Aslında bunu genel tartışmada yazacaktım. Ama dedim burada durması daha iyi olur
Zoro vs Sanji konusu biraz karmaşık bir mesele.
Şöyle ki Zoro her zaman ikinci adamdır. Sanji de 3. Adam. Bu kolay kolay değişmez. Ancak ikisi arasında ne kadar farkın olduğu meselesi bana kalırsa pek belirgin değil.
Sanji ve Zoro arasında seri başından beri bir rekabet var. Little Garden'da ikisinin av üzerinden iddiaya girip sonuçta aynj büyüklükte avlarla geri dönmeleri, pek çok arcta rakipleri arasında bile rekabetin olması hatta Enies Lobbiesde rakam verilmesi ve Jyabura ve Kaku'nun çok yakın güçlerde çıkması.
Ama, bir ama var ki o da şu Zoro ve Sanji arasındaki rekabetin yansıtıldığı yerler sadece bu alanlardan ibaret. Bunun dışında iki karaktere de genel olarak bakarsak bu ikisine verilen hikayesel önemin aralarındaki rekabete olanla fazlaca eşitsiz olduğunu görürüz.
Zoro neredeyse her arc tayfada Luffy'den sonra en fazla övgü alan kişi oldu. Pek çok kez neden kaptan o değil dendiğini gördük. Ama Sanji hakkında asla öyle bir şey denmedi.
Tayfada ilk ödüllenen Luffy idi. Sonra Zoro geldi. Ama Sanji'nin ödül alması tüm tayfanın ödül aldığı noktada cereyan etti ve orada da Robin'i geçemedi. Yani ödül artışlarında bile ilerleme olarak Zoro ayrı yere konulurken aynısı Sanji'de olamadı.
Gene malumumuz Zoro bir supernova. Ama Sanji onlardan birisi değil.
Şimdi demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için şu örneği vereceğim, Kid ve Law. Bu ikisi Luffy'den sonra en fazla göze batan supernovalar. Ama hangisi daha önemli? Hangisi daha fazla ağırlığını koyuyor? Kid bir adım öne çıkıyor gibi. Ama buna rağmen bu durum tartışmalı. Kid'in Kral hakisi var. Law ise bir D. İki karakter birlikteyken yüzleştikleri zorluklar benzer. Önce robotlar şimdi Big Mom. O yüzden bugün Oda tarafından Kid bir tık daha önemli dense bile Law'ın da ezilmediğini net bir şekilde diyebiliriz. Ama Zoro ve Sanji için aynısı geçerli değil.
İşte ben o yüzden pek çok kişinin düşündüğünün aksine ts sonrası Sanji'ye daha fazla önem verildiğini düşünüyorum. Bu düşüncemi daha önce discordda dile getirdim linç yedim(linç derken öyle kötü anlamda değil yanlış anlamayın
). Ama atlama öncesi yukarıda saydığım şeyler hep Zoro'ya artı puan eklerken Sanji'ye dair Baratie'de bıraktığımjz All Blue hayali hariç hiçbir şey yoktu. Yani Sanji'in rakiplerini görmezden gelin ve Zoeo rekabetini devre dışı bırakın, çoğu kişi Zoro'ya yakın olmak bir yana onunla aynı ligde bile göremezdi. Ancak şimdi Sanji'ye oldukça geniş bir arkaplan hikayesi çizildi. Zaten bu seride son zamanlarda özel soylar önemli hale geldi, bunun yanı sıra Wano'da daha önce hiç olmadığu kadar Sanji övülüyor. İlk defa düşmanlar tarafından güçlü gibi gözüken kıvırcık olmanın ötesinde bahsedildi, ilk defa önce Robin sonra Marco tarafından belirtilmek üzere bu kadar üst üste tayfanın ana güçlerinden olduğu zikredildi. Belki bunlar yeterli olmayabilir ama ilk yarıda hikaye olarak birkaç şey hariç hiçbir şey yoktu. Şimdiyse bazı şeylerin temeli atılıyor en azından.