Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro, Tek Kılıçla En İyi Kılıç Ustası Olabilir mi?

Tek Kılıçlı Zoro seri sonu En iyi kılıç ustası olur mu?

• Evet en iyisi olur

Kullanılan: 38 36.9%
  • Hayır en iyisi olamaz

Kullanılan: 59 57.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 6 5.8%

• Kullanılan toplam oy
    103

Üye silindi 1004

Zoro üç kılıç kullanmıyor ki. Iki kılıç kullanıyor ve ekstradan Kuina nın hatırasını taşıyor. Ağızdaki kılıç diğerlerine biraz destek yapma dışında bir işe yaramıyor zaten. Hatta bi tarafın hareketi kısıtlıyor o yüzden hep ayni tarafa koymuyor ağzındaki kılıcıda. Adam 3 kılıcı bir anda kuşanınca 1.5 kılıç kullanmış kadar bir hareket kabiliyeti oluyor. Kısaca Zoro gerizekalı.
Kılıçlar teke düştüğünde eller serbest ağzındaki kılıçla atak yapmıyor mesela. Çünkü öyle bir dünya yok. Bir eline alıyor tekle dalıyor hayat devam ediyor.
Gerizekalı olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz zaten. :oleyo2:

Killer diyor la nasıl oluyon Manga'yı.
Dostum adam çıkaramayınca orağın birini bırakıyor sonra da tamam bu işi bununla bitireceğim diyor yani elindeki tek orağı kastediyor. Zoro zaten işi sadece o orakla bitirmiyor sadece onunla bitirse yine haklısın derim üçünü de kullanıyor sonuçta.

Soruya soruyla karşılık verince cevap vermiş olmuyorsun hocam.
Ağzına orak alınca ne oldu? Killer ı kesti hayatina devam etti.
Ağzı boş olsa kesemiyor mu? Ben hayatımda bu kadar saçma bir dizayn şekli görmedim.
Adam rakiplerinin yarısını tek kılıç kesiyor, guard i iki kılıçla alıyor, saldirilarin yarısını iki kılıçla yapıyor, zorlanacaksa açılışı 3 kılıçla yapıyor ağzındaki seyle destek oluyor. Gerçek hayatta yok böyle bir şey. Ağzında kılıçla yolda yürüyemezsin.
Ağzında saçma sapan bir kılıç gezdiriyor diye bunu kabul edemem kusura bakma. Ya da orak ya da halter. İki kılıç kullanıyor zoro

Üye silindi 5207

Olurdu. 3 kılıç kullanmasının sebebi kılıç fetişi. Ağzına kılıç almayı seviyor...

@Mr.Bushido

Şimdi bir daha baktım da dediğin gibi Zoro diyor ama anlamı farklı. Bu işi bununla bitireceğimden çok 'Sanırım bununla idare edebilirim diyor' Yani üç kılıç stilini yapmak için orağı kullanabileceğini söylüyor. Temelinde amaç yine üç kılıç stilini ortaya çıkarıp onun tekniklerinden birini kullanmak.

Diğer türlü söylediği yani senin türkçe çevirisini attığın ifadedeki şey ile yaptığı teknik çelişiyor zira işi orakla bitirmiyor 3 kılıcını da bir arada kullandığı üç kılıç stili ile bitiriyor.

Bu konudaki son görüşüm bu açıkcası.

Dediğin gibi okun yönü tamamen Zoro'ya gidiyor.

Hatta o türkçe çeviriyi bu işi orakla bitireceğim yerine bu işi bu teknikle bitireceğim şeklinde anlarsak yine anlamca doğru yere gelmiş oluruz. Ama işi bitirme eylemini tek başına orağa verirsek o zaman yaptığı 3 kılıç tekniği ile çelişir. Ve özellikle Zoro Three Sword Style diyor. Açıkcası oradan Three Sword Style'ı gerçekleştirebilmesi için bu orakla yetineceğim demiş olması anlamlı oluyor.

Senin anlatımınla sanki Zoro o orakla yaralandığı için o orağı kullanarak işi bitirmek istiyor ve o yüzden orağı ağzına alıyormuş gibi anlam çıkıyor. Ama olay öyle değil. Zoro üç kılıç stili ile işi bitirebilmek için orağı alma pahasına onu sıkıyor ve kendinden çıkarıyor ve ağzına alıyor bu noktada da iki çeviri de uyar. Hem 'Sanırım bununla idare edebilirim' hem de 'bu işi bununla(üç kılıç stilimle pugatory onigiri ile) bitireceğim' ifadelerinin her ikisi de uyabilir.

Son düzenleme:
Ağzına orak alınca ne oldu? Killer ı kesti hayatina devam etti.
Ağzı boş olsa kesemiyor mu? Ben hayatımda bu kadar saçma bir dizayn şekli görmedim.
Adam rakiplerinin yarısını tek kılıç kesiyor, guard i iki kılıçla alıyor, saldirilarin yarısını iki kılıçla yapıyor, zorlanacaksa açılışı 3 kılıçla yapıyor ağzındaki seyle destek oluyor. Gerçek hayatta yok böyle bir şey. Ağzında kılıçla yolda yürüyemezsin.
Ağzında saçma sapan bir kılıç gezdiriyor diye bunu kabul edemem kusura bakma. Ya da orak ya da halter. İki kılıç kullanıyor zoro
Sen sadece kendi varsayımlarından mı yola çıkıyorsun yoksa Manga'daki olan şeyler ve karakterlerin söylediklerinden mi yola çıkıyon.

Zoro'nun ağzı boş olduğu sıra kestiği adamlar var ama ağzı boş olduğu sıra kestiği bir Kamazo yok. Rakiplerinin yarısını tek kılıçla kesmesi Kamazo'yu üç kılıç tekniğiyle kestiği gerçeğini de değiştirmiyor. Gerçek hayat ile ne alakası var anlayamadım.

Altta çeviri ile açıklamasını attım. Zoro sanırım bununla idare edebilirim diyor. Bunu Kuina'nın hatrı için yapmıyor zira orak Kuina'nın değil. Ağzına kılıcı alıp 2 kılıç tekniği yapsa diyeceğim ki Kuina'nın anısını ağzındaki orak ile bile hatırlayıp manevi güç almaya çalışıyor ama öyle bir şey de yok.:D Hatta öyle bile olsa bu ona manevi güç kattığı için yine bir güç artışı olur. Sizin deyiminizle Zoro ağzına sadece süslük olsun diye kılıç alıyor manası çıkıyor. Bilmiyorum ama saçma sapan olan budur.

Sen sadece kendi varsayımlarından mı yola çıkıyorsun yoksa Manga'daki olan şeyler ve karakterlerin söylediklerinden mi yola çıkıyon.

Zoro'nun ağzı boş olduğu sıra kestiği adamlar var ama ağzı boş olduğu sıra kestiği bir Kamazo yok. Rakiplerinin yarısını tek kılıçla kesmesi Kamazo'yu üç kılıç tekniğiyle kestiği gerçeğini de değiştirmiyor. Gerçek hayat ile ne alakası var anlayamadım.

Altta çeviri ile açıklamasını attım. Zoro sanırım bununla idare edebilirim diyor. Bunu Kuina'nın hatrı için yapmıyor zira orak Kuina'nın değil. Ağzına kılıcı alıp 2 kılıç tekniği yapsa diyeceğim ki Kuina'nın anısını ağzındaki orak ile bile hatırlayıp manevi güç almaya çalışıyor ama öyle bir şey de yok.:D Hatta öyle bile olsa bu ona manevi güç kattığı için yine bir güç artışı olur. Sizin deyiminizle Zoro ağzına sadece süslük olsun diye kılıç alıyor manası çıkıyor. Bilmiyorum ama saçma sapan olan budur.
Aynen ben süs olarak alıyor diyorum. En güzel en kısa açıklaması o. Sağolasın
Bana göre ağzında kılıçla gezmesi işlev olarak çok saçma, görüntü olarak ayrı saçma. Bir işe yaraması, birini kesmesi, defans yapması komik geliyor. Agzindayken her iki tarafa koyması zaten ayrı garip geliyor. Oda böyle şeylerden çok hoşlanıyor. 3 kılıç, 8 kılıç bilmemkaç 13 kılıç. Zoro nun 4 kolu olsa kollarıyla tutsa aklima gene yatardı. Oda klasik samuray karakter yapısını kırma peşinde aklı sıra.

He karakteri seviyorum o ayrı. Ama gerçek hayatta biri ağzında kılıçla üzerime koşsa küçük bir tahtayla doğrudan kılıca vurup diş etlerini parçalarım. Anime logic te benim hazmedemedigim yerler var hala. 12 yaşımdayken de böyleydi 26 da da böyle.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık