Toriko'yu tatilde okudum. Yokluktan ne yapacağımı bilemediğim zamanlar için indirmiştir telefona bütün bölümleri. Daha önce yy çorbası arcı zamanında sıkılmış bırakmıştım seriyi. Ne karakterin hayali nede konsepti sarmamıştı beni. Yani kk olucam hokage olucam yerine adam menü hazırlıcam diye geziniyor filan diyerek. E tabi birde fanları ve sevenleri diyeyim, bu seriyi överken diğer serileri yeriyorlardı. Onun da bir etkisi vardı elbette. Reiper'in de elbette torpilsiz ana karakter diye anlatması filan da seriyi ilk başta okumamda etkendi. Seri bana biraz sığ geldi açıkçası. Dragon Ball'ın 21. yy'da yeniden yapılması gibi bir seri. Aksiyon sahneleri filan gerçekten güzel o konuda zaten kimse bir şey diyemez herhalde. Zaman atlamaları ve karakterlein gelişimleri de Dragon Ball'a benziyor elbette. Ama insanların neden diğer seriler ile kapıştırıp da toriko bunlardan iyi diye bir uğraşa girmesini anlamadım. Yani ikisi de farklı evrenlerde geçen farklı konseptlere sahip seriler. Zevkler tartışılmaz, bunu okuyorsan ve diğer serilerden fazla sevebilirsin ama bunu her bulduğun fırsatta (mesela her yeni op bölümü yorum konusunda) belirtme ihtiyacı nedir anlamıyorum. Mesela bir kitabı överken diğer kitap yerilir mi? Veya bir filmi anlatırken diğer film? He mesela dersin ki eski star wars filmleri yenilerinden iyidir çünkü... şeklinde olabilir. Veya hobbit ile yüzüklerin efendisi karşılaştırılabilir. Ama Star wars ile yüzüklerin efendisibi karşılaştırmak nedir onu anlayamıyorum. Şu ana dek toriko tartışmalarına hiç girmişliğim yoktur, okumadığım ve yarım bıraktığım bir seri olduğu için. Fakar şu anda günceldeyken neden bu taraftarlık olduğunu anlayamıyorum. Seri zaten güzel seri sıkıntı yok, okuması hoş hikaye konusunda görüşüm değişti özellikle şu ihtiyarların mücadeleleri ve bizim 4'lünün o yaratığa karşı savaşması ile.
@Sugoı
OP bitti olayına kendi adına söyle bence, hala her bölümü keyifle okuyan ve yeni bölümü heyecan ile bekleyen belli bir kitle var benimde içinde bulunduğum. Kendi fikirlerin ile ortak kanıyı birbirine karıştırma bence.