Bir tayfada 3 kişide olmasını istemem açıkçası. Rogerlarda üç tane vardı deme çünkü Odeni saymıyorum ki.. Luffy de Yamato gibi bir faktör var..
Bu ikilemeleri yada üçlemeleri Oda'nın farklı tipten okuyucuları kazanmak için başvurduğu bir yöntem olarak görüyorum.Sanji tiplemesi olmasaydı serinin izleyicisi Sanji fanı kadar değil daha yüksek bir oranda düşerdi bence.(Sanji ismine takılma karakter dizaynından bahsediyorum-Sanji olmaz Usopp olur)
Geçmiş KK tayfasında ikiyse, bizim tayfada 3 olabilir. Serinin olmazsa olmaz kuralı değil bu.
Sanji'de çıkmama ihtimali çok zayıf.Serinin başını hatırlayın ilk Sanji flashbackini, 7 yaşından beri hayali için hayatını verecek bir karakter olarak çizilmiştir. Sanji'den bir kaç kez kaptanın emri bile olsa dinlemezdim dediğini duyduk. Zoro'yla olan (hatta yer yer Luffy'yle) rekabetide içlerinde ki fatihten* kaynaklı. Luffy gibi Sanji'ninde düşmanları dost edinmesi durumu var ( Gin, Duval, Violet, Kinemon, Bon Clay , Pudding, Vinsmoke , G5) Liderlik özellikleri bile Baratie'den gelir. Luffy Kral Haki kullanır Sanji ve Zoro tepkisi vurgulanır.... Diye uzar gider. Kısacası bu konularda Sanji'nin, Zoro'dan yada Luffy'den fazlası var eksiği yok. Asıl çıkmazsa şaşırırım.