Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Savaş Lordları, Hükümet Köpekleri miydi?

  • Konbuyu başlatan Gravity
  • Başlangıç tarihi

Shichiler denizcilerin köpeği mi?


  • Kullanılan toplam oy
    285
  • Shiciler kendi iradeleriyle kararlar verir,
  • İnsiyatifler alarak hareket eder,
  • Kendi amaçları için hükumeti kullanır.
Cp-0 ve amiraller gibi kutsal malların malı olmuş oluşumlar ise adaletin temsilcisi olur :fool:

En büyük köpekler Cp-0 ve başta Akainu olmak üzere amiraller topluluğudur. Akainu ismi tesadüf mü sandınız ? :flaugh: Siz bırakın shicileri de denizcilerdeki köpekleri konuşalım :gamyon:
 
Burada karşılıklı çıkar söz konusu köpeği diyemeyiz iki tarafında birlikte çalışmak işine geliyor iki tarafta birbirini kullanıyor.
 
Burada bu kadar tartışılınca benim kafam karıştı bayağı. O yüzden okuduklarımdan yola çıkarak fikrimi baştan sona yazacağım.

Denizciler, Dünya Hükümeti'nin köpeği malesef. Tamam baskın görünen görevleri dünyada düzeni sağlamak, sivilleri korumak vs ama söz konusu kutsal ejderler ve hükümetin sırları olduğunda denizcilerin tek yaptığı köprklik oluyor malesef.

Ama bunun dışındaki görevlerini göz önünde bulundurursak yaptıkları şeyler, mesela Shicibukailik sistemi gayet iyi ve mantıklı.
Denizcilerin işi denizlerde kaosu önlemek. Güçlü bir korsana, korsanlığı bıraktırmak ve kendi gücün olarak korsanlara karşı kullanmak bence güzel bir strateji.
Hiç de köpeklik olmuyor bu.

Shicibukailik ise resmen köpeklik. Baştan niye korsan oldun, denizci emriyle yaşayacaksan? Evet, getirisi var ama emir geldi mi gitmen gerekiyor.
Mihawk'san da şart. Doflamingo'ysan da şart.
İstediğini dw yapamazsın, bir yanlışın ortaya çıkarsa doğruca impeldown'u boyluyorsun. Crocodile ve Doflamingo'da gördük.
Ama bütün shicibukailere köpek denmesi de hoşuma gitmiyor. Çünkü aynı teklifi bütün gün boş bir adada şarap içmek, ya da istediği pisliği yapıp, sırf kılıfına uydurdu diye özgür kalmak için kabul edenle, birilerini korumak için kabul eden insanlar bir olmamalı.
Evet shicibukai olduğunda onurunu terk etmiş oluyorsun ama birilerini korumak için onurunu çiğnemekten çekinmeyen birine köpek demek de yanlış bana göre.
Ben onlara kahraman derim. Bence tayfası için Mihawk'ın önünde diz çöken Zoro'dan ya da tükürdüğünü yalamaktan çekinmeyen Sanji'den farkları yok bu konuda.
Bu yüzden Jimbei ve Kuma benim gözümde kahramanken, Mihawk, Doflamingo, Crocodile hükümet köpekleri.
Hancock'dan emin değilim. Derdi ne bilmiyorum. Karakter olarak çok bencil biri, birilerini koruması fikri aklıma yatmıyor. Ama hep böyle miydi bilmiyoruz. Bu kız senelerce kutsal ejder kölesi olmuş.
Kuma'ya yaptıklarını gördük, yolu çeken esirler "Lütfen bizi öldürün" diye yalvarıyorlardı. Kızın birini esir almışlar. Sonra canları sıkılınca serbest bırakmışlar. Ama canları sıkılana kadar kızane yaptılarsa üç gün dayanamamış, intihar etmiş.
Hancock'un kişiliği orada bpzulmuş olabilir, emin olamıyorum.
Ama Doflamingo öyle mi? Adam köpekliğe doymamış, girmiş bir de Kaido'ya yanaşmış mesela.
Law ise çok ayrı bir mesele. Adam canından geçmiş. Sadece bir amaç için yaşıyor. Onur, gurur, hayal, arkadaş vs hiçbiri umrunda değil. Obsesifçe tek bir şeye kitlemiş kendini. Hani çıkar falan söz konusu değil. Ama Kuma ya da Jimbei gibi de değil.

Bu yüzden benim düşüncem net ama gördüğünüz gibi bayağı dolambaçlı.
 
Aslında hem evet hem hayır karşılıklı çıkar ilişkisi söz konusu.. iki tarafta birbirine güvenmiyor ama birbirine ihtiyacı var. Shichibukailer hükümetin işlerini yapıyor hem kendi tezgahını yürütüyor..
 
tmm bişi demedik.

Jinbei net köpek. Adam ülkesinin iyiliği güvencesi için görüldüğü gibi herkese yamanıyor.

Kötü örnek vermekte üstüne yok. Kuma Denizcilerin değil Hükümetin köpeği, hep böyle kıyıdan dolaşayım da argümanım dikkat çekmeden kabul görsün kafası.
Aklı başındayken Kuma'nın diğer lordlardan bir farkı yoktu.Canının istediğini yaptı Shabondy'de.Sonra bilinmeyen nedenlerden dolayı kendi vücüudunu tamamen hükümete teslim etti o ayrı.O yaptıkları devrim için.Şu anki aklı uçmuş tepesine binilmiş hali köpek tabii ona birşey demiyorum.2 sene önce farklı olduğunu gördük.
 
Balina "köpek" balığı...
Jinbe kadar boş bir karakter yok bence. Hükümet köpeğinden Beyazsakal'ın köpekliğine oradan Koca Ana'nın oradan Luffy'nin.

Birde ilk gördüğümüz zamandan bu yana habire '' Burası öleceğim yer diyip duruyor '' , bomboş bir karakter açıkçası, ölmedi gitti bir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık