Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Yarı Değerli Taşlar

Küçüklüğümden beri taşlara çok merakım vardı, arada sırada orman ve dağlık alanlarda yürüyüş yapıp taş toplamaya çalışırdım. Taşların isimlerine ve değerleri hakkında pek fikrim yoktu, sadece toplar biriktirirdim. En son topladığım taşları Mersinde denize atmıştım. O bölgede topladığım taşların o bölgede kalmasını düşündüğümden böyle bir şey yapmıştım. Hala daha çok meraklı olduğum bir konu, şuan karadenizde yaşadığım için yeşillikten toplaması epey zor. İleride uygun bir şehirde yaşadığımda mutlaka tekrardan toplamaya başlayacağım.

Geçen pazar gittiğim bölgeden ufak bir araştırma yaparak bulduğum taşlar hakkında bahsedeceğim.

İzmirde sahile gittim, kumsalda yükselen kayaların aralarına bakınca daha önce makalelerde de bahsedilen bölgedeki araştırmalarda görülen 'Manyetit' DemirOksit mineraline denk geldim.Manyetitin en bilinen özelliği mıknatıs tarafından çekilmesi ve manyetizma özelliği kazanmasıdır.

Manisa'nın eski ismi Magnesia'dır
Manisa'da bulunan Spil dağında bolca bulunan bu mineraller sayesinde dağın manyetik gücü çok fazladır.Bu yüzden Spil dağı üzerinden uçak geçmez.

Asıl anlatmak istediğim nispeten nadir taşlar nerde nasıl konumlanır nasıl bulacağız bunu kafamızda oturtmak.
Bazen bir kaya üstünde alakasız bir mineral bulunabiliyor .Bunun sebebi dış etkenler. Yeraltından yükselen sıcaksular kayaların arasında sızarken kayaların arasına farklı elementler bırakabiliyor veya iki kaya arasında kalan daha yumuşak yapılı tortular basınçla kristalleşebiliyor .Yani kaya değersiz gözükebilir ama boşlukları veya damarları farklı bilesenler icerebilir.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık