@Elodin son bölümü yorumlayabilir misin? Rica etsem
@DROZNAN tam haliyle bölüm bir şeye benzemiş, ilk bakışta boş bölüm sanmıştım.
Bölümün en önemli noktası Gado'nun gerçek amacını öğrenmemiz oldu bence. Çünkü zaten Yama'nın 1. adamıyken ona ihanet edip yüksek rütbelileri öldürmesi kafamı karıştırıyordu. Savaşı kazansanlar bile Paul ve Doom'un ona güvenmeyeceğini düşünüyordum ve Paul'un yanında getirdiği adamlar pek de sağlam değil gibi.
Sonuçta ihanetinin sebebi başından beri sürgünlerle olan bağıymış ve soylarından gelen güç de Aile liderlerinin çocuklarının onların güçlerinin bir parçasını taşımaları gibi Doom'dan geliyormuş.
Paul'un abilerinin birbirine kırdırıp kendisinin sonunda koltuğu kapması ihtimal dahilindeydi ama gücün kaynağının Doom olduğunu öğrenmemiz ve Gado'nun onun önünde diz çökmemesi falan da Evankhell Kallavan gibi değil Sharon Yuri civarı bir seviyeye daha yakın olduğunu gösteriyor ki bu da bu ihtimali epey azaltıyor.
Sonuçta en son gözüken Yaşlı HR; Doom'un başa geçtiği, Paul ve Gado'nun onu takip ettiği daha sadık ve daha güçlü bir 7. Avcı Ordusu istiyor gibi gözüküyor. Yaşlı'nın da beklendiği gibi bir rehberle beraber olduğunu görüyoruz. Kendisi de rehber özellikleri taşıyor olabilir Evankhell'in önünü kesecek güçlü olduğuna göre.
Ayrıca yeni bir terim var ''Mavi Çukur Yüksek Seviyecisi'' Mavi çukur okyanusta buzul dönemden kalma fosillerin biriktiği çöküntü bölgesi anlamına geliyormuş Siu da deniz temasını sevdiğinden böyle bir terim uygun görmüş herhalde. Ölü veya diri oldukları bilinmediği için sıralamadan çıkarılan antik kişiler için de uygun bir metafor olmuş.
DD'nin olayı açıklanmış zaten: Gado onun bir insandan olan çocuğu olduğunu söyleyip kafese getirmiş ama aslında Doom'un kalbini Kafese sokmak için planmış. DD bunu küçükken öğrenmiş ama Yama bunu bilirse anında öleceği için söylememiş. Kendisi de aslında yapay bir canlıymış, Yaşlı Atölye'den yardım almış olabilir böyle bir şey için.
A.A ve Rak'a gelirsek seviyeci bunları küçümsediği için fırsatı kullanıp Fenerle ışınlanıyorlar ve A.a Gado'nun patakladığı 5. sıralamadaki adamı iyileştiriyor. Siu bu arcı sadece Baam ve sevicileri arasında geçmesini istemiyor anlıyorum da boylarını aşan bu işlere kalkışmaları garip duruyor hele de A.A'nın yeni bir gücü böyle istediği gibi kullanması :S