Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Canavar Üçlü Güç Artışları İncelemesi

Luffy başka ya asdfasdf :D



Neden koka basmadı diye eleştirilebilir ama koka basmayışı silahlanma seviyesini belirleyici bir unsur olmadığı için silahlanması zayıf, kötü vs. diye eleştirilemez :)
Nasıl belirleyici unsur değilmiş. Fanlığı bırakıp mantıklı konuşalım, ya b.hakisi zayıf ya da beyin özürlü Zoro, ikisinden birini kabul etmek zorundayız.

Bir insanın b.hakisi ile saldırıyı engelleyebilecek iken engellememesi sadece şov veya karizma kasmak içinse Oda ile işimiz var demektir.
 
Luffy başka ya asdfasdf :D



Neden koka basmadı diye eleştirilebilir ama koka basmayışı silahlanma seviyesini belirleyici bir unsur olmadığı için silahlanması zayıf, kötü vs. diye eleştirilemez :)
Zoro'nun silahlanması kötü demedim ki hocam :D Zoro'nun silahlanmasının iyi olduğunu bile düşünüyorum.Ama k.haki de eksikliği var o çok net bence :D
 
Hala mı tartışıyorsunuz len? Rayın da shanksin de kılıcı kokuto değil ne olmuş :D Crackerin de değil? Shiryunun da değil? Bunların hakisi düşük mü?
Luffy BAA'da Hordy'nin ısırığına b.haki sertliği yetmedi. Ordaki dövüşten bu yana kullanmaya devam ediyor. Bellamy'nin en güçlü tekniklerini yerken de kullanıyor. Kullanmasa belki de çok daha kötü darbeler alacak. Ama önemli olan bu kullanımların, Rayleigh'nin dediği savaşlar içerisinde aşırı kullanım ile örtüşüyor olması. Luffy sürekli kullanıyor. Dof karşısında da kullanıyor. Dof'tan bütün şehrin dönüştüğü ip saldırıları yiyor. Onda da savunuyor.

Bu tarz savunma sayesinde gelişiyor ki Cracker'in delici saldırıları delmek yerine sadece uçuruyor. Delinmekten kendini koruyabiliyor.

Cracker, Rayleigh, Shanks bu adamların Kamazo'nun darbesiyle ya da Hawkins'in çivileriyle delindiğini görelim o zaman b.hakilerini sorgularız.

Shanks, Magma yumruğu blokluyor. Rayleigh çıplak ayak Kizaru'nun darbesini yansıtıyor. Cracker'in zaten o tarz darbe aldığını görmedik.

Zoro'nun olması gerektiği sıra bu b.hakiyi hiç kullandığını görmedik. Ya kullandığı halde deliniyor. Ya da beyni onu kılıca basmaktan başka ne işe yarayabileceğini düşünmekten aciz.:D Bana kalırsa eksik kaldığı için böyle. Zoro , Kara kılıca sahip değil diye yerilmiyor. Zoro daha kara kılıcı nasıl elde edeceğini bilmiyor. Oysa Mihawk söylemişti. Eğer ki kılıcındaki bir çentiği bile leke olarak görürsen her kılıç kara kılıç olabilir diyor. Bunun da yine aşırı kullanımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Zira Shusui'nin de bir çok savaşın ardından kara kılıca dönüştüğü söylendi. Anlayacağın Zoro'dan yeterli kullanımı görmedik. İster rakip olmadı diyin ister başka bir şey.

Bu gelişmesine engel işte. Bak bütün sözler birbiriyle uyumlu. Hep savaşlar içinde aşırı kullanım ve güçlü düşmanlara karşı savaşmaktan dem vuruluyor.

Benim Rayleigh'nin, Gyukimaru'nun ve Mihawk'ın söylemlerinden çıkardıklarım bunlar.
 
Şimdi kara kılıç olayının nasıl olduğu, şartları neler falan açıklanmadı. Her kara kılıç yapanın hakisi çok mükemmel diye bir kaide yok. Al, databook'ta Vista'da kara kılıç yapıyor diyor. Sonuç? Zoro'nun nasıl yapacağı, yaptığında nasıl bir şey olacağı belli değil. O yüzden bazı şeyleri ona bağlayıp Zoro'nun hakisi sağlam demek boşa.
Tamam işte Zoro büyük ihtimal en iyisini falan yapacak çünkü içinde yatan potansiyel çok yüksek.
Yahu karakteri seviyor diye hemen güçlü mü yapması lazım? Karakteri sevse de, bu karakterlerin seri içinde bir yeri var. Kaldı ki Zoro dövüldüğünde de kabul mü ediyorsunuz? Aha daha geçen bölüm deldiler adamı. Sonuç? Bin dereden so getirip yok bu senaryo, yok bu şöyle diye mazeret uydurdunuz. Ama size göre illa büyük birisinden dayak yemesi lazım. Adam Hawkins'ten ayar yer, mazeret. Kamazo'dan tek yer, mazeret....

Senin Dof ile alakalı, WCI ile alakalı yerlerin halamın bıyığı olsa amcam olurdu hesabı. Alakasız yerler yani. Zoro'yu Pica karşısında gördük. Gözlemi zayıf, uzun menzilli saldırı gücü zayıf, silahlanması zayıf. Eee bu kadar şeye rağmen hala niye Dof ile karşılaşmadı falan. Mangaka gösteriyor Zoro'nun zayıf yönlerini ama görmek ne ala. En basitinden Luffy hariç Dof'un kitlemesinden kurtulan kim var? Jozu bile kurtulamadı. Luffy de hacmini falan genişletti. Zoro nasıl kurtulacak? Bunları görün artık. Sadece Zoro yapar düşüncesi ile olmaz o işler.

Bir de bunları diyen sizler, Zoro ile Sanji'nin kapışmasını sadece komedi olarak bakıyorsunuz. Alakaya maydonoz. Madem Zoro'nun ezilmemesi gücü ile alakalı, o zaman Sanji ile çekişmesi de bal gibi güç ile alakalı bir durum.
Ee Bellamy, Luffy'nin kokalı halinden kan alınca da siz kabul etmiyorsunuz. Aynı şey mi diyorsun kılıca basmak ile. O zaman Luffy'nin b.hakisi daha düşük diyeceğiz. Çünkü Bellamy kim de bu adamdan kan alabiliyor? Ayar yer dediğin adamların hiç birinden ayar yemedi siz öyle söylüyorsunuz.

Silahlanması nerede zayıf yahu? Silahlanması'nın zayıf olduğu yer nereden? Adam gömdü Pica'yı. Bir görelim o zaman Zoro'nun kutrulamamasını ne hikmet ise hiç göremiyoruz. Araya Amiral falan giriyor.

Zoro ile Sanji ne kapışıyor yahu? Luffy ile Zoro'nun dövüşmüşlüğü bile var da ona rağmen neler diyorsunuz. Zoro ile Sanji madem denk kapışıyorlar neden bir bahane ile dövüşmediler? Onu yapan adam buna da yapar öyle bir dövüş. Sanji ile çekişmesi kafa yapısı ile alakalı ki manga'nın içinde bunun bir çok örneğini görürsün.
Üst seviyede olabilir dediğin adam daha adam akıllı bir silahlanma görmeden power up alıyor. Bu mu üst seviye. Aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Zoro kimleri yendi? Pica, başka...Yok. Pica karşısındaki sayfası da malum. Ama öyle bir anlatış var ki, Zoro adam üstüne adam yenmiş. Daha herhangi birini almadan power almaya başlıyor. Seviyeye bak.
Nerede aldı p.up'ı? Hani? Bak diyorum ki adamın hakisi güçsüz ise nasıl başaracak bunu. O zaman yoldan geçen karaktere de anlatalım anlayınca bassın hakiyi. Yeterliyse yapar. Pica olayına da artık bir şey demeyeceğim dediğin şey doğru değil çünkü.
Valla sizde şöyle bir algı var: Karakterler önce eğitim sonuçlarını gösterecek, sonra power up alacak. Öyle bir şey yok. Sanji eğitim sonuçlarının hepsini gösterdi mi de power up aldı. Ya da Luffy bütün sonuçları gösterdi mi de gözlemde power up aldı. Zoro'da da böyle olacak. Her şeyi göstermedi falan filan hikaye yani. Kaldı ki adam bir sürü şey göstermiş eğitimden sonra. Sizin yanılgınız şu: Önce kafanızda seviye belirleyip sonra karakter o şekilde gelişecek diye bekliyorsunuz. Bu da sizi yanılgıya düşüren sebep.

Luffy'nin olayın gelince, Luffy hep tam gücünde miydi? Luffy'ye verilen handikapların aynısı karşı tarafa verildi. Bunu neden görmüyorsun? Dof, Gamma Knife yedi diye saldırı gücü mü düştü? Çatır çatır vuruyordu Luffy'ye. Kata mızrak yedi diye, Kata'nın saldırı gücü mü düştü? Luffy hepsini kendi gücüyle yendi. Dof'u bitiren de, Kata'yı bitiren de Luffy'nin gücüydü.

Mesajından çıkan anlam şu: Zoro yapabilir, vardır, halleder falan filan. Yani mangadan örnek olmadan ebilir, abilir cümleleri ile olsaydı...
Nasıl yok? Sanji'yi gösterdi adam kimseyi aradan çıkaramadı sonra tak diye verdi p.up'ı daha ne göstermesi gerek. Zoro'nun ki ni de göreceğiz tabi ki de boşuna mı eğitim aldı bu adamlar.

Luffy'e ne handikap verilmiş yahu. O işler onun o anki seviyesi ile alakalı.

Tabi ki de Dof ve Kata'nın güçleri düştü.Boşuna mı yediler o saldırıları. Bu nasıl mantık kanka? Bak iş Luffy'e gelince kılıf üstüne kılıf buluyorsunuz. Adamların gücü tabi ki de düştü. O zaman başından tek dalsaydı da ilk round da yenseydi hepsini. Bu kadar saçmalık olmasaydı.

B.hakisi üstün felan yok.:D Savaştıkça güçleniyor. Gerçek ilerleme öyle oluyor. Belli bir alt sınırdan elbet başlar. Eğitimle bir yere kadar geliyor ama gerisi için savaşlara girmesi aşırı kullanması lazım. Luffy Dof ve Cracker karşısında( burası tam belli değil. Luffy Cracker'in b.haki zırhı için gördüğüm en sert zırh demişti. Tabi ben de Luffy onun Cracker olduğunu düşündüğü için tüm sertliği b.haki olarak düşünüyor olmasını veriyorum. Ama tam belli de değil. Belki de doğrudan b.hakisiydi o.)

Katakuri karşısında ise ister özel teknik olsun ister başka bir şey. Elleri acıya acıya dövüşmek zorunda kalmıştı.

Rayleigh amca böyle söylüyor. Vallaha onun yalancısıyız.
Tamam Ray'İn dediğine birey demiyorum. Sadece olayın içininin nasıl olabileceğini söylüyorum. Adamın içinde ki potansiyel ve haki belli. Potansiyelin yüksek olur ona ulaşırsın bu ayrı, yetersiz olur ne yapsan da anlasan da beceremezsin bu ayrı. Ben de diyorum ki Zoro da b.haki az ise kara kılıç yapamaz.
 
Nasıl belirleyici unsur değilmiş. Fanlığı bırakıp mantıklı konuşalım, ya b.hakisi zayıf ya da beyin özürlü Zoro, ikisinden birini kabul etmek zorundayız.

Bir insanın b.hakisi ile saldırıyı engelleyebilecek iken engellememesi sadece şov veya karizma kasmak içinse Oda ile işimiz var demektir.
Balami'nin istediği anda koka bastığı evrende Zoro istediği zaman haki basamıyor demek için çok çok ayrı bir kafa yaşamak lazım. Senin için demiyorum.

Zoro istediği zaman koka basar. Bu konuyu geçelim. Burada mesele;
  • Zoro bilerek mi basmıyor ? (acıya dayanmak, vücut direncini artırmak için)
  • İki karakterle aynı anda uğraştığı için mi basamadı ?
  • Yeterince ciddiye almadığı için mi yoksa aç olduğu için mi konsantre olamadı ?
  • Tamamen senaryo maksatlı mı kullanmadı?
Zoro'nun silahlanması mükemmel değil tabi ki. Ama bu tip sorular varken Zoro'nun silahlanması kötü denilemez.

Zoro'nun silahlanması kötü demedim ki hocam :D Zoro'nun silahlanmasının iyi olduğunu bile düşünüyorum.Ama k.haki de eksikliği var o çok net bence :D
Zoro'nun gözlem hakisi iyi. Fakat iki kişiyle birden uğraşırken yeterli gelmiyor olabilir. Bu konuda haklı olabilirsin. Yalnız iki kişiyle birden uğraşırken başkaları ne yapabiliyor, ona göre kıyas etmek lazım. Yoksa Zoro bire bir dövüşte gözlem hakide canavar gibidir :good:
 
Tamam Ray'İn dediğine birey demiyorum. Sadece olayın içininin nasıl olabileceğini söylüyorum. Adamın içinde ki potansiyel ve haki belli. Potansiyelin yüksek olur ona ulaşırsın bu ayrı, yetersiz olur ne yapsan da anlasan da beceremezsin bu ayrı. Ben de diyorum ki Zoro da b.haki az ise kara kılıç yapamaz.
Yahu azı çokunu sorgulayan yok. Bellamy, Luffy'e sadece sahip olmayı hayal edebileceğim bir haki seviyesine sahipsin diyor. Ama bu gördük ki kokasını aşmasına engel değil.
 
Yahu azı çokunu sorgulayan yok. Bellamy, Luffy'e sadece sahip olmayı hayal edebileceğim bir haki seviyesine sahipsin diyor. Ama bu gördük ki kokasını aşmasına engel değil.
Tamam bende ona bir şey demedim ki zaten. Ben Luffy olayını Zoro'ya denilen laflardan dolayı yazıyorum. Yoksa öyle bir çöpten darbe alsa da etki etmemesi lazımdı.
 
Güçlenmek ve dayanıklılık için bilerek basmıyor ise sıkıntı büyük hacoli, zehirli olabilir saldırı, hayati bölgeye gelebilir saldırı. Gerçi senaryo bu işler ama işte can sıkıcı olur, ilkokul çocuklarına hitap eder gibin.

Ciddiyet ve konsantre sorunu varsa dükkanı kapayalım zaten.

İki karakter ile aynı anda savaşması engel değil b.haki için

Zaten Oda'nın Zoro ile ilgili planları var belli, burdan yürünebilir.
@Densetsu no Samurai
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık