Hergün facebookta yüzlerce insana elindekinin elmas veya meteor olmadığını anlatmaya çalısıyoruz hayal kırmak bizim işimiz yolla gelsinGenelde kırlarda taş arıyorum. İlginç bir şey bulursam atarım nedir diye![]()

Hergün facebookta yüzlerce insana elindekinin elmas veya meteor olmadığını anlatmaya çalısıyoruz hayal kırmak bizim işimiz yolla gelsinGenelde kırlarda taş arıyorum. İlginç bir şey bulursam atarım nedir diye![]()
E sende dolaşNe güzel bir hobi, imrendim
Peki satımını yapıyor musun yoksa sırf topluyormusun?E sende dolaş![]()
Satış için kaliteli veya işlenmiş taş lazım ben daha henüz bulamadım kaliteli taş, işlemek içinde baya malzeme lazım öğrenciyim uğraşamam onunla da .Bulduğum taşlardan koleksiyonluk parca kırıp gerisini bırakıyorum .Peki satımını yapıyor musun yoksa sırf topluyormusun?
Şansa bak İzmir Kemalpaşa bomboş .Bu kırmızı jasperden başka bişey bulamamamı açıklıyor.Balıkesirde Kç yazan yerde ben hep obsidyen buldum garip.Teşekkürler bilgi için O kadar Mta sitesine girdim hiç denk gelmemişim.https://www.mta.gov.tr/v3.0/hizmetler/il-maden-haritalari
Buradan ilinizde bulunan yarı değerli taşları görebilirsiniz. Ben bu haritaları inceleyip dağ gezilerine çıkıyorum bazen.(amatör taş mineral kaya sevici)
Yeni fark ettim sevici ne usta ve neden kayahttps://www.mta.gov.tr/v3.0/hizmetler/il-maden-haritalari
Buradan ilinizde bulunan yarı değerli taşları görebilirsiniz. Ben bu haritaları inceleyip dağ gezilerine çıkıyorum bazen.(amatör taş mineral kaya sevici)
Çöl Gülü;
çöllerde oluşan bir kayaçtır. Görünüşlerinin güle benzemesinden dolayı bu adı alan çöl güllerinin yapısında jips, barit, selenit ve selestit mineralleriyle kum tanecikleri bulunur. Bu kayaçlar çöllerde, yeraltı sularının bulunduğu yerlerde, kumun altında oluşur. Bir çöl gülünün oluşması yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca yıl sürebilir. Bu süre çöl gülünün oluştuğu yerdeki yeraltı sularındaki mineral miktarına bağlı olarak değişir.
Çöl gülünün büyüklüğü birkaç santimetreyle elli santimetre arasında değişebilir. Çöl gülü tek bir gül benzeri yapı halinde olabildiği gibi küme halinde de olabilir. Sekli içerdiği minerallere göre farklılık gösterir. Örneğin yalnızca jips içeren çöl gülleri, yalnızca barit içerenlere göre daha keskin ve belirgin kenarlı olur.
ne kadar güzelleeeerrrrr!!ÇÖL GÜLÜ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()