Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Vahşi Doğa

Ben de okudum. Cevabı uzun yazmaya üşendim belki başkası yazar diye bekledim :) Hem konu güzel.
Çok iyi fiske atıyorlarmış, öldürücü dozda. Bu mu bahsettiğiniz sebep?

Eğer oysa bence bu değil asıl sebebi. Bulundukları coğrafya'da bineğe ihtiyaç duyacak insan yok pek. Yoksa kurdu bile evcilleştiren insan zebra'yı eğlencelik ev hayvanı yapar.
 
Çok iyi fiske atıyorlarmış, öldürücü dozda. Bu mu bahsettiğiniz sebep?

Eğer oysa bence bu değil asıl sebebi. Bulundukları coğrafya'da bineğe ihtiyaç duyacak insan yok pek. Yoksa kurdu bile evcilleştiren insan zebra'yı eğlencelik ev hayvanı yapar.
Hayır o değil. Coğrafi, evrimsel, sürü sistemi gibi birden çok sebebi var. Müsait zamanımda yazarım.
 
ayılar bayaaa güçlü lan, fili öldürmeye gücü yetebilir fakat fil karşılaşmalarda çok üstün kalıyor, hippolara yaptıkları racon olsun, gergedanları patates çuvalı devirmeleri olsun dşlkfgj timsah aslan falan zaten esamesi okunmuyor. ayı kendinden büyük rakip olursa doğrudan kaçar mı bilmiyorum, fakat ayıların dövüş stili gidere gider yapmak, gidip de filin önünde dikilirse fil dişleri geçirir valla. işte ayının stratejisi ne olur bilemiyorsun, eğer filin yüzüne gözlerine pençe atmayı başarabilirse görüşünü bozacak şeyler üstünlük verebilir. fil favori olsa da kesin bi zaferi söz konusu değil bence.
Fil koşarak üstüne gitse ayı saldırmayı düşünmez bile lan
 
yapar yapar


At varken Zebra'yı cidden kim napsın.
hayvanları evcilleştirmek için;
1. esaret altında kolayca üreyebilmeli.
2. yiyecek seçiminde çok secici olmamalılar.
3. sosyal bir hiyerarşiye sahip olmalıdırlar. böylelikle insanı da o hiyerarşiye tabi tutup lider kabul edebilirler.
4. çabuk büyümelidirler.
5. panik yapmamaları gerekmektedir. esaret altındayken önemlidir.
6. mizaçlarının düzgün , tahmin edilebilir olması gerekir. onu beslemeye gideceğinizde size saldırmamalıdır.


Zebraların arasında herhangibir sosyal hiyerarşi bulunmuyor. sürü halinde yaşamaları bir aile ya da sürü kafasında oldukları anlamına gelmiyor. zebraların hepsi bireyci düşünüyorlar ve hiçbir sosyal gruba , sürü zihniyetine dahil değiller. bu yüzden bir insanı efendisi olarak göremez.

Ayrıca zebralar, aslanlar ve diğer vahşi kediler ile mücadele etmek üzere evrimleştikleri için oldukça agresiflerdir ve aslanlara hayati darbeler vurabilecek kadar güçlü tekme atarlar. bir insanı teptiler mi kolayca öldürebilirler . ayrıca ısırıkları da baya meşhur ve güçlü. evcilleştirmeyi zorlaştıran kendini korumak üzere gelişmiş refleksleri vardır(kacıs refleksleri olarak geçiyor )
ve halen afrika’da çok fazla zebra saldırısı oluyor.

zebraya binen insanlar vardır. zebralara belli eğitimler verilebilir ancak evcilleştirilmek mümkün gözükmüyor. yıllarca zebra evcilleştirmeye çalışan biri şunu demiş “bazen onu 30 senedir sürüyorum gibi hissediyorum bazense hayatında ilk defa insan görmüş gibi davranıyor”

zebralar cidden tahmin edilemez hayvanlarmış . her şey yolundayken bir anda bi insanın elini koparabilecek potansiyelleri var. esaret altında ve eğitilmeye çalışılmış olsa bile bir anda panikleyip kendini koruma içgüdüleri üstün gelen bir hayvanmış.


kabaca edindiğim bilgiler bunlar. evcilleştirilebilir durmuyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık