduğu" fikrine sahipsen bunun fanatik bir biçimde sevimli olduğu idi (kinaye ile beraber elbet). Ama sen demogoji kartınla "One Piece de tutarsız diye eğlenmişsin" gibi 3. sınıf politikacı çıkarımı ile çıkageldin :D

Satış rakamlarının da her zaman Narutoya anlamlı bir fark atmış olması da bu konuda Narutodan daha başarılı bir manga olduğunu düşünmem için bir bilgi veriyor bana
Youtube izlenme rakamlarında da Justin Bieber ve PSY, Mozart, Beethoven, Queen, Michael Jackson, Beatles a fark atıyor. Herhalde bu müzik ve sanat ikonlarından daha iyi olmalılar. Sen bu yüzeysellikle film yazma hocam.

Çizim konusuna geldik şimdi. Manga çizimlerini kıyaslamak için mangaları okumuş olmak ne kadar bir kriter olabilir bilemiyorum. Ben yorum yapmadan aynı tarihte çıkmış bölümlerinden bir kaç sayfa bırakıyorum buraya. Kararı başkaları da verebilir.
Rezalet bir kıyas yöntemi daha biri 900 küsür diğeri 700 küsür "HAFTALIK" çıkan bir seriden sadece 4 haftanın görsellerini aldın ve karşılaştırın dedin. Hem de iki seride çizim tarzı olarak çok çok farklı güçlere sahipken :D :D Ve işin komiği attığın panellerde iki seri arasında devasa bir fark olmadığını gösteriyor. Aksine Kishimoto'nun güçlü yanları var, Oda'nın güçlü yanları var ancak çok çok iki farklı tarz. Görecelilik var yani. Alıcıya kalmış bir seçim bu. Ama biri diğerinden daha iyi bir ressam gibi bir durum söz konusu değil.

Ama çıkan mangaların türü "Battle Shounen" yani Savaş, aksiyon içerikli haftalık çıkan seriler olduğu için bu işin "battle" kısmına, ruhuna kishimoto'nun daha yakıştığını. Oda'nın ise daha kendine has ayrı bir kulvarı olduğunu düşünüyorum.

Hocam, konuya film yazarlığı diye girip, "Forumdakilere soralım" ile çıkman büyük hayal kırıklığı idi :D Bir önceki mesajımdan hiç bir şeye de cevap veremeyip sadece sonuna kadar "inkar" butonuna basmışınız...

Hala OP nasıl her arc farklı ortamlara sokuyor bir laf yok. Kültürel göndermeleri söylemişsiniz bu da zaten benim bahsettiğim "kozmetik farklılık" tanımının içine giriyordu :D Nitekim savıma da bir destek atmışsınız farkında olmadan elinize sağlık.


Keşke sadece bir OP fanı olarak tartışmayı yürütseydin hocam, hiç bu "sen ne eğitimi aldın bilmem ama ben film yazarlığı eğitimi alıyorum. bilirim bu işleri" kartıyla girmeseydin. Çünkü o şekilde girip de sonuç bu olunca daha da bir kötü oldu ... Neyse, finalde herkesin fikri kendinedir sonuçta. Ben noktama değindim, amaçladığım şeyi yaptım. Herkese iyi günler.
 
Ben yalnızca üç beş cümle ile aklımdakileri aktarmışken bu kadar tetiklenip on paragraf cevap yazmandan anladığım Naruto'nun One Piece'den iyi bir manga olduğunu düşünüyorsun.
Gerisini okumadım konum da değil lakin evet Naruto birçok anlamda One Piece’den iyi bir seri. Muhtemelen One Piece’in bitişi daha epic olacaktır bu kadar uzun ve lastik gibi olduğundan ancaaak; Naruto one piece’in aksine çocuk serisi değildir. Müzikleri kesinlikle daha güzeldir. Karakterlerdeki duygusallık çok daha derin işlenir çünkü her arc leblebi gibi karakter değişmez ve tüm gereksiz karakterleri ezberlemek zorunda kalmazsın. Bir kere karakterlerin kişilikleri vardır örnegin koy sakurayı gerçek hayata sırıtmaz shikamaruyu koy sırıtmaz. Ama one piecedeki neredeyseki tüm karakterler çok fantastik ve birçok duygu yoğunlukları çok yapay. Narutodaki duygusal akış ilk bölümden son bölüme kadar o kadar yoğundur ki izleyen insana hem birşey katar hem de örnek olur. Örnegin; seriye ilk basladıgım ergenlik yıllarımda her karakterden kendime uygun bir özelligi geçirmeye calısmısımdır. Hatta bugün bile instagram duvarımda Shisui’nin Itachiye verdigi öğüt yazar. Ama one piecede bugüne kadar duydugum en anlamlı söz serinin basında Rogerin gidin arayın hazinemi sözleridir.
Savaş sahnelerine girmeye bile gerek yok. One piecede yavaslıktan en güzel vsyi bile( ki bu da 2-3 ü geçmez)10 bölümde anca bitirebilirken narutoda doya doya tadına bakabilirsin. Naruto 2 manga 1 anime bölümken one piece 0.75-1 manga 1 anime bölümdür ki bu da anime izlenmesini one piecede daha da çekilmez yapar.
Ben one piecei sadece sonunu görmek için takip ediyorum, her hafta okuyup yada izleyip keyif aldıgımdan degil.
 
Son düzenleme:
Sen One Piece'in neden daha iyi bir seri olduğunu yazmayı beceremezken hatta kıyasladığın serilerden biri hakkında sadeceçok yüzeysel bilgi sahibi iken başkasından niye kıyas yapmayı bekledin ki ? Ayrıca benim Naruto neden daha iyi tartışması yapmak isteğim ya da amacım ya da sebebim olsa yapardım. Benim mesajlarımın amacı, seninkilerinin ne kadar boş olduğunu göstermek ve tüketmediğin bir eser hakkında yalan yanlış yaslamanın gereksiz olduğunu göstermekti.
O uzunca mesajı yalnızca kişisel tatmin ve aşağılama için yazdığını fark etmemiştim. Özür dilerim.

Maalesef ülkemizde bir şeyin üzerine eğitim alan herkes o şeyin hakkını veremiyor. Ayrıca film yazarlığında size "Hiç tüketmediğin eseri göm, fanatizm yap." diye mi tembihliyorlardı ?
Nasıl bir değerlendirme şekli var ? Okumadan, izlemeden değerlendirme şekli mi ?

Ayrıca orada bahsi geçen şey değerlendirme şekli değil güçlü yanları, temalarının ağırlığının kaydığı metadır ya da metalardan biridir. Ama sizin eğitim biraz yaş demek ki...
Yazdığın mesaj bu.
Gerçek 1: Evet One Piece daha "serüven" bazlı bir seri iken Naruto daha "karakter gelişimi" bazlı bir seridir. Bu birinin diğerinden daha iyi olduğu ya da daha kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bu tarz farklılığıdır. Beğenen kişiye kalmıştır. Önemli olan yazarların bu tercihlerinin içini ne kadar doldurabildiği. Şimdi ona da geleceğiz.

İlk mesajında bunların birer tarz farklılığı olduğunu söylemişsin. Bunu yaparken de kendini bilir kişi konumuna koyarak gerçek 1 falan demişsin. Ben buna cevaben bunlar farklı başlıklar ve kendileri aralarında değerlendirilir yazınca da aslında serilerin güçlü yanları bunlar diyorsun.

Hadi dediğin gibi kabul edelim, Naruto'nun güçlü yanı olan karakter gelişimi One Piece'in önünde diyorsun ancak bir tane bile örnek vermiyorsun. Benim gibi seriyi okumamış birisine bile verecek bir örnek bulamadıysan nasıl oluyor da Naruto bu yönü ile güçlü oluyor.

İroni ile soran olmuş ona da bir örnek vermemişsin.
Narutoda karakter gelişiminden sonrasını okumayı çok istedim ama yapamadım. ÖZÜR DİLİYORUM.

Okursun bir zahmet. Ayrıca sen okumadan bir seriyi aforoz ettin, benim tek yaptığım "Bakın bu mesaj ne kadar boş" demekti. Boş olması benim suçum değil. Ve bu bir aforoz değildi.
Neredeyse uzun soluklu tüm mangalar için bu durum böyledir. Naruto içinde böyle. Özellikle shounen piyasasında çok yaygındır.
Şekerle kaplamak (sugarcoating) için "parallellik" deyip geçebilirsin elbette ancak bu kadar uzun soluklu bir seride bu kadar fazla hikaye örgüsü barındıran devasa bir hikayede paralelliğin bu denli sık kullanımı da zaten daha büyük bir perspektifte yine = Tekrar olur. Fakat dediğiniz kimisinin hoşuna gider kimisini rahatsız eder kısmına katılıyorum. Bu doku tekrarından sıkılmayan aksine zevk alan için hiç bir sorun teşkil etmez elbette. Ancak bu "Sürekli farklı dünyalara sokar" iddiasının sadece kozmetikte kaldığı gerçeğini de değiştirmiyor maalesef.

Benim mesajımı boşa çıkarmak için "seriyi okumadan geveleme" yazman yeterli iken kendi ön kabullerin ile One Piece'i eleştirip durmuşsun. Örnek verebildiğin tek konu One Piece'in arc kurgularının birbiri üzerine oturması. Senin tam yapamadığını yapıp daha farklı bir örneği ben koyuyorum.

Kısım 1: Yeni Tayfa Üyesi Şablonu
1. deniz, Doğu Mavi : Zoro (2. erkek üye) - Nami (3. kadın üye) - Gaimon (Teklif Reddeden) - Usopp(4. erkek üye) - Sanji (5. erkek üye) - Crocus (Roger Korsanları)

2. deniz, Grand Line:Cennet: Chopper (6. erkek üye) - Robin (7. kadın üye) - Vivi (Teklif Reddeden) - Franky (8. erkek üye) - Brook (9. erkek üye) - Rayleigh (Roger Korsanları)

3. deniz, Grand Line:Yeni Dünya: Jinbei (10. erkek üye) - X (11. kadın üye) - Z (Teklif Reddeden) - Y (12. erkek üye) - Y (13. erkek üye) - R (Roger Korsanları)
Görüldüğü gibi her denizde olan katılımlarda genel bir sıra ve mantık gözetilmiştir (E-K-E-E-R)East Blue ve Grand Line’dan 4’er kişi katılmış olması Yeni Dünya’dan da 4 kişi katılması beklentisini oluşturmuştur. Ayrıca tayfanın isminin de goroawase(ikinci kısma bakın) ile 13 kişiye işaret ettiği düşünülüyor.

Mugiwara no İchimi => İchi:1, Mi:3 => 13. 13 kişilik bir tayfa.

Ayrıca her denizde katılan karakterlerin katılım sıraları arasında paralellikler gözlenmiştir.
East Blue'dan gelen karakterler ve Grand Line'dan paralellikleri;

1. Zoro = Chopper = Jinbei
  • İlk gösterimlerinde her ikiside bağlıydı. (Zoro denizcilerde, Chopper ise Kureha’nın kızağında)
  • Her ikisi de toplumdan dışlanmış ürkütücü lakaplara sahipti(Şeytan Zoro- Canavar Chopper)
  • Luffy Zoro'nun katanalarını kurtarırken, Chopper'ında bayrağını korumuştur.
  • Kaptan Morgan'dan denizciler dahi nefret ediyordu, Wapol'den kendi halkı nefret ediyordu.
Bunlar her denizde tayfaya katılan 1. erkeklerin ortak özellikleri. Şimdi Yeni Dünya da tayfaya katılımı resmiyet kazanan birinci erkek üye yani Jinbei'i inceleyelim;
  • Jinbei ilk gözüktüğünde, Zoro ve Chopper gibi Impel Down'da bağlıydı.
  • Jinbei'in lakabı yakuza ve insanlar ona canavar diyor.
  • Luffy Zoro'yu mermilerin önüne atlayarak kurtardı, Chopper'ı Wapol'den kurtardı, Jinbei'i Impel Down'dan kurtardı.
  • Shell Town'da insanlar kaptan Morgan'dan korkuyordu. Drum adasında insanlar Wapol'den korkuyordu, Impel Down'da ise mahkumlar Magellan'dan korkuyordu.
  • Üçünün de hayalleri mücadele içerir, Zoro kılıç mücadelesi - Chopper hastalık mücadelesi - Jinbei ırkçılık mücadelesi
2.Nami = Robin
  • İkisi de tayfaya başlangıçta geçici olarak katıldı.
  • İkisi de Luffy'nin şapkasını kafalarına taktı.
  • İkisi de kurtarıldıktan sonra tayfaya kalıcı geldi.
  • İkisinin de anneleri öldürüldü. (Arlong-Bellmere , Olvia-Buster Call)
  • İkisinin de hayalleri keşif içerir, Nami haritası için Dünya'nın keşfi - Robin Kayıp yüzyıl için tarihin keşfi.
3.Usopp = Franky
  • İkisi de baş belasıydı. (Usopp köyüne sıkıntı veren bir yalancıydı, Franky ise halkı rahatsız eden bir çete lideri.)
  • İkisinin de takipçileri vardı. (Usopp korsanları-Franky ailesi)
  • İkisi de Luffy ile ciddi dövüşler yaptı.
  • İkisi de ilk gözüktüklerinde Luffy'e yüksek bir yerden baktılar.
  • İkisinin de kendi lakapları vardı. (Kaptan Usopp - Patron Franky)
  • İkisinin de sonradan değişen lakapları olmuştur. (God Usopp - Cyborg Franky)
  • İkisinin de hayalleri itibar ve şöhret içerir, Usopp denizin cesur savaşçısı olmayı - Franky Sunny'nin onun gururunu taşıyabilecek bir gemi olması
4.Sanji = Brook
  • İkisi de yüzmekte olan bir gemiden girdi tayfaya (Baratie-Eski Rumbar korsan gemisi)
  • İkisi de eskiden korsan olan bir grubun içinden geldiler (Zeff tarafından yetiştirildi - Rumbar Korsanları üyesi)
  • İkisi de ilk gözüktüğünde tayfanın gemisi çalındı. (Baratie'de Nami gemiyi çaldı-Thriller Bark'ta Perona çaldı)
  • Luffy iki kişiyi spesifik olarak belirtmişti bir aşçı ve müzisyen.
  • İkisinin de denize açılmasını engelleyen şeyler vardı. (Zeff'e olan borç-Gölgesi)
  • İkisi de ilk gözüktüklerinde ellerinde sıcak içecekler bulunuyordu. (Çorba tabağı - Kahve Fincanı)
  • İkisinin de hayalleri denizin belirli bir bölümüne ulaşmayı içerir, Sanji All Blue - Brook Laboon.
  • İkisinin de güçlü ahlak anlayışları vardır. (Sanji ellerini asla kullanmaz, Brook sözünü her zaman tutar)

1- Tema: Adaletsizlik (1. erkek)
  • Morgan denizci kaptanı olarak gücünü kötüye kullanıyordu. /Zoro
  • Wapol ülke kralı olarak gücünü kötüye kullanıyordu. /Chopper
  • Big Mom korsan kaptanı olarak gücünü kötüye kullanıyordu. /Jinbei
2- Tema: Hükümeti kullanarak kötülük yapmak (2. kadın)
  • Arlong denizcilere rüşvet vererek kötülüklerini örtmüştür. /Nami
  • Crocodile Shichibukai ünvanını kullanarak kötülüklerini örtmüştür. /Robin
3- Tema: İhanet (3. erkek)
  • Kuro, malikane de bir kahya gibi gözükerek planını yürüttü. /Usopp
  • CP9 ajanları Water 7'da marangoz gibi gözükerek planlarını yürüttüler. /Franky
4- Tema: Sinsi ve Aldatıcı (4. erkek)
  • Don Krieg, sadece yemeğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek Baratie saldırdı.
  • Moria, bir fıçı göndererek tayfayı 'Şeytan Üçgeni'ne sürükledi.

Senin aksine ben One Piece konusunda ön kabuller ile gelmiyorum ve her seferinde örnek bırakmaya çalışıyorum ancak onlar da senin nezdinde pek kabul göremiyor.

Serinin bolca easter egg barındırması, popüler kültür referansı yapması ile mitoloji, kültür, hikaye anlatısının ya da en azından benim dediklerimin alakası nedir ? :D

Naruto için örneklere gelince, japon,çin ve hindu mitolojisine bakadur.
Ama bu bir kıyas değil. Üstelik bu kartını rahatlıkla ; "demek ki Naruto daha orijinal olanmış" diye çeviredebiliriz(ben öyle demezdim ancak senin çektiğin bu saçma nokta sayesinde gayet söylenebilir bir şey).
Saklı yumurta diyerek One Piece'in hikayesi ve karakterleri ile beraber işlediği ve benim örnek bıraktığım konuları küçümsemeye çalışma. Genel manada saklı yumurtaları keşfetmek keyif verici bir şey olmaktan öteye gitmez. Oda'nın One Piece'in içine işlediği detayları GTA ve Google işgüzarlığı olan easter egglerle bir tutarak bu konudan sıyrılmaya çalışıyorsun. Ancak One Piece'in içindeki bu detaylar bilgilendirici ve öğretici olması ile eserin değerini çarpan bir unsur.

Tokugawa döneminden tut BMGK'ya oradan İspanya İç Savaşı'na ondan da Dante'nin Cehennemine ulaşabilen referansları easter egg olarak görmek yada bu nedenle seriyi özgün olmamakla suçlamak cidden saçma bir hareket.

Sanki Pandaman örneği vermişim de beyefendi easter egg diyor.

He eğer saklı yumurta istersen de en babasını yine One Piece'de bulursun. Şunun bir benzerini Naruto'da gösterebilir misin?

Bölüm 2: 325 Kuramı
2010 yılında 59. Cilt sbslerinden birinde bir kişi tayfa üye meyveleri hakkında garip bir bağlantı kurarak bir soru sordu Oda’ya.
R: Odacchii! Muhteşem bir şey fark ettim. Hasır Şapkaların yedikleri meyveler 1-10 aralığındaki sayılara denk geliyor!!

Luffy - gomu gomu (5.6.5.6)

Chopper - hito hito (1.10.1.10)

Robin hana hana (8.7.8.7)

Brook – yomi yomi (4.3.4.3.)
Yani (1.3.4.5.6.7.8.10) var ama (2.9 yok). Buna göre Nikyu Nikyu meyvesini(2.9.2.9) yemiş Kuma tayfaya katılabilir mi? Lütfen bana söyle!!
O: VAAAAV! Cidden şaşırdım. Peki ne şekilde şaşırdım? YORUM YOK!!! SIRADAKİ!
325 kuramının doğuşu buradan geliyor.

Öncelikle goroawase adıyla bilinen bu Japonca kelime oyununu tanıyalım. Goroawase belirli hecelerin belirli sayılara denk getirilmesi ile yapılır. Bu heceler ve denk geldikleri sayılar şu şekilde;
Türkçe bir örnek vermek gerekirse, -Babam ile 23'e araba bakmaya gittik.
2 (Ni) - 3 (San) => Nissan
Nissan etkinliklerde de 23 numarasını kullanır.
Bu garip bağlantı da Oda’nın tayfa üyelerinin şeytan meyvelerinin isimlerinin rastgele olmadığını, belirli bir kurala dayandıklarını gösterdi. Soruyu soran kişi de kalan 2 ve 9 rakamları ile bulunan bir meyve olan Kuma’nın meyvesi Nikyu Nikyu No Mi(Pati Pati)ni akla getirerek yeni tayfa üyesinin o olup olmayabileceğini sormuş.( Teorinin o anki haliyle 2 ve 9 yerlerini değiştirilerek farklı meyveler de oluşturulabilirdi. Sonradan çıkarılan farklı bağlantılarla teori bayağı gelişti tabi.)

Bunun garip bağlantının keşfinin ardından Thousand Sunny olan gemimizin adının Oda tarafından Sunny Go olarak kırpılması, acaba bu gemiye de bu durumun eklenmesinden mi kaynaklı diye bir iddia ortaya atıldı.
Sunny Go => San (3) - Ni (2) - Go (5) = 325

Daha sonra tayfa üyelerinin meyvelerine karşılık gelen sayılar toplandı.

Gomu Gomu = 56
Hito Hito = 110
Hana Hana = 87
Yomi Yomi = 43

325’ten bu sayıların toplamı çıkarıldığında tesadüf ki 29 yapıyor.
Peki sayılarımızın toplamı ne yapıyor? 296. Bir çağrışım yaptı mı? Kendisi Sbsdeki soruda bahsedilen Nikyu Nikyu meyvesinin sahibi Bartholomew Kuma’nın eski kafa ödülüdür.

Daha da ilginci eksik olan 2.9 sayıları, Kuma'nın doğum gününe tekabül ediyor. (9 Şubat, 2. ayın 9'u) (Bu doğum günü kuralına tayfamızda bir kişi uyuyor, Brook.3 Nisan, 4. ayın 3'ü)

Tüm bu tesadüfler(!!!) göz önüne alındıktan sonra 325 kuramı giderek kabul görmeye başladı. Ayrıca Kuma'nın kendisinin veya Nikyu Nikyu yemiş birinin tayfaya katılma durumu hatta Franky'nin Nikyu Nikyu no mi yeme spekülasyonlarının tamamının çıkışı burası olmuştur.
(325 durumunun kabul görmesi ile 9.2 sıralamasının olma durumu ortadan kalkmış, 2.9 düşünülmüştür).

Ve son olarak 775. bölümde mangakanın çizdiği renkli görsel.

Tabi bu kural kabul gördükten sonra haklı olarak 2 ve 9 sayılarının illaki Nikyu Nikyu’yu temsil etmeyeceğini, farklı meyve veya farklı güçlerin de 2 ve 9'u temsil edebileceği söylendi.
One Piece Fanalrı için kurulmuş bir "FAN" sitesinde mi ? :D :D Sağlıklı bilgi filtreleme şeklin bu mu yani :D Süpermiş. Bir de her daim çoğunluk neye meyil ediyorsa o daha kaliteli mi oluyor ? O zaman film yazarlığı okuma. Marvel Sinematik Evren filmlerini izle sonra da "Ben artık Sinemayım" dersin :D Örnek egzecere olmuş olabilir ancak fikrini sağlamak için foruma yaslanmak cidden saçmaydı.

Ben "One Piece Tutarsız" diye kendimce eğlenmedim ! Cümle içinden mana çekmeyi beceremeden film yazarlığı eminim çok zor olacaktır. Benim orada dem vurduğum şey. "Eğer OP'nin tamamıyla tutarsız ve aksine bu hiç tüketmediğin serinin tutarsız olduğu" fikrine sahipsen bunun fanatik bir biçimde sevimli olduğu idi (kinaye ile beraber elbet). Ama sen demogoji kartınla "One Piece de tutarsız diye eğlenmişsin" gibi 3. sınıf politikacı çıkarımı ile çıkageldin :D
Aynı burada kullandığın emojilere benzer şekilde hatta daha zahmetli bir şekilde gif bırakmışsın ve kendi kendine eğlenmediğini söylüyorsun. Bu mesajında da kişiliğim hakkında yorum yapmaya başlamışsın. Profilinden gördüğüm kadarı ile yaşın büyük ancak ne yalan söylemekten uzak duruyorsun ne de insanların kişisel özellikleri ve yetenekleri hakkında boş konuşmaktan kendini alabiliyorsun. Cidden yazık.

Gerçek 2: Diğer tüm uzun soluklu edebi eserlerde, mangalarda, çizgi romanlarda olduğu gibi Naruto'da da tutarsızlıkların bolca olduğu bunlardan bazılarının da kişileri çok sinir edebileceği doğrudur. Ancak sorun şu; "One Piece tutarlı mı ? " Eğer cevabın evet ise o zaman;


Yine gerçek diye başlık koyarak bir şeyler kanıtlamaya çalıştığın mesajı buraya bırakıyorum.

Dediklerimin haklı olması için One Piece'in tamamen tutarlı bir eser olması gerekiyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışmışsın. Naruto seven insanlar bile serinin saçmalama konusunda yeni bir çıta koyduğunu söylerken One Piece ve Naruto kıyası yaptığım noktada One Piece'in tamemn tutarlı olması gerektiğini mi düşünmem gerekiyor? Keşke sen 3. sınıf siyasetçi taktiği kullanabilecek zeka düzeyinde olsaydın.

Cümle içinden hangi manayı nasıl çekemediğim konusundaki aşağılayıcı yorumunu silip özür dilediğin zaman zeka seviyen hakkındaki yorumu silip özür dilemek konusunda hiç bir çekincem olmadığını bilmeni isterim.

Youtube izlenme rakamlarında da Justin Bieber ve PSY, Mozart, Beethoven, Queen, Michael Jackson, Beatles a fark atıyor. Herhalde bu müzik ve sanat ikonlarından daha iyi olmalılar. Sen bu yüzeysellikle film yazma hocam.
Yok vazgeçtim. Zeka düzeyin hakkındaki yorumum çok yerindeymiş.

Çağdaş olmayan kişileri tek bir başlık belirleyip o başlık üzerinden değerlendirme yapmak ile neredeyse aynı yıllar arsında satılmış iki manganın satış rakamlarını kıyaslamanın aynı olduğunu düşünüyorsun. Bunu düşünmen utanman için yetmezmiş gibi beni yüzeysellikle suçluyorsun orada da durmayıp ne yapıp yapmamam gerektiği hakkında fikrini belirtiyorsun.

Eğer mesajı yazarken kafanın güzel olduğunu kanıtlarsan zeka düzeyini yeniden değerlendirebilirim.

Rezalet bir kıyas yöntemi daha biri 900 küsür diğeri 700 küsür "HAFTALIK" çıkan bir seriden sadece 4 haftanın görsellerini aldın ve karşılaştırın dedin. Hem de iki seride çizim tarzı olarak çok çok farklı güçlere sahipken :D :D Ve işin komiği attığın panellerde iki seri arasında devasa bir fark olmadığını gösteriyor. Aksine Kishimoto'nun güçlü yanları var, Oda'nın güçlü yanları var ancak çok çok iki farklı tarz. Görecelilik var yani. Alıcıya kalmış bir seçim bu. Ama biri diğerinden daha iyi bir ressam gibi bir durum söz konusu değil.

Ama çıkan mangaların türü "Battle Shounen" yani Savaş, aksiyon içerikli haftalık çıkan seriler olduğu için bu işin "battle" kısmına, ruhuna kishimoto'nun daha yakıştığını. Oda'nın ise daha kendine has ayrı bir kulvarı olduğunu düşünüyorum.

Hocam, konuya film yazarlığı diye girip, "Forumdakilere soralım" ile çıkman büyük hayal kırıklığı idi :D Bir önceki mesajımdan hiç bir şeye de cevap veremeyip sadece sonuna kadar "inkar" butonuna basmışınız...

Hala OP nasıl her arc farklı ortamlara sokuyor bir laf yok. Kültürel göndermeleri söylemişsiniz bu da zaten benim bahsettiğim "kozmetik farklılık" tanımının içine giriyordu :D Nitekim savıma da bir destek atmışsınız farkında olmadan elinize sağlık.


Keşke sadece bir OP fanı olarak tartışmayı yürütseydin hocam, hiç bu "sen ne eğitimi aldın bilmem ama ben film yazarlığı eğitimi alıyorum. bilirim bu işleri" kartıyla girmeseydin. Çünkü o şekilde girip de sonuç bu olunca daha da bir kötü oldu ... Neyse, finalde herkesin fikri kendinedir sonuçta. Ben noktama değindim, amaçladığım şeyi yaptım. Herkese iyi günler.
Kusura bakma 350 bölümü bu mesajlara gömüp bir değerlendirmede bulunmam çok kolay değil. Ancak dediğin gibi burada farkın alıcıya kaldığını kabul edersen benim bıraktığım örnekler Oda'nın bu konuda daha üstün olduğumu düşünmeme yetiyor.

Bir sonraki mesajına özür dileyerek başlayacaksan verdiğin cevabı okuyacağım ancak aksi durumda iki mesaj yazarken saygıyı elden bırakan bir herif olduğunu düşünüp okumayacağım için hiç yazma.

Gerisini okumadım konum da değil lakin evet Naruto birçok anlamda One Piece’den iyi bir seri. Muhtemelen One Piece’in bitişi daha epic olacaktır bu kadar uzun ve lastik gibi olduğundan ancaaak; Naruto one piece’in aksine çocuk serisi değildir. Müzikleri kesinlikle daha güzeldir. Karakterlerdeki duygusallık çok daha derin işlenir çünkü her arc leblebi gibi karakter değişmez ve tüm gereksiz karakterleri ezberlemek zorunda kalmazsın. Bir kere karakterlerin kişilikleri vardır örnegin koy sakurayı gerçek hayata sırıtmaz shikamaruyu koy sırıtmaz. Ama one piecedeki neredeyseki tüm karakterler çok fantastik ve birçok duygu yoğunlukları çok yapay. Narutodaki duygusal akış ilk bölümden son bölüme kadar o kadar yoğundur ki izleyen insana hem birşey katar hem de örnek olur. Örnegin; seriye ilk basladıgım ergenlik yıllarımda her karakterden kendime uygun bir özelligi geçirmeye calısmısımdır. Hatta bugün bile instagram duvarımda Shisui’nin Itachiye verdigi öğüt yazar. Ama one piecede bugüne kadar duydugum en anlamlı söz serinin basında Rogerin gidin arayın hazinemi sözleridir.
Savaş sahnelerine girmeye bile gerek yok. One piecede yavaslıktan en güzel vsyi bile( ki bu da 2-3 ü geçmez)10 bölümde anca bitirebilirken narutoda doya doya tadına bakabilirsin. Naruto 2 manga 1 anime bölümken one piece 0.75-1 manga 1 anime bölümdür ki bu da anime izlenmesini one piecede daha da çekilmez yapar.
Ben one piecei sadece sonunu görmek için takip ediyorum, her hafta okuyup yada izleyip keyif aldıgımdan degil.
Aslında yazdığım mesajı okusan hem manga kıyası yaptığımı hem de One Piece'in düşündüğün gibi bir çocuk serisi olmadığını anlardın.

One Piece içindeki en etkileyici sözün de Roger'ın açılış sözleri olduğunu söylemişsin. Herhalde benim yazımı okumadığın gibi forumun sağ üst köşesini de okumuyorsun. Onun dışında anime kıyası yaptığın için herhangi bir yorum yapmama gerek yok.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık