Ben de düşüncelerimi paylaşayım. Alıntı yapamayacağım çünkü genel yazacağım.
Zahard'ın iyi bir olup amacının kuleyi korumak olduğunu sanmıyorum. Benden önce yazanlar da oldu, fakat tekrar edeyim. Zahard, yaşadığını öğrenince Bam'ı öldürmeye çalışması zaten bence bu ihtimali götürüyor. Zahard maceracı biriyken Kral olma yolunu seçmiş. Bir sebepten ötürü kuleyi tırmanma hevesi kalmamış. Buna benzer bir motivasyon azalması bence Maschenny'de de var. Data Maschenny ve Data Zahard karşılaştıklarında Masc. 'bu gördüğünüz en büyük maceracı' diyor. Bunu derken saygıyla ve kendisi için mühim bir durummuş gibi belirtiyor. Yani, bence Masc. aynı genç Zahard gibi maceracı iken belki Zahard'ın yolu tıkaması sebebiyle bu hevesini yitirmiş ve şu an Bam'ı mecburen destekliyor olabilir.
Aynısı öteki aile liderlerinde de var. Onlarda da bir salıvermişlik ve umursamazlık var. Hepsi değilse bile bazısı üst katlara Zahard ile aynı sebepten çıkmayı istemiyor olabilir.
Phantaminum'un kuleye girmesini ben şöyle yorumladım. Bu adam Axis. Axis sadece bir Axis'e kaybedebilir ve istese ortada kule mule bırakmaz.
@Rocks D. Xebec 'in şu görüşüne katılıyorum. Kule, Axis yaratıyor. Phanta merak edip içeri girdi, etrafa bakındı ve Zahard'ın üst katlara çıkmayı engellediğini gördü. Fakat geleceği de görebildiği için onu öldürmeyi Bam'a bıraktı. Ayrıca herkesi öldürüp Yuri'yi sağ bırakma sebebi de budur. Yuri, Bam'a ilk destek olan kişi ve şu an Bam'ın bu noktaya gelmesinde en önemli paya sahip kişilerden biridir. Bu yardımı bildiği için de onu öldürmedi.
Enryuu bence görünür fakat rehber olma dışında bir işlevi olmaz. Savaş gücü çok fazla ve dengeleri alt üst eder.
Bu hikayedeki başka mühim kişi Headon. Bir nedenden Zahard'ın kulenin kralı olmasına izin vermesi; dışarıdaki tanrının elçisi olan Enryuu'yu aradığıyla ilgili söylentilerin olması, Headon'un Zahard'ın yanında olduğunu düşünmeme sebep. O da kuleye çıkılmasını istemiyor ve sebep kulenin yok olması olabilir. Fakat sorun neden Bam'ı öldürmediği. Belki o zaman Enryuu'nun müdahale etmesinden mi korktu.
İşte bu noktada başka bir kilit çıkıyor ve onu açacak anahtar Rachael. Bu kız, Headon ve Gustang tarafından bilerek korunuyor. Bam'ın Zahard'ı öldürmesini istiyorlar ve Rachael'ın Bam'ı öldürmesini istiyor olabilirler. Rachael kuralsızlar kuralsızı. Yani kaderdeki rolü saptanamıyor olabilir. Bu yüzden özel olarak Bam'ın yanına verilmiş ve vakti zamanı gelince Bam kuleyi açınca onun da gelceğine yönelik kumar oynamışlardır.
İşte çatpat düşüncelerim. Biraz karışık olduysa mazur görün. Hikaye o kadar güzel ve bilinmez ki her ihtimal göz kırpıyor.