Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Terror (2018-)

Yayınlayan Kanal: AMC+
Sezon Sayısı: 3
IMDb Puanı: 7.8
Türü: Macera, Korku, Dram, Gerilim
Durumu: Devam Ediyor
Baş Roller: Jared Harris, Derek Mio, Tobias Menzies

Doğaüstü unsurları içeren, yarı tarihsel korku antoloji dizisidir.

Birinci sezon: İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Erebus ve HMS Terror gemileri 1848 yılında Kuzeybatı Geçidi’ni bulmak için Kuzey Kutbu'na doğru yola çıkar. Ancak gemiler buzların arasında mahsur kalır. Gemi mürettebatı yıllarca açlık, hastalık, isyan, aşırı soğuk ve umutsuzlukla mücadele eder. Gerçek hayattaki Franklin Expedition olarak bilinen yolculuktan esinlenilmiştir. Keşif sırasında kaybolan bu gemiler neredeyse 200 yıl sonra 2014 yılında bulunabilmiştir.

İkinci sezon: 1941 yılında gerçekleşen Pearl Harbor Baskısı sonrasında ABD, Japon İmparatorluğu'na savaş ilan eder. Savaş ilanından sonra Amerika'da yaşayan Japonlar uzak adalarda inşa edilen toplama kamplarına gönderilir. Bu kamplardan birine musallat olan bir yokai yüzünden tüm kampta esrarengiz olaylar yaşanmaya başlar.

Üçüncü sezon: Nakliye işiyle uğraşan Pepper, sevgilisinin eski kocasıyla kavga ederken olay yerine polisler gelir. Pepper polislere de saldırınca tutuklanır, ancak karakol yerine New York Hyde Akıl Hastanesi'ne götürülür. Polisler, Pepper'a bir ders vermek amacıyla onu birkaç günlüğüne buraya kapatmaya karar verir, ancak hastanede normal olmayan bir şeyler vardır. Pepper olayları fark eder ve böylece Pepper ile hastanede dolaşan şeytani varlık arasında mücadele başlar.

İlk sezonu muhteşem, ikinci sezonu çok iyi olan bir korku dizisi. Özellikle ilk sezon adeta uzun metraj film kalitesinde. Oyunculuklar aşmış, karakterler resmen rollerini yaşamış. Gerçek olaylardan esinlenilmesi iki sezonu da çok ürkütücü yapıyor. Üçüncü sezon kitap uyarlamasıymış, ama ilk bölümünü ben gayet beğendim. Sağlam bir iş çıkacağı kesin.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık