Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 921: Shutenmaru

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    259
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy-Zoro vs. Kaido olursa bu beni şaşırtmaz.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/2

Kapak çok güzel özellikle Hancok.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/3

İlk sayfada dikkatimi çeken tek şey Kaido'nun "Bilge Kral" olarak tanımlanması.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/4

Bu adam gördüğümüz kadarıyla vahşi, merhametsiz kaba kuvvetten ibaret. Neye dayanarak bilge diyorlar merak ettim doğrusu.

Kaido'nun ülkeyi koruduğu ise bir gerçek. Zira Akainu adaya Kizaruyu yollamamıştı.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/5

Onigashima adasına doğru giden Orochinin gemisini görüyoruz (temsili)
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/5

Kaido'ya biat ettiklerinden geminin pruvasında ejderha kafası var. (ya da ben öyle düşünüyorum.)

Büyük bir festival ve bu festivalde sadece yiyecekler içecekler. Bunu normal bir gündede yaparlar lakin yılda bir kez toplanıp bunu festival adı altında yapıyorlarmış. Velhasıl kelam ziyafet kelimesi bana biraz basit ya da saçma geldi. Ziyafet denilen şey vahşi bir katliamsa bu ilgi çekebilir.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/5

Kanjuro'nun gösterdiği işaret ilginç. Luffy'nin dediğine katılmıyorum. Zoro yüksek ihtimal istemeden çok işe yarayacak. Aranan diğer isimleri bulabilir onlarla dövüşüp 9 samurayın başına geçebilir.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/6

Oda bizimkiler üstünden Kaido hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Kaido'nun sarayı varmış biz adamı sürekli mağarada görüyoduk .d Saray planlarının ele geçirilmesi savaşta önem arz edeceğinden normal bir saray olmadığı kesin gibi.

Robin çok tehlikeli bir konumda. Eğer yakalanırsa Kaido'nun eline geçebilir.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/7

Bulunması gereken üç samuray var ve bu üç samurayın her biri 100 adam değerinde. Zoro'nun 2000 adam gücünde olduğunu varsayarsak Zoro ve Sanji bunlardan güçlü.

Bu adamların isimleri Ashura Doji, Denjiro ve Kawamatsu. Ashuro Doji ile Shuten Maru aynı kişi yüksek ihtimal. Şimdi beni düşündürten şey 100 adam gücündeki adamın Jackı çizmesi. Biz iki farklı ağırlık birimi üzerinden hesap yapıyor olabilir miyiz?

Yani Luffy'e göre 2000 adam gücündeki adam Kinemona göre 100 adam gücünde olabilir mi? Örneğin.

Anladığımız kadarıyla Ashura Doji yenildikten sonra Odene biat etmiş.

Diğer isimleri şöyle bir araştırdım da Denjiro abimiz eski ve çok ünlü olan genellikle Jidai-geki filmlerinde samuray rolünde oynayan Denjiro Okochiden esinlenilmiş olabilir.

Shuten Maru zamanında Oden'in yaptığı şeylere "kim böyle bir şey yapar ki?" diyerek sitem ediyor. Geçmişe bir özlem bir öfke zamanında biat ettiği adamın bıraktığı ülkeyi talan etmesi. Ne kadar acınası bir adam. İleride Luffy tarafından sopa yiyeceği ve doğru yolu bulacağı kanaatindeyim.

Teyze çıkıyor karşısına! Teyzede ne teyze! Senden benden delikanlı :D
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/12

Shuten Maru'nun öküzüde baya bir havalı bu arada.

Shuten Maru Wano ülkesinin takip edebileceği güçlü bir samurayın olmadığını söylüyor. Wano ülkesinin takip edebileceği güçlü bir samurayın olması için o samurayın ülkenin düşmanını yani ülkeyi koruyan bilge kralı devirmesi lazım. Tam da bu yüzden Zoro'nun Kaido'nun inmesinde önemli rol alacağını düşünüyorum.

Jack geliyor sonunda! Shuten Maru'ya neden ömrünün uzun olduğunu söylüyor. Kaido bu adamı astı olarak istiyorsa gerçekten güçlü demektir. Shuten Maru güzel bir cevap veriyor Jack'a ve ekliyor "Samurayları asla küçümseme! O zaman ölmemiştim! Yani senin gibi bir böceğin beni indirmesi mümkün değil!"
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/16

Adam gerçekten güçlü. Öyle ki kendini Jackten üstün görüyor, Jackı çiziyor ve Kaido astı olarak istiyor adamı. Bu adam bu kadar güçlüyse 20 yıl önceki Oden ne kadar güçlüdür onu tahmin edemiyorum.

İlerleyen sayfalarda gökyüzünde garip şeyler oluyor. Jack havaya bakıp "Olamaz! Neden?" diyor. Law'da daha önce gördü ya da işitti olsa gerek bunun nedenini anlıyor ve rengi değişiyor.

Havada bir ejderha var ve bu ejderha Kaido! Gerçekten çok hoşuma gitti! Rengi pembe olmasında başka bir şey istemem.

Shuten Maru Kaido'nun orada olmasına şaşırıyor zira kendisinin Onigashimada olması gerekli.

Yüksek ihtimal adaya geldiklerinin istihbaratını alan Kaido Onigashima adasında ejderha formuna dönüşerek bulutların üstünden şuan ki konumlarına geldi.

Kaido "hey Jack!" diyor ve Jack "efendim! (sir)" diye tepki veriyor. Jack gibi bir adamı altına sıçırtmak! Nasıl bir kodamansın sen Kaido :D

Bu bölüm gerçekten Jack'ın hareketleri mimikleri felan çok iyi.

Kaido bizimkileri yakalayıp getirmesini istiyor.

Bileklikler çok küçük olduğundan ejderha formu ne kadar büyük anlayabiliriz. Normal boyutunun 4-5 katı büyüklüğünde! Tam hayvan çıktı herif :D

Ejderha formunda sakalları, saçları ve bıyıkları büyümüş, uzamış. Yara ise hala aynı yerinde. Bence o yarayı 20 yıl önce Oden yaptı. Oden yapmadıysa kesin Roger'in işidir.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/18

Neyse harika bölümdü ben okurken keyif aldım. Editleyenede ayrı teşekkür çevirenede!

Hadi iyi geceler iyi sabahlar.
 
Shutenmaru yani Ashura Doji, Jack ile savaşırken esas formuna/ciddiyetine sadece bir anlığına geçiyor ve Jack'i rahat kesebiliyor. Yani bu adam komutan seviyesinde çıkar. Oda bu kareyi yüzünün değişmesiyle güzel belli etmiş bana göre.

Kaido'nun normal hali 8 metre dersek döğmesi 4 metre kadar olur ve bunu son sayfadaki haline oranlarsak bu canavar nereden bakarsak bakalım en az 70-80 metre vardır.

Güzel bölümdü. Herhalde kavgaya ara verip Jack yola koyulur. Zoro ile Shutenmaru karşılaşır ve savaşırlar. Zoro'nun Luffy'e olan bağlılığı Shutenmaru'yu etkiler, eskileri hatırlar ve diğerlerine yardım için yola koyulur.
(Şimdi okuyunca biraz romantizm kokuyor ama yazdık işte)
 
Adamın o'su bile komik.

:(

Linlin. Renkli sayfada var. Kaido'nun sevgilisi derken?
Ya bu zaman atlamasından önce supernova'ların hepsi tek tek yeni dünya'ya giriyordu. Xdrake'te karlı bir adaya giriyordu hatta. Kale kapısında biri durduruyordu. Burada kaidou'nun kız arkadaşı yaşıyor giremezsin demişti. Xdrake'te buraya saldırırsam kaidou kesin gelir değil mi diyip kaleye saldırmıştı. Sonra işte kaidou'ya yenilip adamı olmuştu. Yani kaidou'nun zaten sevgilisi var benim bildiğim. Big mom eski sevgilisi filandır belki.
 
Olayı 2 grup olarak ele almanız daha mantıklı olur bence.
1 grup Orochi ve adamlarını hedefler.Orochi gelicek adam sayısına göre grup kurmuştur bile.
9 kin olayı buraya bağlanır.
Diğer tarafta Kaido ve adamlarına bulaşır.
Bence Kaido ile degilde Rocks ile ugrasicaklar asil rakipler Rocks grubu olucak.
 
Ya bu zaman atlamasından önce supernova'ların hepsi tek tek yeni dünya'ya giriyordu. Xdrake'te karlı bir adaya giriyordu hatta. Kale kapısında biri durduruyordu. Burada kaidou'nun kız arkadaşı yaşıyor giremezsin demişti. Xdrake'te buraya saldırırsam kaidou kesin gelir değil mi diyip kaleye saldırmıştı. Sonra işte kaidou'ya yenilip adamı olmuştu. Yani kaidou'nun zaten sevgilisi var benim bildiğim. Big mom eski sevgilisi filandır belki.
Sevgilisi değil sevdiği adaydı yav.
 
@Smoker daha önce belirtildi mi bilmiyorum ama jack’in mevkisi düşürüldü galiba.
Doflamingo’yu kurtaramama ve zou yenilgisi yüzünden.
Yıkımcılardan biri değil artık sanki.
All star yazmışlar.
Bu konum da headliner ve yıkımcı arası bir şey oluyor galiba. Veya öncedende all stardı ama sadece yıkımcı rütbesi mi çıkarıldı diye düşünüyorum.
yıkımcıların rütbesini henüz görmedik.Hem ben Kaidonun birisinin rütbesini düşüreceğini zannetmem.Direk alır canını bu hayvan
Valla Bm’de direkt can alan tipten ama snack’in mevkisini almakla yetinmiş.
Belki de dediğin gibidir ama iki görevde de başarısız olmuş ama hala kaido bir şey yapmamış adama.
"“All Star” refers to “大看板(Ookanban)” and Jack has the exactly same title in Zou.
In fact “calamities” is never a “title” in the Beast Pirates."
 
Samuraylara liderlik edecek kişi kim olacak diye tartışılmış...

Mantıken Zoro olması lazım. Bunun için onlarca sebep var. Wano'lu olması, samurayları arkama alıcam demesi, gücü ve insanları kendine hayran bırakacak iradesi.. Luffy'nin sırf sembolik olarak samuray gibi görünmesi çok yüzeysel bir liderlik yöntemi olur.

Ama Oda'nın tarzı da belli. Luffy'yi kahraman yapmayı sever :( O yüzden @Kuroro'nun dediği de olabilir. Açık kapı bırakmak gerek. Bu konuda çok da kendinizi kilitlenmeyin reyisler (Zoro fanları).

Bizim için önemli olan Zoro'nun samurayları arkasına almasıdır. Sözde liderin kim olduğu çok da önemli değil, işi yapan önemli. Zaten Luffy sözde olayların adamıdır; takılmayın böyle şeylere ;)
_________________________________________________

Şimdi.. Tr gelince biraz daha yoğunlaştım bölüme ve birşey dikkatimi çekti.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/92/921/page/16

Shuten ne diyor ?

"O zaman ölmemiştim. Senin gibi bir böceğin beni indirmesi mümkün değil"

Shuten'in "o zaman" dediği zaman ne zaman ? İşte bu zaman:


Dün ben de söyledim birkaç arkadaş da söyledi... Shuten denilen kişi Ashura. %99.9 demistim ama bu konuda açık kapı bırakmaya gerek görmüyorum artık... Oden zamanında Ashura ile karşılaşıp kendisini yenmiş.. Bakınız.. Shuten Oden'e kıyasla Jack'e böcek diyor. O zaman ölmediysem şimdi hiç ölmem diyor. Buradan Oden'in Jack'ten hatırı sayılır bir şekilde güçlü olduğu sonucu çıkıyor. Ama bu demek değildir ki Jack güçsüz. Kimseyi gömmeye gerek yok. Jack bir azmandır, Shuten Kaido'nun adamı yapmak isteyeceği kadar güçlü biridir, Oden ise hepsinden güçlüdür.

Oden>Shuten/Ashura>=Jack

Dikkatimi çeken diğer şey ise şu:



Bu iki sayfaya ardı ardına bakıldığında hem sembolik olarak hem anlamsal olarak büyük bir foreshadow var. Yani biri diğerinin gölgesi olan iki sayfa gibi düşünün.

  • Kin, Oden'den bahsediyor.
  • Çok bozulmuş yerler olduğunu, buralarda birerinin çete kurduğunu, hırsızlık yapıp adam öldürdüğünü söylüyor.
  • Çete kurmak, hırsızlık yapmak, adam öldürmek. Bunların hepsi Shuten'i ve yaptığı işleri tarif ediyor. Ardından Oden Ashura'yı yeniyor ve bu bölgeyi "cennet çiftliği" haline getiriyor. Köprüler ve iskeleler kurduruyor. Cennet çiftliği kısmını unutmayın birazdan değineceğim.
  • Sonra Shogun oluyor.
________________________________________________

İkinci part. Yani madalyonun öteki yüzü, kağıdın arka sayfası ;)
  • Bütün bunları anlattıktan hemen sonra.. Bakın hemen sonra Zoroyu gösteriyor :rolleyes:
  • Zoro nasıl bir yerde ? Bozuk, fabrikaların olduğu, taşraya benzeyen bir yerde. Kin'in bahsettiği kötü bölge.
  • Ve bu yerde aynı zamanda neler var ? İskele ve köprüler. Kin'in bahsettiği ve Oden'in inşa ettirdiği iskeleler ve köprüler.
  • Sözünü ettiğim yer cennet çiftliği. Oden'in adını duyurduğu bölge! Şimdi atacağım sahnenin çooooook farklı bir anlamı var aslında ama gelen bölümlerden sonra Oden-Zoro ikilisiyle de bağdaştırım ben konuyu. Bakınız;

:rolleyes:
  • Zoro adımı cennette duyuracam diyor. Yani bu cennet denilen yer Wano'da bir bölge. Oden'in adını duyurdugu yer. Düşünebiliyor musunuz ? 5. Bölümden bahsediyoruz burda :oleyo:
  • Ve son bölümde Shuten'in dediklerine bakalım.
  • Bir samuray bekleniyor... Halkı koruyacak güçlü bir samuray.. Ve Shuten'in yaşadığı dönemler, Oden'in kendisinde bıraktığı iz düşünüldüğünde bu samuray kim olabilir dersiniz :rolleyes:
One Piece, gölge tekniğini kullanan bir seri. Yani Roger, Luffy/ Beyazsakal/Ace, Dragon/Sabo, Tom/Franky gibi pek çok örnekte bunu gördük/görüyoruz. Bu şekilde bakacak olursak Zoro ve Oden arasında da müthiş bir bağlantı var. Bu bağlantı ya sembolik olarak ya ailevi bağlar olarak yansıtılıp işleniyor bilemiyorum... Ama kesinlikle Zoro'nun Oden'le aynı şeyleri yapıp aralarındaki bu bağa değinileceğini düşünüyorum :sapkali:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık