Zamanında bir arkadaşımı One Piece'e başlattığımda "hacı başlarda düşmanlar absürt ve biraz da saçma ama ciddi yerlerde böylelerü yok olsa da çok ciddi bir güç olarak çıkmıyorlar komedi malzemesi olarak kalıyorlar" demiştim.
Bu lafları söylediğimde ise henüz WCI'ye gelmiş değildim. Dressrossa finalinde kaldığım herkese son olaylar ne hacı diye sorduğum zamanlar işte. Ama WCI sağolsun beni yalancı çıkardı

. Şeker bağımlısı bir teyze olan yonkou, bilimum şeker ve tatlı türevinden meyveler yemiş saçmasapan astlar. Aslında karakter dizaynı böyle olmasa WCI en iyi One Piece arclarından birisi olabilirdi. Ama arkadaş Luffy'nin şeker askerleri yiyerek yonkou komutanı yendiği arc ne kadar ciddiye alınabilir ki? Taa Kuzey maviden başlayan intikam hikayesiyle, metres yapılmış prensesleriyle, mahvolmuş halkıyla gayet karanlık ve kaliteli bir arc olan Dressrossa'dan sonra bu neydi şimdi yani?
Neyse her ne kadar çok gömülse de gene de Wano daha ciddi ve karanlık bir yana sahip. Oda işte. Yapıyor bazen böyle şeyler.