Evet eğer bir kişinin yenilip sonradan güçlemesi sorun değilse o zaman dediklerimin bir anlamı kalmıyor. Ayrıca güçlüysen şartları falan umursamazsın. Tüm o numaralara rağmen indirirsin. Garp olayı da sakazuki olayları da buna dahildir. Yakalanmasaydın ezik misin derler. Bunu luffy için de söylüyorum. Luffy'nin hayatta olması düşmanları bunu öldürmüyor. Ya da neyse zaten ölür bu hasardan sonra deyip bırakıyorlar. Burada sırf Oda'nın Luffy'yi Dragon Ball'deki saijinler gibi yapmasından kaynaklı. Dövüşüp ölümün kıyasına geldikçe güçleniyor luffy'de. Hayatta kalabilmesi çoğunlukla şans. Shanks vs Mihawk'ın eşit dövüştüğü yanılmıyorsam beyazsakal söylüyordu. ve bir yerde bu belirtiliyordu arada bir yerde. Dragon gücünü zaten hiç bir zaman bilmiyoruz. Kaido için karada ve denizde yaşayan en güçlü varlık deniyordu. Hacamat oldu. Şimdi luffy kara da ve denizde en güçlü varlık mı? Kaido'yu indirdiğine göre evet. Ama kaido'dan da aptal olduğundan en güçlü demek zor. Yoksa n güçlü luffy deyip geçelim. Zaten cevap belli. Ben hem güce hem zekasal işlevlere bakıyorum. Dragon yaşayan en güçlü varlık. Luffy'den daha güçlü bir ittifağa sahip. Hükümetin yerini alabilecek one piece evrenindeki tek organizasyon Devrimciler. Hükümeti devirebilecek elle tutulur en güçlü hamleyi yapan ikinci kişi. Birincisi buggy'dir. Hükümet ve korsanlar güç için one piece ve antik silahlar peşinde koşuyor. Devrimcilerin bir kere bile one piece ya da antik silah arayışına girdiğini görmedim. hatta bulsalar antik silahları yok ederler. Bir ihtiyaç duymuyorlar iki bu tarz bir gücü zararlı buluyorlar. Tüm bu organizasyonu kuran adam Dragon. Yetmiyor şu zamana kadar hükümet devrimcilere bir şey yapamıyor. Krallıklar düşüyor. Kutsal ejderleri ablukaya alıyorlar. Dragon deme sebebim sadece en büyük suçlu lan edilmesi değil. Böyle bir organizasyonu sırtlıyor adam. Haa eziklikleri de vardır. Kendi adamlarını kurtarmaya gitmemiştir mesela. Kuma flashbackinde gördüğümüz gibi. Eğer hayatta olsaydı en güçlü sorusunun cevabını beyazsakal verirdim hiç düşünmeden. Çünkü adam çok sayıda korsanı kendi çatısında toplamış. O da çok büyük bir organizasyon ki az da hükümeti deviriyordu. Genç olsun devirirdi belki.
yanındaki adamı korumak için kılıca atlamak eziklikmi olmuş 1v1 adil dövüş olmuyorsa sen koca adayla savaşan adamla savaşanlardan sadece 1 tanesi>o adam diyemezsin hele bu adam koca adayla uğraşmasına rağmen kuzanı 3 defa süründürüyorsa.
shanks mihawk duello yaptıkları zaman shanks daha yonkou değildi 1 milyarlık korsandı.
kaıdo kaç kişiyle savaştıda anca indi bana saysana bi tek luffymi yenmiş kaıdoyu.
-dragonun yaptığı bu stratejik hareketler onun stratejik zekasına + yazar anket yaşayan en güçlü anketi gücüne + yazan bi durum yok.
-wbnin topladığı ekipten ötürü en güçlü olması kısmına patladım roger ekibi wb ekibinden katkat daha iyidir saf güç olarak desen gene eyvallah derdimde ekip kısmı saçma geldi.
-dragon bu ittifakla hükümete karşı duruyor diye en güçlü olmaz karakterlerin gücünü kıyaslıyosan savaş featlerine bakarsın veya seri içi statementslere tabi statementsler çelişiyorsa kaale almazsın orası ayrı.