Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 918: Luffytaro İyiliğin Karşılığını Öder

Bölüm Nasıldı?

  • Çok İyi

  • İyi

  • Orta

  • Kötü

  • Çok Kötü


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanji Jack'i alır Zoro şogunu alır Luffy Kaidoyu.
Bu kanıya nereden vardığımı sorarsanız serinin ilk zamanlarına benzettim ark'ı o sebeple.
Ayrıca Aokiji'i görme ihtimalimiz çok yüksek.
Karasakalın Vano üzerinde sinsi bir planı (yol haritası) olduğunu düşünüyorum.
 
Bu muhabbet yeni çıkmış bir şey değil. Yazarın mangasında işlediği bir olay. Sen Sanji'ye çok odaklanmaktan seriyi takip edememişsin brom.
Hacım demek ki ben anlayamamışım güzel bir açıklama yapsaydın anlardım da sanji’ye bağlayıp güya laf sokmayı tercih ettin herhalde. Demekki baştan bir sıkıntın varmış ki içinde tutumuşsun :(
Yok kardeşim benzerlik değil o mantığa uydurma çabası sadece.Öyle olsaydı kan bağları yok olsa bile irade aktarılacak gibisinden epik açıklamalar gelmezdi.Bu bilgi olmasa tamam benziyorlar sadece derdik.Roger ölünce irade aktarılmış o irade Luffy'de şimdi ardından Ace ölünce yine aynısı oluyor.Tüm yükü sırtlanan kişi derken bu kastediliyor işte D.ler için tüm yükü sırtlanacak olan o kişi gelecek derken Wb.
Hmmm anladım böyle açıklamaya eyvallah derim :sapkali:
 
Hacım demek ki ben anlayamamışım güzel bir açıklama yapsaydın anlardım da sanji’ye bağlayıp güya laf sokmayı tercih ettin herhalde. Demekki baştan bir sıkıntın varmış ki içinde tutumuşsun :(

Hmmm anladım böyle açıklamaya eyvallah derim :sapkali:
Sıkıntı falan yok. Laf sokmak için illa sıkıntım mı olması lazım :D
Neyini açıklayacağım zaten seri başından beri göze sokulan bir şey.
 
Law, Hawkins'i bayağı iyi biliyor yalnız. Yeteneğini kullanamaması için tayfasını kesti. Kuzeyden gelenler zeki karakterler, ayrı ayrı işlenseler keşke.
 
Bölüm güzel cidden.

Daha önce Zoro ve Law karşılaşmış. Zoronun "adamı indirdi" tepkisi plan sebebiyle vermiş olduğu bir tepki imiş.

Law vs. Hawkins tabi ki kısaydı :artiz: Ama güzeldi. Law yerde taş olmasa ne firlatacaktı acaba diye düşünmeden edemedim. Meyveyi her gördüğümde ne kadar işe yaramaz demekten kendimi alamıyorum.

Law, planı ortaya çıktığı için çok endişeleniyor. Bu kadar endişelenmesi garibime gitti biraz. Bu işin ucunda Law'ın;
  • Temkinli olması mı,
  • Jack'ten korkması mı,
  • Olayların Kaido tarafından duyulması mı
  • Yoksa hepsi birden mi yatıyor ?
Hawkins'in kılıcı Dimante'ninkine benziyor ama sanki biraz daha kullanışlı hali.

Jack'e haber gitti artık. Güzel bir gelişme oldu bu. Bundan sonra tansiyon yükselir ama bizimkiler mekan değiştirecekler. Bakalım Jack'in bizimkileri bulması ne kadar zaman alacak ? Yoksa bizimkiler yine bir şekilde Jack'in yani belanın ortasına mı düşecekler ?

Law ve Zoro diyalogları çok iyi oluyor abi yaa :alkis:

Law: Aşağılık herifffff! :ehe: Belaya bulaşmayacağına dair bana binlerce kez söz vermiştin :fool::alkis:Çok hoş ya.

Bana ilginç gelen bir noktaya değinecem. Law-Zoro diyaloğunun devamında...

.... Ama önce ülkenin en çok aranan adamalarından biri oldun sonra da Jack'i başımıza bela ettin! (Aferin aslanımaaaa! ) :ehe:

Aslında Holdem'in evini yıkan daha sonra da pataklayan kişi Luffy. Ama Law, Jack'i başımıza bela ettin diyerek Zoro'yu hedef alıyor ve onu suçluyor. Bu cepte.. Şuraya bakalım:

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/918/page/13

Zoro'nun " güzeeeeeel.. Tüm erzağı Okobore'ye bırakalım" derkenki yüz ifadesine bakar mısınız ? Şeytan ya bildiğin :a:

Bu cümlenin öncesinde Law'ın söyledikleri sanki bir kulağından girip ötekinden çıkmış gibi.. Jack'i başımıza bela ettin dedikten sonra sanki Jack'i daha da kızdırmak istermişçesine erzağı bırakalım deyişi Zoro vs. Jack'in sinyallerini daha da kuvvetlendirdi mi acaba ? :rolleyes: Devam edelim. Bu sayfa:

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/918/page/15

Orta panelde Luffy ete doğru yumulmaya giderken Zoro ve Law'ın sessizce verdiği tepki.... Harika. Aynı sayfada Jack aldığı bilginin doğruluğunu teyit etmek istemiş olacak ki Hawkins'i arıyor :hoo: Hawkins Yusuf Yusuf... Verdiği tepki endişe uyandırıyor.

Bu yangın olayı fazla uzadı gibi. İşin ucu nereye varacak merak ediyorum. Oda, ne yapmak istemektesin ?

Zoro'nun Luffy'ye hitaben "çok umursamazsın" dedikten sonra Law'ın "bunu sen mi söylüyorsun" demesi ve yüzünün şekli çok iyiydi. Bu ikilinin (Zoro-Law) bölüm boyunca girdiği diyaloglardan çok hoş bir tat aldım. Ve gerçekten çok yakışan bir ikili. Keşke Sanji yerine Law olsaydı diye düşünmedim değil.

Son olarak.. Luffy ve Law'ın bu kadar benzemesi ve benzetilmesi... @Millennium Wizard'ın dediği gibi çok ilginç bir bağlantı. Oda, ne yapmak istemektesin ?

:sapkali:
 
Son düzenleme:
Bu isimleri nereden çıkardın hocam? Hele kalabalıklaştırma orayı. Roger, Luffy donuna girmiş bir karakterken, ne bu sahiplenmeler?
Luffy donuna girmiş ne demek ki? :(

Shanks, Ray gibi isimler bizzat gelecek için Luffy’ye umut bağlayan adamlar. Herifler kaptanlarının onlara bıraktığı mirası, şapkasını vermiş Luffy’ye daha ne verecekler?

Luffy bütün tarihin yükünü sırtlanacak bi herif. Bunun sebebi de kendisinin o iradeye sahip olması. Öyle sağdan soldan gelip girmiyor bu irade çocuğa çocukken bile sahip olduğu bi şey bu.
Abisinin zamanında buraya gelmesi benzer sorunların olması ve onun da bunu halledeceğini benzer şekilde söylemesini siz Ace’in iradesi geçmiş hep ondan diye yorumluyorsunuz. Luffynin karakteri, yaşadıkları, duyguları, kendi iradesi yok da sanki Ace ölünce içine girdi ona sebep hep söylüyor bunları gibi konuşmak sadece absürt. Sabo da Dressrosada Ace ile benzer şeyleri söyleyip gitti. Sabo da mı iradesini aldı Ace’in?

Sembolik bi söylem bu, özgürlüğe D olmaya ve tarihe dair. Kaldı ki Ace’in öyle hayata dair kendisi için büyük hedefleri vs de yok. Adamın derdi WB kral olsun sadece. Öldü, gitti, o kadardı herif. Ona mana yükleyelim diye böyle şeylere başvurmak da nereden baksan garip.
 
Aslında Lufy değil Ace korsan kral yapacak yani, bence gayet mantıklı. 2 senede o kadar seviye atlaması da normal olur. Ace'nin ruhu Lufy'yi seviye atlatmış.
Roger aslına bakılırsa 2 tane D. iradesine sahip olarak ki bunlar özgürlük gibi kavramlar olabilir diye düşünüyorum o şekilde korsan kral olmuş olabilir.Öldüğünde bu iradelerden birisi Luffy'e geçti diğeri de oğluna aktarılmış olabilir.Korsan kral olmak için bu iki iradeyi birden miras almak gerekli olabilir ve Luffy mf savaşından sonra bunu da elde etti.Tabii üzerinde düşünmem lazım çok eksik var toparlanıp teori oluşturulabilir.

Aslına bakarsanız bu bölümde bence One piece için bir ipucu dahi olabilir.One piece yani tek parça D.klanının farklı farklı üyelerine dağılan iradelerin biraraya getirilmesi bile olabilir.Veya bu iradeler biraraya geldiğinde bulunacak veya ortaya çıkacak birşey olabilir.Yani ya sonucun direk kendisi yada sonuca götürecek nihai yol ikisinden birisi olma ihtimali var gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık