Ne ciddisi la ?Anladık ciddisin kardeş.
Ne ciddisi la ?Anladık ciddisin kardeş.
İroni yapayım dedim. 3 kere peş peşe yazınca. Biliyorum oluyor öyle hata arada.Ne ciddisi la ?
Hee anladım.Arada net yavaşlayınca oluyor öyle.İroni yapayım dedim. 3 kere peş peşe yazınca. Biliyorum oluyor öyle hata arada.
Bu arada örnek güzeldi.
Portaldan 1 kaido daha geliyomuş al başına belayı.Zamanı değiştirme olayının hayranı olduğumu söyleyemem. Çok karışık ve ve başa çıkılması zor bir olay. Umarım tez zamanda işlenip ortadan kalkar bu kavram.
Anlamak zor değil . Uzayı a4 kağıt gibi düşün. A4 kağıdı koy havada dursun. Sonra al bir hortum ile buna su sık.Kağıt da tam geçirgen ve üzerine gelen suyu arkaya doğru geçiriyor. Olay bu. Kağıt uzay. Su ise zaman. Hortumdan akan suyun orta kısmında su daha hızlı yanlarda ise daha yavaş akıyor. Basitçe böyle .Oldu o zaman ben uzaktan izlemeye devam edeyim şu zaman muhabbetini İlgimi çeken ama pek anlamadığım bir konudur.
Beynimizin tek bir zaman algısı yok. Çizgisel mi, noktasal mı, döngüsel mi, helezonik mi, dediğin gibi bunlar tamamen algılardan hareket edilerek yapılan tanımlar.Gardaşım bilimsel açıdan konuşuyorsan Zaman hep ileriye akmıyor işte sorun orada. Bizim beynimiz öyle algılıyor. Zaman bir kere çizgisel bir hareket değil. Daha çok örnek vermek için gerekirse noktalasal bir olay. Yani ileriye geriye doğru bükemezsin. Paralel evrenlere yolculuk etmeyi bırak oradaki zamana yolculuk etmeyi konuşuyorsun sen. Olayda sadece zaman yok , yer çekimi var , entropi var daha bir çok bu tarz kuvvetler var. Geçmişe gitmek mümkün değil diyeyim sende bana inan fantastik seri açısından konuşuyorsan o zaman insan aklının algıladığı zamana göre konuşursun ve bilim dışı olur. O zaman da benim yorumumu görmezden gelebilirsin. Ben bilimsel açıdan konuşuyorum sadece.
Kendimle kapışır, paradoks yaratırımPortaldan 1 kaido daha geliyomuş al başına belayı.
Ada neyi kalmaz ortada kıta giderKendimle kapışır, paradoks yaratırım
Çizgisel düşünüyorsak o zaman mümkün. Ancak gerçek hayatta beynimizin tek bir zaman algısı var. Oda ileriye doğru gittiği.Beynimizin tek bir zaman algısı yok. Çizgisel mi, noktasal mı, döngüsel mi, helezonik mi, dediğin gibi bunlar tamamen algılardan hareket edilerek yapılan tanımlar.
Benim söylediğim zamanda yolculuğun imkanının bilimsel açıklaması değil.
Çizgisel zaman algısından hareketle geçmişe gitmek mümkün olduğunda ne olur'un mantıksal açıklaması.