Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 940: İsyan Kıvılcımı

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 83 48.0%
  • Orta

    Kullanılan: 66 38.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 24 13.9%

  • Kullanılan toplam oy
    173
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğadan haki toplamak olduğunu sanmıyorum naruto gibi.Bu sadece canlılarda olur ve herkes kendi malzemesini kullanır.

Netleştirmemiştim ama şimdi anlıyorum ki h.haki çarpışması bu fazla haki alanının çarpışmasıymış meğerse.Ben böyle bir sonuca ulaştım.
Haki toplamak değil de var olanı kullanmak diyelim ona. Bence toplamak değil. Avatar da element kontrollerini One Piece'teki haki kontrolü olarak düşün. Serideki canlı cansız her şeyin içinde bu güç var büyük ihtimal. Cidden hakinin en uç noktası bunları kontrol edebilme kullanma üzerine doğru gidebilir bak.:D

@Raiden

Bence orada vücudu çevreleyen haki olarak bahsettiği havadaki haki. Her şeyin özü varı her şeyde bu enerji var anlamına çekiyorum. Çünkü seride haki bence bu ruhsal enerji ile alakalı. Birbiriyle benzer konseptler aslında.
 
Yasu ve Taku kim ya, ilk 10 sayfa gereksizdi. Atlayarak okudum:(

Sonraki bölümler iyiydi, bu sefer yardım eden Caribou olacak, kurgu da hep aynı:p
 
Vücudun etrafındaki haki derken.Haki kendi vücudunu sarmış durumda.Haki bir alan gibi ama sen sadece zırh kısmını kullanabiliyorsun vücudunu saran bölümün.Kalanı verimli kullanamıyorsun.Bu teknik kullanmanı sağlıyor anladığım.

Ve h.haki sahiplerinde bundan çok fazla olduğu için o haki alanı daha büyük olduğu için çatıştıklarında gözle görülür bir etki oluşuyor.Buna da h.haki çarpışması diyorlar.
 
Hyogoro'nun cümlesinden anladığım vücudun çevresinde de haki var ve onu toplaman gerekiyor. Olay bu değil mi? Ray'in bunu öğretmemesi aşırı saçma. Bu tekniği öğretseydi Luffy haki bitti gaç mevzusu olmazdı :bilmem:
Ray savaşa savaşa ögrenebilirsin dedi. Zaten adam temelini ögrettim diyor. Ileriyi ögrettiğini ifade etmiyor.
Ogretememesinin sebebi kendiside bir yardim almadan elde etmistir. Bilmiyordur.:)
 
Nen, reiastu, chakra ve haki temelde benzer şeyler kullanımları farklılık yaratıyor. Bütün canlılardaki haki varken kaç sayı öncesinden öz ve nefes gibi konular ile bunu belirtiyorsa şaşırmamak gerek. Dediğim gibi haki zaten kullanım yönüyle farklılık yaratıyor.
Kullanım yönü olarak temelde anti-şeytan meyvesi gibi duran bir gücü zamanla hiç istemediğim yöne doğru değiştiriyor.
O saydığın şeyler bir yerden sonra karakterleri Duracell reklamındaki ayıcık moda soktu. G4 ile göz kırptı aslında bu duruma.
Özellikle Oda'nın Db etkilenmeleri korkutuyor beni. İş oraya doğru giderse bu gözler bir tane daha Genki Dama vers op kaldıramaz. Düşünsene Wano'daki herkes Kaido'nun inmesi için haki gönderiyor Luffy'e falan.:mad:
Umarım bugüne kadar işlediği şekliyle anti-şeytan meyvesi, irade gibi işlemeye devam eder. Son bölümlerde anlatılan şekli de öyle çok etkili bir şey olmaz da kaldığımız yerden devam ederiz.
 
Luffy hapishaneye düşünce baya bir sövmüştüm Oda'ya ama Luffy'nin hakisini geliştirmeye çalışmasını ve müttefik toplama işini çok güzel bağladı.Ayrıca Nami'ler Luffy'yi bile kurtarmaya gitmediler Law'la birlikte Bepo'ları kurtarmaya gitmeleri saçma olurdu.
 
Yanlış anladığımı düşünmüyorum. Ama dediğin gibi de olabilir.:D Çevreden haki çekmiyor. Hemen çevresindeki hakiyi manipüle edip kullanıyor.

Bunu nerden mi çıkarıyorum?


Sol üst köşede Hyo Amca diyor ki, güç harcamaktan ziyade vücudunu çevreleyen fazladan(gereksiz yerine fazladanı tercih ediyorum) hakiyi kullanmalısın. Bence orada bahsettiği 'exerting power' kısmı kendi haki gücünü harcaması. Onu da koka basmasından dolayı söylüyor bence.

Bu Amiral'lerin günlerce savaşabilmesinin anahtarı bence. Kendi hakilerini de kullanıyorlar ama etraftaki hakiyi de kullanıyorlar. Luffy ve Katakuri'nin 9-10 saatlik savaş sonucunda nasıl bir hale geldiklerini gördük. Bence aşırı koka kullanmıyla alakalı. Savaşlarına bir bak. Adamlar koca koca elephant gatlinglere koka basıyordu kaç kere.
Senjutsu olabilir mi bu:D
 
Bölümde bazı sıkıntılı yerler var. Resimleri görmeden, sadece metin üzerinden çevirdiğim için çoğul ve tekil karışıklığı olmuş. Vakit olduğu zaman düzeltirim. Dün sabahın beşinde hala bununla uğraşıyordum. Çeviren arkadaşım dayanamayıp yattı, o yüzden böyle vermek zorunda kaldık. Kusura bakmayın.
Amme hizmetinde kusur aranmaz. Elinize sağlık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık