Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jack ile kim dövüşür?

Sizce kim?


  • Kullanılan toplam oy
    270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi bu Zoro değil miydi hep 2. adamlar ile karşılaşan? Şimdi ne oldu da 2. 3. adamları alması mucizevi oldu? Yani bu adam bu tayfanın 2. kişisi gidip de artık wano'ya gelmişiz komutan falan alamıyorsa dükkanı kapatalım, Luffy de KK falan olmasın, olamaz da zaten. Herkesi Luffy mi alacak? O zaman seriyi Luffy fanları dışında kimse okumasın abi. Urogue gelmiş 4. komutan almış, ama Zoro alamaz muhabbete bak. 2 yıl sonra Oda farkı koydu, görmezden geliyorsunuz. Hala Sanji diyenler var. Sanji gitsin pasta yapsın, puding ile gezsin. 2 yıl sonra tayfanın adaya girişine bakın, Sanji normal bir şekilde adaya giriş yaparken, Luffy gelir gelmez herkesi H. haki ile bayıltıyor, Zoro kocaman gemiyi ikiye ayırıyor. Luffy ile Zoro ayrı bir yerde. İster sinekten yağ çıkarma deyin ister başka bir şey. 2Y sonra bütün rakiplerini tekleyen adam, kapalı kutu denilen adam, Jack alamazmış vay be. Daha adam zorlansın bir önce, sonra P.up alması var birde bu adamın, bu arc Zoro başkan kral olacak ve bunun korkusunu forumda seziyorum bu da çok hoşuma gidiyor. :a:
 
Orochi, Judge'dan çok daha fazla ümit veren ve güçlü olması için gerekçeleri olan bir tip olsa da güçlü diye ısrar etmek anlamsız olur. Bekleyelim bakalım.

Zoro'nun karşılaşacağı rakibi yorumlarken bence yanlış değerlendirdiğiniz konu Luffy. Luffy'nin neredeyse tüm dövüşleri dış etken desteği ile geçti. Ama Zoro Luffy gibi olmadı. Çünkü Zoro'nun hedefi bireysel anlamda güçlü olmayı gerektiren bir hedef. Zoro X rakibini X kişinin yardımını alarak yenerse kendine en iyi kılıç ustası diyemez ama Luffy yardımla yendiği rakiplerinden sonra kendine korsanlar kralı diyebilir. Fark burada yatıyor. Ek olarak Zoro'nun eğitime meyilli bir hayat tarzının ve güçlenme arzusunun tayfadaki herkesten (Luffy dahil) daha keskin olması, kendisinin eğitimden en güçlü dönen kişi olma ihtimalini de artırıyor. Bu ihtimal neden göz ardı ediliyor ? Luffy'nin rakiplerini yardımla alması neden Zoro'ya mal ediliyor anlayabilmiş değilim. Bu, Luffy'nin sorunu esasında :bilmem:

Zoro'nun hep birlikte dövüştüğü rakipler tek başına yenemeyeceği rakipler oluyor. Jack böyle bir rakip mi ? Zaten 4. Komutan alabilecek düzeyde olan birinin 3. komutanı en kötü dövüş içinde alacağı bir p-up ile yenmesinde absürt bir durum görmüyorum. Zaten bu zamana kadar olan dövüşlerde de hep dövüş içinde gelişmedi mi ? Daz Bones, Kaku..

Jack güçlü biri ama sen Zoro'yu baya güçsüz görüyorsun şu an anlaşılan. Jack'in sivillere yaptığı bir saldırıyı Zoro'nun en güçlü saldırısı ile karşılaması cümlenden bunu anladım. Jack'in sivillere dalarken Zoro'nun Ashura açtığını düşünemiyorum şahsen :oops: Hele söz konusu kaba kuvvet iken...

Sanji-Zoro olayının inanmak istemeyeceğim bir kısmı yok aslında. Zaten mangakanın iki karakteri ne şekilde yansıttığı iki yıl sonrasında açık bir şekilde görülüyor. Burada kabul edilmekte zorlanılacak ya da inanmakta güçlük çekilecek bir olay varsa o da iki yıl önceki Sanji-Zoro çekişmesinin artık olmadığı. Öyle bir intiba varsa da bu mangakanın "Sanji fanları alınmasınlar-gücenmesinler" gayretinden ileri giden bir şey değil. Keza yüzlerce bölümdür neredeyse hatırı sayılır hiçbir iş yapmayan biriyle Zoro'nun bıraktığı intiba arasında dağlar kadar fark var. Doğruluğu örneklerle sabit bir konu bu.

Law-Zoro kıyasına bu konuda ayrıntılı bir şekilde değindim.

http://korsanfan.com/konu/zoro-law-hawkins-hakkında-kısa-bir-analiz.7180/page-39#post-1017685

Zoro her konuda Law'dan üstün. O yüzden Law'ı baz alarak yorumlama olayları. Yoksa Law harakiri yapmak zorunda kalır :)

Ödül meselesi de Law meselesi ile aynı. Yanıltıcı bir konu. Zoro, Luffy kadar olayların içinde olsa idi ödülü 320 de mi kalacaktı ? Hayır. Zoro'nun olaylardan uzak kalması ve buna bağlı olarak ödülünün düşük kalması Zoro'nun gücünden birşey eksiltmediği gibi güç-ödül ilişkisi arasındaki doğruluk payını da adilane bir şekilde yansıtmıyor.

Zoro'nun Prospero, Oven, Daifuku gibi adamları yenmesini kendisine yakıştıramadığını söyledin. Bu adamların ödülleri 500-700m bandında. Zoro bu adamları yer. Yani Zoro'nun güç olarak hak ettiği ödül de 700m dersek 700m ederi olan birinin 1 milyar ödülü olan birini dövüş içinde alacağı bir p-up'la yenmesi mantıksız, abartı ya da absürt mü ? Luffy 500m iken 1.057m ödüllü Katakuri'yi yendi(!) ??? Zoro'ya gelince mi olmuyor ?
Luffy daha yardım almadan komutan indirmemişken zoro nasıl indiriyor ben de bunu soruyorum sana? İlk mesajımda yazdım zaten zoro’nun jack’i indirebilmesi için mangaka’nın öyle yardımlarda bulunması lazım ki kata ve cracker’deki saçmalıkları bile unuturuz. Zoro’nun dövüşlerinde bu tarz şeyler olmadığı için jack’i yenme ihtimali %0 diyorum zaten.

Koramiral’e tek atanlar niye amiral alamasın? Ya da luffy sağ kolu indirdi şimdi niye yonkou indiremesin? Senin kurduğun mantıkla bunlar aynı. Yonkou nasıl ayrı bi ligse Sweet commander’lar da ayrı bi lig. Dördüncü komutandan üçüncü komutana atlayamazsın öyle.

Law’ın zoro’dan üstün olduğu benim gözümde net. En azından şimdiye kadar gördüklerimiz bunu gösteriyor.

Jack’in sivile salladığı saldırıyı zoro ashurayla durdurur demedim. Ya sivile salladığı saldırıyı durdurur ya da en güçlü saldırısını kullanarak sıradan saldırıları durdurur dedim. “Ya da” var orda.
Bunu geçtim “en güçlü saldırıları” derken aklımda ashura yoktu. Ama jack’in zoro’ya salladığı kılıca şuan en az 1080 pound’la karşılık vermesi gerekir bence.
___________

Zoro>law olsa eminin daha net görürdük bunu. Hem punk hazard’da hem de dresrosa’da zoro’nun yerine law’ı koy. Belli olur farkları. Zoro iki yıl önceki ashuradan sonraki en güçlü saldırısını kullanıp pica’yı yendi. Law aynı şeyi meyvesiyle dövüşün başında yapardı muhtemelen.
Zoro pica’nın hakisini geçip keserken de bu tekniği kullandı. Law koca bi arc boyunca hakisi övülen adamı kesip dağı da ikiye böldü.
Aradaki hız ve hax farkına bakarsak aynı seviyede olmaları için zoro’nun kesme gücü konusunda araya baya fark koyması lazım. Ama denk olup olmadığı bile belli değil. Sadece dayanıklılık kozu var. Bi arc’ta 10 kere “bu sefer öldü galiba” dedirten adama kıyasla ne kadar dayanıklı olduğu da ayrı bi konu ama neyse.

Hadi law neyse. Normalde 2 yıllık haki ve meyve antrenmanıyla luffy’nin geleceği seviye de gear 4’süz haliydi. Ve law ile luffy’nin uyanışsız dof karşısındaki performanslarına bakarsan yakın olduklarını görürsün. Zoro luffy’e kıyasla daha çok güçlendiyse bile ne kadar fark olabilir? Luffy gear 4 gösterene kadar zoro hiç “ben galiba luffy’den güçlüyüm kaptan ben mi olsam” diye düşünmedi mi? Luffy’nin gear 4’süz halinden ve law’dan güçlü çıkarsa saçma olur.


Zaten sen de zoro 1.8 law eder demişsin attığın sayfada. Ben de diyorum ki dof uyanış kullanmıyorken düşük zorlukta yendi law’ı. Luffy de bu dof’u ezdi gear 4’te. Ona rağmen yardım alması gerekti komutan yenerken.
Zoro madem yardım almayacak o zaman nasıl 1.8 law seviyesiyle yardımsız komutan alıyor?


Güç ödülle ölçülmez bunu zaten sen de biliyorsun. Saydığın adamlar bi yonkou’nun çocukları ve tayfasındaki önemli adamlar. Hepsinin kontrolünde birer ada var. Luffy şuan yonkou olsa, zoro’ya da ada verse zoro’nun ödülü de 600 milyon olur. Ödüller o kadar tutarsız değil. Birçok şeyin ödülü etkilediğini unutuyor bazı insanlar.

Ben demek istediğim şuydu:
Zoro kara kral olarak farkını koyduğu zaman mangaka net hissettirir bunu. Ödüle de yansıtır. Luffy nasıl 500 milyon’la bile en yüksek ödüllü çaylakken 1.5 milyar’a atladıysa zoro’ya da aynısı olur. Ne sebeple olursa olsun sanji’nin ödülü daha yüksekken aralarında o kadar güç farkı olması inandırıcı gelmiyor.
Zoro elbette daha güçlü ama lig farkı yoktur aralarında. Biri ligin altlarındayken diğeri ligin tepelerinde.

Mangaka ikisinin de artılarını ve eksilerini gösterdi zaman atlaması sonrasında. Ama dikkat etmediği bişey oldu. Zoro’nun eksisi hızıydı ama bundan dolayı darbe alsa da dayanıklılığı devreye giriyor. Zoro’nun artısı olan hasar gücünü düşük göstermiyor.

Sanji’de ise hızını ve kenbunshokusunu iyi gösteriyor. Ama eksisine geçince sıkıntı çıktı. Sanji’nin dayanıklılığının düşük olduğunu gösterebilmesi için sanji’nin hasar alması gerekti. Sanji hasar alınca da kenbunshokusuyla hızının da iyi olup olmadığı tartışılmaya başladı. Sanjinin eksileri artılarını da yok etti. Mangaka zaman atlamasından sonra buna dikkat edemediği için aradaki fark çok açılmış gibi görünüyor. Bence wano’dan sonra bi daha seviyeleri yakın olmayacak ama şuan o kadar fark görmüyorum ben aralarında. O yüzden zoro jack’le saldırı çarpıştırıp uçurulmamayı başarırsa yeter bana. Daha fazlasını beklemem.

Zoro’nun seviyesi jack’le dövüşüp dövüşmeyeceğini etkileyen bişey biliyorum ama konudan sapmaya başladık bu arada. Cevap yazacaksan zoro’nun seviyesiyle ilgili bi sayfaya yazman daha iyi olur. Ben hangi başlığa yazacağıma karar veremedim.
 
Luffy daha yardım almadan komutan indirmemişken zoro nasıl indiriyor ben de bunu soruyorum sana? İlk mesajımda yazdım zaten zoro’nun jack’i indirebilmesi için mangaka’nın öyle yardımlarda bulunması lazım ki kata ve cracker’deki saçmalıkları bile unuturuz. Zoro’nun dövüşlerinde bu tarz şeyler olmadığı için jack’i yenme ihtimali %0 diyorum zaten.

Koramiral’e tek atanlar niye amiral alamasın? Ya da luffy sağ kolu indirdi şimdi niye yonkou indiremesin? Senin kurduğun mantıkla bunlar aynı. Yonkou nasıl ayrı bi ligse Sweet commander’lar da ayrı bi lig. Dördüncü komutandan üçüncü komutana atlayamazsın öyle.

Law’ın zoro’dan üstün olduğu benim gözümde net. En azından şimdiye kadar gördüklerimiz bunu gösteriyor.

Jack’in sivile salladığı saldırıyı zoro ashurayla durdurur demedim. Ya sivile salladığı saldırıyı durdurur ya da en güçlü saldırısını kullanarak sıradan saldırıları durdurur dedim. “Ya da” var orda.
Bunu geçtim “en güçlü saldırıları” derken aklımda ashura yoktu. Ama jack’in zoro’ya salladığı kılıca şuan en az 1080 pound’la karşılık vermesi gerekir bence.
___________

Zoro>law olsa eminin daha net görürdük bunu. Hem punk hazard’da hem de dresrosa’da zoro’nun yerine law’ı koy. Belli olur farkları. Zoro iki yıl önceki ashuradan sonraki en güçlü saldırısını kullanıp pica’yı yendi. Law aynı şeyi meyvesiyle dövüşün başında yapardı muhtemelen.
Zoro pica’nın hakisini geçip keserken de bu tekniği kullandı. Law koca bi arc boyunca hakisi övülen adamı kesip dağı da ikiye böldü.
Aradaki hız ve hax farkına bakarsak aynı seviyede olmaları için zoro’nun kesme gücü konusunda araya baya fark koyması lazım. Ama denk olup olmadığı bile belli değil. Sadece dayanıklılık kozu var. Bi arc’ta 10 kere “bu sefer öldü galiba” dedirten adama kıyasla ne kadar dayanıklı olduğu da ayrı bi konu ama neyse.

Hadi law neyse. Normalde 2 yıllık haki ve meyve antrenmanıyla luffy’nin geleceği seviye de gear 4’süz haliydi. Ve law ile luffy’nin uyanışsız dof karşısındaki performanslarına bakarsan yakın olduklarını görürsün. Zoro luffy’e kıyasla daha çok güçlendiyse bile ne kadar fark olabilir? Luffy gear 4 gösterene kadar zoro hiç “ben galiba luffy’den güçlüyüm kaptan ben mi olsam” diye düşünmedi mi? Luffy’nin gear 4’süz halinden ve law’dan güçlü çıkarsa saçma olur.


Zaten sen de zoro 1.8 law eder demişsin attığın sayfada. Ben de diyorum ki dof uyanış kullanmıyorken düşük zorlukta yendi law’ı. Luffy de bu dof’u ezdi gear 4’te. Ona rağmen yardım alması gerekti komutan yenerken.
Zoro madem yardım almayacak o zaman nasıl 1.8 law seviyesiyle yardımsız komutan alıyor?


Güç ödülle ölçülmez bunu zaten sen de biliyorsun. Saydığın adamlar bi yonkou’nun çocukları ve tayfasındaki önemli adamlar. Hepsinin kontrolünde birer ada var. Luffy şuan yonkou olsa, zoro’ya da ada verse zoro’nun ödülü de 600 milyon olur. Ödüller o kadar tutarsız değil. Birçok şeyin ödülü etkilediğini unutuyor bazı insanlar.

Ben demek istediğim şuydu:
Zoro kara kral olarak farkını koyduğu zaman mangaka net hissettirir bunu. Ödüle de yansıtır. Luffy nasıl 500 milyon’la bile en yüksek ödüllü çaylakken 1.5 milyar’a atladıysa zoro’ya da aynısı olur. Ne sebeple olursa olsun sanji’nin ödülü daha yüksekken aralarında o kadar güç farkı olması inandırıcı gelmiyor.
Zoro elbette daha güçlü ama lig farkı yoktur aralarında. Biri ligin altlarındayken diğeri ligin tepelerinde.

Mangaka ikisinin de artılarını ve eksilerini gösterdi zaman atlaması sonrasında. Ama dikkat etmediği bişey oldu. Zoro’nun eksisi hızıydı ama bundan dolayı darbe alsa da dayanıklılığı devreye giriyor. Zoro’nun artısı olan hasar gücünü düşük göstermiyor.

Sanji’de ise hızını ve kenbunshokusunu iyi gösteriyor. Ama eksisine geçince sıkıntı çıktı. Sanji’nin dayanıklılığının düşük olduğunu gösterebilmesi için sanji’nin hasar alması gerekti. Sanji hasar alınca da kenbunshokusuyla hızının da iyi olup olmadığı tartışılmaya başladı. Sanjinin eksileri artılarını da yok etti. Mangaka zaman atlamasından sonra buna dikkat edemediği için aradaki fark çok açılmış gibi görünüyor. Bence wano’dan sonra bi daha seviyeleri yakın olmayacak ama şuan o kadar fark görmüyorum ben aralarında. O yüzden zoro jack’le saldırı çarpıştırıp uçurulmamayı başarırsa yeter bana. Daha fazlasını beklemem.

Zoro’nun seviyesi jack’le dövüşüp dövüşmeyeceğini etkileyen bişey biliyorum ama konudan sapmaya başladık bu arada. Cevap yazacaksan zoro’nun seviyesiyle ilgili bi sayfaya yazman daha iyi olur. Ben hangi başlığa yazacağıma karar veremedim.
Luffy Katakuri dövüşünde ne yardım almış? Onu dışında Mangaka zaten iki kez yenildiğini söyledi. Sonrasında tek başına Katakuri'yi level alarak yendi mi? Yendi. Katakuri seni dengim olarak görüyorum dedi mi? Dedi. Ee daha ne olacak?
 
Sizin fark dediginiz şey Luffy'nin Wcl'de bulunması 1 arc'lik olay.
Onuda Zoro'ya ve tayfaya çok fazla rakip vericeği için yapmıştır.
Zoro önce jack ile kapışır sonra da gider sağ kol olan Shogun'u alır.
Luffy'de rocks'i alır bu bakın Luffy arşa cıktı diğerleri ezildi olayı da biter.
Daha önce de seri de Luffy böyle güçlü düşman ile karşılaşıp fark var algısı oluşturuldu.
Sonradan rayına oturuyor sabır sadece.
 
Bence tek sıkıntı neden kolayca Jack'i hep birlikte indirmek varken Zoro ya da Law gibi Jack'i yenebileceginden emin olunamayan kişilerin tek başına savaşmasına izin verilsin?

@Mystic07

O fark gayet var ve kapanmyacak da aksine makas git gide artıyor. Yani Zoro= Luffy bir hayaldi ölmesi gereken hacı.:(
 
Bu adam potansiyelli şunu geçer demek ayrı, bu adam potansiyelli bunu şimdi yener demek ayrı. Bilmiyorum anlatabildim mi?
Devreye irade, hedefler, azim giriyor. Tabi ki ikisi aynı şey değil ama tamamen bağımsız da değil.

Sağ kol ve özel dediğin adamı 100 bölüm çizmedi mangaka.Özel falan değil yani.Özel olan tek şey Luffy.Artık farkına varmak gerek bazı şeylerin.
Luffy'yle kıyaslamıyorum. Tayfadaki yerinden bahsediyorum. Diğerlerine kıyasla özel. Wano'da Luffy ile buluşma anında Luffy'nin tepkisine bak. Aralarındaki güvene bak. Zoro'nun yeri geldiğinde ciddi anlarda Luffy'yi hizaya sokması, Mihawk'a yenildikten sonra Luffy'ye verdiği söz, Kuma karşısındaki fedakarlığı. Oda kendisi diyor. Çekirdek Luffy, Zoro ve Nami. Neyine itiraz edilebilir bunun?
 
Bence tek sıkıntı neden kolayca Jack'i hep birlikte indirmek varken Zoro ya da Law gibi Jack'i yenebileceginden emin olunamayan kişilerin tek başına savaşmasına izin verilsin?

@Mystic07

O fark gayet var ve kapanmyacak da aksine makas git gide artıyor. Yani Zoro= Luffy bir hayaldi ölmesi gereken hacı.:(
İlla Luffy=Zoro olmasına gerek yokki.
Bizi tatmin etsin yeter.Bugune kadar tatmin etti.
Bir çok güzel iş yaptı Zoro.
Güç olarakta Luffy Yonkou alırken Amiral alabilsin yeter.
Sağ kol ile Yonkou arasında çok fazla fark görüyorum ben.
O kadar fark tatmin etmez.
Ondan sonra Amiral>Yonkou denklemi kurarız biz.
Sağ kol yenerse Zoro>Luffy sacma oluyor.
 
Ben burda olası 2 senaryo görüyorum.

1. senaryo Luffyi bariz yonkou yapar o da şu;

WCİ arcında Zoro yoktu ve Luffy 2 komutanla uğraşmak zorunda kalırken hiç yonkou ile yüz göz olmadı diyebiliriz. Bunun sebebi de şudur. Luffy bir komutanla uğraşırken tayfadan başka birinin yakın güçte görülen bu 3 komutanlardan birine karşı durması ciddi tutarsızlık yaratırdı. Bu yüzden Zoro orada değildi diğerleride yonkoudan kaçışma içindeydi. Luffy komutan eşiğine ulaştı.

Şimdi o eşiğe ulaşma sırası tayfanın kalanında, bu durumda Luffy doğal olarak denk bir rakibin karşına çıkmayacaktır. Buda kendisini yonkou karşısında çizilirken görmemize sebep olur. Yada senaryonun gidişatına göre amiral yada o civar bir adamın.

Bu koşullarda tayfaya komutanları almak düşer ki Jackin sağ kol olduğu pozisyonda bu iş Zoroya düşer Luffynin sağ kolu olarak.

Bu senaryoya bağlı bir gidişatta oluşabilecek bir seçenek.

2. senaryonun devamı daha bir kaos gibi o da şöyle;

Jack bildiğimiz üzere önce Zouya gidiyor ve Neko ve İnu denen hayvanlarla tek başına günlerce savaşıyor ve sonunda gördüğümüz kadarıyla ciddi bir ayarası bişeyi yok.

Sonra bu kesmiyor herifi ve Dof olayını öğrenip 2 amiral (biri ex de olsa) ve Tsurunun bulunduğu bir konvoya kafa atıyor. Kaybedeceği bariz olsa da adam buradan sağ kurtuluyor.

Beyimizi bu da kesmiyor o yaralı haliyle birde seride gördüğümüz en büyük canlı olan Zunishaya bulaşıyor birde burdan darbe yiyor.

Sonra öğreniyoruz ki bu hayvan bu kadar olaya rağmen Wanoda fink atıyor. Yani bir insanın dayanıklılığına ancak bu kadar vurgu yapılabilirdi. Herif Little JR Kaido resmen. Tam bir yaratık.

Bu durumda senaryo şuna da kayabilir. Luffy önceki dövüşlerinin hepsinde g4 ile diş geçirebiliyordu hatta sağa sola uçuruyordu milleti. Ama Jack diğer rakiplerinin ötesinde bir dayanıklılığa sahip gibi gözüküyor. Bu adam da sağ kol Kata gibi ama Katanın en değerli yeteneği K.haki iken bu adamın dayanıklılık. Yani bu alanda onun çok daha ötesinde olduğunu varsayasak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Bunun sonucu ya bu hayvan Luffynin g4 üne göğüs gerebilecek kadar defansif özelliğe sahipse? Oda buradan farklı bir alanda gelişim düşünüyor olabilir Luffye. Bu durumda Vs ler tabi ki birer alt kademeye kayabilir. Zoro, Law diğer novalara karşı gibi. Yada arcın Bluenosu olabilir Jack, Luffy için. O kadar ağır olmasa da. Sonrası artık 5 nova vs 2 yonkou mu olur ne olur bilemem.

Tabi bunlar 1 v 1 için geçerli senaryolar. Jack biraz kas kafalı 3 kişinin arasına dalıp tarumar da olabilir.

Ben 1. seçeneğe daha yakın gibiyim. 2 v 1 3 v 1 zaten pek beklediğim bişi değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık